Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem ezt nem lehet megállapítani programmal mert ez egy virtuális "merev lemez".
Memória elvről itt olvashatsz többet. Érdemes elolvasni. Annyi biztos, a meghibásodás gyorsan megy végbe. Ha megjelenik az első fizikai szektor hiba, akkor rövidesen követi a következő. A dinamikus memóriákat ez sokkal jobban érinti, mert ott állandóan be kell írni, aztán ki kell kiolvasni az adatot, míg a pendrive -nél, egyszer belenyomod az inputot és akár 10 évig is megörízheti.
Idézet: „Kaptam egy 1GB -os pendriveot ... EEPROM az adathordozója, ...” Biztos, hogy EEPROM? Szerintem inkább flash, ilyen nagy méretű EEPROM-ról sose hallottam eddig, talán még a Google sem.
Szia!
Nekem még nem sikerült! És hogy említettétek a pendrive-ot, eszembe jutott a Idézet: „...szagold meg...”
Aki süket, az süket! :hehe: Idén nem látsz többet, gondolj a poénjaim hiányára! :hide:
Lehet igazad van, de én úgy tudom hogy ez az "egység" CMOS NAND EEPROM.
Nem találtam meg az IC típusát: TOSIBA TC58NVG3D4CTG00 ... csak hozzá hasonlókat. Egy apró kérdésem remélem ezügyben lehet ebben a topicban? A Flash és az EEPROM között mi a különbség? Most így hírtelen nem esik le.
Hali!
Van egy 1,34GB-os filmem és ki szeretném írni 2db CD-re. Hogyan daraboljam fel? Próbáltam a virtualdub-bal de codec errort ír ki. Nincs rá valamilyen más, erre kitalált program?
Esetleg ha totalcmd-vel feldarabolod, és kiírod, majd szükség esetén egyesíted.
Nem jó, mert asztali CD/DVD lejátszóba kéne...
Gondolom avis. Töltsd le az avi és xvid codeceket, utána már menni fog.
Fel van rakva minden codec...
Ez érdekes, felraktam egy régi xvid codecet és most beolvassa, csak az audio codeket hiányolja.
szerk.: a VirtualDubMod se jobb, az is errort ír ki
Visszajött a némafilm a divatba. Oka: a modern technika csődöt mondott :hehe:
Ez vajon mennyibe kerülhet? Van ember aki egy ilyet ki tud fizetni? Bővebben: Link
Gugli szerint 1.5 milla...azt hiszem egy ilyenre sporolnom kell még egy kicsit!
Oh ne aggódj van rá fizető képes kereslet. Ha esetleg nem is a mi köreinkből./mármint barkács oldalak olvasói /. A discoverin ennél valamivel többről beszéltek a múltkor egy jact kihangositásánál. Csak dollárban! :yes:
Éljen Janó! Szép futam volt! Főleg a tűzgyújtós Raikonnen!
Az új windows-ok (xp-től felfelé) tudják olvasni a FAT16(!) fájlrendszert?
Nemrég láttam valahol egy jó hosszú videót, ahol bemutatják a működését, de most sehol se találom...
Tudják. Csak formatálni nehezen. Mármint FAT16ra, de megoldható. Régebbi fényképezőgépek FAT16ra formázták a CF kártyákat, a gyorsabb sebesség végett.
Üdv Googa. Minden gond nélkül tudja olvasni, de formattálni nem. (Kivéve ha pl. feltelepíted a Partition Magic -et). Formattálni viszont tilos Windozzal, bármilyen Flash alapú memóriakártyáról legyen szó.
Ezt azért fontos tudni, mert a windoz a Clustesr méretét a merevlemezekre optimalizálja, és az semmilyen Flash meghajtónak nem jó, kivéve a Micro Drive -ot. Bizonytalanná teszi a fájlrendszert, és adatvesztés is lehet belölle.
Vicsys neked meg köszönöm a linket.
Akkor hogy kell formatálni, ha windows van a gépen?
A fényképezővel kell formattálni, de szoftverrel is megoldható számítógépről.
SD formatter Korábban, amikor volt fényképezőm belestem abba a hibába, hogy leformattáltam a mikrofossal a kártyát, és másolás közben fagyogatott a fényképezőgép, vagy alapból hibát jelzett indításnál, és leválasztotta magát a dokkoórol. Akkor néztem utána először a dolognak, és ekkor találtam meg, igaz apró betükkel, Idézet: . Később mikor internetem is volt utánanéztem a lehetséges okainak. Az SD formatterrel végig gyalultam, és tökéletesen ment.„No format windows....” A többi memóriakártya típust illetően homályban vagyok, mert egy kis vödör SD kártyán kívül nem használok mást. Talán tipikus kártyákra kitalált Recovery programmal lehet formattálni is akülönböző típusú kártyákat is. Ehhez hasonló oldalakat találtam: More Format Corrupted Compact Flash Programs freedownloadscenter Compact Flash Format
Hmm! Most nézem hogy szünetel a HE értesítő Mail...
Nem is baj,mindíg bedobja nekem a "lezáratlan téma" e-mail
Megjegyzem, nekem nem hiányzik, és ki is kapcsoltam, mert folyton feltelt a mail postafiókom. Ha nagyon követni akarnám egy topic "életét" arra meg ott van a HE -értesítő programocska.
Egy gasztronómiai jellegű kérdés:
- tud valaki olcsón és / vagy ismerősön, akárkin keresztül lehetőséget nagyobb mennyiségű birsalma beszerzésére? Pl. idős szomszéd, vagy akármi is érdekelne, ahol pl. érdemes lenne leszüretelni a fán lévő mennyiséget. Tök jó lenne ilyen lehetőségekről tudni... így mindenki jól járna. Én is, mert olcsón, esetleg jó minőséget lehet szerválni, és más is, mert le van szüretelve a gyümölcs, azaz nem megy veszendőbe...
Nálam nem birsalma, hanem sima alma, pálinka, dió, és idény zöldségek/gyümölcsök. Após kertjéből származnak, és nagyon óccsón szokta adni őket jó minőségben.
Legutóbb 5 féle almát adott, 130Ft és 100Ft/kg-ért.Ebből a 130Ft-os almák télállóak, a 100Ft-os Cigányalma meg őszi alma, pár hónapig áll el max. Birsalma nincs most olyan mennyiség, hogy azt érdemes legyen eladni. Szokott sok tök, cukkini, patiszon lenni, Amit említettem diót, abból rengeteg van, dióbél, és héjastól is van. Barack szokott még lenni jó sok, cseresznye, meggy, paradicsom, stb...Ja meg méz is van, akác, vegyes virág. Minden ami egy hatalmas kertben egy földtúrást szerető embertől jöhet. Mennyi neked egyébként az a nagyobb mennyiségű birsalma? Lehet hogy van annyi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |