Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   196 / 731
(#) fulop lajos válasza ptesza hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Üdv! ptesza!
Ez nagyon tetszett!!
Üdv! Lajos

Mégis csak van élet 31lp nélkül is !
(#) ptesza válasza fulop lajos hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia.

Ezt ő mondta!

:eek2:
(#) subwoofer220 hozzászólása Okt 19, 2009 /

Sziasztok! Valaki tudna véleményt mondani az M.N.C pentáról? Megéri az árát? És nem hullik szét?? Előre is köszönöm!
(#) fulop lajos válasza subwoofer220 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Üdv! subwoofer220 !

A piros ötágú csillag nálunk tiltott önkényuralmi jelkép. Ez a hangszórót ugyan nem zavarja. Ebbe a hangszóróba minden olyan hibát szándékosan összeadtak amit a valamirevaló hangszóró gyártók próbálnak kiküszöbölni!
EZ A LENGŐRENDSZER NEM KÖRSZIMMETRIKUS!!

Ez úgy sz..r , ahogy sok más távolnyugati maszlag.
Üdv! Lajos
(#) subwoofer220 válasza fulop lajos hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

És milyen mélysugárzót ajánl nekem? 10-12 Ezer forintért! 30 cm-be!

Üdv! subwoofer220!
Az MNC-nek van olcsó és jó hangszórója.
kódszámok: 30706,34123
Üdv! Lajos

Csak az a baj, hogy autóba lesz téve! És oda 4 ohm kell! És eléggé hasonlít a sal hangszóróra, a salt azt meg nem szeretem. Mert ismerem őket!
(#) csezoli21 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Szia
Köszönöm a választ
Igaz sokat nem értek hozzá, de szerintem ha zártba teszem akkor az a 37 hz is eléggé mély tud lenni nem?
Köszi helló

És ez milyen lehet? RENKFORCE 12"
Műszaki adatok
Külső O: 300 mm
Beépítési mélység: 163 mm
Max. terhelhetőség (zene): 500W
Impedancia: 4 ohm
Frekvenciatartomány: 32 - 4000 Hz
Hangnyomás: 93 dB

729_1_300.jpg

(#) szergey válasza szamóca hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Azért nem a sztatikot hoznám elsőként példának. Pl. ha méréshez IEC mérőlapba építek egy hangszórót, már az is hangfal.
(#) Kovidivi válasza subwoofer220 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Egyik témában láttam: Bővebben: Link, meg ezt is: Bővebben: Link. Nézelődj még, én biztosan nem vennék nem kör alakú hangszórót! Ha zavar, hogy 4 ohmos, akkor vegyél kettőt, és kösd párhuzamosan
Üdv!

Üdv!
Nekem elvi okok miatt nem is tetszene a hangja. A bringa kereke is csak úgy jó, ha kerek.
A formatervezést nem szabad fölérendelni a bevált praktikumoknak!!!
Üdv! Lajos

Találtam egyet! TERMINATOR WX800 Ez elfogatható???

Műszaki adatok
Terhelhetőség (RMS/Max.): 400/800 W
Beépítési-O: 285 mm
Külső-O: 315 mm
Beépítési mélység: 125 mm
Frekvenciatartomány: 25 - 2000 Hz
Hangnyomás: 89 dB
Impedancia: 4 ohm
Súly: 3.5 kg
(#) Kovidivi válasza subwoofer220 hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Látom, nagyon arra mész, hogy hogyan néz ki a hangszóró... Öreg hiba... Ha 89dB-t adnak meg, akkor képzelheted, hogy mennyi lehet valójában az érzékenysége... Ha 89dB-nél többet nem mernek ráhazudni Amiket linkeltem hangszórókat, ha feleakkora teljesítménnyel hajtanád (8ohm miatt!) , mint ezt a 89dB-est, simán lealázná bármelyik szerintem... És ott talán lehet hinni a dB adatoknak. Csak szólok...

Üdv!
Ez is jó valamire, biztosan...
Még nem tudom, hogy Neked mire kellene.
Üdv! Lajos
(#) szergey válasza highand hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Idézet:
„amiket zömében B&K cuccal mértem süketszobában, nem volt sok az országban”

Most is sok van, akkor is volt elérhető közelségben. De nem tudom minek mértél, ha a módszertannal nem vagy tisztában, és értékelni sem tudod a kapott eredményeket.

Idézet:
„A múltkori ügyet pedig ne hozd fel, mert annak során is pont nekem kellett kideríteni, hogy miért nem jön ki az, ami másnak igen és azt is, hogy a neten található irodalomban kivétel nélkül rossz az azonos hangforrásokkal kapcsolatos definíció.”

Nem rossz az, cska rosszul nézed. Neked meg azért nem "jött ki", mert rosszul "mértél".

Idézet:
„Szóval, ha most tudod, hogy zajjal csak úgy lehet mérni hangnyomást, ha a rezonancia alatti tartalmat vágja az ember, azt azért tudod, mert én kikinlódtam magamból ezt a felismerést és nem azért, mert bárki figyelmeztetett volna rá engem.”

Azért nem figyelmeztetett rá senki, mert ez nem igaz.
(#) szergey válasza fulop lajos hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Idézet:
„KÖRSZIMMETRIKUS”

Attól még mozoghat központosan. Sztem nem ez a legnagyobb problémája. Emlékeim szerint ezeken is 1,0 körüli jóságokat mértünk.
(#) szergey válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Én meg úgy vennék egy jó ovál szélessávút mondjuk. De senki nem csinál.
(#) fulop lajos válasza szergey hozzászólására (») Okt 19, 2009 /

Mert nem lehet!
Üdv! Lajos
(#) szergey válasza fulop lajos hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Dehogynem. Pont abból lehetne jót. Ha belegondolsz egy kicsit, rájössz, micsoda lehetőség parc. rezgések, és egyéb rezonanciák átrendezésére.
(#) ptesza válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Zártban , ha qtc=0,707 , akkor sem megy lejjebb mint 57 Hz.

Reflex dobozban lehet elérni ,83 literes dobozban a 37Hz-et.

Ne keverjed össze.
(#) highand válasza szergey hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Persze, sőt.
(#) csezoli21 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

Helló
Akkor csak csak kellene hozzá a reflex doboz nem? mert az az 57 hz az igencsak sok nem? Azért ha mélyládának szeretném használni akkor lejeb kéne menni ezzel az értékkel,... Köszönöm a segítséget helló
(#) ptesza válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 20, 2009 /

30 és max 40 Hz alsó határfrekivel még jónak mondható. 30 Hz alatt már ritkábban , a 20 Hz -es alsó határfrekis hangdobozt nem nagyon láttam.

Aztán lehet ,hogy mindjárt linkel valaki olyant is.
(#) Tujmi hozzászólása Okt 20, 2009 /

Sziasztok!

kérdésem a következő lenne!
Hangszóró vásárlása előtt állok!

2 fajtát néztem ki magamnak: az egyik RCF LF18N451 1500 w RMS de viszont nincs raktáron a nagykernek és minimum 3 hét mire megérkezne!
a másik hangszóró RCF LF18N401 1200 W RMS ez van raktáron de kisebb a teljesitménye
szerintetek sok különbség van a két hangszóró között? A héten még válaszolnom kell hogy melyik legyen amugy 2 db ot vásárolnék és oldalanként hidban hajtanám egy hitec audio Ha800 ról ami azt hiszem 1900 W ot ad le 8 ohm on ezt még bátran rámerem ereszteni az 1500 w os hangszóróra dinamikakompresszorral,de az 1200 w osra már nem.

szerintetek ?

küldtem képet a ládárol amibe szánom!

sl36lc4.jpg

(#) Kovidivi válasza Tujmi hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Kb. 160eFt két hangszóróért? Nincs véletlenül egy szabad hely a munkahelyeden? :hide:
(#) ptesza válasza Tujmi hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Nem hiszem ,hogy jó ötlet 1900W-ot ráereszteni ,egy 1500W-os hangszóróra.Dobozkonstrukciótól függ a végleges teljesítménye. De általában kisebb lesz mint ami rá van írva. Különben eléri a végkitérést... vagy kitér magából.

8 ohm-on adja le a 800W-ot , 4ohm-on 1300W.

Nem számoltam ,csak sacc kb 800w-ról is simán meglesz a 130 dB. Ezt a dobozfajtát nemigazán ismerem ,de ez is rátesz 1-2 dB
(#) Tujmi válasza ptesza hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Köszi a választ!
Nem ugy gondoltam hogy egyból rácsutkázom az 1900 w ot,hanem addig megyek fel mig lehet.

Akkor melyiket rendeljem?
(#) Bassmester válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 21, 2009 / 1

Hali! Az ilyen kaliberű ládákat, hasonló hangszórókkal, kb fél milla/db áron lehet megvenni, a nevesebb gyártóktól. Ha valakinek ilyen kell és bízik a munkája eredményében, akkor a bekerülési költség (relatív) nem sok egy késztermék megvételéhez képest.

Tujmi!
Ha ilyen komoly cuccot építesz és költeni is tudsz rá, akkor már érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a gyártó (nem a kereskedő) szakembereivel és véleményt, szaktanácsot, esetleg konkrét ládatervet kérni tőlük.
(#) Bassmester válasza csezoli21 hozzászólására (») Okt 21, 2009 /

Amennyiben a HA31 1544 422 -es hsz-ról van szó, akkor csak zárt doboz jó neki, kb 80-85 literes. Ne zavarjon meg, hogy a tervezőprogram milyen alsó határfrekit ad meg, úgysem az lesz a mérvadó, hanem majd az, ha a kész ládának megméred az átvitelét. Ha a zárt dobozban ténylegesen 57Hz-en szól -3dB -en, akkor szerintem elégedett leszel a "mélységével"
Következő: »»   196 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem