Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nekem is most készűl a tápegységem. Héten elvileg müködő képes lesz. Remélem
Végre kész van a JLH-féla A-osztályú erősítőm
Hi
Gratula!!! Nemrosz a doboz. De a tetején lesz a végleges helye a bordáknak?? Nekem kicsiknek tünnek a bordák. még a ventivel együtt is. Egy ilyen jó minőségü erőlködő mellé nem illik a venti. Belsejéből nics fotó? Isa
grat! A hangfaladról is messélj
sal dtf12 látszik az első képen? te csináltad üdv
Hát nem nagy meleg volt nálatok 17fok , de azé kafa lett
Tudom, nem illik ventillátor rakni egy ilyen kaliberű erősítőre, de egyszerűen nem találtam megfelelő bordákat megfizethető áron(egy darab ilyen borda kb.2000forint, ezekre méh-telepen akadtam rá), ezek épphogy elég hűtést adnak oldalankén 1,5Amperos beállításnál.
Igen, a tetején van a végleges helye a bordáknak, belűl is elférne de akkor semmi légmozgás nem lenne. A hangfalamat én csináltam Mély: sal sr3040 közép: sal sr1620 a magas most dtf12, de már megrendeltem egy pár Tannoy magast mert ezeknek szörnyű hangjuk van. (az erősítőrő belsejéből egy régebbi kép van, azóta van egy-két kisebb változtatás)
a SAL SR3040 az naon jó nekem is az van megvaok elégedve vele
Ha már hangfal...
Nekem SBV/2530-cal ilyet tudtam csinálni... Már máshogy csinálnám, de mindegy. Még az éleit levasalom De nagyon bömböl az biztos...
Elkészült máma az XR2206-tal épitett jelgenerátorom. Elvileg 1Hz-1MHz-ig megy, színusz/háromszög, és 5V-os négyszöget ad ki magából. Eddig úgy tűnik hogy megy, erősítőre kötve, és PIC-es frekimérő alapján (1.3megáig ment fel) Hétfőn beviszem suliba, és lemérem egy normál oszcilloszkóppal.
Ezzel már lehet teszelgetni majd a digitális szkópot
grat szép lett
Olyan igényes, mintha csak én csináltam volna
Tetszik nekem is!
Esetleg nem akarsz róla cikket írni ide ??? (kellene nekem is egy jó jelgenerátor,csak még nem találtam szimpatikus kapcsolást....)
Köszönöm
De majd írok, hogyha kiderül szkópos mérés után hogy jó
Tényleg nagyon szép lett, ügyes vagy! Lenne egy kérdésem: Én is szeretnék egy függvénygenerátort, eddig a Deguss-féle cikkben leírton gondolkoztam, de marha drága az az IC. Ez az XR2206 neked mennyibe volt?
Engem is az ára tartott vissza a Degussétól. Ez az IC csak 1000Ft a RET-ben
Köszönöm! Akkor asszem, nekilátok ennek az ünnepek között...
Ha a RET-ben veszed meg akkor jövő hét szombatjától január 7-ig zárva vannak, szóval így kell időzíteni.....
Hú, köszi! Akkor asszem a jövőhéten elnézek a 10. kerületi boltjukba, az nincs is messze!
Aztán majd ha megmérted, akkor írd meg, hogy mennyire tiszta a jelalak!
Megpróbálom lefotózni gyakszi órán....
Köszi!
Na jó, kivettem az OFF-okat, és bocsika, nem néztem meg alaposan a 2 IC-t...
Számos különbség van a két IC között. Egyébként 600kHz-ig el lehet vinni. Nekem van itthon egy régi fgv generátor amiben ez az IC van, és 600KHz-ig szépen ki lehet húzatni.
További különbség hogy az Intersil IC-je egy időben tudja a háromszög, négyszög és színusz jeleket kitolni magából, a MAX-nak 1 kimenete van, így egyidőben csak 1 jelalak jön ki. Ja és a MAX-nak sokkal szebb a jelalakja az ICL kissé torz.
Látom, újabban sokan építenek hangfalat! Én is éppen készítek két 3 utas hangfalat, és egy subot.
üdwözletem!
nem találtam megfelelő topicot és gondoltam felteszem itt a kérdésem mer mostanában sok itt a hozzászólás és valaki csak tudja a kérdésemre a választ.... nah szal arról van szó hogy érdekelne hogyan is müködik az az adapter amit autós kazis rádiókhoz használnak... kazetta formája van és egy vezeték lóg ki belőle végén 3.5-ös jack csatival és vonal szintű jelet lehet rá kötni... tud valaki kapcs rajzot küldeni? esetleg építenék 1et... tudom nem drága de az építés örömét nem akarom elszalasztani előre is köszi
nekem volt egy ilyen kazi adapter amit kesobb egy baratomnak ajandekoztam. Szetkaptam,mert kivancsi voltam a belsejere. Nem sok minden volt benne: a cseve testeknel volt valami par fogaskerek, hogy ha olyan auto-stop funkcios magnoba teszed az adaptert ami nezi, hogy forog e a masik csevetest es ez alapjan kapcsol ki, hogy ne kapcsoljon ki.
szalag helyett a fejnel kozepen egy normal lejatszo fej volt(legalabbis gyors ranezesre annak tunt) sztereo volt es ugy volt oda rakva, hog pont illeszkedjen a magnofejehez volt benne ket ellenallas es ket kondi, gondolom az ellenallasok a bal es jobb csati jelillesztese miatt, hogy magas jelet lehessen a vezetekre kötni, a kondi meg azert, mert az ellenallas miatt valtozik kicsit a jel hangszine es ennek a korekciojara, de tuzetesen nem neztem meg, hogy hogyan is volt bekötve... amugy tenyleg egyszeru kis vacak valami. remelem tudtam valamit segiteni....
amugy ha csak egy kocsi magnohoz hasznalod es nem nagyon draga darab a magno, akkor lehet, hogyegyszerubb valami line inputot a magnora tenni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |