Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Tudom semmi elektro az off-ban...” Pedig befért volna pl. a forrasztástechnikai témakörű topikba. Attól még, hogy elég kényelmes szinte csak az OFF topikot nyitva tartani, attól függetlenül a szabályzat még mindig megvan és él. :yes:
Jövőre lessz HE találkozó? Mert már most szeretnék helyet foglalni, bár sok víz fog lefolyni a lefolyón, de remélem hogy szabad leszek. (a mostanira érthető volt hogy mi miatt nem mentem, de már megbántam)
Jegyeztem, úgy lessz.
Lesz, legalábbis tervbe van véve. Mi mindent megteszünk, hogy legyen, aztán a többit majd meglátjuk.
Legfeljebb Zoli3 majd megint feldönti a kondért, hogy Vic-ék, Webinas és jómagam ismét éhen maradhassunk, Deguss mester vásári kikiáltóba megy át, Topi mester eladja a HEStore-t helyben, Norberto mester végigsírja a főzést (a hagymától), és a többi...
Ha lesz akkor jövőre én is szeretnék már reggel odaérkezni és nem csak 13:30 körül...
Ha lesz jövőre akkor szerintem én is megyek.
Annyit mondjatok, hogy lessz sör? Mert akkor már most szervezkedek
Ünneprontás! Ha megyek ugy is viszek, de ha van akkor ott a helyem
És akkor nekünk mi marad? :pirul:
Segítek felügyelni, és a tűzrakásban is segítek majd.
Az a helyezt, hogy egy kész projektet hamarabb eltudok elfültőlni, mint egy fadarabot. Réges régen, meg majdnem erdőtüzet csináltam, mert a Dunaparton, tűzgyujtási tilalom alatt, egy fa alá raktam meg a tüzet. Szerencsére nem volt gond, és csak akkor jelentett problémát, amikor hajnalban feltámadt a szél. Tudom inkább áramot vezessek, tudom!
Ma jártam kint az ecseri piacon, és véletlen kiszúrtam egy autós erősítőt (nem elektronikázni akarok az off-ban ) szép nagy magnat-hoz volt szerencsém. Mint ezen a képen.
Megkérdeztem, hogy mennyi lenne, azt válaszolta a fószer, hogy 4 ezer. Mondom nekem annyim nincs, és ott is hagytam. Később vissza mentem, hátha letudom alkudni. Le is sikerült alkudni 2000 HUF-ra. Hazavittem, és láss csodát működik! Pedig úgy voltam vele, hogy ennyiért alkatrésznek is jó. Végre egy nap amikor van némi szerencsém Idézet: „Ferikém ez övön alul volt..” Miért? Nem ez történt? Na jó, nem cikizlek (dehogynem! :hehe: ), biztos, hogy finom volt :finom: , mert akik ettek belőle, még tányért is meg akarták enni utána... :yes: Idézet: „És akkor nekünk mi marad?” Mondhatnám, hogy az, ami nekünk az idén: Az illat, a látvány (ahogy elfogyott a kaja), és az üres tányér... Idézet: „Ünneprontás! Ha megyek ugy is viszek, de ha van akkor ott a helyem” Nem ünneprontás, hanem ördögi kör! Persze, hogy ott a helyed!
Akkor ezzel jól jártál! :yes:
Egyszer én is hasonlóan jártam az azóta is meglévő és jól működő autós fejegységgel.
Norbertoval még inni akarok (mint már nem egyszer tettem virtuálisan)
Vele azért jó inni, mert még a hideg heineken-t is ott hagyja a hűtőbe mondván " jó volt rátalálni"
Ez jó felállás, ő rátalál te megiszod remélem érti és szerti is a viccet :hide: Idézet: „Az meg mi fán terem?” Azon, amiről azok az elsárgult levelek hullottak a HE logora.
No, ha már így elkezdtetek találkozózni az OFF-ban, akkor én is hozzászólok.
Szerintem legyen jövőre is hasonló találkozó, mint az idén volt a Bókay kertben (ami persze nem zárja ki a hasonló tematikus találkozókat sem mint ami volt Kecskeméten). Az idei EHET példa bizonyítja hogy EHET-ünk jövőre is Az időpontot nem ártana sokkal hamarabb lerögzíteni, akár most... Tulajdonképpen a nyári szünet mint időpont jó volt, mondjuk bele a négynapos ünnep közepébe (hirtelen egyszercsak) talán kevésbé szerencsés... Szerintem 2010 augusztus 14 szombat megfelelő lenne (bár olyan időpont nincs ami mindenkinek tökéletes lenne). Jobb ötlet? Az infrastruktúra végülis teljesen jó volt szerintem ennyi embernek, mert ugye mire van szükség egy hasonló (~50 ember) kötetlen beszélgetős fórumtalálkozóhoz: - Hely (ennyi ember azért már nem kevés, társasház esetén már válóok... Ide kell érteni a sörpadokat, sátrat egyéb ülő és pakoló helyet.); - Könnyű elérhetőség (Budapest tagadhatatlanul központi helyen van); - Parkoló (volt ingyen parkoló, sőt még aki sok cuccal jött meg közelebb is tudott jönni pakolni); - Áram (sokat nem fogyasztottunk, de valljuk be nélküle unalmasabb lett volna); - Folyó (csap)víz (Főzés/mosogatás/kézmosás, mondjuk ebből sem fogyott sok); - WC (ennyi emberre mindenképpen kell, ez önmagában is jelentős 15...25 KHUF tétel Bővebben: Link ); - Bogrács (Pont ugyanezt az állvány és zománcos bogrács "kombó"-t ~5KHUF áron árulták/árulják akciósan nagyobb áruházakban). Ha kicsit előre szervezünk akkor én biztosan ki tudok állítani minimum egy garnitúrát, de szerintem más is... - Hűtőszekrény (nos ezt majdnem nem kaptuk meg és csak egy volt..). Ezzel csak azt akartam mondani hogy soknak tűnhet az idei 80 KHUF bérlet, ha valakinek van jobb ötlete (vagy telke ) akkor szóljon, nekem jövőre is megfelelne a Bókay kert. Ha jövőre is megszervezzük (miért ne tennénk?), akkor én valami hasonlóban gondolkoznék: - Belépő ~1 KHUF (szerintem teljesen méltányos volt); - Jóval korábbi meghirdetés; - Helyszín akár lehet ugyanott (hacsak nincs jobb ötlet); - Kaját kicsit korábban koordinálni beleértve a beszerzést is, viszont amint láttuk az önkéntesség nálunk még működött (hagyma, fa, stb.); Ha tippelnem kellene, akkor szerintem az EHET2.0: - 50...100 fő között lenne; - Kevésbé spontán ennek a jó és kevésbé jó vonzataival; - Jönnének olyan emberek akik az idén nem jöttek (nekem legalábbis nagyon hiányzott pár ember akikről azt hittem hogy eljönnek). Mellesleg kellene egy online jelentkezési lap ami volt is az elején, csak hogy tudjuk a várható és biztos résztvevőket (miért is nem lett ez végig fenntartva az idén?). - Börze, cserebere nagyobb lenne (mondjuk hiába adtam mindent ingyen, csomó cuccot mégis vissza kellett hoznom...). - HE store aktívabban jelen lenne; - A becsületkasszás italpult helyett dedikált erőforrás lenne erre célra allokálva, nagyobb választékkal (elkerülendő például ismét azt a vicces helyzetet, hogy senkinek nem jutott az eszébe betenni a sört a hűtőbe ).
Mi van ennyi modi melett senki nem mer offolni? :hide:
Naná! Mert nem dölt el, ki az igazi "vérmodi". Így mindeki tart, minden moditól. :hide:
Ismét felfedeztem valamit. A laptopom burkolatán valami vezető festék van. A csuklóm hozzáért a burkolathoz, a másik kezemmel meg megfogtam a falat és enyhe bizsergést éreztem a csuklómon. Erre elkapom a kezem és arra gondoltam egyből ,hogy ráz a gép. Kihúztam a gépből a töltőt és abból jön át a fesz valahogy. Most megnéztem és ha egy ledet a töltőhöz és a falhoz érintem a két lábát, akkor világít halványan. és ha a led másik lábát nem a falhoz, hanem a kezemhez és a kezemet falhoz teszem, akkor már elég rendesen világít. Azért ez nem semmi.
Te vagy az új Superman Nézd a dolog jó oldalát, van hangulatvilágítás, csak meg kell fogni egy ledet Én szerencsére nem tapasztaltam ilyent a laptopommal. Viszont olyan volt, mikor a VGA csatira kötöttem a TV-t mint képernyő, és meg akartam toldani egy erre alkalmas kábellel, hát ott volt valami "szikra" szerűség. Ez mitől lehet
Áh, ez semmi, én ma egy 10µF os kondinak a két végét fogtam meg, ez önmagába nem érdekes, de a kondi fel volt töltve és 400V os volt, 350V ra felpumpálva. :shocking:
Szia!
Próbáld a töltő végét valahova máshova bedugni, hátha áram nélkül is menni fog..
Hát én is fogtam már meg a vaku feltöltött kondiját. Nagyszerű érzés volt.
Idézet: „Viszont olyan volt, mikor a VGA csatira kötöttem a TV-t mint képernyő, és meg akartam toldani egy erre alkalmas kábellel, hát ott volt valami "szikra" szerűség. Ez mitől lehet” Az említett jelenség neve, földhurok: Bővebben Cikk |
Bejelentkezés
Hirdetés |