Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
4656 csak deszkán létezik, kép itt is volt valahol vagy a diy fórumon is.
Idézet: „a 60mikros kondik azok olajpapír, vagy fémezett papír?” Fogalam sincs 450 V RMS tehát egyenben úgy 600 V-ot is bírnia kellene. sztem
Elkészültek a trafókra rögzítendő nyákok .
Zoli ez nagyon pöpec , de látom nem unatkozol ? Jó neked tudsz bent melózni !
hm .. Mayky meg Te úgy dolgoztok szerelésileg, hogy elmegy az ember kedve a további építéstől ....
Én ? ? ? ?
Nem dolgozok NYÁK-ra. Mostanában csak egy NYÁKOT csináltam azt is csak kíváncsiságból hogy mennyire jó CHZ technikája. Van egy két hiba rajta, de az azért mert nem sütött a nap merőlegesen.
A légszerelt is lehet nagyon pöpec. Sőt az az igazi térbeli műalkotás!
Látom Nálad ismét "nagyüzemben" készülnek a dolgok. Irigylem az aktivitásodat...
Én még a generátor bedobozolásával sem készültem el. Egy cipősdoboz fedelében "csücsül" úgy használom.
Megszólalt az EL34 PP Alulemezen… "Öröm é bódottá"! Kicsit féltem az első bekapcsolásnál, de nem durrant semmi, füst se volt, csak jó meleg, és kellemes fények Egy aprócska gondom (kérdésem) van, hogy 550Voltot kap az anódkör, meg minden más 450 helyett Visszafogjam kicsit, hogy huzamosabb ideig se legyen baja? Illetve ha kap direktben egy nagyteljesítményű ellenállást, az jó lesz neki? (amúgy semmi brumm nincs benne, ami igazán meglepett, mert nincs még nagyon elrendezve a kábeldzsungel, csak a fűtések vannak összetekerve) - a képen még a félkész félkész állapota látható
Én a fesz ejtésre egy fojtótekercset használnék. Közvetlenül a diódák után, de úgy hogy az összekötési ponton nincs kondi. tehát Graetz - fojtó - kondi - és a többi.
Ja, semmi dióda, LED, tranyó, csak ellenállatok, kondik, csövek és tekercsek vannak benne - ha már csöves, akkor legyen igazi csöves
Most a táp: 5AR4-kondi-fojtó-kondi.
Az 5AR4 is egy (dupla) dióda
akkor így nézne ki 5AR4-fojtó-kondi-fojtó-kondi. így még az 5 AR 4 is kímélve lenne egy kicsit. Ugye ilyen feszeknél (most nem látom az adatlapot) de illene a hálózati trafó belső ellenállásának kb. 60-100 ohm körül lenni, mert rövid életű lesz a dupla dióda. szvsz
Szép és jó De megkérdezhetem hogy az a sok cső az majd mi célt szolgál ? Netán ez valamiféle hangszer erősítő klónja lessz ? Meg fordítsd már föl légyszives ! Csöveket már szerintem mindenki látott ? ami alul van arra vagyunk mi igazán kiváncsiak !
Hát ebből aztán nem sajnáltad a csöveket
Így aztán nem csoda a Idézet: „jó meleg, és kellemes fények ...”
Oké, de az elektroncső kategóriájába tartozik akkor is
Amúgy van benne 2db EABC80 is, abban is van néhány… Értem! Köszi
Köszi .
Egyik szoba sarkában és a teraszon barkácsolgatok , nejem engedelmével .
Én sem mindig haladok ilyen sebességgel , most így jött össze .
Lesz benne légszerelt rész is , de csak a könnyű módosítás lehetősége miatt .
Relék és egyébb alkatrészek nem igazán szeretik a légszerelt rögzítéseket .
Izgalmasabb , de lényegesen nagyobb a helyet kíván és van néhány alkatrész ami nem igazán szerelhető ezzel a technikával . Szerintem csak "egyszerűbb" áramköröknél , hagyományos alkatrészekkel érdemes alkalmazni (pl. 300B SE minimalista koncepcióval)
Hát én ellenüteműt is így csináltam, és jó is volt mert ha nyákra csinálom akkor csinálhattam volna új nyákot. így meg csak átkötöttem parafázisú ffordítót long tailed -re és fix biasosra. (így nem kell hülyére válogatni a csöveket) Meg azzal a hülye gerjedéssel is vakarózhattam volna.
A tápegységnél én is NYÁK-ot használok, igaz jóval "fapadosabb változatozatot" mint Te. Az erősítőnél meg azon vagyok, hogy
Idézet: készüljön. Ezért görcsölök még mindig a 6C33C meghajtásával, mert csak nem akaródzik beleraknom még egy csövet ...„minimalista koncepcióval” Tegnap még a 400V feletti tápot is kipróbáltam a meghajtásban 4,25V-os nyitófeszültséggel, igaz katódellenállással előállítva... Persze így sem értem el a 2Veff érzékenységet, mint ahogyan azt előre meg is mondtad...
Szia Mayky!
Te is nagy tekerőnek számítasz diy körökben! Lelki erőt és infokat gyüjtök, ki-hogy teker? Hálózati trafót mivel és hogyan szoktál impregnálni? milyen szigetelő anyagot teszel a primer és a szekunder közé ill a szekunder rétegei közé? üdv
Szégyellős kicsit a drága :hide:
Novál sor: 3× 6N2P fázisfordítónak meg előfoknak, 2× EM84 varázsszem, 2× EABC80 kivezérlésjelző meghajtónak, 1× EZ80 a kivezélésjelző (varázsszem) saját külön kis egyenirányítója Második sor: 2× 5AR4 (GZ34) egyenirányítónak Hátsó sor: 4× EL34 végfoknak Meg egy Rafi kapcsoló lesz az elején egy kis lámpával, ami még melegít egy kicsit Hát, itt egy kép, nem lett egy gyönyördíjas a cucc (elég sok dolog közbejött a tökéletesen megtervezett NYÁKok gyártásánál ) Na, majd ha doboza is lesz (ápol, s eltakar)
Igen? Nem is tudtam, nem érzem magam annak.
Nos : Ugye van a cséve, erre tekerek egy réteg 0,2 triflexilt, hogy ne a csupasz, műa. vagy bakelitre tekerjek. A rétegek közt (amíg van) 0,05 prespán szokott lenni. A primer végére jön 2 réteg (ami ugye 6 réteg szig anyagot jelent) 0,1 triflexil (azért tri.. mert papír müa. papír) utána jön egy 0,1 rézfólia, persze úgy hogy a végei nem érnek össze, ide be lehet tekerni egy sor 0,1-es huzalt is árékolásnak. Erre drót ráforraszt kivevezet kasznihoz köt erre egy réteg triflexil és jön a szek. nagyfesz része 500 helyen megcsapolva . majd triflex rézfólia, triflex fűtés. A meg előfesznek a tekercseket a nagyfesz után szoktam feltekerni. Ill a csöves ei-nél fordítva volt a fűtések kerültek közvetlenül a primer után, hogy a nagyfesz. jó nagy ellenállású legyen, sajnos csak 60 ohm lett ezért meg lett toldva egy 15 ohm 15 W-os ellenállattal. Minden sort megkenek egy lakkal, amit úgy kunyeráltam egy tekercselő mestertő. ez levegőre köt. csöves ei. trafó
Mondjuk annyira nem is lett gáz, csak a varázsszemes panel lett ocsmány, meg ahogy a novál (nem PCB) foglalatokat feltettem
....na erről beszéltem....jól néz ki...sőt szép!
Hol lehet beszerezni ezt a triflexilt? Hogyan tekersz ilyen szép egymás mellé? Nekem 5U4G lesz, de kicsit zavaró, mert többféle szekunder tekercsellenállással láttam már adatokat megadva...75ohmtól egészen 175-ig tekercsenként! Kösz a választ
Villért-ből sokmindent be lehet szerezni.
Szerintem ha az 5u4g trafóját kihozod úgy 75 ohm körül az jó lesz, 2x360 V váltóval, amiből kb terheléstől függően 400 V egyen lesz. Az én trafómon is van 5 V és 4 V-os fűtés a 5c3sz -nek és a kedvencemnek (mert magyar, meg egy bivaly nem csak azért mert 2 szarva van ) PV200/1000-nek. Ugye nyugaton se sok olyan cső van ami 1000 V-ot elvisel ráadásul 200 mA-el itt már 400 ohmos trafó kell.
Te aztán gyorasn haladsz!
Hmm, olyan 4u-s kondik nekem is kellenek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |