Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   774 / 3610
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

A csapot is zárd el, mert a csapból is én fogok folyni, ha szeretnéd, ha nem!
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Húúúú, konkurencia leszek Roy és Ádámnak?
(#) fihu válasza Action2K hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Miért is?? :$
(#) Action2K válasza fihu hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Izé, nem én hanem Matyi. Ez a fránya elgépelés.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

fihu nem ismer engem, addig nyugodt az élete azért nem érti a viccet.
(#) mark.budai válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Én már ismerlek!
(#) zoly15 hozzászólása Okt 28, 2009 /

Hali mindenkinek!
Megvolt a lomizás..
Tegnap este került egy diavetítő rengeteg filmmel (kresz oktatás). Képen látható gép.. Volt egy pici hibája, most már tökéletesen működik!
Aztán még aznap egy tintás nyomtató.. Egy dugvilla és két izzó hűtőkből
Eljött a mai nap.. Láttam hogy sehol semmi.. Nekiálltam megjavítani a Diavetítőt..
Egyszer szól apám hogy a szomszéd elhozott egy hatalmas fénymásolót.. (A szomszédba kisebbség él és annak a csicskásukról van szó, aki emelett alkoholista).
Megyek oda, kérdezem mit akar evvel? Válsz: semmi, kéne? Mondom hogy jó lenne..
Áttoltam a furikot, egy kis ellenszolgáltatással..
Tennénk fel. érzem valahogy túl nehéz ez.. Volt benne vagy 60 kiló..
Itthon nekiálltam szétszedni. .annyi cuccot ontott magából hogy eszméletlen.. De főként lemezeket..
Sok jó cucc volt benne..
A végén észrevettem hogy a toonerban még festék is
van.. Itthon át lehet ezt tölteni a lézernyomtatómba?
Vagy ez esélytelen?
Üdv!
(#) KTobi válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Nekem egy nagy doboz van teletömve a kibontott motorokkal, panelekkel. Még annyi fogaskerék, csavar, görgő, tengely van. A tükröket, lencséket, fénycsövet nem említve. A 60kiló reális.
A por azonos, szerintem, egyedül a felviteli technológia más, de az nem számít. Megpróbálhatod, áttölteni, de inkább vidd el, egy olyanhoz, aki evvel fogalakozik. Vigyázz, ez károsabb a dohányfüstnél, annyira apró "korom".
(#) _ampervadasz_ válasza Georgee hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

ÁÁÁÁááá! Ezt nem hiszem el!

Bumerángot ezekszerint akkor most már többé nem lehet hallgatni....
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Kezdheted építeni a csöves állomást, segítek!

Az antenna állításához, már viszont sokan kellünk.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Natessék! Meghozta a jókivánság az eredményt.
(#) zoly15 válasza KTobi hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Hoppá!
Köszönöm a felvilágosítást.. Arra rájöttem hogy fog mint az atom.. :no:
Ha már valamelyest értesz hozzá..
Minek az a sok sok inverter bele? Nekem 3Db volt..
És valami feszes szálra volt kötve az összes..
Olyan feszesek mint a gitárhúr.. Mi lehet az?
Ez egy japán csoda volt!
Volt benne egy Optotirac modul.. De ez már OFF itt..
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Igen!
Meg az a liter bor
De ebből balhé lett itt
Van ott két munkásember még.. Miki és Gyula..
Nézték hogy hol a fénymásoló mondja a Kobold (Kobold = csicskás ember) hogy elvittem..
Apám meg mondta hogy kapott inni..
Gyula megy le hogy legalább megkínálhatná vagy valami ha már ketten hozták el a fénymásolót..
A Kobold vitatkozott hogy ő nem az stb..
Gyula lement a pincébe (ott lakik a Kobold) adott neki két sallert és kiöntötte a földre a bort..
Ennyi a kabaré
(#) zolika60 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Ne sírj lesz helyette más marhaság. :yes:

Én vállalom hogy összehegesztem az antenna oszlopot

Az a fénymásolás elvéből adódik, a forgó színes hengert töltik elektrosztatikusan. Majd, rávetítik a képet, ahol ábra van ott töltve marad, ahol nem, ott kisüti a fény. Továbbfordulva, magához rántja a festékport, majd szintén ilyen húrokkal átcibálják a papírra, és mehet a sütőhengerhez. Elég komoly magasfeszültség van benne. Sajnos sikerült leejtenem a trafóját, így letört a rögzítése, van vagy egy kiló.Canon?
Hát amit én szétszedtem, az az említett gyártól volt, és legalább két tucat optokapuval, min 8 motor, szintén minden motoron forgásdetektálás (régi golyós egér elv). Léptetőmotorok, kábelkorbács minden irányba. Még mindig van része, amit nem szedtem szét teljesen (ezek a poros részek, színes fejek, stb.) Ja van, bontatlan sínes por is hozzá, nem tudom mit lehetne vele csinálni. (nem színes volt a fénymásoló, hanem tudott színes festékkel is dolgozni, mint régen az írógép)
Ez után mertem venni, a gyártól fényképezőt, hogy tudom, ha javítani kell, és ha csak fele ennyi csavar van benne, akkor is fél napig tartana még mind kiszedném.

Ezidáig, már egy jó hír.

Amúgy van egy sejtésem, hogy miért nem nyerte meg a Sláger a pályázatot, de az eléggé politikai kijelentés lenne itt...

Eddig tudtam a fénymásoló elvét, de nem tudtam hogy avval vonzzák át rá..
Köszönöm szépen!
Fűtőszál mi lehet?
Volt benne egy 230V 850W os valószínűleg halogén cső..
Felül pedig szintén egy cső amire adtam 30V-ot és 600mA al izzott.. jó meleg volt.. Ez lenne a "kemence"?

Mivel szeretnéd?
Láng? Fogyóelektródás? Co? AWI? ( Igaz awi-val még nem hegesztettem de itt lenne már az ideje...)
Ha fogyóelektródás, Inverteres géppel szeretném csinálni :hide:

Hát van egy 1kw körüli cső, fent, amivel a levilágítás történik, meg egy hasonló, ami egy nagy hengerbe van elrejtve. Lehet ez az egyik cső. Sima, izzó, csak a kialakítása nem körte, hanem egy ~harminc centi hosszú cső.

Az a helyzet, hogy kivteli terv / tender még nincsen, és szerelés vezető stb, ezért még evvel kapcsoltban még biztosat nemtudok mondani. Előre láthatólag, előterjesztésre van indítványozva, a kérésed.

Az lesz az!
Az a 850W os izzó is egy csőben volt elrejtve..
Ez lenne a fűtés?
Én nekem egy panelon volt több kis izzó sorba kötve..
Más fényforrás nem volt..

Az EU- hoz nem nyújtasz be pályázatot?
(#) pudding1 hozzászólása Okt 28, 2009 /

OFF ( Ez az ország egy lepratelep! A két legnépszerűbb rádiótól elvehetik a frekvenciát annak ellenére hogy a legnagyobb összeget ajánlották érte Végülis csak 3-4 millió ember szokta hallgatni Őket Rohadjon meg az ORTT, meg az a 13 seggfej aki le lett fizetve hogy ezt a döntést meghozza!)Bocs de ez kikívánkozott.Bővebben: Megszűnik a Sláger és a Danubius
(#) SALáta válasza Georgee hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Én majdnem megörültem de látom kik lesznek a Sláger helyén, akkor inkább a sláger, nem a zenével hanem a műsorokkal van bajom. Sajnálom valahol, bár lett volna egy ötletem hogy kiket kell odatenni de hát a pénz beszél...

Az a helyzet, hogy az időm kevés, és a feladatköröm széles és nehéz. Éppen az úttörőket akarom megakadályozni, hogy megszüntessék az M1 -es autópályát, mert azt meg december végére akarják szüntetni. ...ma kész vagyok!
(#) zolika60 válasza pudding1 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Nem tudom ugyan ennek mi köze a szélgenerátorhoz, de neked is mondom mint az OFF-ban ampervadásznak nem kell elkeseredni lesz helyette másik marhaság. :yes:
(#) pudding1 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Csak úgy jön ide hogy aki szelet vet , vihart arat! Remélem hogy darázsfészekbe nyúltak ezzel a döntéssel. Szeretem a megszokott dolgokat még ha nem is tökéletesek, mert ami jön helyette az már nem olyan lesz. Tisztára elcseszték a napomat ezzel a hírrel.....
(#) pudding1 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 28, 2009 /

Dögöljön meg az ORTT!
(#) sound.man hozzászólása Okt 28, 2009 /

Ezt csak szamóca és Norberto kedvéért linkelem be. Bővebben: Link
Következő: »»   774 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem