Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   39 / 211
(#) watt válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Ezt a választ kaptam a diódával kapcsolatban:
Idézet:
„680-as induktívítás van bent annyit tér el a tiedtől.”

Tehát jó schottky van benne.
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Ilyenek lettek a képek nem a legjobbak.Teljesen a watt féle csak a ledek nem smd kivitelűek illetve az induktívítás 680-as.
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Jó lett, gratulálok!
Próbálj vele törölni PIC-et. Ha simán törli, akkor elég a Vdd. Elvileg 4,5V esetén már tökéletesen kell törölje, az 1 tized eltérés(4,4V) lehet mérési hiba is. Nem mellesleg a gyári adatok is elég szigorúak(bebiztosítják magukat), sok esetben 4V esetén is törli... Más bajt nem okozhat.
(#) zsoltee0001 válasza patexati hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Szia
Nagyon profi lett! Gratula!
Annak van valami oka, hogy a kimeneti ICSP csati apa, és nem anya?
Amúgy nekem is ilyen 4,4 V körüli érték jön ki.
Csinált már valaki ehhez dobozt ?
Üdv
(#) patexati válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Igen töröl rendesen.Az icsp a tokozás miatt apa majd a helyén lesz összeforrasztva az anyával.
(#) patexati hozzászólása Nov 1, 2009 /

Két kép a dobozolásról! hátlap még nincs meg a program gpmb és az icsp csati sincs kész teljesen nyers most száradt meg a kályhán a műhelyben Amúgy nyákból készült maratott ónozott előlap festett (kerékezüst) oldalak majd jó kis flexibilis lakkal takarva az időállóság miatt
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Nagyon pöpec!
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Amúgy nagyon szépen köszönöm a segítségeket és leírásokat,rajzokat ha a propeller órát szeretnél építeni akkor fordulj hozzám bizalommal (terveztünk egy új nyákot és működő prototípusom van belőle)az építési dolgokkal a szoftveres része már HP41C asztala ő nagyon király a PIC témában!
(#) zsoltee0001 válasza patexati hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Ez tényleg nagyon pipec lett!
Én is arra az elhatározásra jutottam, hogy ilyen kisméretű dobozt nyák-lapból érdemes csinálni.
A panel, hogy van rögzítve a dobozba?
A hátlap csavarozva lesz?
üdv
(#) patexati válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Szia! A panel jó passzentosra van becsiszolva és a ledek meg az icsp csatik tartják meg úgy,hogy a kimenő icsp apa és mikor beleteszem a panelt a helyére egy kivágott résen becsúsztatok két anyát mi össze van egymással forrasztva és epoxi gyantával eltüntetve a forrasztás. A hátlap csavarozva lesz még nem tudom hogyan de teljesen szétszedhető fog maradni (remélem nem kell mostanában)
(#) zsoltee0001 válasza patexati hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Hali
A hátlapra lenne egy ötletem, bár ez csak akkor kivitelezhető ha az oldalfalakat 2 oldalas Nyák-ból csináltad, mert akkor a 4 sarkába belül föl lehetne forrasztani 1-1 4-es anyát, a hátfalat pedig ezeken a pontokon kifúrni és süllyesztett fejü csavarokkal lehet rögzíteni (én ilyenre fogom csinálni)

üdv
(#) patexati válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Igen ez jutott eszembe először és kivítelezhető is csak töröm az agyam egy másik megoldáson Lehet,hogy csinálok egy passzentos keretet a hátlap nyákjára és simán beledugom mint egy dugót ha jó passzentos nem mozog és esik ki az biztos.
(#) watt válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Idézet:
„1-1 4-es anyát”

Annál jóval kisebb kéne, de legfeljebb 3-as!
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Kész van fullra! A nagyító miatt torz nem ilyen görbe valóban
(#) edison14 hozzászólása Nov 2, 2009 /

Hello !

Még azt szeretném kérdezni, hogy a szilva féle PICKIT 2 programozó használható e linux alatt ?
(#) Hp41C válasza edison14 hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Szia!

Nézd meg a Microchip oldalán a Pickit2 lapját. Van ott Linux -os program is.

Szia
(#) patexati hozzászólása Nov 3, 2009 /

Sajnos az induktívítás melegedési hiba fent áll mégis az én klónomban is Most vettem észre mert egy 16F886 PIC lett vele törölve meg írva egymás után és melegszik és VPP hibát is ír nekiáll villogni a sárga led. A másik piceknél azért nem vettem észre mert a kevesebb adat miatt nem tart annyi ideig az írás sőt ezt is hiba nélkül megírja hidegen de utánna melegszik és hibát dob! Valakinek ötlet? Áramköri hiba szerintem nincs de átmosom még egyszer a panelt. Ha hazamegyek megnézem a szilva féle verzióban is melegszik e
(#) zsoltee0001 válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Szia

Vigyázz mert ilyenkor a Vpp fesz fölszaladhat 20V fölé.
Nálam akkor hülyült be mikor teszteltem a Vpp feszt, kikapcsoltam , majd újra bekapcsoltam , szóval mikor már meleg volt a induktivitás, hidegen nem volt gond.
Semmiféleképpen ne tegyél rá addig pic-et amíg ez a probléma van.
Én eredetileg 220uH tettem bele , ezzel voltak a gondok, azt kicseréltem 470uH-re (ilyen volt a boltba) és ezzel már tökéletesen működik.

üdv
(#) edison14 hozzászólása Nov 3, 2009 /

Még egy kérdésem volna. A tanáromnak van egy eredeti PICKIT 2 -es progizója amit tesztelni szerettünk volna a legújabb MPLAB-al de sajnos nem sikerült. Lehet hogy az újabb verziók már nem támogatják a PICKIT 2-t?
(#) zsoltee0001 válasza edison14 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

"amit tesztelni szerettünk volna a legújabb MPLAB-al "
Nem mindegyik pic tipust támogatja.
Pl 16F628 nem, de a 16F628A -t már igen, ilyenkor a a PICKIT2 menüpont aktívan jelenik meg.

üdv
(#) _JANI_ válasza edison14 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Melyik MPLAB verzió?
(#) icserny válasza edison14 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Idézet:
„Lehet hogy az újabb verziók már nem támogatják a PICKIT 2-t?”

Igaz, hogy ami előttem van nem a legfrissebb (mert már van vagy 2 hetes ), de még a PICkit1-et is támogatja!
(#) watt válasza edison14 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Telepítésnél bepipáltátok a PICKit2-t?
(#) edison14 válasza watt hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Igen bepipáltuk de a pickitet már nem akarta felismerni.
(#) zsoltee0001 válasza edison14 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Pickit2 szoftverral se működik?
(#) dinokal válasza edison14 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Szia! Mivel az égetőket driveren keresztül hajtja meg, valószínűleg valamivel ütközik. Nekem az usb-s mikroszkópom ilyen, ha felteszem néhány program nem akar működni (pl vmware), ha újratelepítgetem akkor sem. Ha eltávolítom az usb mikroszkópot akkor minden program rendesen fut, bár némelyik csak újratelepítés után.
(#) edison14 hozzászólása Nov 3, 2009 /

Akkor mi lehet a probléma ?
(#) patexati válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

A szilva féle klónban ugyanez az induktívítás van (még egyszerre rendeltem) és az teljesen hideg. A watt félében létezik,hogy nagyobb áram folyik rajt? Mert hát áram van attól melegszik! Elég hirtelen forrósodik.
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Na megvan miért volt tegnap tökéletes! A hiba csak ma délután jelentkezett a következők miatt! Ma melóztam és a laptopot vittem magammal meg a klónt és ekkor jött a hiba mikor szórakoztam vele (töröltem írtam több picet egymás után) hazajöttem az elöbb megnéztem a szilva félét tökéletes ugyanazzal az induktívítással! Megpróbáltam mégegyszer a watt féle klónt és láss csodát az asztali géppel semmi baja A lapossal megpróbálva tűzforró kb 3 másodperc múlva vissza az asztaliba tökéletes ép egy nagyon picit langyos mi elfogadható! Hab a tortán a szilva fále mindkettő géppel tökéletes! Na erre varjon valaki gombot! Holnap mérések lesznek most nem állok neki hideg a műhely! Nem zárom kizártnak a szoftveres problémát sem
(#) MolnarG hozzászólása Nov 3, 2009 /

Megépítettem a 3.3V-os adaptert a szilva féle klónhoz, de egy kicsit sokallom a Vpp-t. Végigmértem troubleshot-tal egy eredeti PK2-t és a klónt az adapterrel PK2: Vpp=3.6V, Vdd=3.6V, klón: Vpp=4.7V, Vdd=3.3V. Tegyek egy 3.3V-os zénert a Vpp és a GND közé? Nem szeretném megsütni a dsPIC-em.
Következő: »»   39 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem