Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Nem tudom, már hol volt a gond, de már működik, és égettem is már vele egy PIC16F628A, és működik is
Sziasztok!
No, én is tervbe vettem. Bár még csak olvasgatok. Egy gondom volna, nézem a szilva féle változat képét, és ott a BS250 egy TO-220 tokos, az adatlapja pedig TO-92-ről ír. Mit nem jól nézek? Jó ez így? Előre is köszi a választ! Üdv.:MP.
Érdekes! Azért egy kalibrálást futtass végig(leírtam a menetét a cikkben.)! Remélem már minden rendben lesz!
sziasztok
Eléggé (nagyon) kezdő vagyok PIC-es dolgokban. Van itt a HE-n rengeteg jó kis kapcsolás amit szívesen megépítenék, de majdnem mindegyikhez PIC kell. Így gondoltam, hogy építenék egy égetőt. Az lenne a kérdésem hogy a mellékleten találhatót érdemes megépíten úgy ahogy van? Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét! Udv: Krisztián
Igen, ezt megépítheted! Tökéletesen működik! Én is ezt építettem meg vagy 3 hónapja, és elsőre beindult! Jó kis konstrukció ez!
Szia!
A mellékletedben feltöltött PicKit2 klón csak az 5V-os kontrollereket támogatja. Inkább ebben a cikkben szereplőt ajánlanám megépítésre - egyre több 3.3V-os pic kontroller jelenik meg. Szia
szia
az L1-hez mekkora tekercset raktál? 0.8A elég? üdv
Szia!
Bőven elég. Amit én beépítettem ezzel a paraméterekkel rendelkezik: Radial induktivitás: 680uH, 0.8A, 0.660 ohm Jó építést!
szia
köszi a választ Megvettem az alkatrészeket, elvileg minden meg van hozzá Van valami fontos tudnivaló mielőtt nekiállnék az elkészítésének? előre is köszi
Szia!
Nem, nincs semmi különös. Ha a nyákot jól csinálod meg, és ügyelsz a forrasztásra, akkor elsőre fog menni. Összeszerelés után, mielőtt bekapcsolod, alaposan nézd át a nyákot! Könnyen összeforraszthatsz dolgokat, amiket nem kellene. Ha mindent jól csináltál rögtön fog indulni. Ja! És persze ne felejts el felprogramozni a 2550-es PIC-et.
értem.
köszönöm a segítséget! majd ha készen leszek vele akkor majd lessz egy nagyon hülye kérdésem... Hogyan lehet vele PIC-et programozni. Addig stimm, hogy rádugom a gépre. Valami progi is kell hozzá (gondolom). De pl a pic égető 6 lábát hova kell kötni? Gondolom a programopzandó PIC megfelelő lábaira.? De melyikekre? Vagy ez PIC függő? Igazából egyenlőre annyit szeretnék, hogy egy az interneten közzétett .hex fájlt bele tudjam égetni valahogy a PIC-be. Mondjuk remélem, hogy később beletanulok, hogy mégis mi milyért van és talán egyszer egy progit én is meg tudok hozzá írni. (légszi annyira ne szóljatok érte meg, hogy ennyire tudatlan vagyok ezen a téren, de tényleg soha nem csináltam még ilyet. De szeretnék fejlődni )
Szia!
Melyik PIC-re gondolsz? A PicKit2-ben lévő 2550-re, vagy már az ezzel programozandóra? Ha a 2550-re, akkor meg kell kérned valakit, hogy a hex fájlt égesse bele neked. Vagy csinálsz egy sokak által szidott JDM programozót. (Én is csináltam egyet és azzal égettem be a programot) Ha már magával a pickit2-vel akarsz programozni, akkor azon van egy egy hatlábú csatlakozó. ICSP csatlakozónak hívják. Arra kell rádugni egy másik (akár általad készített panelt, amiben benne van a programozandó pic) Programozáshoz vagy a pickit szoftverét használod, most a 2.61-es a legújabb, vagy az MPLAB-ot. Az MPLAB-ban a 8.40-es a legfrissebb. A programokat innen lehet letölteni: (Itt van a legújabb hex állomány is. Pickit 2 programok
Jobban jársz, ha olvasol egy kicsit még, mondjuk kezd az oldalamon. A JDM-et pedig felejsd el! Vagy tönkreteszi a PIC-edet, vagy nem. Erről is olvashatsz.
szia
A 2550-es pic égetésében segít nekem Travolta (előre is köszönöm) Arra lettem volna kíváncsi, hogy ha kész az égető, akkor milyen programmal tudok pic-et égetni és hardveresen az égető 6 tüskéjéből melyiket kell az égetendő pic melyik lábára kapcsolni, mondjuk egy PIC12F629-re?
Most tényleg, miért nem olvasod el a PICKit2 cikket és miért nem olvasod el a használati utaítását? Ilyen kérdésekkel csak azt mutatod meg, hogy nem vagy hajlandó tenni az ügy érdekében, mindent a szádban akarsz látni, mint a sültgalambot. Én nem fogok segíteni, ha ilyen a hozzáállásod.
szia
Most olvastam el az általad írt cikket a pickit2 klón építéséről remélem erre gondoltál Átrágtam, van egy két dolog amit nem egészen értek. Tehát ha kész az égető áramköre akkor az égető PIC-jébe 18F2550 be kell égetni (a microchip álltal letőlthető programot, PICkit 2 v2.61-et a telepített mappából ) a PK2V023200.hex-et. A bekalibrálást is elolvastam, az világosnak tűnik. Még átolvasom egy párszor és megépítem az égetőt. Ha a bekalibrálás kész és már égetni szeretnék majd vele akkor ha valami kérdésem adódna akkor majd még írok. Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Sziasztok!
A watt féle Pickit2 kapcsolás nincs meg esetleg furatszerelt kivitelben? SMD-ket még nem forrasztottam, és nem biztos, hogy szerencsés rögtön egy PIC-el kezdeni. Furatszerelt megoldás esetén a PIC is könnyebben cserélhető lenne, ha esetleg tönkremegy. üdv.
Nem nagyon van, mert nincsenek megfelelő alkatrészek csak SMD-ben. Van aki készített furatost, de Ő is SMD FET-eket használt, biztosan jelzi neked, ha erre jár és olvassa a kérdésed.
Egyébként ha a panelt jól meg tudod csinálni és van türelmed, jó pákád és Flux-od, akkor nem lehet elrontani.
Szilva épített furatszerelt pickit2-t vele vedd fel a kapcsolatot
Köszi a válaszokat!
Elolvastam a Szilva féle klónt, és mivel az csak 5V -os PIC-et tud programozni, ezért szeretném inkább a watt félét megépíteni. Igazából elég lenne az is, ha a PIC lenne furatszerelt, így ha netán kijönne belőle a füst , foglalatba téve könnyű lenne cserélni. OFF Kéne tenni az IC tokokra egy szelepet, amin keresztül vissza lehetne tölteni a füstöt, hogy újra működhessenek. üdv.
Igen, de itt olyan példány építéséről van szó, ami kezeli a kisebb feszültségű PIC-eket. A szilva féle "csak" az 5V-os PIC-eket kezeli. Ha ez elegendő lenne, akkor az a legjobb választás!
Akkor Hp41C verziót meg tudod építeni, de nyákot úgy tűnik neked kell tervezned.
Egyébként még nem hallottam, hogy 2550 PIC tönkrement volna PK2-ben... Használd a válasz gombot, ha valakinek válaszolsz, ill. a többi gombot is, pl. OFF gomb. Kijelölöd amit leírtál és offba akarod tenni, majd rákattintasz a gombra, akkor elé és mögé is illeszt parancsot.
sziasztok
megépítettem az égetőt és Travolta jóvoltából a hex is felkerült a 18F2550-re. A programmal (pickit2) vannak gondjaim, felinstalláltam viszont még nem jöttem rá a működésére. Csak a legalapabb funkciókra lennék kíváncsi, egy 12F629-be szeretnék beégetni egy hex fájlt. Valaki segítene? Előre is köszönöm
Kiválasztod a PIC-et, csatlakoztatod az ICSP kábelt, újra kiválasztod a PIC-et, ekkor fel kell ismerje és nem szabad hibaüzenetnek lennie. Megnyitod a hex-et,amit be szeretnél égetni. Beégeted. Ha nincs hibaüzenet, akkor örülsz. (Minden egyértelmű, próbálj józan ésszel végigmenni a dolgokon. Juteszembe, van hozzá felhasználói kézikönyv is, csak le kell töltsd...)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |