Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlet Mindenkinek!
Olyan problémám van,hogy vettem használtan egy KV-2730 EC tip. Tv-t,de van egy olyan jelensége,hogy időnként elmegy a kép meg a hang teljesen változó idöközönként.Alul a kijelzőn marad a csatornaszám.Csak úgy jön vissza,ha kikapcsolom és vissza be akkor indul újra. Tudna valaki segíteni komoly a baj(átb...tak),vagy javítható(érdemes)? Köszönöm előre is!
sziasztik!!nekem van egy SONY KV-29LS60E tipusu tv-m!!!egyik nap bekapcsoltam és nem jön fel a kép , helyette inkább szürkeháttér vizzszintes csikokkal van a tv-t vezérelni nem tudom!!!handf sincs rajta!!olyan mikor feltekerem a sorkimenöt!!olyan képet ad!!jellemzö mikor bekapcsolom hirtelen a képernyö közepén vizszintes csik aztán kattan egyet a stand by világit és feljön a jellegzetes kép amiz megirtam!!kérlek ha tudtok segitsetek!!
Szia!
Nekem ugyanilyen tv-m van,és nálam is jelentkeztek hasonló tünetek. Ezen és más fórumokon is kerestem a megoldást,de végül a Sony szombathelyi márkaszervizében javították meg. A problémát sikerült ugyan (több fórumozó hozzászólása alapján) behatárolni,azonban alkatrész hiányában,nem tudtam házilag kivitelezni a javítást. Konkrétan a vezérlőprocesszor hibásodott meg.( M boardon található SAA5665HL/M1D/0358 Ezknél a készülékeknél ez tipushiba Valakinél előjön,valakinek szerencséje van. Ajánlották hogy forrasszam körbe a proci lábait,hátha az segít.Valóban rendbejött tőle,de csak egy hónapot bírt ki. Utánna megint körbeforrasztás,de az sem segített. Ha kaptam volna procit,az maga 25-30 ezer,de szerencsére már nem volt megrendelhető. Azért mondom,hogy szerencsére,mert a Sony márkaszervizben 16500-ért kicserélték a procit áfa munkadíjj,minden benne van. Bevittem,2000 átvizsgálás,kaptam telefonon árajánlatot,és nem is gondolkoztam rajta.A 2000 már az összköltség része,tehát még 14500-at fizettem rá,mikor kész volt. +kaptam a procira fél év garit is!Persze ha nem javíttatod,akkor a 2000 ugrik. Ez történt idéfebruárban. Kicsit hosszúra sikerült,de próbáltam teljes lenni. Sok sikert a javításhoz! Inkább mint egy plazma,vagy lcd,mert azok képminőségben sehol sincsenek ehez képest!
Szia!
Semil válasza a legtökéletesebb erre a problémádra! De azért a processzor átforrasztását ne hagyd ki,van amikor segít!
átforrasztottam a procit de nem segitett sajna ez egy ki panelen van!!nem lehet ezt a panelt magába megvásárolni valahonnan??
és hol van ez a sony márka szerviz??
A következő oldalon megtalálod!
Válaszd a lakóhelyedhez legközelebbit! Telefonon mond el hogy mi a probléma,hátha kapsz ifót tőlük a javítást illetően. http://www.sony.hu/article/id/1080556259391
Magyarországon nem kapható!
Tőlünk nyugatabbra esetleg 95-100 euro!
Én lehet hogy tudok neked segíteni a beszerzésben!
Kellene a cikkszáma az Mboard-nak. Szia! Az M board tipusszáma a következő : A1634062A De nem nekem van rá szükségem, hanem Robeszkának. Azért köszönöm a nevében is!
szervusztok
nincs ZÖLD szín a tv-n. sony tri. kv29fx30 (még új vagyok a fórumon , bár átnéztem az előzményeket , nem találtam választ . )
Szia!
Keress a képcsőpanelon forrasztási hibát, zárlatos tranzisztort, esetleg szakadt ellenállást.
köszönöm KADARIST . holnap lekapom a hátulját és megnézem .
El tudná valaki magyarázni a szervízmenübe lépés módját néhány sorban ? (trinitron kv29fx30)
A képcsövet teszteld le elöször,amennyiben nem találsz +égett R-st,rossz tranzisztort a CRT.panelon.Ehhez semmiféle menübe nem kell belépned.Kérdés gyorsan jön be a kép?a zöld szín hirtelen ment ki belőle?vagy fokozatosan lassan.
üdv mindenkinek
Az lenne a kérdésem hogy sony kvm2151m tipusu tv ben hogy lehet belépni a szervíz menübe.Mert google z tam de nem találtam semmit.
elnézést elírtam kv m 2151k a tv tipusa
Itt: Bővebben: Link leírják a szervízmenübe lépés lépéseit. Vigyázz, csak azt a beállítást változtasd meg, aminek a funkcióját ismered!
Szia!
Esetleg Sony KV-M2151E szervízkönyv? Lehet ez is megfeleő lessz, és megtalálod benne. Bővebben: Link Szia!
Még egy kérdés és sony kv29c1d tipusu tv nél is hogy lehet elérni a service menüt.
Szia!
Talán ez lesz. Nem tudok angolul de biztos valaki lefordítja de szerintem azért ki lehet bogarászni.
Bocs.
Próbáld meg ezt
szia
Köszönöm hogy próbálsz segiteni de itt se találom a tv tipusát.
Szia!
Az alaplapon vagy hátlapon nézz chassis-számot. Két betű, kötőjel, szám, vahogy így: BG-2D ,AE-2C. Ha meg van, biztosan lesz hozzávaló leírás is.
Igen ezt akartam mondani, mert ha amit adtam pdf-et abban megtalálod sasszi alapján akkor mindegy milyen típusú az a tv.
sziasztok van egy sony kv m2151k tipusu sony tv ém és néha elmennek szinek vagyis elég gyakran de az osd szines marad akkor is csak az adás fekete fehér még . Érdekes hiba a katod cső biztos jó. Valami más hiba lehet de nem tudom .
Tiszteletem!
Olvasva az előzményeket, vettem a bátorságot ahoz, hogy írjak ide. Bízva a Tudásotokban! A problémám a következő: van egy KV-29FQ85K -s TV-nk ami azt a hibát produkálja, hogy amikor bekapcsolom, kattog (mint mindíg) megjön a hang, aztán kattog tovább (ez már újdonság számomra), de kép nem jön. (a képcső meg sem moccanhat, mert a karomon nem áll fel a szőr...) Korábban csinált olyat, hogy menet közbe ki-be kapcsolt (közben kattogott), de ezt betudtuk hálózati feszültség ingadozásnak. lehet, hogy nem kellett volna? A segítségeteket előre is Köszönöm! Ákos
Szia!
Bontsd le a készülék hátulját, portalanítsd ki. Készíts néhány jó fényképet a panelról. Rakd fel ide! |
Bejelentkezés
Hirdetés |