Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem tudnátok egy jó módszert arra,hogy hogyan lehetne egy fénysugarat minél gyorsabban megszakítani?Olvastam valahol,hogy ezt valamilyen márgneses térbe helyezett üveggel oldják meg.Lehetséges ez?
Hát a régi fényképezőgépek rekesze, vagy mije! Az nem jó? Vagy pl ráraksz egy kis kartoncsíkot egy elektromotor tengelyére, és pwm szabályzással csinálod. Balu
nem hiném hogy a síma üvegre hatna a mágneses tér. Lehet marhaságot irok de esetleg egy lcd lapka bár az sem a leggyorsabban sötétül. És ha a fényforrást kapcsolgatnád bár nem erre van szükséged
Szia Huba!Köszönöm,h segítesz néhány ötlettel.Igazából egy HeNE laser fényét akarom megszíkítani számítógéppel.És egy scanner fejbe láttam,hogy van valami kis fekete doboz,amibe bemegy egy koax kábel.Gondolom valamilyen jel kábel.És olvastam valahol,hogy a flint üveggel oldják meg mágneses térben???
Hy
én javaslom szupepének a felkeresését ő a lézer szakértő ő biztos tud segíteni a kitakarásban. A zöldlézer topickban megtalálod.
Az a koaxos izé az egy AOM (Akuszto optikai modulátor) elég drága és érzékeny szerkezet, gyakorlatilag egy kristály amit nagyfrekivel gerjesztenek...
Az üveg meg mágneses tér az a kerr cella... Neten ha szétnézel mindenre találsz leírást... http://www.szgti.bmf.hu/opto/4_Optika.htm#Lineáris%20és%20nem%20lineáris%20jelenségek Egyszerűen megszaggatni a He-Ne lézert egy shutterral lehet, amit egy szolenoid, és egy kis könnyű lapkával lehet megoldani ami egyszerűen kitakarja a sugarat, amikor ráadod a feszültséget, mint egy jelfogó szerűség.. pl kis jelfogóból kiválló shuttert lehet készíteni.... remélem tudtam segíteni... üdv: Péter
Nagyon régi lézernyomikban használtak HeNe lézert, ennek a fényét is egy kristállyal szaggatták meg, keress ilyet, szerintem bontóban olcsóért megkaphatod. Csak keresni kell, mert elég ritka.
A probléma csak a meghajtással lesz... vagy találni kell hozzá meghajtó elektronikát is, és ki kell találni hogy működik, viszont könnyen tönkre lehet tenni... szóval nem egyszerű....
megaztán a bontóban nem hiszem hogy óvatoskodnak az eszközökkel, igy aztán elég nagy az esély hogy szar is. ráadásul ezek inkább ipari gépek azok meg még most is mennek... vagy már a méhben vannak... nem egyszerű, sztem maradj a relénél gyors egyszerű....
Sziasztok!Köszönöm a sok hozzászólást!
Lehet,h tényleg a relé lesz a megoldás |
Bejelentkezés
Hirdetés |