Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   146 / 1274
(#) bihari laci válasza elektromania92 hozzászólására (») Okt 18, 2009 / 1

hello..ha kép van telyes méretben akkor nézd meg az anterna tápját es cseréld ki a kondit nekem már volt ilyen problémám, töbször cseréltem.
(#) koppenzics válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia !
A kép se jön be, mert mikor be kellene jönni visszaáll stand by módba. De mielőtt kikapcsol hallani valami halk cicergő hangot, a táp és a sorkimenő trafó környékéről.
(#) tibee66 hozzászólása Okt 18, 2009 /

Sziasztok a tv csak fekete és fehér képet add le pedig színes mit tudnák csinálni hogy visszakapjam a színt?
(#) bihari laci válasza koppenzics hozzászólására (») Okt 18, 2009 / 1

hello,a tv nincs párás heljen vagy ,ablak hoz közzel mert az is probléma lehet , de ha nem akkor nézd át a tranzisztor és körülötte meg a táp egység részt mert valahol zárlatos.
(#) kadarist válasza elektromania92 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!

Igen, ha erősítős antennád van, akkor a hálózati adapterben lévő pufferkondit cseréld. Lehetőleg 220µF 25V-osra cseréld.
(#) kadarist válasza tibee66 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Nincs véletlenül a színtelítettség letekerve? Milyen típusú a készülék?
(#) kadarist válasza koppenzics hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!

Szedd szét, nézz bele! Hátha van még benne rossz kondenzátor. Tekerd feljebb a G2 potmétert, indítsd úgy. A cicergés lehet áthúzás is.
(#) koppenzics válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Köszi a választ ! Átnézem , és vissza jelzek :
(#) elektromania92 válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Köszönöm a segitsegedet. Segitett a tanacsod.
(#) bihari laci válasza koppenzics hozzászólására (») Okt 18, 2009 / 1

azt a cicergö hangot a demagnetizálo,tekercs a képernyőn az más tv-nél is megvan,ki takaritotta ,ha porosbelől a tv,néz át a trafot,és körülöte az tejesimeny ellenásokat,kondikat,trz. mindent figyelmesn. let g2 is.
(#) Gavrosz85 válasza elektromania92 hozzászólására (») Okt 18, 2009 / 1

Az elötem szolokal egyetértve,próbál meg kicserélni a táp szűrökondiját.Nekem bevált,eltüntek a zavaró sávok.105 celziuszfokos kondik tovább birják
(#) tibee66 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Nincs letekerve! A készüléket kaptam hogy csináljam meg, de nincs semmi márkája:S Vagy lehet elvan valahol rejtve a panelon azt nem tudom még! megnézem, de valami tippet írhatnál!
(#) kadarist válasza tibee66 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

A panelen kellene valamilyen utalásnak lenni, a típust, chassis-t illetően. A sorkimenő trafó körül nézz számokat, betűket. De lehet, hogy a panel szélén van felirat. Van, hogy egy papírcetlire van nyomtatva a chassis-szám.

Ha régebbi készülék, akkor az ff. kép lehet kvarc hiba, trimmerkondi elállítódás, színdekóder IC hiba, stb.
(#) bihari laci válasza elektromania92 hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

szivesen máskor is, .
(#) jandark hozzászólása Okt 18, 2009 /

Sziasztok.
Egy samsung sp42Qhl tipusu projektoros tv vel próbálkozok,hibajelensége,reagál a bekapcsolásra elkezdi füteni a csöveket majd 10mp után lekapcsol..
(üzemjelző piros ledje ég folyamatosan,majd bekapcsolásnál villog és 10mp mulva kikapcsolja a tv-t és folyamatosan ég tovább)(innen a csatorna váltás gombra vagy távirányitóra kapcsol azonnal majd ujból ki)
Minden hozzászólást segitséget szivesen veszek..
Köszönöm
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Semmi baj.
(#) Juhász Pál válasza ini hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Hali!
Én nem vesződtem a méregetéssel, alapból kicseréltem a tápon mindent, a trafó kivételével.
Ez Kb 3000Ft-ba került, és azóta működik.
(#) kadarist válasza jandark hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!

Szedd szét, nézz bele. Nézd át a forrasztásokat, nincs-e repedt, elvált. Keress púpos elkókat.
(#) jandark válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Szia!
Köszönöm tanácsod.
Szétkaptam,pupos elkót nem találtam,kicseréltem a sorkimenőtranyót az eredmény ugyanaz.
A tranyó kolektorán 109v feszültséget mérek,van benne 2db stk 394es tipusu convergencia ic..
Ezekből egy db hibás lehet mert a bal oldali kb 6-7 bekapcsolási kisérlet után megmelegiti a hütőbordát,ehez képest a másik hideg marad kiszedtem mindkettőt ezek nélkül is ugyanez a helyzet,leszedtem a csövek paneljeit egyesével igy próbálva a bekapcsolást,az eredmény ugyanaz volt mindig.Eddig volt egy kis üdvözlő csipogó dallam bekapcsoláskor most semmi se bekapcsolásra se mikor lekapcsol..A forasztásokat holnap átböngészem..Bármi eszedbe jutna jól jöhet..
Köszönöm.
(#) kadarist válasza jandark hozzászólására (») Okt 18, 2009 /

Lehet, hogy a zárlatos IC lehúzza a tápfeszt, ezért nem indul a keszülék. A gyanúsan melegedő IC-t vedd ki, úgy indíts. De lehet, hogy a melegedés normális, és a hideg működésképtelensége miatt tilt le. Holnap nézek rajzot!
(#) frissadam válasza frissadam hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Nem tud segíteni senki?
(#) küzmös Gergely válasza frissadam hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

köszi frezoo! frissadam hétfő délelőtt van.. nincs itt most szinte senki,majd délután vagy este nézz vissza akkor tuti megjön a válasz is
(#) tomzsi hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok!

Első levelem itt a fórumban, hátha valaki egyből kiokosít mit tegyek..
Van egy sony kv-29c3e készülékem.
Diagnózis:
Bekapcsolom, relé kattan, led felvillan, majd elalszik.
Ennyi.
Valakinek tipp, tapasztalat? Érdemes bütykölni?

köszi Gábor
(#) jandark válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia.Köszönöm a segitséged,várom a rajzot..
Addig eljutottam hogy a 2 ic-t felcseréltem,balra a jobbot és forditva,anyit sikerült elérnem hogy balra kerülve a hideg 2db 0,39ohmos ellenálást lerendezett,a másik oldal nem változott és melegszik több kapcsolási kisérletre..
(#) kadarist válasza frissadam hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia!

A tápban Primer oldalon: elkóhiba, kiskapacitású kondi szakadozik,startellenállás megnyúlt- szakadozik, forrasztáshiba, fólarepedés. Táp szekunderén: Elkóhiba, forrasztáshiba, fóliarepedés.

Primeren mérd át az összes alkatrészt. A nagy pufferelkón van feszültség? Szekunderen egyáltalán nincs?
(#) bihari laci válasza tomzsi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

szia,elöször áramtalanist és a táp részét nézd át figyelmesen,kondikat,ellenálásokat,tranzistort a táp részén, vagy ha ic-és akkor,cseréld ki,bisztositékot és ugy haladva eőrre.remélem tudtam segiteni ,jó nagy tv kar lenne ki dobni .
(#) supak.jozsef válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Köszi a választ.Megnézem,csak most kivonom magam kicsit,sajna be kell feküdnöm holnap a kórházba.Kicsit meg vagdosnak.
(#) kadarist válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

[/OFF]Gyógyulj meg!
(#) bihari laci válasza supak.jozsef hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

jó gyogyulást kivánok neked,szia .
(#) dragon0 hozzászólása Okt 19, 2009 /

ÜDV MINDENKINEK!! EGY KISS SEGÍTSÉG KÉNE

VAN EGY THOMSON TV KÖVETKEZÖT PRODUKÁLJA BE KAPCSOLOM ÉS EGY BÖLL EL KEZD CSATORNÁKAT VÁLTANI SEMMIRE NEM REAGÁL CSAK A FŐ KAPCSOLÓRA

VÁROM A HOZÁSZOLÁSOTOKAT ( ÉN KÉT DOLGOT VENNÉK SZEMÜGYRE TUNER, PROCI ILL KÖRNYÉKE) DE MIELÖT NEKI FUTNÉK AZÉRT MEG HALGATNÁM A VÉLEMÉNYEITEKET HOGY ÉRDEMES E IT KERESGÉLNI ÉS HA IGEN AKKOR MIT ÉRDEMES EGYBÖL VIZSGÁLNI??
Következő: »»   146 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem