Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Van valakinek egy szupepe féle áramgenerátora eladó? Ha van, mennyibe kerül?
Sziasztok
Szereztem egy LG es egy Pioneer dvd irot. Mindkettobol kitermeltem a lezer egyseget. Azt szeretnem megtudni,hogy igy keprol lehet e tudni,hogy melyik a lathato voros lezer? Vagy mindkettot kikell probalni aramgeneratorral es majd ugy megtudom? S ami meg erdekelne,hogy mely lencset lehet felhasznalni a fokuszalashoz?
Elég az egyiket kipróbálni Ha nem látod akkor a másik... De vigyázz, az infrának is van látható fénye csak kicsi, ne nézz bele!
A pioneer-bol mar ki is kaptam a lezer diodakat konnyeden kibiccentettem oket,mert a diodat korul vevo fem kulon kulon volt.Az egyiken meg egy lencse is rogzitve van.Ha azt rajtahagyom pointert kapok? Ja es mindketton rajtahagytam a gyari rez vezeto szallagot.Nem merem cinezni a dioda labait,mert felek,hogy azzal artanek neki. Mindekt diodanak 3 laba van es mindkettonel ketto osszevan cinezve.Akkor ugye az lesz a GND ? Nemtudom,hogy igy lehet e hagyni,mert eddig mindenhol ugy lattam bekotni,hogy az egyik labat szabadon hagyjak.Mit gondoltok?
Amelyik előtt van a lencse az az infra szerintem...
A diófa bekötése: Bővebben: Link, nyugodtan forraszthatsz rá, de azért óvatosan...
Szerintem a 2. képen a 2. az infra, de addig nem derül ki míg ki nem próbálod
A lezereket sikeresen begyujtottem.Kiprobalasa elmarad amig nem epitek aramgeneratort. A fejegyseget mozgato magneseket es a csuszka tengelyeket is feltudom majd hasznalni,de mire lehetne hasznalni a lencseket es tukroket.Pl a mire jo a magnesek kozott levo lencse es mire lenne jo a tobbi tukor?
Minden jó mindenre, de attól függ, mit akarsz csinálni
Hat remelem,hogy majd PC-rol vezerelheto lezershow lesz a vege. Tehat a diodabol pointert szeretnek.Nemtudom,hogy ezek a lencsek kozul fel lehet e hozza valamit hasznalni? +ha vennek egy zold lezert is akkor ugye lenne 2szinem amihez kellene 2 tukor.A kerdes,hogy ezen bontott tukrok alkalmasak e a celra? a szinkeveresre
Van benne egy tükör, ami féligáteresztőm azzal tudsz játszani, keresd meg Szebence és DjGeorge kolléga hozzászólásait, ő csinált piros és zöldet lézersugarat egybe (RGY).
Nem féligáteresztő tükör kell, hanem dielektrikum tükör.
Mondhatnám azt, hogy tudok adni, de csak szilánkok vannak, mert eltört az egyik tükröm. Nemrég megpróbáltam fehér lézert csinálni, de lemondtam róla, ugyanis rettenetesen nehéz mechanikailag összehozni. A sárga nyalábot is csak akkor tudod összehozni, ha a két lézer divergenciája, és nyalábátmérője ugyanakkora (meg még 1-2 tényező). 2 kép róla :Bővebben: Link Bővebben: Link
Szia!
Miből tudok kibontani jó minőségő dicro-t?
Azthiszem en is lemondok a szinkeveresrol.Sot biztosan. De lattam nehany olyan megoldas amikor a fenyjatekban 2 db szin egy piros es egy zold egyidejuleg jelen van. Csak azt nemtudom,hogyan iranyitjak ra a 2 kulon allo szint a galvokra,de az nagyon jol nez ki
A legjobb szerintem ha fehérként van továbbítva az RGB szín, és aztán a teljesítmény állításával hozható ki belőle a további színkeverék.
Üdv!
Hozzá jutottam egy SAMSUNG 18x-os dvd íróhoz, és amikor szétkaptam, meglepetten nézegettem a diódát hogy ez mifajta!(mellékelve képek) Mivel ez egy szögletes dióda, a régi modulomba nem sűrűn tudom beépíteni, így döntötten el hogy egy PC procihűtőbe fogom bele fabrikálni, itt a fókuszálás lesz egy kicsit necces, de remélem jó lesz! A dióda egyébként elég brutálisan világít, kíváncsi vagyok hogy fókuszálva mit tud majd!
Hali!
Én is szétkaptam egy DVD írót 2 db dióda volt benne az egyik IR a másik az gondolom vörös. A kérdésem az lenne hogy sokványosan milyen teljesítményű diódákat szoktak használni a gyártók? A választ előre is köszönöm...
Nem raknak nagyobbat sehová az tuti .
Inkább az a kérdés, hogy mennyivel lehetne hajtani, vagy nem erre gondoltál?
Hi!
Nagyon tuti a SAMSUNG diófa, elég necces volt hűtőbordára szerelni mert szögletes de megérte! Már egy effektet is összehoztam a videó link lent található! A szigszalagot is égeti, ha összehúzom a nyalábot! A nyitott dióda remélem bírja majd! Bővebben: Link
LOL tutieffekt
Nekem ez van csak
Ma létre hoztam egy kicsit komolyabb effektet, ami zenére mozog vízszintesen.
Bővebben: Link Ez k.b. így néz ki füsttel a sötétben: Bővebben: Link De én ilyet fogok csinálni: Bővebben: Link
Grat.
Hogy működik? A fej tekercsére vékfokon keresztül jelmegy és kész? Vagy hogyan? Csak, mert akad 4-5 rossz vinyó itthon
Megvan a két vinyó!
Bővebben: Link
Floppy meghajtóban lévő steppert nem tudja valaki, hogyan lehet effektre használni?
Alapp, nagyon összekapcsoltad a dolgot, az X/Y szkenner topikkal
hali!
A kérdésem az lenne hogy én szétszedtem egy asztali DVD lejátszót abból kitermeltem a lézer diódát csak furcsa hogy 4 kivezetése van szerintetek hova kössem az áramgenerátort? A választ előre is köszönöm!
Csak lejátsza a DVD-t? Annak nagyon kicsi a fénye...
Akkor megnézem milyen ívben tud repülni a kukába
|
Bejelentkezés
Hirdetés |