Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   784 / 2208
(#) mark.budai válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 13, 2009
[OFF]Gratulálok a picihez, sok boldogságot és jó egészséget kívánok!
(#) sturbi válasza Robid hozzászólására (») Nov 13, 2009
Próbálj meg a 47 µF 350 V helyére 150 µF-ot rakni először. Legjobb lenne a 4,7 K-t kicserélni 2,2 K-ra, itt maradna akkor az 50 uF, majd egy 2,5 K (ha elbír a feszültség 2,7 K-t, akkor az) utána 100-150 uF. Innen lenne levéve a -190 V a mostani helyett. Valahova biztos el tudod rakni a plusz szűrőtagot, nem baj, ha kicsit vezetékezve lesz.
(#) Robid válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 13, 2009
Persze,külön sodrott vezetékkel és nem vékonyak. Köszönöm
(#) sturbi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 13, 2009
Szrintem a táp a főbűnös, fesz kétszerezős tápnál, ilyen típusú meghajtáshoz kevés az egylépcsős szűrés, az ott megjelenő brumm felerősítve megjelenik a kimeneten, rövidrezárt bemenetnél is.
Idézet:
„a feszkétszerező táp szűrése kevés, ezt megnéztem, és valóban nagyon magas brumm látható itt.”

Ott simának kell lenni a tápnak, és nem lehet szórástól brummos, csak a nem megfelelő szűréstől....
(#) Robid válasza sturbi hozzászólására (») Nov 13, 2009
Most jutott eszembe,ma mikor méregettem ezt az áramköri részt -190V sosem volt meg kb.-170 csak. A trafó feszültsége a rajz szerinti 80V volt.Hátha ez jelent valamit,minden alkatrész rajz szerinti.
A 190 V-ig csak 1xRC van, nekünk ez a rész érdekes most. A 2*100 uf eredőben csak 50 uF, a kétszerező plusz oldala testelt. (Neked ugyanilyen meghajtásod van, ahol a katódkövető árama állítja be a végcső rácselőfeszét, és a katódkövető munkaellenállása jó nagy negatív feszen van, itt tükör sima fesznek kell lenni ?) Persze lehet, hogy tévedek, de akkor is ki kell próbálni, mert ez kritikus rész, brumm szempontból, ha nem jön be keresheti, hova éített hurkot.

Robid, nem gond a -170 V
Valószínűleg a tervezőnek nem fért rá több drót a trafójára, vagy beüzemelés közben derült ki, hogy nem elég a fele, meg kellett kétszerezni és már nem akart tekerni (ez a valószínűbb)..... ezer oka lehet.
(#) sturbi hozzászólása Nov 13, 2009
Viszont én tekertem ezerrel, úgy néz ki elkészült a hálótrafóm, most már tényleg (kopp,kopp..). Úgy tűnik impregnálni nem kell, kellően süket.
Ha megkérhetlek,mikor lesz időd, energiád erre, egy skiccet készitenél erről a módositott tápról.Jobban érteném.390µF-os kondim van itthon ha ez megfelel és 47µF-os 2-2db. Köszönöm
(#) sturbi válasza Robid hozzászólására (») Nov 13, 2009
Így kéne átalakítani próbaképpen.

táprész.jpg

Köszönöm szépen!
(#) CHZ válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 14, 2009
Gratulálok !
Biztos tiszta apja , még akkor is ha nem csöves .
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Nov 14, 2009
Köszönöm !
Felesbe válogatott lemezekkel (150/150 db.) ismét összeraktam , így már egyforma a két trafó induktivitása .
Gondolhattam volna , hogy nem egyforma a két vasmag anyaga , mert szemmel is jól látható különbség van közöttük , csak méretben egyezőek .
EAG TK080 vasa volt .

LEMEZEK.JPG

(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 14, 2009
Gratula, Pityukám.
[OFF]A gyermekáldást mi már a HE előtt intéztük.
Most, hogy csendben kell maradni, már nincs szükséged nagyteljesítményű csövekre, a 6P45Sz-eket küldheted nekem, Privibe megy a postázási cím.
(#) lpcollector válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 14, 2009
Gratulálok én is a kislányodhoz, és sok jó közös zenehallgatást kívánok Vele és a "csövesekkel"
(#) djhans válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 14, 2009
Gratulálok!
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 14, 2009
Gratulálok !
(#) Mate78 válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 14, 2009
Pityu!

Én is gratulálok a kislányodhoz!
Sok boldogságot kívánok Nektek!

üdv

Máté
(#) jampi válasza kocos hozzászólására (») Nov 14, 2009
Nézegettem a rajzát látom, hogy fesz.kétszerező van benne és 360 volt jön ki az osztások után. (De mad előszedem és megmérem pontosan) Arra gondoltam, mivel két 6,3-as fűtö tekercs van benne, leszedném mindkettőt és a szekunderre ugyan olyan huzal átmérövel tekernék rá még annyit ,hogy 450 volt jönne le a kétszerező után. Ekkora anódfesszel az 50 wattot simán kilehetne belőle hozni. Ja és még ráférne a fűtőtekercs is.Így össze lehetne hozni a Bassman 10-et.
(#) kocos válasza jampi hozzászólására (») Nov 14, 2009
így is eléggé melegszik az a trafó ! Én szétszedtem, és tekertem rá egy 70 V-os secundert negatív előfesznek, és egy 12 V-osat a reléknek .410 V van a delon híd után terhelve. a kimenő trafó áttétele, ha jól emlékszem pont jó 6L6 hoz, ha 16 ohmos terheléssel használjuk, bár hangszererősítők nem kényesek az illesztésre
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 14, 2009
Idézet:
„A gyermekáldást mi már a HE előtt intéztük.”

Láttuk is az "eredményét"
(#) EcoPityu hozzászólása Nov 14, 2009
Srácok, köszönöm szépen a jókívánságokat, és gratulációkat!

Következő csövi talira még a végén őt is viszem, mert úgy nézett ki, hogy a zene megnyugtatja...

Ha meg már zene, akkor csöveken át! :yes:

/ sturbi druszám, lesz az a táp majd úgy ráadva, de egyelőre még az Anyja töltögeti!/

Csak lesz köze a csövekhez... Anyuja mondá: van benne vákum! (hogy örülnek majd neki a fiúk 17-18 év mulva... én meg nem... )
(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 14, 2009
[OFF]A fiúk sokkal előbb fognak örülni.
(#) sturbi hozzászólása Nov 14, 2009
Melengetem a 6C33C-eket már egy pár órája, kezdődhet a vadulás úgy néz ki.
Végülis a hálótrafót a következőképpen tekertem meg a 30 cm2-es vasamra:
primer:322 menet + 10 menet trimmelésre 1 mm-es huzallal (230 V 2 A).
szekunderek:2*150 menet 0,54-essel. (2*104 (107) V 2*500 mA) Innen lehet pl. rácselőfeszt csinálni.
2*154 menet 0,5-össel (2*106 (110) V 2*400 mA). Ez az előzővel 2*210 (217) V 2*400 mA formában lesz az anódfesz.
2*9,5 menet 1,7-essel (2*6,6 (6,8) V 2*7 A), 33-asok fűtése.
2*10 menet 1-essel (2*6,9 (3* 7,1) V 1,8 A), akármire jó lehet.
(#) Robid válasza sturbi hozzászólására (») Nov 14, 2009
Gratulálok! Ma megcsináltam a módositást a tápban,és teljesen jól müködik igy,nincs rajta brumm.De az erősitö még mindig brummos.(minden táp brummentes)Még nem volt időm az SRPP fütésének közepelésére, a te javaslatod szerint.Igazából jól jönne egy rajz. Már csak ebben bizom, ha ettöl sem javul akkor szétbontom valószinüleg.

6c33c_.gif

(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Nov 14, 2009
Na nekem is tekerni kellene , lehet el is kezdem így az éccakába, csak ne lennék ilyen másnapos ..... végül is az a 900 ennyimennyi menet 0,5-ös fewl megy egy óra alatt, max kettő
(#) sturbi válasza Robid hozzászólására (») Nov 14, 2009
Akkor valahol csak csináltál valami fölösleges hurkot, ha lekötsz mindent a bemenetről, kivéve a rácslevezető ellenállást (ami közvetlen a csőláb közelében van testen), akkor is van brumm ?
Kösd ki a 0,22 µF-os csatolókondi egyik felét, és halgasd meg, akkor is van-e brumm.
Ne botsd szét, nem lehet annak olyan nagy baja, türelmesnek és következetesnek kell lenni, kár lenne érte, szépen meg van csinálva.
Látom közben betetted a rajzot, ha ott van brumm, akkor lehet, hogy arra a tápra is kell egy plusz szűrőtag (ugyanúgy, mint a kétszerezősnél). Kösd ki a visszacsatolást ( vagy az ellenállás, vagy a kondi egyik végét forraszdd ki), és nézd meg úgy mekkora lesz a brumm, és mennyire lesz érzékeny, lehet hogy anélkül is jó. Ez egy forrasztással kipróbálható.
(#) Ricsi89 válasza Robid hozzászólására (») Nov 14, 2009
Akkor az a tápfesz mégsem teljesen szűrt még. Be kellene szúrni még egy szűrőtagot. A 4,7k-s ellenállást két részre osztani, betenni két 2,2K-s ellenállást sorba, a kettő találkozásához pedig még egy kondit. Hasonló módon, mint az előfesz tápjánál végzett módosításnál. Így talán megszűnne ott is a brumm.
(#) Robid válasza sturbi hozzászólására (») Nov 14, 2009
Holnap kipróbálom ezt is. Trafót, fojtókat, fütés vezetékeket elhúztam ,forgattam, nem változott a brumm,gondolom akkor nem ezek szórásából szedi össze.Az SRPP fütés most a földhöz van 150-150ohm-al kötve.A hangerő növelésére valamelyest csökken.
Következő: »»   784 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem