Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   777 / 2208
(#) CIROKL válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 10, 2009
Ezekbe a kapcsolásokba az EF80 -at nem igen lehet csak olyan egyszerűen betenni ? Elé tenni lehet de azt meg minek ? De ezek szerint miden féleképp csöves füles erősítőt szeretnél ? Mennyi csövel , gondolom azért nem ártana olyan csövekkel amit a fiókból kiveszel és máris kész . EF80 -at azt talán tudok adni ! ha ugy döntesz hogy kell?
(#) CIROKL válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 10, 2009
Itt vannak neked egyszerű hétköznapi csövekkel felépített csöves füles ersősítő kapcsolások :1X 2X 3X Ha gondolod még keresek többet is de szerintem ezekből lehet válogatni ?
(#) rockersrac válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 10, 2009
EF80-am nekem is van pár darab,eddig kapásból 4-et találtammár a csöveim közt! az ecc85-88 miben különbözik egymástól?(ezt most csak kérdezem kiváncsiságból,mert van itthon 85-ös csövem
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 10, 2009
EF80-nal építhetsz SE-t, vagy akár egy PP-t, olyan 3W-ot adhat.. Kapcsolási rajz Ha PP-t építesz, ECC85 jó lesz fázisfordítónak, esetleg egy előerősítőt is tehetsz bele.
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Nov 10, 2009
Szia CHZ,
Autóval 5 percre lakom a HAM-bazártól és a börzékre is előszeretettel látogatok ki . tehát konkretizáld mire van szükséged én meg legalább leróhatom az EBL21 kimenőtrafójánál nyújtott óriási segítégedet! A postaköltséggel ne törődj!
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 10, 2009
Megnéztem, mi a gond vele?
(#) lacake274 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 10, 2009
Köszönöm a gyors segítséget.
Megmértem a C35-ön a feszültséget 471V, az sem eredeti már benne, 2db 100mikros 350v kondi van sorba kötve, külön panelon duplán, de így volt már mikor hozzám került és jól működött.
Akkor a torroidon körbe + 2 menet
PP-ben gondoltam, ha az ECC82PP 2W-ot ad, akkor ez szerintem 3-at is..
(#) Robid válasza sturbi hozzászólására (») Nov 10, 2009
Üdv Sturbi ! Visszaraktam az eredeti ellenállásokat,és most kb. igy alakultak a feszültségek. Igy maradhat ? A 220K ellenállás a poti kis értéke miatt kell ? Az csak ideiglenes,majd veszek bele valami tisztességest. Köszönöm

6c33c_5.gif

(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Nov 10, 2009
Köszönöm .
Szeretném ha tudnád , hogy nem tartozol , ezt már megbeszéltük , a többit meg privátban ..
(#) Ricsi89 válasza Robid hozzászólására (») Nov 10, 2009
Helló!
Azt az 59K-s ellenállást is kicserélném a helyedben az eredetire, mert így kicsit sok a fesz ott a katódon. Nem fog így rendesen menni, mert túlságosan le lesz zárva a cső és nem lehet majd kivezérelni normálisan. Szerintem az a 220K-s ellenállás visszacsatolás gyanánt van ott.
(#) Robid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Ezekkel az értékekkel állnak a legközelebb a feszültségek a rajzonlévőkhöz,az eredetivel az anódon kb. 200V-ot mértem . Nemvágom hogy mit kellene csinálnom vele.
(#) lacake274 válasza lacake274 hozzászólására (») Nov 10, 2009
1.55mm az átmérője a huzalnak, de csak 1.35mm-est találtam. Nem lesz gond vele ha azzal toldom meg?
Tényleg, az ECC triódái párhuzamosan vannak kötve, úgy emlékeztem, hogy egy trióda van az egyik hullámnak, szóval egy cső a végfok.
Érdekes. Annyit nem lett volna szabad változnia. Ahhoz eléggé le van elvileg zárva a cső, hogy ekkorát ugorjon az áram. Mert ha kiszámoljuk a tápfeszből és az előtétellenállásból, akkor most kb 2,8mA folyik a csövön, ha 200V az anódfesz, akkor meg 4,6mA. Ennek a csőfélnek a rácsán mekkora feszültség van? Kb 10V-al kellene kevesebbnek lennie, mint a katódján mérhető feszültség. Elvileg az eredeti értékekkel tökéletesen kellene mennie. De mivel az előfok része DC csatolt, így bármilyen kis módosítás hatására elmegy minden beállítás és nem lesz jó semmi.
(#) CIROKL válasza lacake274 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Nyugottan tekerd rá amit kiván ? Az az 1-2 menetnél elmegy a csalafintaság !
(#) laci016 hozzászólása Nov 10, 2009
Azt szeretném még megkérdezni hogy az Eag ae785 a erősítőben max hány voltra állíthatom a negatív előfeszültséget mert most -35 volton van(gyári)? szeretném a teljesítményt egy kicsit felljebb tornászni mert ugye a 807-es cső 40 wattos max teljesítménynél 3% körüli torzítást produkál,és mondjuk az előfeszt feltekerem -40-42 voltra igy tudtommal nő a leadott teljesítmény.A kimenő lazán elbirja mert ugyanakkora a vasmagkeresztmetszete mint a 80 wattos EAG trafójának
Így kell rá tekerni? 8 menetet tekertem rá 6,2v

trafó.jpg

(#) CIROKL válasza lacake274 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Nem -nem ! Ugyan ugy tekerd ahogyan a többit is látod ? Ugy nemfog kelleni csak 1-2 menet ! Viszont nyugottan föltornászhatod 6,4 re a feszt , és azt sem figyeld hogy teljes menet legyen csak a feszt mérd ! Fetekersz 1 menetet ,megméred . Megint tekersz valamennyit megméred !
Köszönöm hogy próbálsz segiteni,most nem tudom megnézni , mert vigyáznom kell a lányaimra,de mihelyst tudom megmérem.Ezzel az legutolsó beállitással ? Vagy mindent forrasszak vissza a rajz szerint? A 200V anódfesz nem pontos érték emlékezetből mondtam,de jóval kevesebb volt mint 280V az biztos.
Igen, maradhat ez a beállítás, az attól úgysem fog változni. Ha megvan ez az érték, akkor lehet következtetni, hogy miért nő meg a csövön az áram, ha kicseréled a katódellenállást. Elvileg most a nagy előfeszültség miatt eléggé le kellene, hogy zárjon a cső és áramnak se nagyon kellene folynia. Szerintem az első csőnél lesz valami hiba.
(#) sturbi válasza Robid hozzászólására (») Nov 10, 2009
Kizárt, hogy ezek a feszültségek legyenek, az SRPP utáni csövön egy deka áram sem folyik igy....na mindegy, rakd vissza a 39 K-t is az 59 K helyett, tehát a kapcsolási rajz szerinti ellenállások legyenek mindenhol, még az SRPP fokozatba is rakd vissza az 1,5 K-t (itt ha változtatunk bármit, azt mindkét csőnél el kell végezni). A 220K nem a potméter értéke miatt kell, hanem azért hogy mindig legyen rácslevezető ellenállás, akkor is ha megszakad a poti, vagy mint esetedben volt, nem volt berakva a poti, de nem tettél helyette ellenállást és így teljesen félretájékoztattál.
Minden alkatrész a kapcsolási rajz szerint legyen, kivéve a potit, az teljesen mindegy nekünk most (de legyen ott a rácslevezető is, egyszer és mindenkorra, ha a poti marad úgy is jó, ha nem úgy is.
Mikor minden a helyén van, akkor mérd meg újra a feszültségeket, amiből ki lehet indulni, mert a rossz értékek valószínűleg az SRPP lebegő rácsa miatt voltak ekőször.
(#) sturbi válasza lacake274 hozzászólására (») Nov 10, 2009
(#) fleta válasza lacake274 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Nagy bajban leszel a pót tekeréssel, mert úgy nézem a fotón hogy a közepe be van öntve
Még van benne egy kis brumm,de azért délután meghallgattam a műhelybe egy ócska DVD- ről és a régi RFT minihifi dobozaival.(4 ohm)Nem tudom mennyire probléma ? Úgy tünik nagyon rendben van fent,és lent is. Iszonyat energiákat mozgat meg,és közben a finom részletek is ott vannak ahol kell.
(#) CIROKL válasza (») Nov 10, 2009
Nincs mese valahogyan bányásszál rá egy furatot ! Elég 6-8 -as furat ! Vagy több kissebb , 3 perc és kész ! Csak óvatosan nehogy a meglévő tekercset szétfúrd ?
(#) lacake274 válasza fleta hozzászólására (») Nov 10, 2009
átfúrom, kiszedni nem akarom mert ott van felfogatva.
Ja, és mindegy melyik végét?
(#) Robid válasza sturbi hozzászólására (») Nov 10, 2009
Bocsánat! A félretájékoztatás a hozzá nem értésem miatt történt,nem áll szándékomban, és érdekemben sem.
Ha ezekkel a lehetetlennél is drasztikusabb értékekkel működik, akkor ott valami nagyon nem jól van, vagy te mértél el valamit, de nagyon. Ha ezek az értékek tényleg ilyenek ,akkor az első csővel felépített srpp fokozat nagyon nem stimmel ott.
Következő: »»   777 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem