Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! 3.56-os verzió biztosan jól használható! Azt töltsd le.
Én is innét töltöttem le valahol az elején van a topiknak 3.56-os
Köszönöm.
Ugye aki nem olvassa végig a fórumot...Már az elején írták hogy csak a szimulátora jó az én változatomnak.Most már azt is tudom mit ront el ... Hát a portoknál feleslegesen vált bankot.Az újabb változat már tökéletes.
Ha még az mpasm et is beállítod az f10 re akkor leszel igazán elégedett !
Emberek ezt nem hiszem el kb egy hónapja szemezek a c programozással de egy projektbe sem mertem belekezdeni.
Erre tegnap rátaláltam erre a topic-ra. Na mondom ezt ki kellene próbálni hátha tényleg igazán jó a program. Tegnap hajnal 2-ig mindent leszimuláltam amit pic segítségével meg akarok oldani. Hektármérő lcd kijelzővel Fűtésvezérlés lcd kijelzős Mindez ugy hogy nem sok fogalmam van volt a kapu áramkörök lelki világáról. Következő feladatom pic égetőt építeni és kipróbálni a dolgokat élesben
Hali! Engem nagyon érdekel ez a rádió dolog! Kicsit kifejthetnéd bővebbe ennek a hardver részét.
Én szeretnék csinálni egy olyan erősítőt amit 2 db Rotari encoder és azok vezérelnek mindent digi potikkal, hangerő hangszin meg minden, És nem lenne rossz ha lenne benne rádió is. Maga az erősítő müködik már egy ideje, de most télen akarom kicsit fejleszteni. Előre is köszi!
Szia!
Szerintem te egy hagyományos FM rádióra gondolsz. De ez nem az. Ez egy 2m-es amatőrsávra készült keskenysávú vevő. A hardver része pedig nem igazán "utánépítés barát". Már 95%-ban kész van, csak az egyik fokozattal nem jutok dűlőre. Ha mégis érdekelne keress privátban.
Úgy néz ki eddig tartott a jókedvem. Délután összeraktam a vezérlést, be is indult rendesen, azt leszámítva, hogy leállításnál nem éppen azt csinálta, mint tegnap a ledes próbával. Utána már úgy nézett ki jó lesz, majd fogta magát és leállt az egész, majd az összes kimenetet bekapcsolta és megbolondult. Azóta a program nem is fut, a pic-et olvasni tudom, de írni már nem. Azt hiszem ennek annyi. Pedig már majdnem jó volt. olyan szépen dolgozott.
Ez (Parsic) azoknak készült, akik nem akarnak egy mikrovezérlős feladattal heteket, hónapokat eltölteni a programírás részével...
Sok sikert és jó szórakozást hozzá... Minden nincs benne, azért úgy kell az adott feladatot alakítani, hogy a rendelkezésre álló elemekkel meg lehessen oldani, eddig szinte mindent megoldottam vele, csaknem 5 éve már, hogy megvan...
Ha az előző oldali verziót csináltad meg, azon még lehetett volna "csiszolni"...
Pl: RB.7 körüli dolgok, aztán a számozás nélküli modul kimenetek, ...stb A bemeneteket célszerű optocsatolóval leválasztani, a kimenetek megfelelő védelme sem utolsó szempont... A topic elején van egy PLC "féle " nyákterv, ezt azért tettem fel, hogy bárki szabadon használja (ez is optos) egyszerre 5-10db-ot csináltatok (BP. Satronic -ott vannak az adatok bárki csináltathat belőle) és ha valami kell általában ebbe illesztem bele, egy 876-os és egy 628-s panel van egymás mellett...
Szia Csabi Kérhetném hogy a nyáktervet és a kapcsirajzot tedd fel ide ? Tetszik nagyon, de csak képet találtam róla .
Hali! úgy látszik tényleg nem voltam elég figyelmes mikor olvastam, mert én tényleg fm rádióra gondoltam! Azért köszi!
Nincs róla kapcsolási rajz...
Ez bármi meglepó egy univerzálisnak gondolt 876-os plc-s panel. A PIC lábaihoz kell alakítani amit akarunk... Amit gondoltam hozzá: 14 bemenet optocsatolóval (KB817 -4 lábu) led sorosan az opto ledjével. LCD kijelzőnek 10-es tükesor. táp IC7805 soros diódával 8db kimenet relének tranzisztorral kapcsolva védődiódával kimenet jelző leddel, forrasztható sorkapocs a kimeneteknek. (ez a bemeneteknél is van) A kimenet lehet sima tranzisztoros is, át kell kötni a nyákot hozzá. A másik 10-es tüskesoron az RX-TX lábakat lehet elvinni. A 6-os tüskesor a helyben való égetésre való. Ugyanis legtobbször a helyén égetem be a PIC-et és nem kell így ki-be rakosgatni, ha módosítok rajta valamit( ehhez teljesítmény kapukat használok,74HC125, az égető és a nyák közé) A PIC mellett hátul smd, egy valós időhöz óra IC- RS5C372A-E2-F I2C kommunikációval 0.47F kondival... A szüséges illesztő ellenállások és több járulékos alkatrész (22pf) felületszerelt... ennyit rajz helyett, mindenki annyit használ belőle amennyi kell... kisebbik (16f628) panel 8 optonak lett tervezve PL triac hajtásra, moc 3062...stb A tüskesor rx-tx láb a másik panellal összadugható, tápot is áthozza... Van tervben egy 877-eshez egy nagyobb PLC panel a több I/O miatt, bár már több hónapja, de mégsem készült még el... Más formátumban nem hinném, hogy előkerül, mert volt néhány újratelepítésem, ha megtalálom valamelyik mentésben majd felteszem...
Hát , ha nincs , akkor nincs . Egy két univ panelt már én is terveztem de egyik sem volt ilyen pofás .
De ha mégis előkerülne a terv , tuti megcsinálom !
Sziasztok!
Énis próbálkozok a programmal, nagyon tetszetős a dolog. Kezdő vagyok a dologban, és el is akadtam gyorsan. Letöltöttem a 3.4.3 verziót, amit nem kell telepíteni csak elindítani. elkészítettem elő egyszerű kis pic programomat, de amikor build-olni szeretném, kiírja hogy "assembler (mpasmwin.exe) not found. Az assemblert próbáltam beletenni a könyvtárba, de úgy sem megy. Én cseszek el valamit nagyon? Előre is köszönöm a válaszokat!
Az innen letölthető 3.4.3-as verzió nem működik rendesen, használd a 3.56-os változatot, az is megtalálható itt a topic-ban valahol, ez tökéletesen működik.
szerk.: itt megtalálod
Sziasztok!
Lehet ez a kérdés már elhangzott, de én nem találtam. Lehet átszaladtam rajta! Én még csak most ismerkedem magával a PIC-el. C nyelven nem igazán tudok programozni. Viszont PLC alapprogramozási végzettségem van. Érdekelne, hogy -teljesen kezdőknek- tudtok-e ajánlani valami tanfolyamot, vagy szakkönyvet, amiből tanulhatnék. Köszönöm. M.
Szia!
Tankönyvet, vagy szakkönyvet nem szeretnék ajánlani, szerintem embere válogatja. De viszont Topi cikkét ajánlom: Cikk Üdv: Dávid
Szia! Én még ezt is ajánlom!:Bővebben: Link
Bocs de egy kicsit "belekontárkodtam" a progidba
A két számlálót kicseréltem (ennek nincs konkrét oka ,csak én jobban kedvelem az oda vissza számlálót) és az olyan helyekre ahol két kimenet találkozik tettem egy egy vagy kaput !
Ez már le is fordul . Az előzőbe én is tettem két hibát
Áttolvasva a fórumot nem találok megoldást a poblémámra.
Adott 3 nyomógomb ha megnyomom a két szélsőt akkor a harmadikkal egy számlálót tudnom kell léptetni. Ezzel beállítok egy konstans értéket amire szükségem van és havonta 1 szer módosítom. legyen ez pl:31. Azt kellene megoldani hogy az epromba elmentse a konstanst és minden bekapcsoláskor a számlálót állítsa erre az értékre. Ugyanezzel a kombinációval pedig bármikor átirható legyen és azt mente ezután. Na ez a én gondom . Tudtok rá valami okosat?
Oké! Majd megnézem. Rendeltem PIC-et is, mert ami van az bedöglött, holnap megjön, majd kipróbálom ledekkel, hogy mit csinál majd ha jó, akkor átnézem a panelt is és csak utána rakom bele.
Na egy picit én is belejavítottam, mert így ha lefutott rendesen az indítás, akkor is ment tovább a számláló és így a ventilátort a számláló újból alacsony fordulatra kapcsolta. Így már ha sikeresen lefut az indítás, akkor mindaddig resetelve van a két számláló amíg újbóli indításra nem kerül a sor. Szerintem így már jó lesz.
Milyen kijelzőt akarsz használni ? És miért kell a három gomb ? Nem lenne elég ha egy gombbal tudnád állítani ?
Például itt van egy 99-ig számláló 7szegmenses kijelzőhöz. 1 gombbal állítható (az első nyomásra nulláz)
és a beállított értéket tárolja .
Kétszer16 -os lcd kijelző lessz használva.
Tegnap este azt hiszem megtaláltam a megoldást de majd felteszem had lássátok. A három gomb azért kell mert több nem lessz a készüléken.És csak kombinációkat nyomva lehet megoldani az állítást mert a gomboknak eggyenként külön más feladatuk lessz.
Így még egyszerűbb a program . 9999 ig számol
és azt tudja mint az előző .(csak a lábkiosztást kell megcsinálnod a saját igényeidnek megfelelően.
Ilyesmire gondoltál?
RA.0 RA.1 egyszerre nyomva 3s-ig, utána megjelenik az állítandó érték és állítható az RA.2-vel. Ha felengeded valamelyiket, visszaáll alaphelyzetbe... EEpromban lesz letárolva. Ha nem akarod elrejteni akkor azt a részt elhagyod... Ha testre kapcsoló nyomógombot használsz, invertáld a bemeneteket. Néhány perc, és konfortos... |
Bejelentkezés
Hirdetés |