Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Projektor

Témaindító: VECTOR, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 45
(#) djusee hozzászólása Nov 17, 2009 /

Hello. Egy kis érdekesség ,ajánlom figyelmetekbe ezt a kis linux disztrót Bővebben: Link Kis gépet igényel, kb 18Mb az egész, jó kis multimédiás cuccot lehet belöle csinálni, nem kell gurunak lenni hogy elinditsuk csupán csak mint egy dvd lejátszó ugy néz ki, usb be dugva a flashdrive rol lejátsza a filmeket.Nekem beinditotta a fantáziámat ugy hogy egy P3 as full integrált lapot be fogok épiteni a projectoromba. Csak erösitöt , áramot és vásznat kell neki adni és már mehet is a mozi.
(#) magam hozzászólása Nov 18, 2009 /

hello
laptop monitor is jó vagy csak sima lcd monitor,és bármilyen világítást lehet használni hozzá?és hogy adsz a monitornak jelet mert a laptopé szalagkábel sima lcd monitorét nem tudom.tegyetek képet a megoldásról hogy a laptop vagy egy lcd monitornak hogyan adok video jelet
(#) djusee válasza magam hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Szia.Laptop lcd csak akkor jo ha projector mellé biggyeszted magát a laptopot is, mert sajnos annak a kijelzöjét nem birod számitogépre kötni, vagy legalább is nem éri meg.
(#) sim01 válasza magam hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

hello!
nekem van egy gyári lap projektorom, meg egy iskolai írásvetítőm. a projektor lapot össze lehet számítógéppel is dugni, (800x600 as felbontásban) meg egyéb video forrással is, tv, dvd stb. ha valakit érdekelnének ezek, akkor bővebben is leírnám a tulajdonságaikat, és tovább is adnám őket.
(#) Nagykucsi válasza sim01 hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Hello!

Mekkora a látható lencserész az írásvetítőn(fresnel)?Milyen márkájú és menyiért vállnál meg tőle...

Üdv...
(#) sim01 válasza Nagykucsi hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Szia! az írásvetítő egy régebbi iskolai írásvetítő, egy doboz amiben van egy izzó, egy ventilátor meg a tetején többrétegű műanyag fénygyűjtő lencse ami kb. A4-esnél kicsit nagyobb. ezt egy iskolában vettem 4000-ért. Az LCD lap meg úgy néz ki első ránézésre mint egy scanner. a típusa M3 lc6450. az LCD keresztátmérője 240mm. töb fajta video bemenete, sztereó audio bemenete van, és van egy VGA bemenete is, meg VGA kimenete is a sz.gép monitora részére. a távirányítója hiányzik csak, de a beépített kezelő gombokkal mindent be lehet állítani a menüben. annak ellenére hogy működik rendesen, én nem használom. szerintem még egy tizest megér, most is, fénykorában kb. ötven hatvan volt.
(#) sim01 válasza sim01 hozzászólására (») Nov 19, 2009 /

Készítettem gyorsan egy képet róla, a fedlapja most le van szerelve...

DSC09264.JPG

(#) Flatlander hozzászólása Nov 19, 2009 /

Sziasztok!

Szerintetek megéri megvenni egy kb 8-10 éves crt projektoros tv? Mindene működik,tökéletes állapotban van,esetleg egy hűtőfolyadék csere ráférne utána egy konvergenciaállítás. Lehet ezekhez szerezni még alaktrészt?Pl képcső?Mert ugye ebbe három is van.Lcd vagy dlp-set nemakarok venni mert amennyit nálam menne tuti hogy egy éven belül kiégne az égő ami kb annyiba kerül mint egy új tv és nemakarok minden évbe 30-40 vagy még többet rákölteni....
(#) Moka hozzászólása Nov 20, 2009 /

Sziasztok!

Az imént olvastam hogy ezek az új mini led es projektorok phlatlight Led ekkel működnek.

Itt van egy két oldal ami ezekkel foglalkozik

Bővebben: Link

Szerintetek jó lenne ez a led a régifajta projektorokba?
(#) magam hozzászólása Nov 21, 2009 /

hello djusee.
tárgyaljuk már ki ez a laptop lcd-t van két része szétszedés alapján az egyik az átlátszó fólia a másik meg a világítás lehet szédszedtem ahol a monitor megkapja a jelet ez az alján helyezkedik el a panel arról a panelról a másik oldalán van egy másik panel az előző az x tengely és a másik az y tengely lehet az alján a másik bekötés az ineverterrel a háttér világítás lehet valamiféle átlátszó fólia szerú valamihez csatlakozik nem vagyok szakértő az ilyesmihez de ha szétszedek egy sima lcd monitor hogyan kapcsolok rá jelet ha valaki szedet szét ilyesmi kérem fényképezze le már nekemvagy tudna-e adni nekem egy olyan veboldalt ahol képekkel is van illusztrálva a szétszedése.
nagyon köszönöm.
(#) magam válasza sim01 hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

hello sim01
hol lehet ilyesmit lcd lapot venni (vagy szolnokon) és kb mennyibe kerülhet.
(#) sim01 válasza magam hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Szia! ami nekem van lcd, azt egy használt piacon vettem, és aki eladta, egy lomis volt, és azt sem tudta hogy mit árusít, azt mondta hogy szkenner. Üzletben szerintem olyasmi helyeken mint: disztributoroknál, vagy ilyesmi helyeken. De ami nekem van, M3, ilyet kb. 2 éve már ott is végkiárusítás keretében láttam.
(#) Flatlander hozzászólása Nov 22, 2009 /

Tv

Valaki találkozott már ilyen tv-vel? Azlenne a kérdésem hogy elvileg lelehet szedni a tetejét az aljáról....Ez tuti?Nemkell hozzá darabokra szedni vagy ilyesmi?
(#) Flatlander hozzászólása Nov 23, 2009 /

Sziasztok!

Valaki írta hogy foglalkozik vagy micsoda régi projektoros tv-kel... vagy valaki nemtudja honnan tudnék olyan "csíkozott" plexi lapot beszerezni?
(#) DRAWS válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 23, 2009 /

Szia! Fresnel lencsére gondolsz?
(#) Flatlander válasza DRAWS hozzászólására (») Nov 24, 2009 /

Nem az jó, hanem előtte még van egy plexi ami függőlegesen csíkozott.....
(#) Little hozzászólása Nov 28, 2009 /

ujra itt..
A projektor projektemhez meg hianyzik egy 150W-os halogen meretehez valo foncsor ele egy gyujtolencse, tukor, valamint a gep elejere a vetito lencse.
Esetleg valaki tudja hol tudnek ilyeneket beszerezni?
Vetito lencsenek gyrai projektorbol kiszedett optikara gondoltam, gondolom erre a celra az a legtokeletesebb.
(#) Nagykucsi válasza Little hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Fresneleid megvannak már?
(#) Little válasza Nagykucsi hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

lcd tv, fresnel megvan, femhalogen szett feluton.
(#) DRAWS válasza Little hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Szia! Nekem sok mindenem hozzá!
Vetítőlencse. 4.3" lcd vezérlővel szín,fény és kontraszt szabályozós. Tápegység 12v/5A, fressnel lencsék 30x30cm. izzó mögé való homorú tükör. Ha érdekel valami írj privit! Üdv!
(#) storm07 hozzászólása Nov 29, 2009 /

Ismét haladtam...

2 új bejegyzés ITT
(#) Moka hozzászólása Nov 29, 2009 /

Sziaszok!

Van egy philips proscreen 4100 projektorom, amin itteni segítséggel sikerült elérni, hogy ne figyelje hogy jó e az izzó. Szerintetek ha raknék bele egy 250 W os fémhalogént azzal megfelelően tudna működni? Az izzót nem az eredeti reflektorába raknám bele hanem csinálnék neki egy hasonlót mint strom07 csinált.

Várom válaszotok
(#) storm07 válasza Moka hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Ha belefér akkor működnie kell, viszont a hűtésre nagyon figyelj oda, mert a mérnökök az eredeti lámpához tervezték a teljesítményt!
(#) aflmor válasza Flatlander hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Ha kell még, nekem van egy 42"-os Hitachim bontásra (privi)
(#) Moka hozzászólása Nov 30, 2009 /

Szaisztok!

Köszi a gyors választ.
az eredeti izzó az 120W os uhp. A kérdésem az lenne hogy vajon elég lenne e a 150 W os a fémhalogénből vagy inkább maradjon a 250 W, illetve azt olvastam valahol hogy a projektorban lévő izzó elektronikája be tudja gyújtani a fémhalogén izzót ez strom07 izzójára is?

üdv: Moka
(#) dbase válasza Moka hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Van külön projektor izzó helyettesítése téma.
A gyári izzó 10-15000lument ad le, a fémhalogén is. A különbség bennük a gyári jobban adja a kék felé a színt és így a fehér falon sokkal jobban előjön a fehér felület jobban vakít. Ezért ha fémhalogént teszel bele gyengébbnek fog tünni a fényereje nem sokkal de gyengébb! A másik dolog a gyári izzó ivhossza nagyon kicsi, a fémhalogéné 2szerese kb, azaz a foncsorba beletéve hasznos párhuzamos sugarak fele lesz. Keresd meg a másik témát, ott leírtam én is mikor a 3m projimba fémhalogént tettem.Ja és az értékek amit írtam az a 150w ra érvényes. Ha 150 es fémhalogént teszel bele szerintem kinyirja a tápod. Vagy mint a led kevesebb áramot kapkevesebb fényereje lesz.
(#) zstommy válasza sim01 hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Hello,
Engem érdekelne ezek a kütyük irsz egy mailt? Pár képet csatolhatnál a lap projektorról és arról hol lehetne megnézni.
Üdv: Tamás

zsolnaitamas@gmail.com
(#) Moka válasza dbase hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szia!
Végigolvastam a porjektor izzó helyettesítése témát és azután a hozzászólásod után, hogy most egy 55 w os autó izzó van benne és várod a 150 w os fémhalogént nem leltem több hozzászólást. Lehet hogy csak nekem nem jeleníti meg, vagy nem tudom. Légyszi linkeld vagy másold be ide a tapasztalataidat a szóban forgó témáról
(#) dbase válasza Moka hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Hajaj azóta el is adtam már.
Belefaragtam a fémhalogént, széttörte a külső burát és a foncsoron a lyuk nem volt elég nagy. Mini körreszellővel kellet az üveget ovatosan megnagyítani.
Utánna minden begyujtásnál szépen begyujtott a gyári meghajtó elektronikával.
Keresd ezt az oldalt:Bővebben: Link
Esetleg kérd a tanácsát nem mindegyik típus helyére jo fémhalogén is. Van egyenáramu váltó uhb.
(#) hg5cwa hozzászólása Dec 6, 2009 /

Sziasztok, én már épitettem projectort házilag, gyakorlatilag az anyagi ráfordítás az alkatrészekre meghaladta egy gyári, használt projector árát, és szolgáltatásban, minőségben nem érte utol. Viszont nagyon sok időm elment vele. Ma már nem éri meg építeni. Mellesleg épp van egy eladó, működőképes gyári projectorom olcsón, ha valakit érdekel... Itt van róla leirás, www.mitsubishielectric.com.au/1662.htm 35 az ára.
anonymemeister@gmail.com
Következő: »»   28 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem