Fórum témák
» Több friss téma |
Hát végül is ezeken már túl vagyok, igaz, ezt nem részleteztem előzőleg. Így maradt a progicsere, mint egy lehetőség. A másik lehetőség, hogy építek hozzá egy egyszerű szekvenciális vezérlőt, ami azt az egy programot tudja, amire nekem szükségem van. Ez utóbbinak már a kapcsirajza is majdnem kész. Szigorúan kommersz félvezetőkkel. A vicc az a dologban, hogy még a rajz komplikáltnak tűnik, a bekerülési költsége viszont majdnem kevesebb, mintha PIC-kel csinálnám, és még a programozással sem kell pecselni!
Egy 3x3mm 8lábu alkatrészt kicseréltem(ACS-102 triakk) és megjavult a gép kop kop kop.Tudniillik az egyik mszelep a vizfeltöltö a másik bemossa a mosóport.Ha egyszerre megy mindkettő,akkor bemossa az öblitőszert.Mivel a második nem működött a rossz triak miatt, nem érte el a vizszintet és a program leállt-"vízhiány" hibajelzéssel.Szerencsére programhibát eddig nem tapasztaltam.
További jó fórumozást!
Tisztelt forumozok!
Segitséget kérnék bauknecht wa3773 mosogép javitásal kapcsolatban.A gép motorja az utobbi idöben mosás közben nagyon melegedett szinte forro volt .Szerelö tanácsára megtekertettem a motort(MCA 61/64-148 ) de a hiba ugyanugy fennáll mostmár a programk elektronikára gondolok (EATON 4489 01 b 461971021033).Aki találkozott hasonlo problémával vagy prog.kapcs hibával várom válaszát.Elöre is köszönöm
Hello
Örülök neki hogy jó lett. Reméljük most már nem is lesz vele gond. Imi
Üdv!
A motor fordulatszáma meg a működésével nincs gond? Tehetnél fel egy-két képet magáról a gépről meg a paneljáról. Én eddig amivel találkoztam azokban eddig mind INVENSYS panel volt. (már kb 15-el találkoztam) Beszélj zoz11-el ő biztos tud rá megoldást. Imi
Sziasztok!
Nem tudom megfelelő topic-ba írok-e, az én kérdésem nem igazán a vezérlőhöz kapcsoódik, de mosógépről van szó. A minap valami oknál fogva a whirlpool awt 2288/3-800 típusu mosógépünkön menet közben kinyílott a dob ajtaja, és megszorult. Szétszedtem, kiderült hogy az ékszíj elszakadt, ezt cserélni kell. A kérdésem az lenne, hogy ha már úgyis szétszedtem ajánlott-e kicserélni egy kosszal a tömítéseket, és a szimerilgeket is? Esetleg nem tudja valaki hogy Szombathelyen hol lehet vásárolni ehhez a típushoz alkatrészeket? Üdv:Szidom
Üdv!
Ha nem folyik sehol akkor nem kell cserélni benne semmit. A műanyag üstnek a csavarjait húzd meg mert azok mindig kilazulnak (kb25 db thorx fejű az üst peremén körbe). Szíjat pedig innen tudsz rendelni hozzá. Üdv Imi
Köszönöm a választ a kérdésemre .Itt küldök képet a gépröl meg a panelröl hátha igy ismerös egyébként a gép mint irtam végigmos, rendesen centrizik csak fömosáskori ide oda forgáskor szikrázik a kommutátor gondolom ezért is forrosodik.
Hello!
Köszi megnézem az ékszíjat, még egy olyan kérdésem lenne hogy a műanyag üstön minden csavarhely dupla. Ez azért van hogy ha kikopik a régi akkor legyen tartalék, vagy mindenképp a másikba (szűzbe) illik csavarni szétszedés után? Szidom
Hello
Ez a hiba jelenség akkor jelentkezik ha nem jól van megtekerve a forgója a motornak. De mi az hogy melegszik? 60-70 fok ennek még üzemi hőnek számít. De már találkoztam olyannal is, hogy nem volt jó a szénkefe anyaga és alacsony fordulatnál szikrázott a motor. De még lehet az a verzió is hogy a vezérléssel van valami, pl. rossz triak, nulla átmenet figyelésnél valami nem ok stb. stb. Üdv: Zoltán
Hello!
Ha megszakad a a műanyagba a menet akkor kell a másikba tekerni amúgy maradhat abban amelyikben volt. Imi
Tisztelt Zoltán!
Köszönöm válaszod de mgépet kiprobáltam egy jo ugyanolyan motorral (két egyforma gépem volt valamikor alkatrésznek vettem a másikat pr kapcsolo nélkül)azzal is forrosodik és szikrázik a komutátor.A melegedés alatt azt értem hogy a főmotor szinte süt ,ha leveszem a gép tetejét amperszag csapja meg az orrom.Gondolom ha a vezérlés rossz végig sem mos??Válaszodban kitértél a vezérlés hibára - "De még lehet az a verzió is hogy a vezérléssel van valami, pl. rossz triak, nulla átmenet figyelésnél valami nem ok "-ezt bővebben le tudnád irni?Köszönöm
Akkor ott tényleg valami vezérlés gond lesz. Ritkán de előszokott fordulni.
Kezdésnek egy szkóp kellene, meg kéne nézni a motorra kerülő jelalakot, meg fezsültséget. Utána lehetne tovább vizsgálódni. Üdv: Zoltán
Üdv!
Köszi a választ összeraktam a gépet, kaptam helyben ékszíjat, most megy a próba mosás. Szilárd
Tisztelt Zoltán!
Letöltöttem a géphez service manual kézikönyvet mosási ciklus ,kapcsolási rajz ,hibakodok stb.Az utolso oldalon van egy rajz ami mutatja a feszültségeket amikre rá is mértem ami gyanus hogy a 6 Motor A9-M7.4ca 80v nekem max 35v 7 Motor A9-M7.3ca80v nekem max 25v 10Motor A9-C9>160v nekem max 120v ezeket az értékeket többször megmértem a mosás alatt.Küldtem képet remélem láthato.Köszönöm
Sziasztok!
Lenne egy problémám, van egy ORION OMU 1000/V típusú mosógépem.Cseréltem rajta dobcsapágyat,összeraktam elindult csak megállt program közben ezt megcsinálta 2-3*, majd ezek után már el sem indul. A program készenlét visszajelző gombja világít csak az idítógombja nem kapcsol, sőtt a mellette lévő funkció gombok sem reagálnak.Erre a problémára szeretnék segítséget kérni, előre is köszönöm!
Üdv!
Egy képet tehetnél fel a gépről meg a paneljáról. A kezelő gombok a főpanelen vannak vagy van benne egy másik panel is?? Imi
Helló!
Itt vannak a képek, csak egy panel van benne.
Üdv!
Meg kellene nézni hogy minden "kiszolgáló" szerv jó-e mint pl motor, tachogenerátor, fütőszál ,ntc, stb... Ezek ha jól emlékszem minden bekapcsnál megforgatja próbaképpen a dobot. Gondolom a motor saru rajta van, szénkefe van benne. Imi
Szia!
A motorsarut és a többi kapcsolatot ellenőriztem, minden a helyén van. Bekapcsoláskor nem forgatta a dobot hanem egyből indította a beszivattyúzást.Jelenleg is ha a forgatógombot tekerem bármilyen funkcióra úgy egy időre bevillan az összes led. Az ajtózáró elektronika is kattan.
A vízszint.szab-on is okésok a saruk?
Mágnesszelep?
Mindenhol jó a csatlakozó, igazából csak két helyen kellett megbontani őket szétszedéskor, a motornál és a fűtőszálnál.A motornál gyorscsatlakozós,tehát elrontani nem lehet a bekötést, a fűtőszálnál viszont előtte felírtam a csatikat mi hova megy. Azon gondolkodtam hogy van a panelen egy ic és nem-e az ment ki? Lehetne-e cserélni?
Nézd végig a panelt és keress rajta forrasztási hibákat. Már volt ilyen panel amin a reléknél forrasztási hiba volt. Meg a motorból jövő tachogenerátor ágait nézd.
Imi
Heló mindenki!
A mosógépem egy AWE6514. Sorozatos hibák miatt jópárszor szét kellett már szednem. Így ismerem a benne lévő cuccokat, alulról fölfelé: szívattyú, hajtómotor a tacho-generátorral, vízszint érzékelő, mágnes-szelepek, vezérlőpanel a programválasztóval, ajtózár. A többi már nem tartalmaz drótot. A kérdésem: mi érzi, vagy inkább hogyan érzi a habosodást? Lehet kissé OFF de tudja valaki, hogy mi a fenétől habzik ennyire (fotó), ha semmi extra nincs benne. Persil mosóport használunk, persze normális adagban. A víz nem kemény nálunk. Vízkő ellen semmit nem öntünk a mosóporhoz.
Hello
Nekem akkor csinált ilyet egy felültöltős gép ha kicseréltem a szakadt triacot ami a mágnesszelepet nyitja. Annyira tele volt már mosóporral h amikor jó lett még mellette is hab állt. Nem csináltál vmit meg a panelen vagy nem piszkáltad amitől megjavulhatott amiről nem is tudtál ? Imi
Hy.A felhalmozódott ruhanemű szerencsés kimosása után beütött a krakk.Egy hét után bekapcsolva a gépet visszadobta a prtogramot 10 villogással(az ajtó nincs bezárva). ?MIÉRT?A fürdőszobai pára okozta ! Azóta tökéletesen működik-egy tanulságnak adtam közre.
Hali!
Igazából mindkét szelep jó, mert hallom ahogy kapcsolgatja és folyik a víz is. Illetve a múlt héten kipróbáltam a szelepeket, hogy melyik szelep hová nyomja a vizet. A mosószer tartót meg a minap szedtem szét és hát nem volt benne többlet (visszamaradt) mosópor. De hogy érzi a habot??
Hello!
A Tiedben nincs habérzékelő. Ha jól tudom akkor a szint szabályzó érzékeli a habot. Szerintem 2x nyomjál öblítést utána eltűnik a hab és moshatsz tovább. Nem tudom honnan kerülhetett oda annyi hab. Imi
Hali!
Más szemszögből közelítem meg a problémát. Tudomásom szerint egy ruhadarabon sem volt olyasmi, ami eltér a szokványos piszoktól, szennytől. De milyen anyagok azok amik habzásra ingerlik a mosóporos vizet? És esetleg a háztartásban is előfordulnak. Ha OFF-nak találjátok akkor mondjátok meg hová írjam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |