Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
"de azt hiszem a gyilkolós játékok címeit is gyűjteni fogom, és azt is szépen letiltom"
Én úgy véltem, hogy kevesebb lesz számomra a munka ha írok egy info labor szabályzatot. Meg is tettem, minek a következménye az volt hogy 75%-al kevesebb lett a játékok és tiltott webhelyek látogatása ebben a laborban. Nos a többi egyén közül 5 tanulót kizártam és attól a pillanattól csak a tananyaggal kapcsolatos munkára használják a gépeket/netet.
Értem. Ahol én tanítok az egy speciális általános iskola, speciális gyerekekkel. Speciális IQ-val.
Szalma vagyok csütörtök estig. A fiataloknak akik nem tudják mit jelent, a feleségem 120 km-re van tőlem a jelzett időpontig.Mivel hirtelen kellett utaznia- unoka beteg lett- már nem maradt ideje főzni.Így a holnapi kaját én készítettem, és most vettem ki a sütőből.
Kacsa és csirke comb, fűszeres, hagymás ,vörösboros alapon burgonya körítéssel. A kép 3 perce készült. Csak erős idegzetűeknek ajánlom!
Kissé szélmalomharcnak tűnik ez a küzdelem...
Ráadásul lehet nem ártana egy reinstall erre a masinára. Mozilla barátunk egyre gyakrabban fagyogat, meg az egész rendszer mintha lassúlna, de megint minden vackot kimenteni (ilyenkor jön jól haver vírusos vinyója) aztán feldúrni rá megint minden programot, beállítani mindent [optimalizálni] ááá
Mégse lesz reinstall Na nem is futtattom tovább az agyam [application.terminate] megyek standbyba. Jóéjt minden kedves elektronkergetőnek
Ahogy ez kinéz, nem sok maradhat belőle holnapra...
Miért, megvan még? Na most nem én hoztam fel a kaja témát, de már megyek is nasizni.
Szerencsére itt oprendszer probléma nincsen.
Szia! Most ezt muszáj volt megmutatnod? (A vacsorát már rég megemésztette a gyomrom , fogat is mostam már...)Nagyon ínycsiklandó! Eszek is egy kis kacsazsíros kenyeret, hagymával a "gonosz bacik" elűzése végett!
Így 3 év távlatában már azt tudom mondani, hogy csak tűnik.
Normálban nem is tanítottam még soha, de szerintem nehezebb dolgunk van itt mint egy normálba, leszámítva az alja néppel megtöltött általános iskolákat. Most egy tényleg átlagos általánosról beszélek összehasonlításként, ahol nem fegyelmezésre kell az energia nagy részét fordítani, hanem tanításra, és a gyerekek felfogják, hogy itt tanítás folyik. (Vagy lehet, ez már az elit a tanárok szempontjából? ) Szóval a szélmalomharcnak vannak eredményei, amikor országos versenyekről díjakat hoznak el, és meg tudnak tanúlni egy-egy szöveget ünnepségekre, és amikor huszadszorra beszélünk a fejével, és látjuk, hogy na most felfogta mit is mondok neki, és legközelebb egy kicsivel másképp csinálja a dolgot, akkor örülünk, mert elértünk valamit. Más kérdés, ha kikerül, akkor veszett fejsze nyele, de addig is megtettük amit tehettünk. Olyan szinten, hogy akik elballagtak, azok is vissza-vissza járnak, mert akkor jöttek rá, hogy tényleg nem csak a szájukt tépték ezek itt nekünk, hanem itt nekünk tényleg jó volt, és ahol meg most vannak ott tényleg az van amiről meséltünk nekik. Ezeknek minimum 50%-uk bűnöző lesz így vagy úgy a 8. osztály után. kb 5 vagy max 10%-uk fog rendes munkával pénzt keresni, a többi meg eltartott lesz általunk segélyekből. És ez a bűnözőkre is vonatkozik, hiszen nekik nincs munkájuk, és ha épp nem börtönben lesznek, akkor kapják a kemény pénzeket. Én szeretem őket! Mindegyiket! Az igazság az, hogy nem ők tehetnek róla, hogy ilyen helyzetben vannak, és hogy ilyen IQ-juk van arról meg főleg nem ők tehetnek, a körülményekről meg szintén nem ők tehetnek. A szülők azok már igen! Ők a fő-fő felelősök ezért a helyzetért. A felelősség szót nem ismerik, anak fogalmával nincsenek tisztában, mert van sok olyan gyerek, akik itt elvégezték az iskolát, innentől megvan az, hogy milyen képességű egyénről beszélek, és 14-15 évesen azonnal szül egy gyereket, akibe öröklődik ez az értelmi szint és még megspékelve azzal a "tudással", mentalitással, környezettel, és háttérrel amivel rendelkeznek. Hát csoda, hogy ilyenek lesznek? Mit lát otthon? Képzeljétek el, és azzá fog válni, mert ugye a család az szent, és össze kell tartani címszóval, és a szülő az Atyaúristen, amit az mond az úgy van, ahogy az cselekszik akkor úgy kell majd nekem is stb, stb... Szóval vannak itt olyan IQ bajnok szülők, hogy bárki haja ketté állna tőlük. Ők a megélhetési gyerekcsinálók. Mert egy ilyen gyerekre nem annyi pénzt kap mint egy normálra, hanem jóval többet. ingyen utazás, ingyen ez-az, és máris megéri megcsinálni, aztán leszarni mi lesz vele, elinni, elcigizni a pénzt, de a havi párezer forint ebédpénzre arra nem jut soha! inkább nem hoz pénzt a gyerek kajájára, mondván, hogy nincs, és akkor a többi pénzről még nem beszéltem, hogy osztálypénz, tisztasági csomag, ha valahova el kéne menni múzeum, vagy bárhova, akkor két darab jegyet nem képes beküldeni, stb... A nagy lóvét meg fölveszik, és otthon megy a "herevere". Ordítanak még akkor is ha 20cmre van a másik ember feje, mert talán azt gondolják, hogy nem hallja, vagy attól ő erősebbnek tűnik, vagy akármiért. ilyen az ő mentalitásuk. Ja! hogy tisztázzuk most nem a Belgákról beszélek... 200.000Ft-os hallókészüléket ingyen kap a gyerek, amit mi fizetünk ki, használja 3 napig amíg menő, aztán ott lapul a pad mélyébe, a szülő nem fogja fel ennek jelentőségét, a gyerek meg főleg nem. Nem érti meg, hogy süket lesz 20 éves korára, nem érti meg, hogy ez pénzbe került, nem érti meg, hogy ha van és ingyen volt ráadásul, akkor használja, mert ez ajándék az élettől, és az államtól. Mert ez segítség. Nincsenek meg ezek az alapvető fogalmak nekik. Olyan mintha ki lenne kanyarintva az agyuk azon része ami ezeket legalább csak elraktározza, és befogadja. Nemhogy még értse is... Poén a végére: volt olyan, hogy a lábán fordítva volt a cipő és úgy hozta be a gyereket az iskolába, de legalább ő behozta... Egyébként ezek a gyerekek nagy része jóval értelmesebbek mint a szüleik, mert ugye most egy bizonyos szinten vannak tartva. Esetleg folyamatosan emelve azon a szinten.
Fúú ez nem néz ki rosszul.
A süllő a kacsa és a krumpli alatt van?
Süllő nem megy a kacsával, az majd karácsonyra lesz tálalva.
Az még várja a karácsonyt. Nyersen nem olyan étvágygerjesztő, így jobbak a "túlélési" esélyei addig.
Hát nem bírtam meg állni, megkóstoltam. Aztán meg egy sört. Csak a kormány meg ne tudja, hogy a nyugdíjból még telik kajára.
Bocs de most lett kész, és mivel nem volt kinek meg mutatni, meg már úgyis kajáltatok gondoltam nem teszek kárt senkiben. :hide:
Az már a frigóban van esélye sincs a túlélésre!
Másodjára is meg kellett vacsoráznom (ki bírja ezt anyagilag...?) ,de úgy látom te sem éhezel amikor "szalma" vagy!
Mint tudjuk, ami ingyen van, azt nem becsüli meg az ember. Így van ez az oktatással is...
Sajnos a leírt "életformákra" szerintem még senki nem talált ki megfelelő kezelést. Munkát ugye nem kapnak, és ha hagyod őket éhenhalni, akkor az a baj, ha nem, akkor meg az. Mellesleg az átlagember nem is tudja elképzelni, mennyit számít az, hogy hova született, melyik országba, településre és milyen családba (az anyagiak és a család kapcsolatrendszere is sokat számít). Egyébként ne hidd, hogy ma egy "normál" általánosban nem a fegyelmezéssel megy el egy csomó idő. Volt osztályfőnököm mondta, hogy az iskola elsősorban nevelési, és csak másodsorban oktatási intézmény.
Azért tettem idézőjelbe azt a szót. Fagyottan csak nem eszik belőle senki.
Elmondhatom én is olyan iskolába jártam ahová kötelező felvenni az embert /már most, de akkor még nem volt/, ott is 90% fegyelmezéssel ment. Szép szó nem segített. Az hogy az orzág ide jutott kimondhatom a mindent elfogadás, eltűrés /eszmét nem említek.../ miatt van. És volt olyan tanárom szakközépbe aki a szakmai órán szinte vert minket, volt tekintélye. Érdekes az ő kezei közül a legbénább és a legjobb szakember is ha akart el tudott helyezkedni a szakmályában. Országos szakmai versenyeken ha azt nézzük mindig nyert az iskola, ez egy tanár érdeme! Szigorú volt? Nem nem volt, így visszagonmdolva, és vicces volt hogy a termen belül volt hogy kergetett minket üvegszálas pálcával, ha elkapott /úgyis mindig / kaptunk a pálcával. A felnőttképzésen résztvevőket is moderálta. Az eredmény az országnak, az egyénnek jó. Ahhoz hogy azt hogy a tanár megütött és otthon nem merem elmondani mert még onnan is kapok. Nos azt kell visszahozni. Amúgy majmokból kell embert nevelni, ez csak fegyelmezéssel megy. Ez is az iskola feladata már. Nem tudja ellátni. Semmi eszköz nincs a tanárok kezében, a szülők elállatiasodtak. Minden tanintézménybe szigorú igazgatóm volt eddig. Általánosba a népnevelő "koki" volt a divat. Szakközépbe a kergetőzés, volt akinek a feje betört mert 9. es volt és cigarettázott a nagyokkal! Nem az igazgató okozta, ő saját magának, vasajtón nem fér be egyszerre 100 ember. Szoval a tanároknak is kell a bőséges tekintély. Nem hiába jó a porosz iskolarendszer amit már szétvertek.
Ez lenne a megoldás ahogy írod, DE létszámhiány van a legtöbb iskolában, és ha mindig kiküldi a gyereket a tanár, akkor annyi hiányzása lesz, hogy évet kell ismételjen, vagy el kell tanácsolják egy idő után.
Ha eltanácsolják másik iskolába, akkor kevesebb gyerek lesz, és lehet, hogy ok-okozati dologként ez a tanár állásába kerül majd. (sok helyen) Sok helyen meg ennek ellentéte van, hogy annyi gyerek van mint égen a csillag.
Sajnos sokan összekeverik, az ingyenes és a kötelező fogalmakat, pedig nem sok közük van egymáshoz. Erről talán mi tanárok is tehetünk, hiszen nem tudatosítjuk a diákban eléggé, hogy az-az idő amit ő iskolában tölt, azt szüleinek "ki kell fizetniük", adó formájában.
Van egy ötödikes gyerkőcöm aki mindig könyörög, hogy ne menjen logopédiára, a múltkor mondtam neki, hogy kidobnál a saját pénzedből 2000Ft-ot a kukába? Mert most azt teszed. Azóta másképp áll hozzá. Persze továbbra sem szerette meg, de legalább elmegy.
Szerintem ez hibás megközelítés. Nekem középiskola első két osztályából a rettegés, meg a stressz maradt meg. És ennek az iskolai erőszaknak a tanárok felől jövő fajtája sem jobb semmivel a diákok felől érkezővel. Ráadásul nem is vitt előre semmit. Harmadiktól viszont nagyon jó tanáraim voltak, akik egy kis odafigyeléssel, humorral, többet elértek, mint az összes kiabálós.
Sokkal többre becsülöm, ha a tanár és a diák között "együttműködés" zajlik, és a diák tisztában van a helyzetével, a szabályok értelmével, s azok be nem tartása esetén a következményekkel. Viszont mindvégig szem előtt tartva, hogy mindketten emberek. Van egy trend, hogy a tanár nem hibázhat, illetve nem is vallhatja be. Miért is nem? Mert akkor nem lesz tekintélye? Talán épp ellenkezőleg.
Hali!
Tudom hogy aggodalmas volt, de akkor eléggé kilátástalan volt a helyzet. Mostanra szt hiszem megoldódott.. Megfelelő intézkedésekkel. Nem, nem a maffia. Inkább magánéleti dolog. Üdv!
Akkor mért is tanítanak a főiskolákon neveléselméletet? :peace:
Egyébként rengeteg olyan szocializációs szerep van, amit nem lehet otthon megtanulni, és az iskolának, mint közösségnek feladata. De igazad van, minél feljebb megyünk életkorban, az iskolának annál inkább az oktatásról kell szólnia, nem a nevelésről. Kizavarni óráról viszont nem lehet, hiszen felügyelet nélkül nem tartózkodhat senki az iskola területén, persze javítana a helyzeten, ha a szaktanárok óráról órára tartanák a kapcsolatot, és egy diáknak nem az lenne a dolga, hogy egy nap minden tanárt kiakasszon, mert poén, hanem egy ilyen problémának rögtön nyoma maradna, és érezné a tettei következményét. Egy iskola "tanulógazdálkodásának" irányítása, pedig része kell, hogy legyen, egy igazgató képességeinek.
Órán kívül a tanárúr minket vitt kávézni, sosem hagyta magát visszahivatni, aki dohányzott kínálta, annak ellenére ha az óráján meg is nevelte előtte. Nekem nem maradt meg az iskolai stressz vagy erőszak pedig eléggé hirhedt iskola volt. Nekem az első két évből a péntekenkénti billiárd maradt meg. Meg egyszer egy pad kettétörése, akkor én voltam alul. Csak nevettünk rajta, amit kaptunk azon nem. Most hogy új igazgatója van kis nyájas mindent eltűrő volt már késelés is. Sőt volt már rá példa hogy páran munkásruhába vascsövekkel kellett rendet tenni. Mi a jobb? A tanár csírájábn fojtja el tekintélyelven a rendbontást vagy valakit megkéselnek?
Idézet: „az-az idő amit ő iskolában tölt, azt szüleinek "ki kell fizetniük", adó formájában” Ezt nehéz elmagyarázni egy olyan gyereknek, akinek a családja lényegében egy fillér adót nem fizetett még... Jó, tudom, ÁFÁt mindenki fizet, meg a bagósok-alkeszek jövedéki adót, de érted, hogy miről beszélek... Amúgy a legtöbb ember nem érzi, hogy amit ingyen használhat, tulajdonképp azért is fizetett. Pl. a járdáról, úttestről, gyalogátkelőről, amin nap mint nap közlekedsz, hanyadik gondolatként jut eszedbe, hogy azért is fizettél? De akik közpénzből létrehoznak valamit, sokszor azok sem törődnek a munkájuk "gyümölcsével". Pl. itt nálunk a földút aszfaltozása után ültettek fákat. Gondolom jó sok pénzért. Csak aztán elfelejtették öntözni őket. (Hűtlen kezelés?) Végigjárva az utcát, rögtön látszik, melyik család sz@rik a köztulajdonra; az ő házuk előtt ui. kiszáradtak a fák... És képesek azzal takarózni, hogy drága a víz. Aha, de cigire azért telik! Idézet: „A tanár csírájábn fojtja el tekintélyelven a rendbontást vagy valakit megkéselnek?” Azért ez nem egy választós kérdés, szerencsére, több mint két alternatíva van. Egy késelős fenyegetős diák problémáit, mihamarabb kezelni kell, még az íves megoldás is szóba jöhet, mert ha nem őt küldik el, elmegy másik kettő, helyette. Tehát az igazgatói felelőségről egyetértünk. Idézet: „Pl. a járdáról, úttestről, gyalogátkelőről, amin nap mint nap közlekedsz, hanyadik gondolatként jut eszedbe, hogy azért is fizettél?” Mindahányszor megbotlok a gödrökben, meg kátyúkban. De ez is a "hűtlen kezelés", mert hisz azóta is fizetjük az adókat az utakért, de a karbantartás... A fák locsolása... Hát anyumnál rózsákat ültettek, amik még vízigényesebbek. Ha becsületesen lenne locsolva, az a kánikulai melegben simán elbírna napi 100 liter vizet. Van vagy 20 tő rózsa. Az egy hónapban 3000 liter, azaz 3 köbméter, ami cirka 1500 Ft. minimum, s ezt csak úgy elvárja a város? A panelesek meg röhögnek a markukba, mert nekik nincs ilyen kiadás, de még a füvet sem ők nyírják a házuk előtt, meg a sövényt, bokrokat, rózsákat sem ők metszik. Szóval, nem vagyok ellene a szépnek, de az embernek van igazságérzete is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |