Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Ezt a választ kaptam a diódával kapcsolatban:
Idézet: „680-as induktívítás van bent annyit tér el a tiedtől.” Tehát jó schottky van benne.
Ilyenek lettek a képek nem a legjobbak.Teljesen a watt féle csak a ledek nem smd kivitelűek illetve az induktívítás 680-as.
Jó lett, gratulálok!
Próbálj vele törölni PIC-et. Ha simán törli, akkor elég a Vdd. Elvileg 4,5V esetén már tökéletesen kell törölje, az 1 tized eltérés(4,4V) lehet mérési hiba is. Nem mellesleg a gyári adatok is elég szigorúak(bebiztosítják magukat), sok esetben 4V esetén is törli... Más bajt nem okozhat.
Szia
Nagyon profi lett! Gratula! Annak van valami oka, hogy a kimeneti ICSP csati apa, és nem anya? Amúgy nekem is ilyen 4,4 V körüli érték jön ki. Csinált már valaki ehhez dobozt ? Üdv
Igen töröl rendesen.Az icsp a tokozás miatt apa majd a helyén lesz összeforrasztva az anyával.
Két kép a dobozolásról! hátlap még nincs meg a program gpmb és az icsp csati sincs kész teljesen nyers most száradt meg a kályhán a műhelyben
![]() ![]()
Amúgy nagyon szépen köszönöm a segítségeket és leírásokat,rajzokat ha a propeller órát szeretnél építeni akkor fordulj hozzám bizalommal (terveztünk egy új nyákot és működő prototípusom van belőle)az építési dolgokkal a szoftveres része már HP41C asztala ő nagyon király a PIC témában!
Ez tényleg nagyon pipec lett!
Én is arra az elhatározásra jutottam, hogy ilyen kisméretű dobozt nyák-lapból érdemes csinálni. A panel, hogy van rögzítve a dobozba? A hátlap csavarozva lesz? üdv
Szia! A panel jó passzentosra van becsiszolva és a ledek meg az icsp csatik tartják meg úgy,hogy a kimenő icsp apa és mikor beleteszem a panelt a helyére egy kivágott résen becsúsztatok két anyát mi össze van egymással forrasztva és epoxi gyantával eltüntetve a forrasztás. A hátlap csavarozva lesz még nem tudom hogyan
![]()
Hali
A hátlapra lenne egy ötletem, bár ez csak akkor kivitelezhető ha az oldalfalakat 2 oldalas Nyák-ból csináltad, mert akkor a 4 sarkába belül föl lehetne forrasztani 1-1 4-es anyát, a hátfalat pedig ezeken a pontokon kifúrni és süllyesztett fejü csavarokkal lehet rögzíteni (én ilyenre fogom csinálni) üdv
Igen ez jutott eszembe először és kivítelezhető is csak töröm az agyam egy másik megoldáson
![]()
Idézet: „1-1 4-es anyát” Annál jóval kisebb kéne, de legfeljebb 3-as!
Kész van fullra! A nagyító miatt torz nem ilyen görbe valóban
![]()
Hello !
Még azt szeretném kérdezni, hogy a szilva féle PICKIT 2 programozó használható e linux alatt ?
Sajnos az induktívítás melegedési hiba fent áll mégis az én klónomban is
![]() ![]()
Szia
Vigyázz mert ilyenkor a Vpp fesz fölszaladhat 20V fölé. Nálam akkor hülyült be mikor teszteltem a Vpp feszt, kikapcsoltam , majd újra bekapcsoltam , szóval mikor már meleg volt a induktivitás, hidegen nem volt gond. Semmiféleképpen ne tegyél rá addig pic-et amíg ez a probléma van. Én eredetileg 220uH tettem bele , ezzel voltak a gondok, azt kicseréltem 470uH-re (ilyen volt a boltba) és ezzel már tökéletesen működik. üdv
Még egy kérdésem volna. A tanáromnak van egy eredeti PICKIT 2 -es progizója amit tesztelni szerettünk volna a legújabb MPLAB-al de sajnos nem sikerült. Lehet hogy az újabb verziók már nem támogatják a PICKIT 2-t?
"amit tesztelni szerettünk volna a legújabb MPLAB-al "
Nem mindegyik pic tipust támogatja. Pl 16F628 nem, de a 16F628A -t már igen, ilyenkor a a PICKIT2 menüpont aktívan jelenik meg. üdv Idézet: „Lehet hogy az újabb verziók már nem támogatják a PICKIT 2-t?” Igaz, hogy ami előttem van nem a legfrissebb (mert már van vagy 2 hetes ![]()
Igen bepipáltuk de a pickitet már nem akarta felismerni.
Pickit2 szoftverral se működik?
Szia! Mivel az égetőket driveren keresztül hajtja meg, valószínűleg valamivel ütközik. Nekem az usb-s mikroszkópom ilyen, ha felteszem néhány program nem akar működni (pl vmware), ha újratelepítgetem akkor sem. Ha eltávolítom az usb mikroszkópot akkor minden program rendesen fut, bár némelyik csak újratelepítés után.
A szilva féle klónban ugyanez az induktívítás van (még egyszerre rendeltem) és az teljesen hideg. A watt félében létezik,hogy nagyobb áram folyik rajt? Mert hát áram van attól melegszik! Elég hirtelen forrósodik.
Na megvan miért volt tegnap tökéletes! A hiba csak ma délután jelentkezett a következők miatt! Ma melóztam és a laptopot vittem magammal meg a klónt és ekkor jött a hiba mikor szórakoztam vele (töröltem írtam több picet egymás után) hazajöttem az elöbb megnéztem a szilva félét tökéletes ugyanazzal az induktívítással! Megpróbáltam mégegyszer a watt féle klónt és láss csodát az asztali géppel semmi baja
![]() ![]()
Megépítettem a 3.3V-os adaptert a szilva féle klónhoz, de egy kicsit sokallom a Vpp-t. Végigmértem troubleshot-tal egy eredeti PK2-t és a klónt az adapterrel PK2: Vpp=3.6V, Vdd=3.6V, klón: Vpp=4.7V, Vdd=3.3V. Tegyek egy 3.3V-os zénert a Vpp és a GND közé? Nem szeretném megsütni a dsPIC-em.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |