Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   749 / 3609
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szerintem ezt nem lehet megállapítani programmal mert ez egy virtuális "merev lemez".

Memória elvről itt olvashatsz többet. Érdemes elolvasni.

Annyi biztos, a meghibásodás gyorsan megy végbe. Ha megjelenik az első fizikai szektor hiba, akkor rövidesen követi a következő. A dinamikus memóriákat ez sokkal jobban érinti, mert ott állandóan be kell írni, aztán ki kell kiolvasni az adatot, míg a pendrive -nél, egyszer belenyomod az inputot és akár 10 évig is megörízheti.
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Idézet:
„Kaptam egy 1GB -os pendriveot ... EEPROM az adathordozója, ...”

Biztos, hogy EEPROM? Szerintem inkább flash, ilyen nagy méretű EEPROM-ról sose hallottam eddig, talán még a Google sem.
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!
Nekem még nem sikerült! És hogy említettétek a pendrive-ot, eszembe jutott a
Idézet:
„...szagold meg...”
(#) DuMatyi válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Aki süket, az süket! :hehe: Idén nem látsz többet, gondolj a poénjaim hiányára! :hide:
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Lehet igazad van, de én úgy tudom hogy ez az "egység" CMOS NAND EEPROM.

Nem találtam meg az IC típusát: TOSIBA TC58NVG3D4CTG00 ... csak hozzá hasonlókat.

Egy apró kérdésem remélem ezügyben lehet ebben a topicban?

A Flash és az EEPROM között mi a különbség? Most így hírtelen nem esik le.
(#) vicsys válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

(#) zenetom hozzászólása Okt 18, 2009 /

Hali!
Van egy 1,34GB-os filmem és ki szeretném írni 2db CD-re.
Hogyan daraboljam fel? Próbáltam a virtualdub-bal de codec errort ír ki. Nincs rá valamilyen más, erre kitalált program?
(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Esetleg ha totalcmd-vel feldarabolod, és kiírod, majd szükség esetén egyesíted.
(#) zenetom válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Nem jó, mert asztali CD/DVD lejátszóba kéne...
(#) vicsys válasza zenetom hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Gondolom avis. Töltsd le az avi és xvid codeceket, utána már menni fog.
(#) Stadi válasza zenetom hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Próbáld a VirtualDubMod programmal.
(#) zenetom válasza vicsys hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Fel van rakva minden codec...
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Ez érdekes, felraktam egy régi xvid codecet és most beolvassa, csak az audio codeket hiányolja.
szerk.: a VirtualDubMod se jobb, az is errort ír ki
(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Visszajött a némafilm a divatba. Oka: a modern technika csődöt mondott :hehe:
(#) hapro hozzászólása Okt 18, 2009 /

Ez vajon mennyibe kerülhet? Van ember aki egy ilyet ki tud fizetni? Bővebben: Link
(#) tiggersoft válasza hapro hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Gugli szerint 1.5 milla...azt hiszem egy ilyenre sporolnom kell még egy kicsit!
(#) mineral hozzászólása Okt 18, 2009 /

Gomb János Világbajnok!
(#) poros válasza hapro hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Oh ne aggódj van rá fizető képes kereslet. Ha esetleg nem is a mi köreinkből./mármint barkács oldalak olvasói /. A discoverin ennél valamivel többről beszéltek a múltkor egy jact kihangositásánál. Csak dollárban! :yes:
(#) googa válasza mineral hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Éljen Janó! Szép futam volt! Főleg a tűzgyújtós Raikonnen!

Az új windows-ok (xp-től felfelé) tudják olvasni a FAT16(!) fájlrendszert?
(#) titi válasza hapro hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Nemrég láttam valahol egy jó hosszú videót, ahol bemutatják a működését, de most sehol se találom...
(#) KTobi válasza googa hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Tudják. Csak formatálni nehezen. Mármint FAT16ra, de megoldható. Régebbi fényképezőgépek FAT16ra formázták a CF kártyákat, a gyorsabb sebesség végett.
(#) _ampervadasz_ válasza googa hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Üdv Googa. Minden gond nélkül tudja olvasni, de formattálni nem. (Kivéve ha pl. feltelepíted a Partition Magic -et). Formattálni viszont tilos Windozzal, bármilyen Flash alapú memóriakártyáról legyen szó.
Ezt azért fontos tudni, mert a windoz a Clustesr méretét a merevlemezekre optimalizálja, és az semmilyen Flash meghajtónak nem jó, kivéve a Micro Drive -ot. Bizonytalanná teszi a fájlrendszert, és adatvesztés is lehet belölle.
(#) _ampervadasz_ válasza vicsys hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Vicsys neked meg köszönöm a linket.
(#) hapro válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Akkor hogy kell formatálni, ha windows van a gépen?
(#) _ampervadasz_ válasza hapro hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

A fényképezővel kell formattálni, de szoftverrel is megoldható számítógépről.

SD formatter

Korábban, amikor volt fényképezőm belestem abba a hibába, hogy leformattáltam a mikrofossal a kártyát, és másolás közben fagyogatott a fényképezőgép, vagy alapból hibát jelzett indításnál, és leválasztotta magát a dokkoórol. Akkor néztem utána először a dolognak, és ekkor találtam meg, igaz apró betükkel,
Idézet:
„No format windows....”
. Később mikor internetem is volt utánanéztem a lehetséges okainak. Az SD formatterrel végig gyalultam, és tökéletesen ment.
A többi memóriakártya típust illetően homályban vagyok, mert egy kis vödör SD kártyán kívül nem használok mást. Talán tipikus kártyákra kitalált Recovery programmal lehet formattálni is akülönböző típusú kártyákat is.

Ehhez hasonló oldalakat találtam:

More Format Corrupted Compact Flash Programs
freedownloadscenter Compact Flash Format
(#) scooby_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Hmm! Most nézem hogy szünetel a HE értesítő Mail...
Nem is baj,mindíg bedobja nekem a "lezáratlan téma" e-mail
(#) _ampervadasz_ válasza scooby_ hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Megjegyzem, nekem nem hiányzik, és ki is kapcsoltam, mert folyton feltelt a mail postafiókom. Ha nagyon követni akarnám egy topic "életét" arra meg ott van a HE -értesítő programocska.
(#) Norberto hozzászólása Okt 18, 2009 /

Egy gasztronómiai jellegű kérdés:

- tud valaki olcsón és / vagy ismerősön, akárkin keresztül lehetőséget nagyobb mennyiségű birsalma beszerzésére?

Pl. idős szomszéd, vagy akármi is érdekelne, ahol pl. érdemes lenne leszüretelni a fán lévő mennyiséget.

Tök jó lenne ilyen lehetőségekről tudni... így mindenki jól járna. Én is, mert olcsón, esetleg jó minőséget lehet szerválni, és más is, mert le van szüretelve a gyümölcs, azaz nem megy veszendőbe...
(#) hapro válasza Norberto hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Nálam nem birsalma, hanem sima alma, pálinka, dió, és idény zöldségek/gyümölcsök. Após kertjéből származnak, és nagyon óccsón szokta adni őket jó minőségben.
Legutóbb 5 féle almát adott, 130Ft és 100Ft/kg-ért.Ebből a 130Ft-os almák télállóak, a 100Ft-os Cigányalma meg őszi alma, pár hónapig áll el max.
Birsalma nincs most olyan mennyiség, hogy azt érdemes legyen eladni. Szokott sok tök, cukkini, patiszon lenni, Amit említettem diót, abból rengeteg van, dióbél, és héjastól is van. Barack szokott még lenni jó sok, cseresznye, meggy, paradicsom, stb...Ja meg méz is van, akác, vegyes virág. Minden ami egy hatalmas kertben egy földtúrást szerető embertől jöhet. Mennyi neked egyébként az a nagyobb mennyiségű birsalma? Lehet hogy van annyi.
(#) Norberto válasza hapro hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

A nagyobb mennyiséget úgy értettem, hogy egy emberhez mérten nagyobb.

Szóval mindig készítünk pár "rúd" birsalmasajtot jó szokásunkhoz híven és ez idén sem maradhat el.

Olyan 10-15 kg van tervbe véve egyelőre beszerzési szándékkal.
Következő: »»   749 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem