Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Idézet: „Hogyan lehet kiszedni azt, hogy minden újrainduláskor próbálkozzon? (A megoldás keresésével eltöltött idő: min. 3 óra.)” Kikeresed regedittel a következő kulcsot: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\CONTROL\Session Manager BootExecute karakterlánc ból törölni kell az: autocheck autochk * értéket. A chkdsk -t következő kapcsolókkal futtadtad? : chkdsk c: /f /r Javasolt inkább a HDD regenerator futtatása. Azzal több "csodát" lehet elérni. Idézet: „hálózati elérési út hozzárendelés rendben van. Ha innen kilistáztatom a meghajtó tartalmát (rákattintok), utána minden működik.” Ezekszerint mégsem csatlakozik, mert a mappa csatlakoztatása ténylegesen a kattintáskor töténik meg, és ezután elérhetővé válik a tartalma. Hozz létre neki egy parancsikont, és rakd be az indítópulba. Idézet: „éha minden indok nélkül belassul a helyi hálózati forgalom. De iszonyúan.” Mennyi kapcsolat él ilyenkor? Hány IP cimmel tartanak a gépek kapcsolatot? Teljesen mindegy, hogy mekkora adatot küldesz*, ha sok számítógéppel kell a kapcsolatot tatani egyszerre egy időben. Próbáld megpingelni az egyik gépet, úgy, hogy nincsen semmilyen forgalom, egyik gép se dolgozzon a hálózatra. Ebből meg lehet tudni, hogyha a gépek semmit nem csinálnak, akkor is lassú e az elérés. Ha a ping értéke nagy, akkor a protokollal lessz a probléma. Hálózati kártyát uninstalláld, és rakd újra, hátha a hiba hárul. Esetleg lehet ócska telepőt használsz. Több (jobb) nem jut az eszembe, de még utánanézek hátha valami információt találok még. Attól függetlenül utálom az m$ összes termékét kivéve a win98 -at és az XP -t. -de ezekkel sem vagyok kibékülve. A "Szakikám" azért egy kicsit erősen tulzás.
Való igaz, ismerem ezt a programot, nagyon jó.
Szerintem a Linux az egyik legmegbízhatóbb és a DOS, próbált már valaki XP-n DOS programot futtatni? És linux alatt ugyan azt Xdos emuval? Persze ki milyen linuxal találkozott nem mindegy. Nekem az első a SuSe volt, hát alig ismerte fel a hangkártyát de sikerült, a másik az uhu volt, egy gagyi tv tunert egy hét alatt élesztettem fel, ha lett volna net akkor fél óra de akkor még nem volt. Megbízhatóságról annyit hogy mérőgépen volt linux és fél éves áramszünetnél kapcsolt csak ki, ellentétben a mostani win xp sel ami hetente csinált valami problémát. Már nem dolgozok ott ahol ezek a gépek vannak de a linuxos ezerszer jobb volt. Igaz kezelni eléggé pilótavizsgás dolog de nem gondolt egyet és összetörte a gépet mint az xp. Megjegyzem a gép amin volt csak egy p1 de jobb mint amin most az xp van.
Ha ennyire szakik vagytok akkor lenne egy hasonló jellegű kérdésem nekem is.
Windows vistat használtam úgy 2 vagy 3 évig, és pár hónapja váltottam windows 7-re. A probléma az volt, hogy gépet bekapcsoltam, és nincs hálózat, újraindítom, és van hálózat. Megint máskor bekapcsolom, telepíteni akarja a háló kártyát, de ugye nem tudja mivel nincs hálózat. Ez a 3 állapot volt megfigyelhető a vista-n, tehát, vagy minden rendben volt, vagy nincs hálózat, ami újraindítás után 90%-ban meglett, vagy még hálókártya sincs. Itt próbáltam, hogy a hálózatot letiltom, leválasztom, és újra csatlakozok, de az nem hozott eredményt, csak az újraindítás. Ez a jelenség a windows 7-nél a következő: sokáig minden rendben, és minden alkalommal van hálózat és internet is. De gondol egyet, és egyszer csak 2 hálózatot is talál, és elmondása szerint mindkettőn van is internet, és minden jó és szuper, de ekkor a gyakorlatban nem működik semmi. Viszont itt az újraindítás már nem segít, egy rendszer visszaállítási ponttal tudom helyrehozni ezt. Egy pár nappal azelőtti pontot visszaállíttatok vele pár perc alatt, és olyankor ismét van hálózat. Volt hogy a frissítés telepítése után gondolt egyet, és ismét csak két hálózatot talált, és mikor a frissítést leszedtem, ismét volt hálózat. Aztán ezt egyre sűrűbben csinálta, és lekaptam már az összes frissítést róla (mind a 8-at , talán csak ennyi volt) de a probléma nem oldódott meg. Újra raktam a rendszert, és láss csodát, minden tök jól működött, a frissítéseket letiltottam, így ment ez úgy egy hónapig se, és ma reggel ismét két hálózatot talált, és nincs internet. A programok serialosak rajta, és a windows hivatalos. Talán hardware hiba van. Ja és még annyi, hogy XP-nél is jelen volt ez ugyanezzel a konfiggal. Ott is mindig segített az újraindítás. Valójában is két hálókártya van a gépben, de az egyiket a biosban már letiltottam, hogy ne legyen kavar, így a windows nem is látja azt. Általában akkor csinálja ezt amikor előzőleg valami programot föltelepítek. Tegnap este a dreamweaver programot raktam fel, ma reggel meg már nem volt net. az hogy mit telepítek az gyakorlatilag a megfigyelésem alapján mindegy volt. Jó lenne erre megoldást találni, mert unom már, hogy szivat a gépet folyamatosan.
Sziasztok!
Egy két vélemény a részemről a témával kapcsolatban: Sajnos az Ubuntu, nem alternatíva a gyengébb vassal rendelkező felhasználók számára. Persze lehet, hogy csodákat tud, ha nem lámaként telepítem. (csak 2 órán át települt, és vagy tíz percet darált mire elindult, vissza is raktam az xp-t, az tökéletes) Egyébként meg egyre meddőbb vita ez az operációs rendszeres vita. Pláne addig amíg a legtöbbünk még az 5 Gigaherces triál procis vasát is win98 felülettel, speciális hatások nélkül használja. Pláne, hogy egyre nagyobb szerepet tölt be a böngésző, pendrive, email ill. ftptárhely stb. Nekem ők az "operációs rendszerem" és bárhol vagyok, ha szerencsém van, tudom folytatni a munkámat, ott ahol abbahagytam. Van egy "veszett kicsi" linux nevű live cd-m. Amikor összeomlik az xp, vagy nincs jogom egy szg-hez akkor bedobom a cdmeghajtóba, és két perc múlva már netezek is, a rendszergazdák legnagyobb megrökönyödésére. Sajnos a flasht nem kezeli alapból... A mikroszoft meg észrevehetné, hogy sokkal nagyobb hatalom van a Google kezében, mint az operációs rendszergyártásban. Lesznek még ők bajban...
Meg még valami:
Remélem a Windows 7-et nem veszi meg az állam tisztaszoftwer program keretében, csak annak az intézménynek, amely igazolni tudja, hogy rendelkezik, olyan erőforrásokkal melyen azt futtatni tudja. Annak idején ez a program az életünket mentette meg, mert, az iskolák 90%-a illegálisan használt Microsoft termékeket. Viszont a Vistáért abban a pár általános iskolában ahol dolgoztam az elmúlt években, teljesen fölöslegesen adott ki pénzt. Még dvd meghajtó sincs a gépekben, nem, hogy ennyi memória. A windows 7-et ráérnénk 3-év múlva megvenni...
Valaki emlékszik arra a felhasználóra aki új olcsó labortápokat árult a hirdetések között?
Köszönöm
Sziasztok!
Tudja valaki hogy az Ecseri úti 3mas villamos megállója ugyanaz-é mint a 181-es buszé?
Már hogy lenne!
A villamos zárt pályán halad, a busz meg mellette az úton. De nincs messze egymástól.
Ilyet is tettem már, de eredményre nem vezetett. Sőt XP és Vista alatt úgy használtam, hogy mindkét hálókártya engedélyezve volt, és ahogy "fejlődött" a rendszer az XP-ből egyre több probléma lett vele, egyre többször nem lett hálózat.
Milyen hálózati kártyákat használsz a gépedben?
Az hogy a hálózat eszáll, azt "hogyan éled meg meg"? Elszáll az illesztőpogram, vagy te nem tudsz kijárni az internetre, de hálózat van és jezi hogy csatlakoztatva vagy korlátozott stb.? Esetleg hibanapló, hibaüzenet, mikor a rendszer nem éri el az internetet? Dinamikus az IP beállítás? Ha igen állítsd statikusra, pl. 1.2.3.4. A másik meg legyen 1. 2. 3. 5. Amig a winlogon hálózatot keres, és megosztott nyomtatókat nem is fog tudni kijárni az iternetre rendszered, ami alapértelmezetten 30 másodperc. Ha nem használsz hálózati, mappát, vagy Printszervert, akkor tiltsd le a hálózati mappák, és nyomtatók automatikus keresése opciót. Időt takarítasz meg vele.
Esetleg milyen vírusírtót használsz? Vannak olyan vírusírtók ( + firewall), ami képes a redszer sebezhető pontjait felkutatni, és blokkolni, ami megakadályozhatja az internetre való kijutást.
Üdv mindenkinek! Megjött a kamerám, de egy óriási problémába ütköztem. Nem tudom, hogyan tegyem fel a kamerát. klikk én ugy gondoltam, sisakra kéne tenni, de félek, hogy elhagyom, szerintetek hogy lehetne megoldani?
Szia!
Esetleg azzal a kis akasztóval zsebben is tudod "hordani" és akkor a kamera is lát Nem tudom milyen sisakod van, de amennyiben engedi a kialakítása tehetsz rá egy "tartót" és oda a kamera, vagy szigetelőszalag Vagy még esetleg a pulóvered/kabátod nyakához is lehetne rögzíteni
Alaplapi marvel yukon és egy nvidia hálókártya van a gépben.
Munka közben szinte soha nem száll el a hálózat, kizárólag bekapcsoláskor. tehát az játszódik le hogy minden ok kikapcsolom, másnap bekapcsolom, és máris nincs internet, holott szerinte a hálózattal minden rendben, sőt egyszerre két hálózat is van, és mindkettő kapcsolódik az internetre. Régebbi op rendszernél indításkor volt, hogy illesztőprogram hibá dobott, de nem segített rajta, még az sem ha akkor odaadtam neki a programot, és föltelepítette, akkor is újra kellett indítani, hogy megjavuljon. Hibaüzenetet nem dob semmit, kizárólag akkor amikor úgy gondolja, hogy nincs megfelelő illesztőprogram. IP beállításom dinamikus. Ezt a hálózati mappák letiltását hol tudom elvégezni ha nincs windowsos szinten engedélyezve? Router beállításban keresgéljek? Ugyanis azom is van. hibanaplót sem tudok adni, mert ő nem érzékeli hibaként ami az nekem. Tehát elvileg van illesztőprogram is elvileg van hálózat, és elvileg van internet is, és ráadásul duplán mindez, és ezzel nem tud mit kezdeni. Ezt azért vetettem föl mert mint említettem új rendszer telepítése után vagyok 1 hónappal, és tegnap pontosabban ma reggel ismét jelentkezett ez a probléma, és csak egy tegnapelőtti visszaállítási pont felrakásával tudtam orvosolni a problémát, hogy legyen internet. Ennyit tudok csak írni erről.."kérem kapcsolja ki..."
Gondolkoztam a zseben, de takarásban van Szerintem marad a sisak. Remélem nem hagyom el.
Ez azért nyilvánvaló lenne, mert akkor Windoz rendszerhiba buborék felugrana, és irná, hogy IP -cím ütközés van a hálózaton. Egy IP -t a windoz soha nem osztana ki két hálózatra. Egyszerűen lehetetlen. Teljesen mindegy, hogy melyik hálózati kártya IP -jét konfiguráljuk, az csak a helyi hálózatra van hatással, a PPPoE vagy más internetes kapcsolatokra, nincsen hatással. (kivéve router esetén.)
Idézet: „Csendesedik a vihar a népszerű reggeli rádióműsorok körül, lehet, hogy minden marad a régiben, csak a cégért írják át. Jól eladható árucikknek bizonyul a hallgatók derűs ébresztése” Bővebben: Link Mindenesetre jó reklámot kaptak a műsorok...
Már akkor írtam nem kell elkeserednije senkinek aki ezeket hallgatta.
Az már egyszer biztos, hogy hosszú átfutású lessz, egy pár hónapra biztos elbúcsúzhatunk a "terméktől".
Na gyerekek mára OFF kérdés :4 hónapja nem feküdtünk le mit csináljak? válasz: NE IGYÁL ANNYI KÁVÉT
Tudna valaki egy language packot vagy linkjet adni magyar nyelvhez xpre?
Amit feltoltam az angol es tok mas karakterek vannak ebben mint a billentyuzetem.
Azóta telepítettem egy magyar nyelvű win.ost, és érdekességgel találtam magam ismét szemben.
Az internet olyan lassú volt mint a tetű, némi gép lassulást is észre vettem a friss rendszernél. Ismét ahhoz folyamodtam, hogy a biosban letiltottam a hálókártyát amit nem használok, és azonnal minden megjavult. Itt valami hardware probléma lehet, de amíg megy a gép addig had menjen.
Igen olyan ami csak véletlenszerűen jön elő. Szerintem haldoklik már évek óta az alaplapom. De nem akar elhalálozni, csak szivat engem.
Az 1379, vagy valami hasonló 4jegyű számmal jelzett hálókártya az mit jelent? És mit csinál? Olyat láttam szinte minden gépben.
1379? :eek2:
Nem a 1394-re gondoltál? Ha igen akkor bővebben: FireWire IEEE 1394. (Hálókártyákkal meg az lehet a gondod, ahogyan már írták, nem kompatibilisek. Probálj másik kártyát.)
Az az IEEE 1394 -es hálózati port. 400Mbit/s adatátviteli sebességű, és két gép gyors összkapcsolásával, már röpködhetnek is az adatok.
Itt irtam neked. Azokat már próbáltad? Azért kérdezem, mert nem jött rá válasz, és a hiba jelenségéhez sem vezettél minket közel. Csak annyit tudunk hogy a két kártya engedélyezésekor valami bibis lessz, még a konkrét hibajelenséget sem tudjuk. (van e hálózat de internet nincsen, vagy még hálózat sincsen, működik minden de összeakadnak az IP k stb., stb.)
A konkrét hibajelenséget már leírtam, többet nem tudok, mert semmi tájékoztatást nem ad a rendszer, tehát ha mindkét hálókártya engedélyezve van, akkor véletlenszerűen nincs internet. De van amikor csak drivert próbál telepíteni bekapcsolás után, persze eredménytelenül. Újraindítás után ez megoldódik általában magától, de ha már "öreg" a rendszer akkor már az újraindítás sem segített rajta.
Ja és valóban az 1394-re gondoltam. Csak mivel azt is letiltottam, így a windowsban már nem jelent meg, és csak emlékezetből írtam a számot. A lényeg, hogy most két rendszert ugrottam vissza az időben, a gépem hasít mint állat. Van internet, és megoldódott a probléma. És remélem nem fog megviccelni többet soha már, ugyanis régen nem tiltogattam le biosban hálókártyákat, hogy a probléma megoldódjon. Most remélem a legjobbakat. Addig is kösz a segítséget annak aki segített.
Szívesen azért vagyunk.
Azért érdekes egy hibajelenség, vagy hardverhiba. Bevallom találkoztam ilyennel, de olyannal nem hogy bezavart volna aműködő hálózati kártyának is. PL olyan volt, hogy a hálózat csatlakozott, de nem működött. Olyan is volt, amikor kábel nem volt bedugva de csatlakozott hálózatot jelzett, vagy bedugott kábel melett kiírta periódikusan, hogy csatlakoztatva, majd kihúzva a kábel. Sokszor a kártya minősége, de inkább a tápegység minősége (és hibája) az, ami megkérdőjelezhető volt a hiba kialakulásában. |
Bejelentkezés
Hirdetés |