Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   748 / 3610
(#) zoly15 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Ezt már nevezem csapatmunkának!
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Én azért be nem kapcsolom a TV-t
A konyhában néztem a Helyszínelőket aztán most itt :yes:
(#) scooby_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Nekem 1 év,és középiskola!
Előre rettegek! :peace:
Én Matyit ennyire részletesen nem ismerem,viszont Ő úgy ismer engem mint a tenyerét!
(#) mark.budai válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Ne félj, az erő Veled van! Én nem fogok félni, az biztos!
(#) _ampervadasz_ válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Nem kell attól rettegni. Valamivel jobb lessz, mert nem annyira "kötött" mint az általános iskola. Másrészt ha nem géplakatos vagy hasonló akarsz elnni, akkor szerintem normális osztálytársaid lesznek majd. Az én szakmámban lévő diákok is viszonylag eléggé normálisak voltak, de a túlkoros géplakatos, hegesztős stb, oda "mindent" felvettek, aki helyváltoztató képességét, és végtagjainak külső parancsra való mozgára bírását tudta bizonyítani.
(#) scooby_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

lehet,valami ilyen szakmát kell választanom,mert nem akarok terrorban maradni,ez felnőttkorban is megmarad Középiskolában már nem fogom kibírni!
Ha ideges vagyok akkor nem a hülye mai számokat teszem be,hanem bakelitlemezt teszek fel,az lenyugtat!
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

De attól a géplakatosokat meg az efféle szakmában tanulókat nem kell lenézni..
Én is Gázosnak tanulok, szó mi szó vannak eléggé "zabi" osztálytársaim.. :no:
De ettől én nem vagyok az csak ez a szakma érdekel, és én arról nem tehetek hogy ezek a.... idejöttek.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Jó ebben igazad van, bocsánat.

A tény az, minnél "nevesebb" iskolába jeletkezik az ember annál jobb lessz a környezete. Ott ahol darab darabra megy a "játék" és a 30km -es körzetben csak az az egy iskola ilyen, ahol eféle szakmát is tud biztosítani, addig az sajos ez szakmától függetlenül várható "jelenség" lessz, és csak romlik sajnos.

Anno én örültem, hogy egy viszonylag normális osztályba járhattam. Hozzáteszem az az iskola ilyen szempomtból eléggé rossz, mind a tanárok részéről, mind a diákok részéről, mert az önkormányzat már rég bezáratta vola az iskolát, ha csak csak normális, a szintnek megfelelő tudású, és viselkedésű embereket vennék fel. Ehelyett minden mindent felvesznek oda. Megjegyzem a körzetben az az egy iskola van, ami ilyen szakmát is képes adni, akár túlkorosknak is.
Csak kívánom hogy ne ilyen iskolába kerüljön Scooby_, és a szülei minnél jobban bizonyosadjanak meg az itézményről.
(#) SALáta válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

A géplakatos és a "csöves" szakma mind szép, csövesként ha tudsz gépeket venni és van munka királyként lehet élni.
(#) zoly15 válasza SALáta hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Hogy érted azt hogy királyként?
Olyan jól lehet keresni?
De gondolom akkor ha az embernek vállalkozása van..
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Idézet:
„Ott ahol darab darabra megy a "játék" és a 30km -es körzetben csak az az egy iskola ilyen, ahol eféle szakmát is tud biztosítani, addig az sajos ez szakmától függetlenül várható "jelenség" lessz, és csak romlik sajnos.”

De ha negyven kilométeres körzetben négy osztály nyílik, mind harminc tanulós kerettel és egy sem telik meg, akkor sincs az oktatás szintje tartva. Miért nem telik meg? Mert nincs elég jelentkező/tanuló. Még kevesebb aki tanulni is akar, ~ a jelentkező 5%ka, ha optimista vagyok.
(#) SALáta válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Igen csak akkor, ami a lényeg hogy kapcsolatok kellenek. Sajnos ha az nincs akkor nem tudsz érvényesülni, hiába a tudás.
(#) zoly15 válasza SALáta hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Egyből gondoltam..
Én először biztos nem vállalkozásban fogok kezdeni, hanem mint alkalmazott..
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Itt akkor most megállunk egy kicsit. Én azt mondtam neked, hoyg NEM vagyok hajlandó pofátlan neveletlen kölkökkel foglalkozni. Nem azt, hogy nem leszek könyvtáros! Óriási különbség... Csupán annyi: Gyermek-, vagy iskolai könyvtáros nem leszek! A többi szakirány jöhet.
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Na! erre utaltam én is! Pont arra,hogy otthagytad az iskolai könyvtáros munkát! 1-2 tanárnak milyen idegei vannak odabent...hogy még 1 sem kapott pofont az érdekes....De az,hogy a tanár sírva megy az igazgatóhoz az már megdöbbentő
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Ez mind jogos, ezt azért is mondtam el, mert ez az iskola még annyira nem is mondható nagy létszámúnak, ettől még roszabbak is vannak. Pléda erejű a Géza Fejedelem szki. a kollégiumával együtt. Ott egyedül a tanárokat sajnálom, mert mindennapos atrocitásnak kivannak téve, és még takarító, vagy büfés sem lennék ott.
A Kollégiumuk kiriminális, mindössze 3 hónapot voltam ott, de kijelentkeztettem magam onnan, és inkább bejártam, mert tanulni ott nem lehetett egyszerűen. Jóba voltam sokmindekivel, olyan értelemben, hogy mindenkinek én voltam a TV rádió Hi-FI szervziese. Összesen egyszer kelett beágyaznom, és elmosogatnom. Mások ennyire nemvoltak szerencsések. Ahogy a 10 órát elütötte az óra ms -pontosan, már a diákok fele részeg volt, és a csoportvezetők 99% -a is, kivéve egy, akinek az arca nem volt hasonlítható emberéhez, viszont nagyon rendes ember volt, és úgyhívták hogy "Pítbúl", mert ahhoz hasonlított a legjobban. Egyszer a mi csoportvezetőnk is valamikor éjjel féltizenkettőkor bejön - a bortól szinte teljesen átitva - hogy: "Gyereerekkekk, ma nem lessz, Sktúdium!" ..és becsukta az ajtót, a két szobsatársammal meg egy nagyot néztünk.
Miután kijelentkeztem onnan, akkor már csak az iskolával kelett megbírkózni szó szerint. Visszaküzdöttem a jegyeim, és félévkor sikerül a 4 -es zsintet megütöm, úgy hogy egy csomó mindenből 2 -es voltam, és egy - két dologból meg 3 -as.
Év végére, meg egy csomó mindenből 5 -ösre sikerült behozni a hátrányt, kivéve a matekot, mert az 3 -as lett. Ezután az anyigak, és a körülmények miatt határoztam úgy, hogy ebben az iskolában nem fogok több évet lehúzni. Közrejátszott az is, hogy valamikor délelőttre, valamikor délutára kelett volna bemenni, vagy mind a kettő, és közötte volt kihagyás. Nekem ez meg azt jelentette volna, hogy 5.47 -es voattal fel Esztergomba, majd hazaérek 20.39 -re, ami azért eléggé húzós lett volna.
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Okt 17, 2009 /

Szerintem csak simán hasmenése volt, ha ennyi papír kellett neki.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 18, 2009 /

Jóreggelt minden éjjeli bagolynak.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Nem, nem értesz. Én csupán könyvtári foglalkozást tartottam és hospitáltam (azaz nézőként jelen voltam) hasonló órákon. Ekkor ért meg bennem ez a gondolat: iskolai könyvtáros nem leszek. Alaposan félreértettél!
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 18, 2009 /

Én meg csak pislogok. 2005-ben a sulinetes gép mellé kaptunk egy 128 MB-os pendrive-t. Ma meg nézelődök: van már 256 GB-os is, igaz, hogy 200.000 Ft-ért. node akkor már inkább külső merevlemez 1 TB-os körülbelül 40.000 Ft-ért.Bővebben: Link
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Tyűűű! Így már érthető.
Bocsánat!
(#) scooby_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Én éjjeli bagolyként is aludtam egész idáig!
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Matyi az azért 200 ezer, mert 256 bites, hardveres titkosításal védi az adatokat, és SSD -t tartalmaz.

Tehát egyszer az adatsebesség, másrészt a kompatibilitás, és nemutolsó sorrendben a kompaktsága miatt kerül ennyibe, ami azért így érthető.

Az egy terrás merevlemez meg ráadásul érzékeny is a rázkódásra, lomhább, fix helyen használható. Ha mobilis külső meghajtóként használod, még egy tápegységet is kell hozzá cipelned stb. stb., és nem védi semmi az adatidat ha ellopják. A 256GB -os pendrive, meg bizonyos próbálkozás után leformázza saját magát.
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Ezt meg honan tudod?
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Honnan, honnan. És te, hogy van ilyen?
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Jó reggelt, remélem kihevertél! :hehe:
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 18, 2009 /

Nem tud valaki állapot-ellenőrző programot pendrive-ra? Hasonlót, mint a HDD sentinel. Ugye nem tudni mennyit bír az eszköz, csupán egy biztos: 10-100.000 írási ciklus után tönkremegy. ehhez lenne jó egy állapotfelmérő program. Mennyire biztos adattároló eszköz az enyém?
(#) Szebence válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szép jó reggelt mindenkinek!
Ez engem is érdekelne, ármint a saját pendrive-om állapota, mert van mikor érdekes dolgokat művel és csak linux-szal tudom megjavítani..
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Sehonnét, csak sejtettem.

Mivel az SSD technológia új, és felül múl minden adathordozót minden téren, és még a 2GB -os verziója is eléggé drága. Továbbá léteznek sima EEPROM -os kivitelben 128 vagy 256 bites jelszó titkosítású meghajtók. A kettőt vegyítettem, és így adta ki az eredményt nállam. Aki képes ennyit kiadni egy ekkora meghajtóért, az már a biztonságot is szem eleőtt akarja tartani.

Kaptam egy 1GB -os pendriveot, törött csatlakozóvóval, de most egy papa sortüskével használni is tudom úgy, hogy rádugtam az alaplap egyik USB sortüskéjére. EEPROM az adathordozója, és 256 bites jelszótitkosítással bír. Ráadásul eléggé mini, és 10MB/s -al tudok ráírni, és olvasni. Annyi biztos hogy nem volt olcsó akié volt. Megköti a Hardver ID -eket, így csak egy gépen használható, továbbá biztonsági szoftvert is intengrálni lehet bele. Ha másik gépbe dugom, felismeri a rendszer, de ha megnyitom akkor kéri hogy rakjam be a lemezt. Pedig ott van, csak ilyenkor zárolja a mikrovezérlő. Egyszer elfelejtettem a kódot hozzá, és 3 órán át fejtegettem a kombinációt, mire sikerült rájönnöm, és adatot sem veszítettem szerencsére. Jelenleg a Windozom fájlait tárolom rajta biztonsági másoltaként, ha megint bekapok egy trójait, akkor ne kelljen újra írnom egy egész fájlt teljesen. Jelen esetben ebbe belecsúsztam, mert mail mellékletként sikerült egyből többet beszerezni trójaiból. Pontosan nemtudom melyik mail volt, csak elkeztem pucolgatni a leveleket, és akkor kezdett el furcsán viselkedni a gép. Most már teljesen le van "rehabilitálva". 10 vírusírtó 7 spyware program 3 nap és 18 óra, és processzor olvadásig a heurisztika. Ebben a free, és próbaverziós programok is részt vettek. A kivánt eredményt meghozta annyi biztos.
Összesen 57 fertőzőtt állományt találtam, ami nem volt vészes, viszont három ebből annál inkább, és ebből az egyik a windoz cd- m egyik rendszer fájla is belesett.
Csökkentett módban kézzel kiírtottam, erre cserébe a rendszer instabil lett, és jelenleg is az. Ez abban merül ki, hogy ha memória éhes alkalmazást futattok, akkor ritkán képes túlcsordulással elkékhalálozni a rendszer. Legyen ez egy FTP kliens, vagy video lejátszás JetAudióval stb, teljesen mindegy.

Na tessék, és aztán jól elkalandoztam.
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Üdvözöllek körünkben Zoli.
Következő: »»   748 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem