Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   43 / 177
(#) Ricsi89 válasza proli007 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

De az indítójelet nem szüntetem meg és akkor is annyi. A program lényegét leírtam visszább, csak annyi maradt ki, hogy a hőfokérzékelő bemenet induláskor magas szinten van és ha beindult, akkor húzza le alacsonyra.
(#) kaqkk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Egy picit "alakítottam" rajta (os1- os2) ez indulásnál reseteli a számlálókat , talán így jó lesz És még egy kérdés : az áramkörben az mclr láb +ra van "húzva"??

kalyha.PIC

(#) baloghzoli1 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

LG 5 végén van egy lógó vezeték (kék négyzet) lehet azért nem jó,elég nagy gubanc
(#) Ferkógyerek hozzászólása Okt 17, 2009 /

Sziasztok!

Íme a ma délutáni termés.
Egy vegyeskazán szivattyú vezérlő, állítható bekapcsolási hőmérséklettel és kikapcsolási hiszterézissel, valamint kijelző háttérvilágítás vezérléssel. Szándékomban áll még a későbbiekben kiegészíteni egy huzatszabályozó vezérléssel, csak a mechanikai kivitelezése nem az erősségem.

Kazan.PIC

(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Most már az indításnál mindkét számláló resetel !
csak az időalapot állítsd vissza 2 s re !

kalyha.PIC

(#) kaqkk válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Nagyon szuper . Egyszerű de tökéletes ! A háttér világítás is nagyon ötletesen van megoldva , gratula!
(#) tibi65 válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Helló nagyon tuti lett gratulálok.
(#) Ferkógyerek hozzászólása Okt 17, 2009 /

Köszönöm.
Nagyon ráértem ma, hideg van a műhelyben
(#) proba hozzászólása Okt 17, 2009 /

Egy sima kaput (extrák nélkül) készítettem.A szimolálásnál meglepődve tapasztaltam hogy nem azt csinálja amit várok tőle.
Az asm filét megnézve azt láttam hogy igaz állásban a tris regisztert állítja magasra ,hamis állásban a megfelelő port regisztert alacsonyra. A program lényege a mellékelt asm file (parsicban egy egybemenetű és kapu invertálás nélkül ra.1 bemenettel ra.2 kimenettel)
Mit kell beállítani ill. hol hogy egy működő programot kapjak?

kapu.asm

(#) kaqkk válasza proba hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Mi az a sima kapu , extrák nélkül ? tedd fel a parsic filét
hogy értsük miről van szó .
(#) baloghzoli1 válasza proba hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Ne az asm-et rakd fel hanem a.pic-et amit a parsicban csináltál
(akkor nemcsak én nem értem ezt az asm marhaságot)
(#) kaqkk válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

(#) proba válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Hát ez csak ennyi.
Lehet a crackelt parsic bosszúja?

kapu.pic

És mit kellene hogy csináljon?

És mi a problémád evvel a sima kapuval ?
(#) proba válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Az hogy az mplab szimulátorában nem működik,és a forráskódja alapján (előző asm) nem is működhet,mert kavarja a port és a tris regisztereket.Teljesen indokolatlanul bankot vált az igen ágon.(szerintem). Ez csak egy tesztprogi mert a rendeset sem fordította le rendesen. Ez a portA.1 et megismétli a portA.2 kimeneten.(várakozásaim szerint)

Van egy olyan érdekes dolog , hogy a parsicban megírt és mpasm el lefordított működő progi , nálam le sem fordul és egy rakás hibaüzenetet ír ki Mplab-ban !
nekem elég a parsic szimulátora . A parsic különben is
hatalmas ,és jól megkevert asm -eket generál , ne akard
mplabban szimulálni .

Az enyém ilyet csinált belöle,de lefordult rendessen

kapu.ASM

De a te asm-ben se include,se config bit beállitás nincs anélkül az mplab sem forditja le

Sajna szeretem tudni mi miért működik.Eddig amit MPLAB ban írtam asm fileket azok kis kitérővel (extra hardver kezelés) működtek.A PARSIC által (erről az egyszerű kapuról) alkotott progi szerintem jól átlátható,kommentezett És annyira egyszerű, egy felesleges bankváltáson kívül talán még jó is.Mellékesen hogyan csináljak belőle HEX filét Ha nem az MPLAB-bal?

Elvileg benne kell lennie a fordítónak is a programban csak be kell állítani , nálam egy F10 re fordít mentés után .

No jó azt kivágtam belőle.. De ha kellenek a sallangok...

kapu.asm

(#) baloghzoli1 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Az enyémben sincs forditóprogi,de be kell tallózni neki az mplab-ból és onnan fogja használni Setting-->programs

ASM -be De az egyszerű progizók HEX-et kérnek .Azt meg eddíg az MPLAB-bal készítettem.
Az MPLAB-os dolgot elkövettem ,de az általa adott ASM akkor sem tetszik.(bár hiba nélkül lefordult).Mondjuk picbe nem írtam be,de az eddigi tapasztalataim szerint ott sem működne.

Nem csak az egyszerű progizók , minden progizó hex et kér , és ezt is megcsinálja ha jól van beállítva .

Itt a hex próbáld ki

kapu.HEX

Ha jól lefordul általában 99% hogy működik is !Ezért én nem is szimulálom más programban , letöltöttem az MPLabot ,de egyáltalán nem használom , sokkal egyszerűbb a beállított fordító , mert a pickit2 a saját progijával , a változtatás és fordítás után automatikusan beégeti , és rögtön próbálható a progi .
(#) Ricsi89 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Egy pici változtatással meg is lett a végleges verzió. Beraktam még az MF2-t és így leállításnál reseteli az izítás kimenetét, így az indítás ismételhető. Eddig ez nem ment. Most már az időzítések is jók, egyenlőre így marad. Estére elkészült a nyák, benne van minden, kivéve a pic-et és a stabilizátort. Holnap összerakom és próba élesben.

kalyha.PIC

(#) kaqkk válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

grat

Szerintem a PARSIC-om a bűnös Volt olyan hozzászóló aki a példa PIC mellé az ASM-et is mellékelte.Az én fordításomban ugyanolyan bank hibák voltak mint az egyszerű kapunál ,az övé meg teljesen jónak tűnt ilyen szempontból. Majd keresek egy másik változatot.
Következő: »»   43 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem