Fórum témák
» Több friss téma |
Megtaláltam Amost -t 52% jön a minőség. Picit hoztam balra, de nem tudom beállítani Thor ra.
![]() Az a pici SI mértékegységben mekkorát jelent?
Budapesten 32.6 fokra állítsd a magasságot, bár ez sem nagy eltérés.
52% kevés, úgy nem fog menni. legalább 80at produkájl
Próbálhatod billenteni, esetleg ha nem függőleges az is okozhat problémát, illetve ha a fej sem áll a megfelelő szögben, az is.
SI-ben kb 1-3 centi balra a fejnélé,de ez nem tudományos
![]()
Na mi újság?
Állítottam.
37% al jön Amost, de sajnos Thor ról semmi új nincsen, Jelszint 81% minőség 0% ![]() Pedig finoman jöttem balra. 2-3 cm-t. Ami meg van műhold beállító kütyüm, azt meg nem értem, fénydiódák vanna benne, 3/4 re csavarom sipol mint az állat, de a végém Amost lesz mindig.
Picit csak kéne feljebb billenteni. Nekem így jött be az Amoshoz képest. Az Amos már ne jöjjön be a feljebb állítás után.
A mostani beállítás maradjon és toljom feljebb csak a dőlésszöget?
Földrajzi helyzet: Tapolca.
Feljebb állítod, hogy az Amos már áppen ne jöjjön be. Utána keletebbre forgatod mindaddig, amíg a műholdkeresőd nem jelez. Az érzékenységét állítsd be a keresődnek, mert rossz beállításnál(érzéketlen) nem jelzi a gyengeén vehető műholdat.
Chipi leesett a tetőről? :s
Szerintem nem tud lejönni
![]()
Jut eszembe. A műholdvevőben amikor várod a thort, melyik transzponderre van állítva? Lehet hogy nincs is olyan transzponder adott esetben. ?
hy
mivel használod a parabolát ? beltéri egység vagy pcs kártya! mert beltéri és beltéri egység közöt is hatalmas külömbségek vanak érzékenységre! 80 tükör elég kel hogy legyen torh 0.8 nál! hasonlo jelnagyságal sugároz mind az astra! esetleg a fejet is elfordithatod egy pár mm jobra vagy balra az is szokot javitani a jelszinten! nálam a disec motor mr elgé el csavarja a parabolát szoval az árbocrudhoz képest a fejtato kb 15..20fokal van egymástol elcsavarva ha szambe álok a lavornak ott már a horizont vonalon ugy ál már a lavor helyzete! ![]()
Haha
![]() Nem estem le, udvaron fix talajon álltam ![]() ![]() Feljebb állítotam és erősebb lett a minőség ![]() Na én még itt tartok, most akkor megyünk keletre kicsit. Beállítom a keresőt ennék a fix pontnál, hogy hogyan jön és finomat elkezdem állítani akkor a másik felé. Remlem összejön nekem ![]()
ha ilyen sokat csavargatod vegyél egy ilyet
és nem kel macskát játszani mindig! Ezt pontosan beálitod az asztrára és onan nem lesz gond a töbi mühodakal sem ez oda tekeri ahová kell! legtöbb beltéri már tudja a DiSEqC 1.2 kezelni! motorban le lehet tárolni a beálitot poziciokat is!!! ![]()
Nem ezt a típust venném, hanem olyat választanék ami fém fogaskerekes, de jah.
Sikert jelentek be nektek!
Sikerült hála a magasságosnak! ![]() ![]() ![]() Ez a műhold beállító kütyü sokat segítet, Amoston beállítotam jól és ugyan azon az beállításal jöttem balra. Sikerült 64% minőséget kreálni, elötte csak 30-35% szokott lenni. Mert már volt thor 3-n, csak akik csinálják a házat elbontottak minden akadályt. Műhold velőm Echosmart 791S USB -s. És rávan kötve a gépre szépen ![]()
Örülünk hogy segíthettünk.
Kalóz :-p ![]()
Kisebb tányért is tudd forgatni?
Vagy kisebb tányér hátránya, hogy gyendébb jelet fog majd?
Szia!
Én 60-as tányérral használom, és USALS módban. Bővebben: Link
Szia, ez a Slingbox megoldotta a problémát. Drága volt, kalandos volt, de tényleg nagyon köszönöm ötletet!
Szerintem ha mar forgatozni akarsz erdemes egy normalis 90es alu tukrot minimum beszerezni. Valamint a beallitasa sem olyan egyszeru, ha azt akarod hogy rendesen kovesse az ivet.
Idézet: „Valamint a beallitasa sem olyan egyszeru,” De nem is olyan bonyolult. 15 perccel több idő, mint a sima antenna. Ebből is az összeszerelés 10 perccel több, a beállítás 5 perccel. Persze ha a beltéri már előre felprogramozott, s csak konfigurálni kell. Mondom én, a sokadik után. A nagyobb tányér nem hátrány. Ha a végleges helyére kerül majd az enyém, akkor én is lecserélem a 60-asomat 80-asra. De addig ez is jó.
Ha ismered a menetet valoban nem. De nem csak annyibol all hogy Astra beallit es kesz. Ettol meg nemfogja rendesen kovetni az ivet, es a szelsobb holdak nemfognak jonni vele. Plusz ha az antenna olyan helyen van akkor a vegpontokat is bekell allitani, nehogy nekigyurje a tukrot valaminek.
Ez mind így van. Végpont beállítás 1-1 csavar a motoron, plusz 1-1 perc. A szoftverest nem szeretem/ajánlom. De én mindig úgy raktam fel a szerkezetet, hogy ne akadályozhassa semmi.
Az ívkövetés sem ördöngös dolog. Két tizedes pontossággal kell ismerni az antenna GPS koordinátáját, s ebből pillanatok alatt kiszámolható az azimut és elvációs szög, illetve vannak táblázatok is. Az orbitális pozíciókat a beltéribe programozva, az USALS protokollal használva már nincs további teendőnk. A mostani beállítással a csatolt képen lévő hold a leg nyugatibb amit elérek. A szomszéd háztető már takar. Mindezt 60-as tányérral. Az új helyén már semmi sem fog takarni. Csak a horizont. ![]() Szóval, ezek ismeretében könnyű a beállítás. Senki sem születik ezen tudásokkal, de pillanatok alatt elsajátíthatók.
Látom elsőre mindenki szenved.... énis alig találtam meg a thor-t de mostmár kb elsőre sikerül..... ha motrot akarsz azzal mégjobban elleszel mire minden hold rendesen fog jönni.... jókis móka ez ellehet vele szórakozni.... én szinte nyáron mindig a tetőn voltam mindig finomítgattam kicsit stb soha nemtetszett ahogy volt és mivel túl érzékeny a beltérim nembírtam ki hogy a maxot nehozzam ki belőle..... ami nálam kb 60-70% az más beltériken már rég 100%
![]()
Üdvözet mindenkinek!
A minap vettem egy okosítható beltérit / okosítva és ráadásul működik is/, de van egy kis gondom mivel ha az a bizonyos D. szolgáltató megváltoztatja a kódot hol tudok utána nézni az aktuális kódoknak. A beltéri típusa ORTON 4060CX Plus. Állítólag van olyan web oldal ahol meg lehet nézni az aktuális kódokat. Véletlenül valaki tudna segíteni azt megköszönném! |
Bejelentkezés
Hirdetés |