Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   853 / 3593
(#) Rober_4 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Észrevettétek, hogy mostanában mintha tűnnének el a sáv-felfestések az utakról? Miskolcon már alig van, de múltkor Pesten is csodálkoztam, hogy egy csomó helyen ahol régen sáv volt, már alig látni a csíkot. Különösen esőben zavaró. Persze lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, hogy ezen is spórolnak...
Múltkor is mondom az asszonynak az anyósülésről:
-Láttad, hogy zebra volt?
-Á az már lekopott.
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Elolvastam még egyszer, nézem mit érthettem félre. Ha megbántottalak elnézést. Én szerintem nem vitatkoztam veled, csak kiegészítettem, amit írtál. Sajnos ma a tanárok zöme, sincs tisztában azzal, hogy milyen lehetőségei vannak, és amíg hagyjuk, hogy egy gyerek azt tegyen körülöttünk amit akar, és ezzel saját és mások jogait sérti, és nem vezetjük rá saját butaságára, addig tényleg nagy baj van...
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Azért ne essünk túlzásokba. Itt heti 1 vödör, azaz 10 liter/fa mennyiségről lett volna szó, azaz házanként úgy 40-50 lityi hetente. Így már nem száradtak volna ki a fák. Ezt azért nem nevezném soknak. Rózsát ültetni utcára valóban butaság.

Idézet:
„A panelesek meg röhögnek a markukba, mert nekik nincs ilyen kiadás”

Inkább locsolok közfákat saját pénzen, minthogy panelben éljek...

Idézet:
„3 köbméter, ami cirka 1500 Ft. minimum, s ezt csak úgy elvárja a város?”

Azt kellett volna csinálni, hogy felszerelni egy külön hiteles vízmérőt, egyetlen plombált csappal. És öntözni a rózsákat, de úgy, hogy két tanú jelenlétében nyitni-zárni a plombát. Aztán a vízszámla (és a csatornadíj) vonatkozó részét ráverni az önkormira. Mekkorát néztek volna...

zoly15: A kútfúrás+szivattyú kiépítése is pénzbe kerül, nem is kevésbe. Nekem a kút és a szivattyúakna adott volt, a többit sajátkezűleg csináltam, ismerőstől vettem a PVC szerelvényeket, kedvezménnyel, és még így is vagy 60 rugó ráment. Mondjuk nem spóroltam semmin, az tény.
(#) Action2K válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Idézet:
„Fúrni kell egy kutat aztán nincs mellébeszélés”

De van kútadó! Link, persze, van ahol nem lesz: Link.
(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Ne már, kútadó?
Én a szemébe röhögnék ha valaki jönne ezért adót szedni
Ez már egyszerűen hihetetlen, a levegő szívásáért adót nem akarnak? :no:
(#) zoly15 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Hmm..
A kútfúrás nekünk ingyé van. Foglalkozunk ilyennel. Pl most a nyáron 3-4 et is kellett fúrni.
Az tény hogy a szivattyú drága. De lehet venni búvár szivattyút szinte ingyen (mondjuk az annyit is ér) de ha locsolásra használja sokat kibír.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Dehogy nem, már tervezik a légvétel számlálót.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Arra lennék kíváncsi hogyan fogják kivitelezni
(#) Stadi válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Implantátum a bőr alá és RF leolvasó.
(#) zoly15 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Hehe..
Ezt elképzelni se tudom
(#) titi válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Pedig a bionikus processzort már el is kezdték bejuttatni a véráramba, védőoltás címén...már csak az RF olvasó kapukat kell telepíteni minél több helyre.
(#) Action2K válasza Stadi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Idézet:
„Inkább locsolok közfákat saját pénzen, minthogy panelben éljek...”

Ebben egyet értek, bár az sem egy álom, hogy 10 percenként a házunk előtt pöfékelnek a buszok a buszmegállóban. Tudom, van máshol is keres ház, lehet elköltözni, meg, hogy nagy igényű vagyok.

Idézet:
„Mekkorát néztek volna...”
Meg milyen jót nevettek volna...
Tudod, amikor egy Önkormányzati rendeletben benne van, hogy mindenki köteles a háza előtt lévő zöld területet gondozni, s még azt is előírják, hogy milyen növények lehetnek ott, nemigazán törődnek az utána felmerülő problémáiddal, csak azzal, hogy le legyen vágva a fű, s erre még írásban is emlékeztetnek.
Az egyik ilyen "röpcédulára" majdnem írtam nekik egy jó kis tartalmas levelet. A fele már meg van írva a gépben. Ha jövőre is "fenyegetnek", hogy nem vágtam le (amikor épp ők ara jártak), akkor befejezem, s postára adom (ajánlottan).

Nekem fúrnom kellett a kutat, összesen 5 méter 20-as cső van letolva, s ebben 3 méteren ott az ártézi víz. Nem sok a hozama, de a napi 1 köbméter megvan, ami kell a locsolásra. Így a fenntartással együtt kb. tizedannyiba kerül a víz, mint a csapról.
(#) zoly15 válasza titi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Ezeket a dolgokat a teló javítás közben tanultad?
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

A kivonuló Szovjet hadsereg állta itt hagyott gázálarcokat felszerelik áramlás mérővel. Az engedélyezett mennyiség felhasználása után automatikusan lezár és a bankkártyád PIN kódjával tudod újra indítani.
(#) zoly15 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Ez mekkora szemétség lenne
(#) titi válasza zoly15 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Igen!
Sőt már van olyan telefon, ami miközben telefonálsz kiolvassa az adatokat a már említett prociból, és továbbítja azokat az adót behajtó szervhez.
(#) Stadi válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Idézet:
„Meg milyen jót nevettek volna...”

... egészen addig, míg fel nem jelented őket, hogy az általuk kezelt területen parlagfű van... Ezzel lehet őket szivatni. Nekem még nem volt szükségem rá. Mondjuk itt a közelben nincs is parlagfű, de ez nem lenne gond...

Idézet:
„mindenki köteles a háza előtt lévő zöld területet gondozni, s még azt is előírják, hogy milyen növények lehetnek ott”

Bizonyos vízigényes növények el is tűnhetnek ám a ház elől. Pl. a rózsát biztos szívesen lopják akár tövestül is. Egyik ismerősöm kivágott egy utcai fát. Mondjuk az annyiban jogos volt, hogy a mellette levő előzőleg rádőlt a tetőre (viharban), de amúgy biztos nem járt el szabályosan.
(#) DuMatyi válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Mit csinált az az anyóka hátul? Felügyelte a munkálatokat? :hide:
(#) zoly15 válasza titi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

No fene
Mik vannak....
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Ugyan! Ő rakta a rőzsét a tűzre.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Idézet:
„A panelesek meg röhögnek a markukba, mert nekik nincs ilyen kiadás”

Ja, röhögnek a markukba, mert nincs kert, ahova ki lehetne ülni, szívni egy kis friss levegőt, nincs semmi kinti feladat, mint pl. terasz betonozása (pedig valakinek lehet, hogy herótja van már ettől, de ő legalább tanulhat a dologról közben), nincs szabad alkotómunka pl. a kert végében, vagy akár a műhelyben, mert nincs is műhely és nem is lehet kilátásban, aztán nem lehet haveroknak, barátoknak bográcsozást vagy hasonló jót rendezni, alig van szabad hely, nem lehet új falat felhúzni, nem lehet falat kibontani és/vagy gyökeresen átalakítani, megbontani... és mindezek csak töredékek...

És azt hiszem, hogy ezek közül egyik sem nagyon extra igény, és a normális emberi/társas/szellemi/lelki fejlődéshez mindezeknek meg kéne lenniük (valamilyen szinten szabadságérzetet okozva). Szóval nem biztos, hogy ez a paneles fogalom fenékig tejfelt jelent. Néhány szemszögből talán, de egyébként pedig nem egészen.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Persze, igaz, mindennek két oldala van (minimum). Vannak akik itt, vannak akik ott érzik jobban magukat (ez a két oldal), s vannak, akik kényszerből, adottságból kénytelenek ott laki, ahol nem szeretnek (ez a harmadik oldal).

Az is igaz, hogy aki akar, és tud is tenni valamit, az jobban is érzi magát a kertesben. Csak hát az állam bácsi persze, hogy azt szívatja, aki nem akar a beskatulyázott dolgozó "robot" lenni. Mert ugye, ha valaki már kertészkedik, az feltételezhetően kevesebb élelmiszert fog venni a boltokban, amiből az állambácsinak kevesebb ÁFA, meg miegymás adó csorog be. No meg talán egy kis zsebpénzre is netán szert tehet az a kis emberke, aki a megtermett, kis feleslegét eladja az ismerőseinek, netán az egyik zöldséges átveszi tőle. Persze ez manapság már egyre ritkább a szigorú ellenőrzések miatt.
No és persze még az is szabályozva van, hogy mikor lehet a kerti hulladékot elégetni. Hát persze, hogy csak hét közben, munkaidőben, amikor senki nem kertészkedik.
(#) Action2K hozzászólása Dec 14, 2009 /

Idézet:
„Itt a tél, de hol a hó?”

Nem elavult már egy kicsit?
(#) zolee1209 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

(#) zoly15 válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Miért lenne elavult?
A tél itt van de a hó sehol
(#) pucuka válasza Action2K hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Üdv!
Hááát . . . nem csak kettő, három, hanem sok oldala van.
Azért, az egyedülálló kertes házban sokkal kevesebb dologhoz kell alkalmazkodni, mint egy "panelban". (társasházban) Gondold meg, a szőlő utcai "faluházban" 640 lakás van, és ez egy ház.
Elég sok szempontot fel lehet sorolni, előnyöket is, hátrányokat is. Készen kapod a fűtést, de mennyiért, igaz nem kell gondoskodni az elegendő tüzelőanyagról, nem kell tárolni, nem kell fátvágni, stb. elvégzi helyetted más, de az árát busástól megfizeted. Nem kell havat takarítanod, előkertet ápolnod (ha van egyáltalán, de az aszfaltjárdát is takarítani kell) jogod van alkalmazni gondnokot aki elvégzi helyetted (meg a többi lakó helyett), és fizetheted a bérét járulékokkal együtt.
Hallgathatod a közlekedés zaját, a busz még csak istenes, de ha jön a villamos 2 percenként négy órától, éjjel fél kettőig.
De
Összeírod az előnyöket, hátrányokat, lehetőleg minél többet, súlyozod fontosság szerint, 100 (vagy 1000 -et) pontot elosztasz közöttük, ha az előnyők 50 pontnál többet mutatnak maradsz, ha kevesebbet, költözz.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

A Józan Ész halála
(nyugodjék békében)

Ma egy szeretett barátunk halálát siratjuk: a Józan Észét, aki sok
éven át volt közöttünk. Senki sem tudja biztosan, hány éves volt,
mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztőiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint
"dolgozni kell, hogy tető legyen a fejünk felett" és "mindennap kell
olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, ki korán kel, és
hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem
mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás". Józan Ész
egyszerű és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród
ér") és megbízható szülői stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnőtt
dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor jó szándékú, de
hatástalan szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentések egy hatéves
kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy
osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk,
mert feljelentették drogot áruló társukat, vagy a fegyelmezetlen
diákját megdorgáló tanítónő elbocsátása csak rontott az állapotán.
A Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülők csak azért
támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a
szülők csődöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.
Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülői engedélyt kellett
beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy
gyereket naptejjel, ugyanakkor tilos volt tájékoztatniuk a szülőket,
ha egy diáklány teherbe esett, pláne ha abortuszt akart csináltatni.
Józan Észnek elment a kedve az élettől, amikor a tízparancsolat
nevetséges anyaggá vált, és amikor a
bűnözők kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.
Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember
már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a
tolvaj beperelheti őt, ha kezet emel rá, és hogy ha egy rendőr megöl
egy bűnözőt, még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt, azonnal
eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.
Józan Ész halálát megelőzte szüleié: Igazságé és Bizalomé, feleségéé:
Bölcsességé, lányaiké: Felelősségé és Törvényességé, fiuké:
Ésszerűségé. Túlélik szörnyű mostohatestvérei: Hívják ide az
ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele és A társadalom áldozata
vagyok.

Nem voltak sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen értesültek arról,
hogy elment.
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Amikor egy tanár elmondta, hogy az említett szocializációs szerep órán az egyik feladat (egy kisegítős iskolában) az lenne, hogy
Idézet:
„milyen az élet egy homoszexuális családban,”
padlót is fogtam!
Hihetetlennek tartom hogy már itt tartunk. Lehet túl konzervatív vagyok, de ez a lónak az a bizonyos másik oldala, sőt megkockáztatom, hogy ott szakadék van.
(#) Rober_4 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Én ilyennel még nem találkoztam, pláne egy kisegítős iskolában, nem szabadna, de a józan ész ugye meghalt, és nagy az Isten állatkertje.
Viszont kisfiaim óvodába járnak, és itt ugye még elsősorban nevelés zajlik, mint oktatás. Én eléggé felháborodnék egy hasonló szituáción. Úgy gondolom egy oktatási intézménynek ilyen esetben egy arany középutat kellene képviselnie, és súlyos etikai normákat sért meg, ha ezt megcsinálja. Szerintem az adott tanárnak is több esze volt, hogy ne hajtsa végre a feladatot. (Ha jól értettem)
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 14, 2009 /

Üdv mindenkinek.

Ebben igazat tudok adni. Ezért tudtam csak egyetlen egy tanárt tisztelni életem során, amíg iskolába jártam.
Következő: »»   853 / 3593
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem