Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es villogó

Témaindító: titkovics, idő: Feb 4, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 61
(#) Moderátor hozzászólása peti13 hozzászólására (») Dec 27, 2006

Ha sok energiát akarsz spórólni, akkor először is használd a keresőt: Kapcsolások: Villogó

Ebből úgy tudsz egy ledes villogót csinálni, hogy az egyik led és 100akárhány ohmos ellenállás helyére beteszel egy 1-2K-s ellenállást. Máris csak egy ledes a villogód...
(#) peti13 hozzászólása Dec 27, 2006 /

Nagyon köszi mindenkinek az értékes információkat. Meg kell hogy dícsérjem ezt az oldalt mert nagyon gyorsan sok-sok tudományt lehet összeszedni. köcce mindenkinek!
(#) andra_s válasza peti13 hozzászólására (») Dec 27, 2006 /

én isnagyon szeretemaz oldalt mert sokat segítenek csak néha szokott baj lenni a mondival de amúgy nagyo jó az oldal.
(#) andra_s válasza peti13 hozzászólására (») Dec 27, 2006 /

Ha érdekell az energia takarékos led akkor felteszem igazán egyszerű kis villogó kell hozzá vagy 4alkatrész. Ha kel esetleg berajzolomés felteszem
(#) krisyking hozzászólása Dec 27, 2006 /

Üdv! Én láttam talán ezen az oldalon de nem biztos egy nagyon 1szerüt. Kell hozzá egy LM nem tudom mien IC meg 1 led és kész is 1,5 V-os.
(#) xray hozzászólása Dec 27, 2006 / 1

Hi! Én tudok egy igen egyszerű 1 led-es villogót.
(#) peti13 hozzászólása Dec 28, 2006 /

Kedves Andra s. Szívesen elfogadok bármilyen javaslatot, ötletet. Előre is köszi.

Helyesbítek a kérésemen ne 8-9 alkatrészből álljon hanem annál ne legyen több de nem is láttam olyan hozzászólást ami több lenne annál.
(#) Frankye válasza peti13 hozzászólására (») Dec 28, 2006 /

A legegysezrűbb, legkevesebb alkatrészből kihozható az LM3909-es IC-vel összeállított. Ennek elég 1,5V, alig kell a LED-en kívül más bele, és itt is idézték már néhányan.
Bár az IC nem olcsó (lehet, már nem is gyártják, legalábbis ezt hallottam róla, de elfekvőben egyes boltokban még akadhat belőle), de azért - talán - nem olyan vészes összeg. Takarékosnak meg végképp takarékos.

Köszönjük az elismerő szavakat!
(#) xray hozzászólása Dec 28, 2006 /

[url]http://www.arwill-elektronic.hu/index.php?pg=2 ezen az oldalon meg leehet rendelni a LM 3909-es IC-t úgy h még kapható alkatrész.

Nem tudom én szerintem az X jez az, hogy nem kapható márpedig az LM 3909 mellet egy kis piros X vantehát szerintem nem rendelhető, bocsi de mind1-is mert már megépítettem a kapcsolást és (igen ez igaz) MŰKÖDIK!!
csak 1 baj van hogy a LED ritkán villan föl szerintem ez a kondi hibája egy 100uF, 10V-os van benne szerintem ha azt kicserélnénk akkor gyorsabban villogna nem? Segítenétek mien kellene bele?
(#) Frankye válasza peti13 hozzászólására (») Dec 28, 2006 /

Sztem kísérletezz vele! Tegyél bele elsőnek egy 47µF-ost, az kb. fele, és látod, hogy milyen irányban akarsz eltérni ettől. Ha még mindig lassú, tehetsz 22µF-ost, vagy 10µF-ost, etc.
(#) mosomate válasza patexati hozzászólására (») Dec 28, 2006 /

Hali!
Én ismerek egy boltot, ahol lehet kapni. Igaz, hogy nagyon drága, de lehet kapni.
(#) fatibi1 válasza peti13 hozzászólására (») Dec 28, 2006 /

Hát a jó öreg 555 astabilban?
Keresőbe beírni és már jön is a rajzok tömkelege.
És ez olcsó!!
(#) krisyking válasza fatibi1 hozzászólására (») Dec 28, 2006 /

Jaja ez tuti a legjobb 555 és tényleg olcsó és tehetsz rá bármien ledet. Sőt csinálhatod SMDböl és akk drágább csak, hogy ne legyen már olyan olcsó meg így kevesebb helyet foglal
(#) Ryki hozzászólása Dec 29, 2006 /

Lehet kapni Villogó ledet is
(#) vicsys válasza Frankye hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

http://www.hqvideo.hu/pr?srch=lm3909n&ls=20&sm=2
hááát, nem is tudom...talán 2db tranya olcsóbb...SMD-vel meg majdnem akkorában is megépíthető, mint LM3909-el.
(#) Frankye válasza vicsys hozzászólására (») Dec 29, 2006 /

Persze, és végül is a 3909 is kiváltható hagyományos alkatrészekkel...
(#) watt hozzászólása Dec 29, 2006 /

Hihetetlen, hogy egy készen kapható alkatrész hogyan képes egy komplett topicot életben tartani!
Viszont az a rajzolt kiváltó panel nagyon ötletes oktatási célra!
(#) erniefromh hozzászólása Jan 25, 2007 /

Én ezt megcsináltam:
Veszel a 100 forintos boltban egy ébresztőórát. Eltávolítod a telercset belőle, és a helyére kötöd a ledet. Mivel a kimeneten mádodpercenként fordul a polaritás, ezért a led 2 másodpercenként gyúl ki. Ha párhuzamosan ellenpolaritással kötsz mégegyet, akkor felváltva villognak.
(#) lgyk hozzászólása Jan 25, 2007 /

Üdv!

1,5 V-ról, ócsón, takarékosan. Villog. Szerintem.

>>>ITT NI!<<<
Nu! Nem NU, hanem NI!!!
Ekieki-ekieki! :yes:
(#) pasi1985 hozzászólása Márc 26, 2007 /

Sziasztok! Tudna Nekem segíteni abban valaki, hogy olyan kapcsolási rajzot keresek, hogy 1 LED-et szeretnék üzemeltetni 9V-os elemről. Egyszerű, és könnyen megépíthető legyen. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) lgyk válasza pasi1985 hozzászólására (») Márc 26, 2007 /

Hi!

Hmmmm?

Egyébként ebből a kapcsolásból az egyik LED-et és a mellette levő ellenállást 1-2 kOhm-osra cseréled, valamint a másik 150 Ohm-os ellenállás helyett beleraksz 300 Ohmosat.
(#) hhkfk hozzászólása Márc 26, 2007 /

R előtét = (U táp - U led) / I led
(#) 925 hozzászólása Márc 26, 2007 /

Vegyél villogó ledet és köss elé egy 680ohmos ellenállást. Ennél egyszerűbb szerintem nincs!
(#) MoOn hozzászólása Márc 27, 2007 / 4

Szia!

Ez egy nagyon egyszerű villogó 3 alkatrészből áll
Ha 9V-ról szeretnéd üzemeltetni tegyél az elem után 600-800ohmos ellenállást

villogo.gif

(#) Georgee hozzászólása Márc 28, 2007 /

Sztem ez sem nehéz...

LINK

...csak az izzó helyére LED-et kötsz.
(#) zoly15 hozzászólása Ápr 9, 2007 /

idazad van DjGeorge ez a rajz tényleg állat én is megépítettem
ez szinte mindent elvisz!
szenetm ezt építsd +
(#) peti17 hozzászólása Máj 14, 2007 /

hali!
Megpróbáltam megépíteni az oldalon a Kapcsolások rovatban található két LED-es villogót. Annyi a baja hogy ha feszültséget kapcsolok rá, akkor az egyik LED csak felvillan és utána elalszik, a másik pedig folyamatosan világít. Mi lehet a hiba?
(#) szabi83 válasza peti17 hozzászólására (») Máj 14, 2007 /

nézd meg a te tranzisztorod bekötését, lehet, hogy fordítva kell berakni.

üdv
Következő: »»   8 / 61
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem