Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz,létszíves segítsetek! Van egy PC-ből kivett DVD olvasóm! az a tervem vele hogy sima 12V-os tápról is működjön, zenét tudjak vele hallgatni! PC tápról ez ment is. ,de sima tápról nem megy! Kevés az amper mert a feszültség megvan? ha igen akkor 2N3055-ös tranyóval növelni lehet az áramerősséget? ja és ugye kell hozzá 5V is azt meg L7805CV-vel csináltam! kérlek segítsetek! KÖSZI
Hello, mit értesz sima táp alatt? Valószínűleg van adatlapja...hány mA a terhelhetősége? S mennyi az áramfelvétele a DVD-nek? Ha ráteszed a tápra a DVD-t mekkora feszültséget mérsz? Megvan az 5V is?
Szevasz!
Hm.. A PC tápból /ezt nyilván tudtad/ a +12V-ot a sárga és fekete vezetéken kapta. Nem emlékszem, hogy láttam volna olyan CD/DVD eszközt, amin ne lett volna feltüntetve az áramfelvétele, ha ezt biztosítod már tudna forogni. Megnéztem most 4db.-ot. 1 és 2A közötti .. Kell neki a +5V is, és ezen túlmenően szüksége van bizonyos jelekre, amelyek a 80 eres /új IDE/ , vagy a SATA kábelen keresztül érkeznek.. Én így tudom, úgyhogy ez így nem nem fog menni, de ne legyen igazam. Üdv: StMiklos
Szia!
A 78T12 ill 78T05 típusok 3A -ig használhatók, csak hűteni kell őket. A 78xx felépített tápok ekkora áramnál jelentős teljesítményt alakítanak hővé... Nem lenne egyszerűbb egy kimustrált PC kapcsoló üzemű tápot (régi PC-be való, amin még nincs 3.3V, még nem ATX kompatibilis....) használni? Szia
2N3055-el nem lehet megcsinálni? Ti hogy csinálnátok meg? Amúgy meg nem kell hozzá az IDE kábel! Amikor PC tápról próbáltam akkor csak az áram kábel volt rádugva semmi más!
Mi annak idején a kocsiba úgy hallgattunk CD-t, hogy egy CD-ROM-ot tettünk bele, amin volt "Play" gomb, kapta a 12Voltot stabilizálva, meg az 5Voltot értelemszerűen ugyan onnan az akksiról szintén stabilizálva a 78-as sorozat nagytesóival… A rádióra faragtunk egy bemenetet, és kész is volt (a felfüggesztésére nem térnék ki, mert ugye egy autóban kell a rázkódásvédelem, főleg a magyar utakon).
Összefoglalva: Nem a 115W-os tranzisztorod adja meg a tápod teljesítményét, ahhoz ennek meg is kell kapnia azt a teljesítményt. Vagyis szerezz egy, az előbb kiszámolt teljesítményű transzformátort, ÉS stabilizátorokat (tranzisztorokat) amelyek a két feszültséghez tartozó áramokat tudják nyújtani. Természetesen nem árt túlméretezni az egészet mondjuk 30%-kal.
Nem tudom megtaláltad-e a megoldást, én rég foglalkozom ilyennel, és lenne egy jó tanácsom, ha megfogadod! Új vagyok itt, de segitek.
A gépből kivett cd, v. dvd meghajtó összetett tápot igényel és ezért konkrét meghajtást épiteni hozzá kissé nehéz. Én csináltam, sőt dobozoltam is be belső hardwert. A legegyszerübb megoldás, ha keresel egy régi, min 200w-os számitógépes tápot, leveszed a házat, a narancs fekete 12V, de amúgy a táplapon fel van iratozva. Bontsd ki a tápot és vedd ki a ventit. Alacsony dobozban is elfér, épitsd elé a Rom-ot, az IDE kábelnek hagyj kimenetet és nem kell épitened semmit. Csak a dobozt és a dekort Tökéletes hordozható egység készithető, legyen az dvd ROM, RAM, v. akár vinyó. Üdv Misi
De hogyan kell be kapcsolni a tápot? Ez a gondom mert van PC tápom de nem tudom bekapcsolni alaplap nélkül!
Helló!
Milyen DVD olvasó ez? Én csak CD olvasóból láttam olyat amin volt lejátszás gomb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |