Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lámpakapcsoló infrával
Sziasztok.
A8.oldalon láttam ezt a témát minek hatására vettem is 2 kapcsolót. Sajnos egy légtérben egyszerre működnek.A leirás szerint megtanulja egy távir.jelét ha azt 3 mp-ig nyomva tartom majd egy csipogás után ugyan evvel a jellel vezérlem , amit utána el is felejt.:no: Szóval ez nem igy van,mert nem jel kell neki,hanem elég az infra fény jelenléte.Ezt 3 mp-ig ellenörzi majd mindegyy milyen jellel,működtetem.Szétszedés után találtam benn egy pic-et. A kérdésem a következő. Nagy meló lenne az hogy ez megtanuljon 1 konkrét jelet és ettöl kezdve csak erre működjön? Mert akkor tudnám mind a kettőt használni Válaszokat előre is köszi
Így néz ki
Általában ezeknél valami jumpert v. kapcsolót kell átállítani miután felvette a jelet. Ezen nincs ilyen?
Olvasd csak vissza, hogy is működik!
Minden alkalommal detektálja az infrajelet, betárolja 3 másodpercig, azon belül ugyanazzal a jellel kapcsolgathatod, szabályozhatod, és az utolsó vezérlés megszűnte után 3 másodperccel el is felejti. A kérdező azt kérdezi, hogy rá lehetne-e venni, hogy egy modulációt betároljon, és ne felejtse el, hogy aztán mindig azzal a jellel lehessen kapcsolni (mondjuk egy nem használt TXT parancsjellel vagymittudomain) :yes:
Helyes a megfogalmazás de csak megismétlem:jelen állapotában nem jelet kér hanem elég az infra fény,és nem jellel működtet hanem szintén/fénnyel/
Hát én még ilyen fajtával nem találkoztam, csak a betárolós fajtával. Félreértettem, azhittem hogy a beérkező idegen infajel írja át a tárját.
Énszerintem amit te ismersz az is ilyen:yes:csak nem próbáltad ki,ugyanis ebből 2 fajta létezik,csak a másiknak több funkciója van
Sziasztok!
Egér infrÁJÁVAL VEZÉRELT LÁMPÁT AKAROK ÉPÍTENI! Köszi! Sziasztok!
Azt hiszem azt a képet még én tettem fel mert nekem is ez volt a problémám.
Ez valóban csak infra FÉNY hatására műkszik. Nem jellel. És ezért nem is értem hogy minek bele a pic, hiszen az a vezérlés nem egy nagy etvas.:nemtudom:
Szevasztok!
Szeretnék építeni egy számítógépes egérből kivett fotódiódából és még pár alkatrészből egy lámpának a kapcsolóját! Tudom hogy vannak hasonló topicok de azokban led vezérlése van 9V on és nem lámpa vezérlése 230 vagy 220V on. Előre is THX ! Micsel
Lécci válaszoljatok! Az ne tartson vissza hogy kezdő vagyok!
Előre is THX!(megint) Micsel
ha jól értem akkor a fotodiódával akarsz 220-at kapcsolni relé vagy bármi triac nélkül?huuu
ha kezdő vagy akkor vigyázz a 220-al!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! inkább 12 volttal kezd az elektromos tanulmányaidat, hogy hosszasan folytathasd is....hidd el nekem, volt már hogy majdnem én is kimúltam....
Akkor küldj egy olyat (légyszi) amely 12V on kapcsol be egy lámpát!
Köszi a jótanácsot! Micsel
De kérlek küldjetek egy kompatibilis adónak is kapcsolási rajzát!
Micsel
körülnézek és keresek valamit a netet Neked. Anyit mondj még, hogy ez olyan szürkületkapcsoló, tehát ahogy sötétedik úgy kapcsol be és nappal pedíg ki, vagy valahogy máshogyan menjen?
Egy távirányítósat is küldj meg ha lehet szürkületit is. Sok serencsét a kereséshez!
Köszi! Micsel
mit jelent az a kompatibilis adó?
nem értem, hogy mihez is kell ez, igy nem tudok segíteni, több infót adj légyszi, hogy mihez kell pontosan...
de úgy kb. mivel akarod irányítani?(infra fénnyel vagy rádió frekivel) és milyen távolságból...
Amelyikkel könnyem de szerintem könnyem az infrával de az a kapcsolástól függ(azaz lehet rádiós is).Kb.10méter távolságnyira!
Köszi! Micsel
Hogy az vevő tudja venni az adó jelét (de nem tudom akármelyik vevő tudja venni akármelyik adó jelét).Egy lámpát bekapcsolni !
Micsel
Kérlek válaszolj(válaszoljatok)!:yes:
Köszi Micsel
milyen szinten vagy? mennyire vagy kezdő? csak mert olyan nehézségű kapcsolást keresek...
Nagyon !
De kérlek ha nem értek majd valamit segítesz? Előre is köszi! Micsel
kis idő, keresek valami nagyon nagyon egyszerűt, de a táviránytósról inkább lebeszéllek...egyenlőre, maradjunk csak a fénykapcsolósnál...
mihez kell? ezt jó lenne tudni, így jobban tudok keresgélni....
A szobámban szeretném bekapcsolni a lámpámat mert eléggé rossz és eléggé lusta lettem!
Köszi Micsel
Rosszul irtam a kapcsolóm rossz ne hogy félreértsd!
Micsel
itt egy rajz, de ez 220-as inkább csak érdekességnek raktam be, ha nagyon érdeklődsz az elektronika iránt és sokat olvasol(szakirodalmat) akkor később ezt is megépítheted....220-as fénykapcsoló
nagyon nagyon egyszerűt igazából nem találtam, de van egy ötletem a nagyon egyszerűre, cseréld ki a lámpán a kapcsolót és hosszabísd meg a vezetéket, akkor akár az ágyból is lehet kapcsolni itt egy másik rajz, ez ledes,de ha ügyi vagy akkor kiegészítheted egy relével és akkor lámpától kezdve akár a halak akváriumának világítását is vagy akár a kávéfőzőt is rákötheted... de először tapasztalatszerzés céljából csak úgy épísd meg ahogy van.... egyszerű olvass minnél többet!!! majd még keresgélek Neked,de most mennem kell, mert nincs több időm... |
Bejelentkezés
Hirdetés |