Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Üdv! ptesza!
Ez nagyon tetszett!! Üdv! Lajos Mégis csak van élet 31lp nélkül is !
Szia.
Ezt ő mondta! :eek2:
Sziasztok! Valaki tudna véleményt mondani az M.N.C pentáról? Megéri az árát? És nem hullik szét?? Előre is köszönöm!
Üdv! subwoofer220 !
A piros ötágú csillag nálunk tiltott önkényuralmi jelkép. Ez a hangszórót ugyan nem zavarja. Ebbe a hangszóróba minden olyan hibát szándékosan összeadtak amit a valamirevaló hangszóró gyártók próbálnak kiküszöbölni! EZ A LENGŐRENDSZER NEM KÖRSZIMMETRIKUS!! Ez úgy sz..r , ahogy sok más távolnyugati maszlag. Üdv! Lajos
És milyen mélysugárzót ajánl nekem? 10-12 Ezer forintért! 30 cm-be!
Üdv! subwoofer220!
Az MNC-nek van olcsó és jó hangszórója. kódszámok: 30706,34123 Üdv! Lajos
Csak az a baj, hogy autóba lesz téve! És oda 4 ohm kell! És eléggé hasonlít a sal hangszóróra, a salt azt meg nem szeretem. Mert ismerem őket!
Szia
Köszönöm a választ Igaz sokat nem értek hozzá, de szerintem ha zártba teszem akkor az a 37 hz is eléggé mély tud lenni nem? Köszi helló
És ez milyen lehet? RENKFORCE 12"
Műszaki adatok Külső O: 300 mm Beépítési mélység: 163 mm Max. terhelhetőség (zene): 500W Impedancia: 4 ohm Frekvenciatartomány: 32 - 4000 Hz Hangnyomás: 93 dB
Azért nem a sztatikot hoznám elsőként példának. Pl. ha méréshez IEC mérőlapba építek egy hangszórót, már az is hangfal.
Egyik témában láttam: Bővebben: Link, meg ezt is: Bővebben: Link. Nézelődj még, én biztosan nem vennék nem kör alakú hangszórót! Ha zavar, hogy 4 ohmos, akkor vegyél kettőt, és kösd párhuzamosan
Üdv!
Üdv!
Nekem elvi okok miatt nem is tetszene a hangja. A bringa kereke is csak úgy jó, ha kerek. A formatervezést nem szabad fölérendelni a bevált praktikumoknak!!! Üdv! Lajos
Találtam egyet! TERMINATOR WX800 Ez elfogatható???
Műszaki adatok Terhelhetőség (RMS/Max.): 400/800 W Beépítési-O: 285 mm Külső-O: 315 mm Beépítési mélység: 125 mm Frekvenciatartomány: 25 - 2000 Hz Hangnyomás: 89 dB Impedancia: 4 ohm Súly: 3.5 kg
Látom, nagyon arra mész, hogy hogyan néz ki a hangszóró... Öreg hiba... Ha 89dB-t adnak meg, akkor képzelheted, hogy mennyi lehet valójában az érzékenysége... Ha 89dB-nél többet nem mernek ráhazudni Amiket linkeltem hangszórókat, ha feleakkora teljesítménnyel hajtanád (8ohm miatt!) , mint ezt a 89dB-est, simán lealázná bármelyik szerintem... És ott talán lehet hinni a dB adatoknak. Csak szólok...
Üdv!
Ez is jó valamire, biztosan... Még nem tudom, hogy Neked mire kellene. Üdv! Lajos Idézet: „amiket zömében B&K cuccal mértem süketszobában, nem volt sok az országban” Most is sok van, akkor is volt elérhető közelségben. De nem tudom minek mértél, ha a módszertannal nem vagy tisztában, és értékelni sem tudod a kapott eredményeket. Idézet: „A múltkori ügyet pedig ne hozd fel, mert annak során is pont nekem kellett kideríteni, hogy miért nem jön ki az, ami másnak igen és azt is, hogy a neten található irodalomban kivétel nélkül rossz az azonos hangforrásokkal kapcsolatos definíció.” Nem rossz az, cska rosszul nézed. Neked meg azért nem "jött ki", mert rosszul "mértél". Idézet: „Szóval, ha most tudod, hogy zajjal csak úgy lehet mérni hangnyomást, ha a rezonancia alatti tartalmat vágja az ember, azt azért tudod, mert én kikinlódtam magamból ezt a felismerést és nem azért, mert bárki figyelmeztetett volna rá engem.” Azért nem figyelmeztetett rá senki, mert ez nem igaz.
Idézet: „KÖRSZIMMETRIKUS” Attól még mozoghat központosan. Sztem nem ez a legnagyobb problémája. Emlékeim szerint ezeken is 1,0 körüli jóságokat mértünk.
Én meg úgy vennék egy jó ovál szélessávút mondjuk. De senki nem csinál.
Mert nem lehet!
Üdv! Lajos
Dehogynem. Pont abból lehetne jót. Ha belegondolsz egy kicsit, rájössz, micsoda lehetőség parc. rezgések, és egyéb rezonanciák átrendezésére.
Zártban , ha qtc=0,707 , akkor sem megy lejjebb mint 57 Hz.
Reflex dobozban lehet elérni ,83 literes dobozban a 37Hz-et. Ne keverjed össze.
Helló
Akkor csak csak kellene hozzá a reflex doboz nem? mert az az 57 hz az igencsak sok nem? Azért ha mélyládának szeretném használni akkor lejeb kéne menni ezzel az értékkel,... Köszönöm a segítséget helló
30 és max 40 Hz alsó határfrekivel még jónak mondható. 30 Hz alatt már ritkábban , a 20 Hz -es alsó határfrekis hangdobozt nem nagyon láttam.
Aztán lehet ,hogy mindjárt linkel valaki olyant is.
Sziasztok!
kérdésem a következő lenne! Hangszóró vásárlása előtt állok! 2 fajtát néztem ki magamnak: az egyik RCF LF18N451 1500 w RMS de viszont nincs raktáron a nagykernek és minimum 3 hét mire megérkezne! a másik hangszóró RCF LF18N401 1200 W RMS ez van raktáron de kisebb a teljesitménye szerintetek sok különbség van a két hangszóró között? A héten még válaszolnom kell hogy melyik legyen amugy 2 db ot vásárolnék és oldalanként hidban hajtanám egy hitec audio Ha800 ról ami azt hiszem 1900 W ot ad le 8 ohm on ezt még bátran rámerem ereszteni az 1500 w os hangszóróra dinamikakompresszorral,de az 1200 w osra már nem. szerintetek ? küldtem képet a ládárol amibe szánom!
Kb. 160eFt két hangszóróért? Nincs véletlenül egy szabad hely a munkahelyeden? :hide:
Nem hiszem ,hogy jó ötlet 1900W-ot ráereszteni ,egy 1500W-os hangszóróra.Dobozkonstrukciótól függ a végleges teljesítménye. De általában kisebb lesz mint ami rá van írva. Különben eléri a végkitérést... vagy kitér magából.
8 ohm-on adja le a 800W-ot , 4ohm-on 1300W. Nem számoltam ,csak sacc kb 800w-ról is simán meglesz a 130 dB. Ezt a dobozfajtát nemigazán ismerem ,de ez is rátesz 1-2 dB
Köszi a választ!
Nem ugy gondoltam hogy egyból rácsutkázom az 1900 w ot,hanem addig megyek fel mig lehet. Akkor melyiket rendeljem?
Hali! Az ilyen kaliberű ládákat, hasonló hangszórókkal, kb fél milla/db áron lehet megvenni, a nevesebb gyártóktól. Ha valakinek ilyen kell és bízik a munkája eredményében, akkor a bekerülési költség (relatív) nem sok egy késztermék megvételéhez képest.
Tujmi! Ha ilyen komoly cuccot építesz és költeni is tudsz rá, akkor már érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a gyártó (nem a kereskedő) szakembereivel és véleményt, szaktanácsot, esetleg konkrét ládatervet kérni tőlük.
Amennyiben a HA31 1544 422 -es hsz-ról van szó, akkor csak zárt doboz jó neki, kb 80-85 literes. Ne zavarjon meg, hogy a tervezőprogram milyen alsó határfrekit ad meg, úgysem az lesz a mérvadó, hanem majd az, ha a kész ládának megméred az átvitelét. Ha a zárt dobozban ténylegesen 57Hz-en szól -3dB -en, akkor szerintem elégedett leszel a "mélységével"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |