Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Szia edgaar!
köszönöm hozzászolásod és ötletedet. Igazat adok neked hiszen a webszerver nem kezdönek valo nagyot ugrotam illetve akartam ugorni a témában. Routerem nincs számitogépem nemmegy álandoan de a routerek hez anyira meg nem értek hogy bele tudjak piskálni a progiába viszont a valodi terv az volt elöször hogy falra felszrelve egy kis fém szekrénybe lene egy pc alaplapja pendrive röl mene rajta linux amin futna egy webszerver és azon egy php weblap ami irányitaná a dolgokat és látványos is lene a kis fém szekrényre meg mehetne egy érintöképernyös monitor és igy a táv vezérlés továbra is megoldot lene pda segitségével vagy ha nem vagyok othol akkor meg másik gépröl tulajdonképen a keveseb hely igény és fogyasztás miat gondoltam a webszerveres AVR megoldásra de akkor eben a formában akkor elég lene a vezérléshez egy rs-232 rs-485 átalakitó a pc sorosportjára és megsporoltam egy AVR-t is
Aha. Mindezt kezdokent..... Hát....
Az AVR Webszerer - az kb. 1 ev 0-rol. Nezz ra az arduinora. Somnindent megirtak ra. Pl. AVRDuino - Ethernet (magyarul)
És akkor ahhoz hogy 0-150mA-ig működjön, mit kell módosítanom a kapcsoláson?
Később úgy is az lesz, hogy minden "lámpának" saját meghajtója lesz, és RS485-ön kapják az adatokat.
Lehet hogy tudja, csak mint azt írtam már, én forrasztani nem nagyon tudok még, viszont ez a programozó tele van SMD alkatrészekkel. Azokat pedig inkább még nem próbálnám meg összeforrasztani így elsőre.
Esetleg ennek a programozónak megvan valahol a kapcsolási rajza, vagy csak megvenni lehet a NYÁKot? ladyada USBtinyISP
Azt mondanám, hogy manapság elég olcsón meg lehet kapni mindent, olyan eszközöket, amiket az ember nap mint nap használ, ne álljon neki barkácsolni. Ebayen megvettem egy avrisp mk2 programozót kb. 5000 forintért, USB-s, dobozolva van, megbízható. Hasonló árban meg van pl. Mega8-as kis gyakorló panel soros csatlakozóval, vagy akár beépített usb-soros átalakítóval. Ahhoz veszel egy dugdosós panelt, meg egy marék drótot, ellenállást, ledeket, kis karakteres lcd-t, és forrasztani se kell. Ja, és van rajta bootloader, tehát elég egy soros port, vagy usb a programozáshoz.
DE, inkább tanulj meg előbb forrasztani, megépíteni pár alapkapcsolást mondjuk ilyen lyukacsos panelen, különben villámgyorsan kinyírod az alkatrészeket, ha rosszul kötöd be. Elektronikai alapok nélkül nagy szívás, és ha a ledvillogtatásnál komolyabb dolgot szeretnél, akkor elég stabil alapok kellenek.
Szerintem a legegyszerűbb megoldás egy USB-re csatlakozó, bootloaderes kártya (pl. Arduino) beszerzése volna, s azt lehet programozgatni, amíg a többibe beletanulsz.
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy 64 bites windows 7 alatt nem tudom feltelepíteni a Topi féle usb-s avr isp programozót. Mindegyik drivert kipróbáltam de nem működtek, felismeri de nem tudja elindítani és az avr stúdió sem. Köszi a segítséget előre is!!
Hy!
Van a Win7-hez egy XP Mode nevű emulátor gugliba keress rá próbáld ki egy próbát megér
[OFF]Ne haragudj, de ideggorcsot kapok amikor valaki angolul probal meg koszonni de nem birja helyesen leirni! Vagy koszonj Magyarul vagy legyszi nezz utana hogyan kell betuzni...
megpróbáltam az xp mode-ot de az egyik driver ugyanúgy reagál mint a win7, a másik meg újraindítja a virtuális pc-t. Amúgy a windows 7 valamilyen virtuális aláírást nem talál a driverben...
Szerintem kérdezz rá valamilyen PC-s fúrumban is hátha tudnak segíteni
Lenne egy kérdésem. Vettem egy ATtiny45-öt. A kapcsolásoknál található 'programokat' szeretném kipróbálgatni... De elakadtam. Az itt fellelhető stk200as programozót építettem meg 'pár drót az egész'. A helyzet AVR Studio-ba szépen bemásolom a main.c tartalmát, de stk 200at nem találok a programozók listájába és így nem tudom vele felprogramozni. Van Bascom AVR-em is azzal feltudnám programozni, de ahhoz kéne hex file a main.c ből. Szóval a kérdés, a példaprogramoknál találhatóakat hogy tudom hex fileba fordítani, és AVR STUDIOba valahogy belehet-e működtetni az stk200-as programozót is?
A válaszokat előre is köszönöm.
Doper:
Win7-en, és Win7 x64-en a driverek kipróbáltak. Magam is használtam Win7 alatt. Hardver hibát nézz.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! Kezdő AVR-es vagyok és tanulásképp szeretnék csinálni egy egyszerű pc-atmega8 kapcsolatot rs232 porton. Tudom, egyeseknek ez gyerek játék, de én nem tartozom ezek közé Tudna nekem valaki egy egyszerű C programot és kapcsolást mellékelni, hogy hogyan kell a kommunikációt megvalósítani? Nézelődtem a neten és találtam egy pár megoldást, de elég zavarosak és basicben íródottak. Mikrovezérlőnek Atmega8-at használnék 14,7456 MHz külső kvarc-al. Előre is köszönöm a segítséget!
Neten rengeteg van, elsok kozott pl:
>> kapcsolas + forras << Bővebben: Link - Azert at kell nezni mire van irva, lehet at kell irni.. Adatlapban minden megvan, ha a protokollt ismered a tobbi csak ido kerdese. Ha megis USB-soros jobb lenne, akkor FT232RL -t erdemes hasznalni.
Köszi a gyors infót!
Az általad mellékelt kapcsolással már találkoztam és mind közül ez volt a legvilágosabb számomra. Meg is építettem és a következőket módosítottam benne mert én Atmega8-at használtam. #include #define F_OSC 4000000 -> #define F_OSC 14745600 De sajna nem működött. A PD5-ön a led villogás helyett csak folyamatosan világított. Valamit nagyon nem jól csináltam. Talán az órajellel lehet a probléma? 14,7456Mhz kvarcot használtam. Szerinted mit ronthattam el? Előre is köszi!
Talan nagyobb orajelre allitani a FUSE biteket.
A LED villogasnak nem feltetele a usart komunikacio, de ha az mar mukodik, akkor van esely ra hogy a komunikacio is mukodik. Nezd meg a delay fuggvenyt. Akarmekkora is a kesleltetese, majdnem negyszeres az orajel, --> negyszer kissebb kesleltetes. Lehet hogy villlog, csak nem latod
Köszi!
Megpróbálom majd feljebb állítani és megnézem hogy erre mit reagál. Igaz, lehet a delay értéke is kicsi. Üdv
Egyaltalan kulso kvarcra van allitva az orajel?
Ha mar delay, akkor van _delay_ms(..), csak huzd be a delay.h -t. Erre meg irj egy egy loopot, mert csak 65ms-ig megy rendesen -azt hiszem.
"Egyaltalan kulso kvarcra van allitva az orajel?"
Hát látod ezt nem tudom Szerintem erre nem figyeltem. Milyen értékre kell állítanom?
Melyik programmal programozod az AVRt? Ezek a dolgok az adatlapban mind benne vannak.
Studiot nem ismerem. >>fuse calc<< Part name: Atmega8, Features: Ext. Crystal/res High Freq, es adatokat leolvas/masol.
Csak nehogy letiltsd az SPI-t vagy a RESET-et!
Hát igen.
Már hever egy pár letiltott Attiny13 és 45 meg egy 2313-asom a fiók aljában
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni 8085,8031,8032 mikroprocesszorokkal kapcsolatban. Lehet-e ezeket programozni mint a pic vagy avr chipp et? Vagy ezek külön külső memóriát igényelnek? Valami programozó kapcsolás van e hozzá? köszönöm.
Lenne egy kérdésem. Vettem egy ATtiny45-öt. A kapcsolásoknál található 'programokat' szeretném kipróbálgatni... De elakadtam. Az itt fellelhető stk200as programozót építettem meg 'pár drót az egész'. A helyzet AVR Studio-ba szépen bemásolom a main.c tartalmát, de stk 200at nem találok a programozók listájába és így nem tudom vele felprogramozni. Van Bascom AVR-em is azzal feltudnám programozni, de ahhoz kéne hex file a main.c ből. Szóval a kérdés, a példaprogramoknál találhatóakat hogy tudom hex fileba fordítani, és AVR STUDIOba valahogy belehet-e működtetni az stk200-as programozót is?
A válaszokat előre is köszönöm.
Nyitsz egy új projektet, megnyitod benne a main.c-t majd a build menü, build all paranccsal csinál neked hex fájlt. Persze csak miután beállítottad, hogy milyen procira és milyen órajel mellett legyen. Most így fejből csak ennyi jutott eszembe, mert régen foglalkoztam már vele, meg most linuxon vagyok, így meg se tudom nézni. Lassan én is elkezdek foglalkozni az AVR-ekkel, mert már van egy avrdoperem is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |