Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Kapcsolódó téma: Dobozolási technikák, műszerdobozok
Üdv mindenkinek!
Leírnám nektek ama rögös utat amin keresztülment a jelgenerátorom előlapja! Először is választanom kellett a boltokban kapható előlap fóliák közül. Nekem az volt a kikötésem hogy öntapadós legyen, jól tapadjon és tintasugaras nyomtatóhoz való legyen mert olyan színes nyomtatóm van. Azt tudni kell hogy a tintasugaras nyomtatóval nyomott színes lap azonnal elmaszatolódik mihelyt nedvesség éri. pl:izzadt ujjak Ezért még egy réteg átlátszó öntapadós fóliával be kell vonni a kész előlap nyomatot. Ez utóbbi fólia sima méterre kapható dekor fólia a papírboltokban, aminek azért egészen jó a kopásállósága. Az általam használt előlap fólia átlátszó volt, a márkája pedig [Apli]. Ha valaki belevág egy ilyen előlap elkészítésébe akkor inkább a fehér alapszínűt ajánlanám mert ahol világosabb színeket használunk ott átlátszik az alatta levő lemez. Vagy pl. az én műszerem előlapján a két Deprez műszer közötti nyomógomb csavarjai jól láthatóak a sárga színen keresztül. Ha viszont az előlapon nincsenek süllyesztett, rejtett csavarok akkor le lehet például fehérre festeni a előlap felületét és ezesetben az átlátszó előlap fólia is tökéletes lehet. Az átlátszó előlapfólia olcsóbb mint a fehér. Az átlátszó úgy 400 és 600 maki között míg a fehér 500 és 800 között kapható legalábbis mifelénk. Ezek A4-es méretek. Sajnos a képen az is jól látható hogy az előlap széleinél többé kevésbé felvált a fólia. Ez azért történt mert én mögé hajtottam az előlapnak mind a négy oldalról,és mivel két fóliát ragasztottam egymásra sima asztalon így amikor visszahajtottam feszültség keletkezett a hajtások-szélek mentén és felragasztás után úgy egy hét múlva kezdett felválni. Ha levágtam volna a széleknél akkor nem vált volna el. Próbáltam színes lézernyomtatóval is előlapot csinálni, De sajnos ennél a márkájú [Apli] előlap fóliánál nem mindegy a nyomtató hőfoka mert amit nyomtattam annak az ívnek mire a végére ért felkapta a festéket. Persze a fólia lézernyomtatóhoz való volt mégsem sikerült. Ha valakinek esetleg erről van valami tapasztalata szívesen elolvasnám! A felragasztás előtt jól tisztítsuk meg a felületet, pl: nitro hígíztó vagy seb benzinnel. A kivágni való helyeket szikével és kis ollóval vágtam ki módszeresen. Ha valamit kihagytam volna vagy nem érthető szóljatok! Hasznos és kellemes időtöltést mindenkinek!
Már megint egy gyári! :worship:
Hasonló "fóliás" megoldásban utazok most én is.
Nagyon elégedett leszek ha így fog sikerülni.
Helló! Nagyon jól néz ki az előlapod! Sőt az egész műszer. Ehhez kell néhány dolog: nyomtató ,papírbolt, egy előlap tervező program ismerete. Ezeknek én híján vagyok. Marad a betűmatrica.
Köszönöm a dicséretet! Igen egyetértek. Nekem is volt olyan idő amikor még az alfasett-re is heteket vártam, és mikor megkaptam, nagyon örültem hogy ez is van. Apropó sikerült már szerezni alfasettet vagy hasonló matricakészletet? Felénk egy fél éve még volt nagy választékban a papírboltban. Ha gondolod privát úton beszerzem neked ha felvállalod a postaköltséget?!
A moderátorainktól pedig elnézést a nem teljesen idevágó témáért
Szia! A matrica beszerzés úgy áll, hogy 16.-án érkezik be Németországból. De sajnos nagyon gyenge a választék. Csak két betűtípus volt. Ezért ha tudnám milyen méretű és típusú betűk vannak a papírboltotokban akkor előre elküldeném a pénzt ,a postaköltséget is természetesen. Ha megtennéd ,ha arra jársz felírnád a betűtípusokat és a méreteket és én megmondanám,hogy milyen kellene. Ez igen nagy segítség lenne.
Előre is köszönöm. üdv: nagy hoho
Lehet tudni valamit erről a Németországi forrásról?
Nekem fehér betűkre volna szükségem.
Az Irodatechnika áruház forgalmaz matricát. Van fehér betű is. De a Művészellátó bolt a Maglódi út 25-ben szintén
Köszönöm a választ! A Művészellátóval már beszéltem,fehérben csak 7mm-es betű van,az nekem nagy.Rendelni tudnak,de több ívet kellene rendelni.Összességében elég drága lenne.
Az irodatechnika áruházról viszont nem találtam semmit,esetleg PÜ-ben tudnál web vagy telefon elérhetőséget küldeni nekem? Köszönöm
Tegnap a nyomdából kikerült az én előlap "matricám" is. pontosabban nem is csak 1, hanem mindjárt 3, mert 130cm széles az alapanyag, és azt kell hosszra fizetni. Amit láttok, az egyetlen ezresbe került.
Méretarány tökéletes, már csak okosan választanom kell közülük, meg ügyesen felragasztani. Azt utolsó kép a fólia hátának logója. Valójában olyan halvány, hogy kicsit szerkesztenem kellett a láthatóság miatt.
Nagyon jól néz ki. A potiknál a körosztást hogy csináltad? Melyik program tud ilyet? Vagy manuálisan rajzolgattad?
Üdv! Gyönyörűek a nyomdai előlapjaid, Szinte irigylésreméltó . Viszont arra kíváncsi lennék hogy passzolni is fognak a rajta levő értékek a potméter eggyüttfutásával? Mert sajnos nekem a legnagyobb problémám az volt az előlapomra szerkesztett értékkekkel hogy ha szimetrikusan vagyis lineálisan hejeztem el mint azt te is tetted az előlapjaidon akkor sajnos nem passzoltak a potméter által mutatott skálaértékek a mért értékekkel, még akkor sem ha egy jó minőségű LINEÁLIS ALPS potit próbáltam használni. . A front d. 3.-al is az a probléma hogy a felkínált skálákat sehogysem lehet pontosan olyanra konfigurálni mint a potméter futása. Ha azt akarom hogy pontosan azt mutassa a skála mint a mért érték akkor ki kell választani az általunk vélt legjobb és pénztárcánknak legmegfelelőbb poti tipust és az összeállított műszerünk értékeihez kell megszerkeszteni a potiskálát szerencsére a f.d.3.-al így is gyerekjáték volt megcsinálni.Ez az én tapasztalatom, kíváncsian várom véleményeitek.
Feltételezem, hogy a vektorgrafikus rajzoló programok szinte bármelyikével lehet ilyet rajzolni. Én konkrétan AutoCAD-el csináltam, de a jelenlegi nyomtatásban volt egy kis kaland. Ugyanis a nyomda (nem értem pontosan miért), Corel-t használ, és ettől nem nagyon akarnak tágítani, mert a speciális nyomtatójuk direkt ehhez van illesztve. Tehát ha más képformátumot is visz az ember, akkor azt ők beimportálják a Corelbe (még jó hogy vagy 50 féle formátumot kapásból megért a Corel).
Én nem bíztam ebben a konverzióban, ugyanis itt kulcsfontosságú a méretarány, ezért az AutoCAd-es rajzot beimportáltam, és újrarajzoltam Corellel. Tehát hogy konkrétan válaszoljak: ebben is, meg abban is lerajzoltam. (csak zárójelben jegyzem meg, mivel többen gondolják ezeknél a körbeosztásos skáláknál, hogy a beosztás a problémásabb, de tévednek. Azt nehéz ügyesen eltalálni, hogy a melléjük kerülő szöveg nyújtson egyenletes optikai hatást. Persze erre is vannak okosságok, ez sem ördöngős dolog.)
Hogyne tenném hisz azért kérdeztem. Lekérdezem a választékot sőt ha sikerül lefényképezem és itt a fórumon meg is tekintheted! Ez a tervem de azért ne éld bele nagyon magad mert mint mondtam egy fél éve kb hogy az alfasettből láttam a választékot és azóta nem tudok róla semmit. Ha sikerül akkor most hétvégén megyek arra és megteszem amit lehet!Ha esetleg némi instrukciót írnál hogy mi az ami neked megfelelne? Ez a betűtípus amivel éppen írtam megfelelne? A méret a szín kis vagy nagy betű? Mennyi ív 1-5?
Ok, értem. Én PS-pal szoktam ilyesmit rajzolni, manuálisan egérrel, de egyszer majd beszerzek egy digi rajztáblát is. A szöveg megfelelő tördelése nekem nem szokott problémát okozni, viszont a pontos körosztás annál inkább. Ha sikerül csinálnom egy jót, azt külön is elmentem, hogy később is meglegyen.
A skálák pontosságának kérdése engem is foglalkoztatott. Egyenlőre nem tudok arra válaszolni, ténylegesen milyen pontos lesz, de azt tudom mire számítok.
Megmértem néhány potit, és a 300°-on belül, várakozáson felül egyenletesek voltak. Tehát nem várok nagy hibákat. De a lényeg nem is ez, hiszen a pontos érték ki lesz írva digitális számjegyekkel. Inkább csak egyfajta tájékoztatás, hogyha rápillantok a forgatógombra, akkor már az állásából látom mi is várhat. Még arra is gondoltam, hogy csak minimum és maximum feliratokat teszek, vagy esetleg %-okat írok ki, de ezeket gyorsan elvetettem. (Jelen esetben, ha mondjuk a skála 10V-ot mutat, közben meg 11V van a kimeneten, vagy esetleg 9, ez nem jelent semmilyen működési, vagy informatív zavart.) Tovább cifrázza a dolgot, hogy a finomszabályzóval a beállított értékhez képest is tudsz még mozogni, közel +-1V-ot. Amikor még nem volt sem műszerem, sem más kijelzőm, akkor egy kölcsön mérőeszközt használva, simán alkoholos filccel húztam skála-vonalakat az előlapra, és azt tekintettem hitelesnek. Nem foglalkoztam vele egyenletes-e, vagy különösebben szép-e, csak az volt a cél, mikor 10V, és mikor 20V a kimenet feszültsége.
Nagyon restellem, de nem tudom mi az a PS.
Csak tippelve, talán PhotoShop? Ha igen, akkor az tipikusan nem ilyesmire való, mivel az "pontgrafikus" és nem "vektoros". De ha neked eddig bevált, akkor egyáltalán nincs okod másra váltani. Csak akkor kell "precízebb" megoldást keresni, ha valami miatt ez indokolttá válik. Itt is sokan használnak egy direkt előlapszerkesztésre szánt programot, ami állítólag ingyenes (vagy azzá tehető), és állítólag remekül alkalmas a feladatra (én még nem próbáltam, nem tudok róla mondani semmit). A komolyabb grafikus programok egyik legnagyobb hátránya, hogy érteni kell hozzájuk, ezekhez nem elég 30 perc betanulás.
Kaptam néhány megkeresést, hogy tudnék-e közvetíteni, az öntapadós matrica színes nyomdai kivitelezésében.
Beszéltem a céggel, nagyon szívesen vállalnak bármit, még a szerkesztésben is segítenek egy bizonyos határon belül. Elérhetőségük: Email Itt tudtok egyeztetni, pontosítani, sőt még a postázást is megoldják ha szükséges. (remélem nem sértettem valamiféle reklámérdeket) Idézet: „remélem nem sértettem valamiféle reklámérdeket” Természetesen a HE-éit nem sértetted, hiszen itt arról van szó, hogy: a.) Segítsük egymást amiben tudjuk b.) Nem "ellenreklámot" írtál a cégről, hanem pozitívumokat.
Igen teljesen igazat adok neked. Talán én túlzottan tökéletesre akartam készíteni a kis jelgenerátoromat, ami egyébként csak egy tapasztalat gyűjtéshez készítettem hogy majd a későbbi munkáimat profibban meg tudjam csinálni.Most pont a te általad ki kisérletezett tápot fogom tovább fejleszteni a saját igényeimnek megfelelően, de ez már labortáp téma.
Szia! Főleg nyomtatott nagybetűre lenne szükségem. Gondolom három A4-es ív életem végéig elég lesz. De lehet, hogy tovább is! Típust hiába írok ha olyan nem lesz.
Addig is köszönöm: nagy hoho
Felragasztottam az előlapot. A tájolásra oda kell figyelni, de semmi gond nem volt vele. Az én elvárásaimat messzemenőkig ki fogja elégíteni.
Szia! Elárulnád a fekete fehér beszerzési forrását? Köszönöm
Fecó
Sziasztok!
Tetszenek az itt leírt cuccok, és lenne néhány ötletem hozzá. Egy grafikai cégnél dolgozok, és én is csináltam már ilyen előlapokat magamnak. Van egy 160cm széles digitális nyomtatónk, ami közvetlenül öntapadós fóliára (is) tud nyomtatni. Én ezt szoktam ún. padlógrafika fóliával lelaminálni, amitől olyan hatása lesz, mint a gyári érintőgomboknak. Sajna a legtöbb helyen csak 50m-es tekercsben kapni ilyen fóliát, de ha valakinek kell, vagy nyomtatni szeretne, megoldható, csak küldjön e-mailt! Szerkesztéshez én is a Corelt ajánlom, -bár nem túl egyszerű a kezelése kezdőknek- utána el kell exportálni pdf-be. Ezt minden nyomda tudja kezelni.
Szia! Ez a padlógrafikai fólia érdekelne. Mi ez? Mire jó? Általában mire használják? Meg persze az ára érdekelne, vásárolnék belőle ha lehet. Fecó
A padlóra lerakott dekorációkhoz használják, egy nagyon kopás és karcálló fólia. Rücskös a felülete. Győrben az ETO kézilabdásoknál használjuk, és általában 1 évet kibír, de akkor sem ez a fólia megy szét, hanem a nyomat alján lévő visszaszedhető fólia ragasztója gyengül/koszolódik el. sajna a képen nem látszik annyira, hogy milyen a felülete. Árat most még nem tudok mondani, mert a cégnél ezt más intézi, de sztem holnapra meglesz.
Balu. ui: Tőlük vesszük mi is: Bővebben: Link de ők csak tekercsben adják... Az ár kb annyi ami itt van.
Szia!
A csatolt képen úgy látszik mintha a hordozó alapfólia nagyobb lenne mint a dekor réteg. Ez nem azért van mert a fólia idővel zsugorodik?. Korábbam szitáztattunk öntapadós fóliára, amit üveglap mögé ragasztottunk fel, és így karcmentes lett az előlap. Viszont azt tapasztaltam, hogy idővel zsugorodott, de főleg azok amelyek megmaradtak felragasztás nélkül. 1-2 éven belül körül akár 3mm is össze ment!! brs |
Bejelentkezés
Hirdetés |