Fórum témák
» Több friss téma |
12v 20w-os spot nem nagy beruházás, vagy 230v 50w.
Helló
Ezel csak az a baj hogy a spot lámpának kicsi a színhőmérséklete és csak sárgán világít, nem fehéren. És egy 50w-osnak amúgy is túl kicsi a fényereje.
Akkor viszont ha jól értem meg kellene venni egy normálisabb izzót.
Van eladó fémhalogén szettem, ami pont erre való.
Csere is érdekelhet. Majd írj privit ha érdekel.
Hali emberek ! Van 2 db 250w-os Phillips fémhalogén izzóm! Rendkívül olcsón adom! Akit érdekel Privi !
15" Dell E152FPb
Erről egyszerűen nem találok egyértelmű infót, most ez TFT vagy LCD? TFT az nem jó ugye?
Helló
Konkrét leirás én se találtam róla, de azt az angol szövegből ki tudtam venni hogy LCD. De ha esetleg TFT lenne, akkor is nyugodtan használhatod, csak combosabb hűtés kell neki.
Szeva én is elgondolkodtam ezen a témán de arra jutottam ,hogy mezei lcd nem alkalmas erre a célra mégpedig az izzó elé tett gyűjtő lencse miatt ami az lcd-re fokuszálja a fényt és a hőt is ezzel ki is nyírja az lcd-t na már most ha veszünk pl egy videó kamerát aminek színes a keresője és persze nem is olyan nagy egy giga fehér led-del meg világítva egy ből más a kérdés. Nem ? Én ebből indulnék ki. Nem egy 37 cm -es lcd monitorból.
Tényleg nem ajánlatos 15"-os monitorból próbálkozni, mert akkora helyen foglal, hogy nem igaz.
Viszont a ledes megoldás nem jó! Én amikor csináltam 7" hordozható dvd-ből projektort, akkor kivágtam akkora nyák lapot, mint az lcd panel, tömve megraktam 5mm-es negy fényereű fehér leddel és csak este amikor korom sötét volt, már mindenhol, akkor lehetett normálisan nézni. Nappal hiába húztam le a redőnyt, meg a sötétítőt,még akkor se volt elég sötét hozzá.
Hello Simpi és azt lehet tudni hogy ez az új szörnyeteg mennyibe állna meg?
Előre is köszi... Üdv...
Helló
Olyan 9000ft körüli áron van 1db 250w-os égő, de majd biztosan ír hogy ő mennyiért arulja. És ha jó árat mond, akkor nyugodtan vedd meg mert nem fog átcseszni. Tapasztalatból mondom, én már vettem tőle 2db 150w-os fémhalogént + folytót + gyújtót és tökéletesen mennek. :yes:
Sziasztok! Nekem is van eladó 250W-os Fémhalogén (MASTER HPI-T Plus 250W/645 E40 1SL) 6.000.- ért oda adom a 2 db-ot ! Az izzók már üzemeltek de nem sokáig mentek csak pár órát ! Privátban ,ha érdekel valakit!
Hello!
Nekem mindenképpen szettben kéne mert még csak most kezdem az építést,jelenleg még semmim nincs...Köszönettel... Üdv...
Üdv!
Örömmel látom, hogy itt is pörög a fórum projektor építés témakörben. Jómagam is belevágtam az építésbe az egyes fázisokat igyekszem is rendszeresen dokumentálni.: Bővebben: Link Remélem lesz majd olyan aki hasznosnak találja! Mindenkinek jó építést és sikereket kívánok!
Sziasztok!
A minap találtam a vaterán egy led es projektort http://www.vatera.hu/mini_led_projektor_155389741.html , valami új cucc lehet. Ki mit tud az efajta projektorrol? meglehetne házilag építeni? ódv: Moka
Szeva .
Milyen 5mm-s led? Kínából már lehet rendelni 20wattos power ledet, az egyik ismerősöm az autója első reflektorába tett ilyet a halogén izzó helyére.
Ja?
Én aszt hittem, hogy sima ledeket akarsz beletenni. Amúgy az ismerősödnek üzenem, hogy ha nem akar sokat fizetni, akokr kapja ki a kocsiból a ledeket, mert azok még magyarországon nincsenek engedélyezve, csak helyzetjelzőnek lehet használni. Tesómat 50000ft-ra ft-ra büntették meg, mert ledeket rakott be a reflektor helyére és azt írták a papírra, hogy "illegálís átpéítést végzett". Mennyiért tud szerezni ijeny ledeket? ha tud többet is hozni jó áron akkor engem is érdekel.
Sziasztok!
Meg tudná nekem valaki mondani hogy digitális képkeretből lehet-e csinálni projektort? előre is köszi
Tudsz rákötni pl dvd lejátszót, vagy memóriakártyáról tudsz teljes filmet lejátszani?
Ha igen, akkor lehet. Ha csak képeket tudsz vele lejátszani, akkor is , de akkor csak azokat tudod rajta nézni.
Ez már nekem is megfordult a fejemben...
meg utána is néztem. Tehát ami itt nálunk van digitáis képkeret,árban ojan 35-40 eu,forintban nem tudom. Tehát sok fajta formátumot lejátszik,természetesen videó fájlokat is.. de sajna nincs rajta AV bemenet,csak usb vagy memó kártya.... az feletképp érdekelne engem is hogy fel lehetne e használni annak a kijelzöjét? Mert bizony tényleg tökéletes a felbontása.
A felbontasa elgge alacsony. Nezd csak meg a specifikaciot. A kis meret miatt latod jonak, meg gondolom van valami opalizalo, elmoso szuro a kepernyobe epitve.
Szerintem a szokasos 360*240 koruli felbontasu.
Akkor nekem nem lenne alkalmas mert nem tudnám rákötni a tv-re. De akkor mivel lehetne megcsinálni hogy a TV-re, de a számítógépre is rá tudjam kötni???
Kis, 7 collos LCD TV, ha mar mindenkeppen ebben a kategoriaban mozogsz. A kijelzo UGYANAZ, csak a meghajto elektronika mas.
Azoknak mind van tolatokamera bemenetuk. A PC-t meg a videokartya TV-out kimeneterol.
Rendben. Köszi.
Udv
Atolvastam a hozzaszolasokat, de egy valamire nem talaltam valaszt. Ha en szeretnek 7" vagy 8"-es lcd monitorbol kesziteni projektort, akkor mekkora meretu fresnel lencseket kell beszereznem, illetve hol tudnek. Lattam tobben irtak 280*280 vagy 300*300 as lencset irasvetitobol, de ez nagyban megnoveli a doboz mereteit, a kb 120*120as lcdhez kepest. Szoval beszerezheto ehhez az lcd merethez valo fresnel lencse, vagy a nagyobbat kell hasznalnom? Elore is koszonom az valaszt.
Szia! A fresnel nem fontos hogy ugyan akkora méretű legyen mint az lcd,de a helyszűke miatt kissebre szabható!
Az írásvetítő fresnel lencséje jó ,bár 30x30 centis ,ennek a közepére ki kell mérni az lcd méretét és ki kell vágni ! Fontos a közepe mert a fresnel lencse körkörös barázdákból álló magas hőmérsékletet elbíró (polycarbonát) műanyagból készül. Könnyen megmunkálható! Én csak az lcd mögé raktam fresnelt a megfelelő fényelosztás miatt ,és tökéletesen működött! Üdv!
koszonom a valaszod!
Megrpobalok szerezni irasvetitobol fresnel lencset, de meg egy elolfoncsorozott tukorre, es a keszulek elejebe levo optikara szuksegem lesz. Esetleg tudod ezeket honnan lehetne beszerezni? Illetve neked xenon, vagy femhalogen izzos vilagitasod van? A 7"es kijelzod mekkora felbontasu? En amit neztem az tudja a 800*600at. Remelhetoleg ez eleg lesz. Ebayen lattam kinai projektrort 211euroert potizzoval, kabelekkel. A felbontasa viszont csak 640*480 volt, a kontrasztaranya 800:1. A kijelzom 800*600, 350:1 kontrasztarannyal. Eleg ez az arany, vagy nagyon pixeles lesz a kivetitett kep? Egy utolso kerdes: a kinai projektor csucs fenyerejet (gondolom ha teljes feher kepet vetit ki) 1800lumennek irjak. Ha en elkeszitem a sajatom, es egy 250w-os femhalogen izzot hasznalok, az megkozeliti ezt az erteket? koszonom a segitseget
Helló
Biztos megközelíti! Nekem a 150W-os fémhalogének 28000lumenesa fényereje. |
Bejelentkezés
Hirdetés |