Fórum témák
» Több friss téma |
P-diódából (impulzusdióda) van 50 WATTOS , azt valami értelmes dologra lehet használni?
Mondjuk fát tudok vele aprítani télére?
Bővebben: Link Ennyire tud egetni egy cd iro lezer
és az x y asztalt hogyan oldod meg ? rajzgép?
Egyenlore sehogy.Haver csinal most cnc-t abba majd kiprobaljuk.
Ez nagyon nagy tévedés, 20W infrával, és precíz lencsével gyönyörűen lehet vágni acéllapokat (max 1mm vastag). 1W-al pedig már lehet gravírozni fába, műanyagba.
Én inkább a füstben nézem, mint a falon! :yes:
A 16X-os így éget: :yes:
Bővebben: Link
Helló
Ez a fajta áramgenerátorrommal baj van (tudom a kapcsolás nem szakszerű de ezt találtam) az a baj hogy a kimeneten megjelenik teljesen az 6 V az miért lehet?
Mondjuk mert nem raksz rá/nagy a terhelés?
Elég gyenge. Valami optika nem jó, vagy kis árammal hajtod?
jó még él 185 mA van kiverérelve de ha jólemlékszem a DVD lejátszó fókuszlencséjét lehet használni kolominálásra (a pont összehúzása)
Ha rárakod a terheletlen áramgenerátorra a diódát, akkor megdöglik. Bár a dvd diódák jobban elviselik a tranzienseket.
ezzel a sebességgel ? http://www.youtube.com/watch?v=d3aaRALcjiA#
Nem ilyen gyors, ahogy árban sem annyi. Nameg itt YAG lézerről beszélünk, nem diódalézerről..
Egyébként ez a leggyorsabb szerintem : Bővebben: Link
Erre gondoltál Bővebben: Link
Ja, de itt valami más mozgatás technikát használnak. Vastagabb lemezeknél pedig már a plazma a gyorsabb.
Úgylátom elkanyarodtunk a témától ezért: Készítettem egy LG DVD íróból egy jó kis lézert a kominálló lencse az a DVD író legkülső fókuszlencséje nemsokára jönnek a képek
Az a legjobb lencse fókuszálni. Már ami menthető, abból.
Igen elégé jó csak akármire rákötöm csak egy fél pillanatra villágít rendesen utánna egyre csak csökken valyon miért lehet?
Mit jelent, hogy akármire kötöd?
heh megvolt a gond túl nagy volt az ellenállás kb 13 Ohm most 4 Ohm-os van ott és elméletileg 315mA kap és egy 6V-os zselés aksira kötöttem rá hát elég gyatra még...
Vagy lehet megszoktam a zöld lézert
Egy akksira? Olvass vissza kicsit azt javaslom, amíg világít.
Tudom minimum 7 V kell az LM317-nek még csak tesztelem meg most fejeztem be a véglelges áramgenerátort
nemsokára kész lessz neki a táp is...
keszulgetek .Szerintetek gond hogy az 1N4001 es dioda helyet 1Nxxxx tettem ? De ez csak vedodioda.
Ránézésre az 1N4148 lehet, ami 200mA folyamatost bír, míg a 4001 1A-t.
Eltalaltad csak nekem nem jott az eszembe.200mA az eleg egyenlore
Ha jól olvastam, ott neked egy 7805cv van
Kicserélném 7808-ra, csak a 7volt miatt :yes: Ha kicsivel több az nemgond, de az 5V az kevés lesz. Már próbáltam. Ha nem 7805-öt látok ott, akkor bocsi
Jol latod Le lessz az cserelve mert igy nem mukodik megfeleloen
Na megvan mar a dioda helye is mar csak dioda kene
|
Bejelentkezés
Hirdetés |