Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia. Én műnyomót használok, bár ritkán készítek paneleket.
Az első két-három próbálkozás után készültek ezek a panelek. Bár alámart, de az valószínűleg az én hibám, kell még gyakorolni egy kicsit. A lényeg hogy egyiket sem kellett utánjavítani !
Köszönöm hogy megosztottátok eddigi tapasztalataitokat a vasaláshoz használt papírokkal kapcsolatban (továbbra is várom az ötleteket észrevételeket) A beszerzéssel kapcsolatban pedig nekem lenne egy ötletem: itt
Gratula a panelhez, igy tanul az ember. Legközelebb ügyelsz a maratáskor.
Apropó, Nektek mi a tapasztalatotok a TN160 kémiai ónozó folyadékról? 1x próbáltam egy SMD PIC áramkör paneljét ónozni vele, de érdekes módon az áramkör nem volt hajlandó elindulni. Megcsináltam ugyanazt a panelt ónozás nélkül és a mai napig tökéletesen megy.
Próbáltam én is, szerintem nem túl jó dolog. Nehezebben fut rajta az ón, mint a sima kezeletlen nyákon. Inkább a Flux-sprét ajánlom, ami vékony gyantaréteggel vonja be a panelt. SMD-hez is nagyon jó.
Hali!
Én nemrég vettem a fentebb említett kémiai ónozót és nekem nagyon tetszik. Az meg elképzelhetetlen, hogy amiatt ne menjen egy áramkör mert be van ónozva. Akkor az előző nyákon van egy hajszál szakadás amit lehet nem is látsz vagy egy zárlat. A másik, hogy ha már az egész nyák ónnal van beterítve, akkor nehezebben lehessen forrasztani. Ezt is megcáfolnám, mert szerintem sokkal jobb vele dolgozni, és szebb is ezentúl lakkozni sem kell mertn em oxidálódik úgy mint a réz. Persze attól még lehetl akkozni is.
Szia. Nekem bejön az ónozó. Ónozás után lekentem higított gyantával, hát eléggé ronda lett, viszont jól forrasztható, és ami a fő hogy nem oxidálódik.
Sajnos kell a védelem mert ez is oxidálódik, sötétebb, szinjátszós lesz a színe.
Szerintem is jó az ónozó, eddig nekem minden sikerült vele.
Ma sikeresen csináltam egy vasalt kétoldalas nyákot. De a lényeg ami miatt írok: nekem egy öreg HP 4L nyomim van, és kicsit torzan nyomtat. Addig nem is tűnt fel, míg kétoldalasat nem akartam vasalni. Úgy csinálom, hogy egymás mellé nyomtatom a két oldalt, és akkor csak össze kell hajtanom, hogy egymás fölé kerüljenek az oldalak. Csakhogy nekem sehogy sem akarta fedni egymást a két nyomat. Szerencsére photoshoppal sikerült ellentorzítani a képet nyomtatás előtt. Érdemes lenne letesztelni több nyomtatót, lehet hogy másnak is van ilyen gondja. Kell nyomtatni egy nagy téglalapot, akkorát amekkorát csak lehet. És utána le kell mérni nagyon pontosan az átlókat, meg vonalzóval ellenőrizni a vonalakat, hogy egyenesek-e. Nekem kicsit görbe volt, és paralelogramma is.
(ps ben a edit/transform menü alatt vannak ezek, warp, és skew módosítók)
Műnyomó papír beszerezhető a panton.hu-n. Tegnap vettem 70*100cm egy ív a 135g-os 53 Ft.
Szia. Mivel nyomtatod egymás mellé a két oldalt?
Sajnos én is észre vettem tegnap ezt a hibát az én nyomtatómon. Nekem egy Samsung ML1640 van.
És nálam nem kiszámítható, hogy menyit torzít, mert van amikor semmit, de van amikor egy 10X10-es négyzet oldalain az eltérés 2mm. Ezt eddig csak írásvetítő fólián vettem észre. Sima műnyomón nem. Viszont én fotózni szeretek.
Szia. Nyúlik a fóliád, nem jó a minősége lézerhez.
Az a gáz, hogy a lézerhez való fólia is nyúlik. Ugye eredetileg nem nyákozáshoz találták ki, és igazából csak arra ügyelnek, hogy ne olvadjon rá a hengerre. Lehet hogy egyszer kétszer át kéne engedni a nyomtatón, egy idő után szerintem nem nyúlik tovább, és akkor kéne kipróbálni a nyomtatást. Én új hp-n vettem ugyan ezt észre, ezért mondtam, hogy nem éri meg szórakozni vele, mikor 360Ft-ért egy a4-est profin megcsinálnak.
PS ben szerkesztem meg. Nyáktervezőből képbe nyomtatok, azokat töltöm be, és szerkesztgetem egymás mellé. Universal Document Converter 2.2 nevű virtuális printert használom, ez tud nyomtatni képbe. (bmp tiff jpg, stb) Ide felraktam
Idézet: „nem éri meg szórakozni vele, mikor 360Ft-ért egy a4-est profin megcsinálnak.” Hol csinálnak profit 360Ft-ért? ? Lehet írtad már valahol de nem olvastam. Én meg megpróbáltam a 2 oldalas nyákra alkatrészlistát vasalni. Nem lett jó, mert az a 35 mikron, amilyen vastag a nyák, elég volt, hogy a vezetősávok között ne nyomódjon rá a panelre. Gagyi foltos lett. Azon gondolkoztam, ha oda tennék egy vékony szivacsot a rávasaláskor a műnyomó, és a vasaló közé, akkor rányomódna rendesen? Vag oda égne a szivacs? Azt mondjuk nem tudom, mert a vasaló deszkába is raktak szivacsot gyárilag. Viszont ha még jó is lenne, akkor is míg kihülne addig nem tépi föl a papír újból, ha már nem nyomom? És ha papírzsepit tennék alá? Az is rugózik. Ti játszottatok ezzel?
Hali
Bővebben: Link
Hello
Kispesten hol találtad azt a céget, ahol adnak ilyen fóliát?Vagy kidolgozzák a nyáktervet? Köszi Légy szíves, a hozzászólásaidban a felesleges dupla (tripla...) sorközöket mellőzni! Frankye
Ez az, a másik link nem tudom honnan jött:
Bővebben: Link
Sziasztok!
Itt egy ma készített nyák. A tervezés nem én csináltam.
mitől olyan a réz mintha 100 éve oxidálódna?
Na ilyen lett a color copy-s poziciórajz, van ami fordítva van, mert nem jó layerre raktam, de ez csak egy ptóba volt, gondoltam nem szutykolok vele, nem is erre a nyákra való.
Próbál meg beszkennelni a nyákot és nem fotózni és olyan lessz
Hello,én azt szeretném megkérdezni melyik a legjobb papir a vasalásos módszerhez,és milyen nyomtató(lézer vagy tintasugaras),és hogy honnan lehet beszerezni a papirt,mert én sehol nemtalálok,már pár napja a google-t nyaggatom de sehol nem találok münyomópapirt elöre is köszi a segitségeket
Szia!
Itt szerintem talállsz amilyen, csak kell.Bővebben: Link
Én azt szeretném kérdezni, holl lehet kapni
Toner Density Amikor lézernyomtattóval kinyomtattom a fóliát akkor ezzel kellene lefujni, hogy sötétebb legyen. Tud valaki valami megoldást?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |