Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   45 / 211
(#) raiman hozzászólása Dec 2, 2009 /

itt egy kép róla
(#) watt válasza raiman hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Küldj egy képet, és írd le mikor írja ezt ki!
(Kérlek a mondatot próbáld meg nagybetűvel kezdeni, és használj írásjeleket! Köszi!)

Ez az üzenet a PIC belső oszcillátorának a kalibrációs értékére vonatkozik, ami az ellenőrzés szerint nem megfelelő. Ha jól emlékszem ezt az értéket a PIC az utolsó címen tárolja, lehet, hogy a hex ezt felülírta. Ha nem használsz belső oszcit, illetve nem érdekes a pontossága, akkor hagyd figyelmen kívül. Úgy látom egyébként, hogy működik a PK2 és minden rendben lesz.
(#) raiman válasza watt hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Szóval.
Rágugom a PIC-et az égetőre.
Elindítom a PICkit 2 v2.61-et. ekkor az "1" -es kép jelenik meg.
Kiválasztom a PIC12F629-et. "2"-es kép.
Utána kiválasztom a .hex fájlt "3"-as kép.
Ez után rákattintok a Write gombra "4"-es kép.

Soha nem dugjuk rá a PIC-et az égetőre addig, amíg a program nem kapcsolódott hozzá(Sőt, amíg nem választottad ki a PIC családot!!!)! Ettől van olyan PIC, ami azonnal tönkremegy(A te PIC-ed csak azért nem, mert 5V-os)! Ez a sorrend minden égetőáramkörre igaz, nem csak a PK2-re. Aki egy kicsit is ért az elektronikához, az nem tesz ilyet(Aki meg nem ért, az ne foglalkozzon PIC-el! Ezt csak halkan magamban! ).

A folyamat egyébként a továbbiakban normális.
Ha a 4. képnél az OK-ra kattintasz akkor mi történik?

Ezt írja "5"-ös kép

5.JPG

Ezek szerint a hex állományban vagy nincs érték beállítva az OSCCAL hoz és a PK2 ezt adja fel automatikusan, amit nem fogad el, vagy hibás érték van a hex-ben.
Csatoltam az adatlap erre vonatkozó részét. Látszik milyen érték lenne oda jó.
Most nem tudom, mert nincs itt előttem a PK2, hogy lehet-e ezt az értéket égetés előtt módosítani. Ezt nézd meg és ha igen, akkor módosítsd az alap értékre az adatlap mellékelt része szerint.

Oké.
Köszi a segítséget!
(#) raiman válasza raiman hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Sziasztok
Nem értem ezt a pickit2-t Ppróbáltunk vele 12F629-et égetni és nem vitte sehogy sem! Viszont példáúl ha jól emlékszem a 16F628-at viszi simán.
Szerintetek mi lehet a gond?
(#) watt válasza raiman hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Ha a fenti OSCCAL a probléma továbbra is, akkor nem jó a hex álomány, vagy valami rosszul van beállítva.
(#) Travolta válasza watt hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Az a baj,hogy akármit szeretnénk csinálni a 12F629-es kontrollerrel,mindíg hibát ad.Még törölni sem lehet.
Van egy olyan opció az OSCCAL -ban, ami megpróbálja helyreállítani a konfigurációt,de az is hibába fut.
Ellenben az IC-Prog-al hibátlanul be lehet programozni.
Ebből kiindúlva, biztos valami beállítási probléma lehet a PicKit2-ben.De sajnos lövésünk sincs,merre keressük a hibát.
(#) patexati válasza Travolta hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Szia! A Device Family/Midrange/Standard opciót kiválasztva a "Read" gombot lenyomva felismeri a pic-et?
(#) raiman válasza patexati hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Szia!
Igen úgy felismeri a 12F629-et, ki is írja Device mellé a számát. Mellékelek egy képet is, hogy pontosan mit ír ki.

aa.JPG

(#) watt válasza raiman hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

A képből az derül ki, hogy a kód védett. Lehet, hogy ezért írt ki a PK2 ellenőrzési hibát, mivel ilyenkor a kiolvasott tartalmak 00-ák.
(#) Hp41C válasza raiman hozzászólására (») Dec 4, 2009 /

Szia!
Intel hex állomány formátuma:
:nnAAAATTDDddDDdd...CC
: - rekordkezdet, nn a rekordban levő adatbájtok száma, AAAA a rekord kezdőcíme, TT a rekord típusa, DD és dd az adatbájtok (a kezdőcímtől növekvő cimek felé haladva kell tárolni), CC az ellenőrző összeg (256 - (a nn- től az utolsó adatdájtig a bájtok összege moduló 256)). Az adatok hexadecimális formában értendők, a címek a szavas szervezés miatt duplázottak.

Másold le a hex állományt egy másik névre.
Nyisd meg az újat egy szöveges editorral.
Keresd meg mi töltődik a 0x03FF címre (most egy "addlw 0xFF"). Ide egy "retlw osccal" utasítást vár a programozó ld alaplap 54. oldala.
Több lehetőség is lehet:
- Külön rekordban van, akkor keresd meg a
:0207FE00FF3FBB részt és javítsd ki. Az új rekordot legkönnyebben az MpLabbal állíthatod elő. Fordíts egyetlen retlw utasítást egy projectben a 0x3ff címre. Annak a rekordját másol be ide a megtalált helyére.
:0207FE000034C5 - pl. retlw 0
- Ha más utasítással egy rekordban van, akkor a helyzet bonyolultabb: A rekordban meg kell keresni, hogy melyik két adatbájt kerül a 0x3ff címre. Azokat kell átjavítani, az újra. De az ellenőrző összeget is javítani kell. Kalkulátorba hex módban be kell írni a régit, kivonni belőle a két régi adatbájtot és hozzáadni az újakat. A kapott értékre kell cserélni a régi ellenőrző összeget. Itt is alkalmazhatod az MpLab-ot. A rekord adatait adatként 'dw adatszó' formában lehet fordítani, persze az osccalt részt retlw -vel.

A kódvédelem a fenti módszerrel levehető.
Keresd meg benne a :02400E0014019B részt. Itt az 1401 rész a pic12F629 konfigurációs szava 0114, melyben a 7. bit 0 értéke a kód védelmet be, a 8. bit 1 értéke az adatvédelmet kapcsolja ki. Javítsd ki erre: :02400E0094011B

Töltsd be az új hex -et a PicKit2 programozóba....
Láss csodát az oscal hiba eltűnik (((a code protect - tel eggyütt)))

Szia
(#) raiman válasza Hp41C hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

sziasztok
Köszönöm mindenkinek a válaszokat és tanácsokat.
Vélgül is sikerült mondjuk a 12F629 helyett végül 12F683-ba égettem bele a hex-et azt simán, elsőre beégette. Így végül is sikerült megépíteni a PIC KIT 2-es égetőmet, ami immáron biztosan működik is Még egyszer köszi mindenkinek.
Külön köszönöm Travoltának is aki nagyon sokat segített!
(#) jethro hozzászólása Dec 6, 2009 /

Skacok.Mibe kerül egy pickit2,hogy érdemes vele ennyit kinlódni. Én kaptam 1-et,de nem tudom,mi az ára?
(#) Norberto válasza jethro hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Kicsit visszaolvasgatsz, keresgélsz, meglesed, hol kapható egyáltalán ez, felmész a honlapjukra és jól megnézed. Kb. ennyi a folyamat.
(#) watt válasza jethro hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Nem kínlódik senki, csak akinek nincs szerencséje...
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

...vagy nem tudja, mi hogyan működik rajta....
(#) jethro hozzászólása Dec 6, 2009 /

Bocs,hogy élek.
(#) cNobody válasza jethro hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Maga a PK2 8000 Ft körül van, megépíteni pedig 4000 Ft körül meglehet
(#) raiman válasza cNobody hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

szia
nem kötekedésképpen de 3000-ből bőven kijön a pickit2
(#) _JANI_ válasza jethro hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Nekem is van egy GYÁRI PK2-őm. De már tervbe van véve a klón megépítése is. Ha megépítem az égetőt lehet közelebb kerülök a "vas" működésének megértéséhez is. S talán a programozás is könnyebben fog menni a saját kezűleg összerakott hardverrel...

watt: Az EEPROM-os kiegészítés még nincs tervbe véve?
( Tudom ritkán kell! De! "Ha már lúd, legyen kövér." )
(#) watt válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Elnézést érte, de nincs. Egyébként kell készíteni egy kis panelt a két eepromnak, ráragasztani a 18F tetejére és bekötni azt a néhány vezetéket. Csak haladóknak természetesen!
(#) _JANI_ válasza watt hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Természetesen! Köszönöm az ötletet.
(#) watt válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 8, 2009 /

Nincs mit. Egyébként a művelet után esetleg be lehet vonni meleg ragasztóval. Ha ügyes az ember, még jól is néz ki, és nem törik le semmi. Aztán rajtam kívül úgy is mindenki bedobozolja!
(#) zsoltee0001 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

szia!

Már én is jártam így, épp a 16F628-al.
Igen, ha kódvédett akkor nem biztos, hogy elég neki az a fesz amit a PK2 előállít, és külső segítség kell neki.
Ha megnézed a PIC adatlapját, a bulk erase (teljes törlés)csak 4,9 V-nál fut le, márpedig a PK2 sajna nem ad ki ennyit.
Én a Sz.gépem 5 volt-járól adtam tápot a PIC-nek.
Először 5 Voltot a PIC-nek és utána kezd programozni, mivel a PK2 felismeri, hogy külső táp van (amit ki is jelez), de elrontani nem lehet az tuti.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Most látom, hogy a 12V helyett 9,6 van csak.
Az viszont gáz! Kevés, 11,9 körül kellene lennie, esetleg lehet hiba a PK2-be, milyen induktivitást használtál?
üdv
(#) zsoltee0001 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 13, 2009 /

Szia!
Induktivitás színkód
Így képről én se nagyon bírom kinézni, de ha jól írtad akkor ez 81 uH.
Bár, bizonytalan vagyok, de ha a 3. szín fekete akkor biztos, hogy nem jó, mert az 1X-es szorzót jelent, és esetünkbe 10 X szorzó kellene, tehát a 3. csíknak barnának kellene lennie!
Szóval, ha ez a Q1 Bss170 mosfet (?) ennek az áramkörébe van, akkor lehet, joggal melegszik.
Bár én a Watt félét csináltam, így gőzöm sincs mi az a Q1
üdv
Következő: »»   45 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem