Fórum témák
» Több friss téma |
Bocsi kicsit összezsúfolódtaka a programjaim...
Amiket elmondtam és nem javult meg a monitor. szerintem az alaplap procija rossz. másra nem tudok gondolni... Sorry
Olvass vissza Tornadoplusnak írott instrukcióimat, hátha valamelyik hibalehetőség igaz nálad Ha egyik se jött be írjál, megpróbálok segíteni.
Hello.A tápom rendben van, de nekem övele ellentétben nem villan meg a kijelzö,nem mutat semmit csak a power led villan fel.Magán a lapon van 2 ic gondolom stepdown konverter ,LM2596 az egyik 5V a másik 3,3V ot csinál a bejövö 14V bol.Ezek jónak tünnek, 5V állandóan van a 3.3V meg csak addig amig felvillan a led.A monitor belseje tiszta SAMSUNG, az LCD is az MB is és az Inverter is.MB tipusa 4311FA E4. Nekem nincs benne az az eeprom amit irtál.Foglalatban csak ST72T752 J6 van.
Sziasztok.A minap behalt a monitorom Samsung 720N.
Egyszerüen nem lehet bekapcsolni.Tehát a LED sem világit.230 as oldal jó.Bizti ,egyenirányitó,kondi, jó 300körüli feszkot mérek rajta.5v is mérhető.Nem igazán látom átt a dolgot.Nincs valakinek egy kapcsolási rajza a dologrol?
köszi a linket,de nem engedi letölteni.
Szia!
A segítségeknek meg lett az eredménye. Egy kedves kolléga küldött egy tartalommal megírt eepromot és a monitor tökéletesen működik. Nagyon szép képe van. Köszönöm a sok segítséget!!! Boldog Karácsonyt kívánok! Üdvözlettel: Péter
Úgy tünik hogy az én monitorombol meg Háthaköllmég lessz. Valószinü CPU hiba. Feszültségek Ok, müködik az osszcilátor is a proci lábán.
Megnyitást kell választani, és akkor engedi.
Megtaláltam a hibás alkatrészt. egy 1117L-33 satabilizátor ment tönkre.De azt hogy miért szált el azt meg nem mondom.keressem az okát,vagy annyiba haggyam?
Persze, hagyd a fenébe... Minek kínlódnál tovább
Sziasztok!
Segítséget, tanácsot kérnék, nekem is elromlott a TFT monitorom, Samsung SyncMaster 940N. A jelenség: 1: néha nem lehet bekapcsolni, ekkor táp kihúz-bedug párszor, és rendben van (néhány másodpercig). 2: A kép tökéletes, egyszer csak kikapcsol. Majd néhány másodperc múlva újra be. 3: minden jónak tűnik, csak egy gombra sem reagál 4: magától feljön a menüje, és önmagától mászkál benne 5: van amikor pár másodpercre minden tökéletes, minden gomb működik. Aztán fél perc múlva jön 1-4 jelenség valamelyike 6: az 1-6 váltakozik időközönként, 30mp-2percenként Roppant idegesítő! A dsub kábel jó, a videokártya jó (mert másik gépen, másik kábellel is próbáltam, ugyanaz) Kérdésem, hogy szerintetek ez komoly hiba? Mi lehet a gond? Esetleg szétszedjem? Hogyan lehet egy ilyet szétszedni (nem nagyon látok rajta csavart)? Drága lehet a javítása? Köszönöm a tanácsokat!
Helló,
NEm tudom milyen elektronikai ismereteid vannak, szerintem érdemes lenne szétszedni. Aljáról le kell szedni a talpát, majd szét kell pattintani. Ha ezt vállalod akkor a tápját kell megnézni, hogy nincs-e rajta zárlat vhol vagy esetleg az elkok nem púposak-e. Javíttatása kb nettó 8-12000ft körül lenne.
Köszi a választ, szét fogom szedni.
Gondolod, hogy táphiba okozhat olyan jelenséget, hogy a menüben magától mászkál a monitor? (Valamelyik kimeneti jelszint ingadozik, ami a gombok vezérlőáramkörét látja el táppal?) Hmmm...
Üdv! Van egy Fujitsu Siemens scaleoview c19 12 monitorom. A hibajelensége: Bekapcsolom elindul, 2 mp ig megy aztán elmegy a kép. kikapcsolom, bekapcsolom és megint ugyan ez 2mpig van kép. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a háttérvilágítással van a gond, a fénycső jó, de a tápban valami nem. A táp panelján valami sípol is halkan meg pöcörög de nem tudom hogy mi adja a hangot.
Remélem tud valaki segíteni, köszönöm.
En azert kihuznam azt a 2x2 fenycsovet (valoszinuleg az egyik nem indul el a negybol), aztan megcserelnem, hogy az uj helyen is rossz-e. Valszeg igen.
A tap cicergese azert van, mert ilyenkor begyujt es kozel 50%-os a kitoltese, tehat nagy aramot sziv, valszeg a tekercs vagy a trafo cicereg. Ez tart 2mp-ig, amikoris rajon, hogy valami nem jo (cso nem gyujt be) es leall. Ha bekapcsol es ugy marad, akkor mar sokkal kisebb a kitoltes es az aram, nem cicereg.
ez jo ötlet kipróbálom egyesével. köszönöm
kipróbáltam, mind a 4-gyel ugyan azt csinálja. kicsit világít aztán egy pöccenés kiséretében kialszik. de ha csak egy cső van rádugva, akkor nem karistol az a valami.
Azt esetleg nem nézted meg, hogy az inverter oldalon az elkok nem púposak, ha nem akkor sajna fénycsövesek.
Azt megnézted, hogy az nverter oldalon a kondik nem púposak-e, ha igen csere. Ha viszont nem púposak akkor viszont fénycsövesek.
Ha kell fénycső írj egy emailt és megadom a számom. 82mpeter@gmail.com
nem púpos egyik sem. a pöcörgés nekem gyanús volt, egy fórumban olvastam hogy érdemes végigforrasztgatni ujra a tekercsek lábait. mivel nem veszíthetek vele, kipróbáltam, és most úgy tűnik jó. összerakom remélem jó is marad.
Sziasztok van egy fujitsu siemens Scaleoview c19-3 900P monitorom. Tönkrement szétszedtem, az inverter egyik kapcsoló fetje volt zárlatos. Az eredeti: 4606 BD469H ez helyett vettem bele IRF7319 et. A vezérlőpanelen volt egy 220µF 16V kondi mai púpos volt, csere. Ezután összerak., kipróbál, örül, de csak félpercig mer kijött a működtető füst. Szét szereltem, zárlatos az IRF7319 Trafók primer ellenállása azonos, Szekunder eltér egy kicsit. Valami ötlet, mit nézzek meg rajt? Előre is köszönöm a válaszokat.
nem maradt jó, ugyan azt csinálja még mindig, de most nem cicereg mintha érintkezési hibás lenne.
szétszedtem megint, a tápon van egy pár láb amin megy ki a 12V 5V gnd és egy amire 5Vot kapcsolva gyújtja be a csöveket. erre kötöttem 5vot és kb. 3x 4x kialudtak ugyan úgy, de egyszer csak jó lett és azóta világít. ha összeraknám, szerintem ugyan ugy rossz lenne
szia
neked a procit kéne elaposan átmelegiteni és a helyérenyomni. tipikus samsung hiba.
Nem egyenkent kell, hanem cserelni. De ha nem huzod ki oket, akkor nem fogod tudni megmondani, hogy melyik cso rossz.
Ha egyesevel probalod, meg abban az esetben is hiba van, ha minden cso jo.
igen a csövek jók. eddigi megfigyeléseim, ha a bekapcsgombal próbálom működésre bírni, akkor mindig kialszik. ha lehúzom a táppanelt és egy vezetékkel 5V-ot adok a kapcsolólábra, akkor 3.-4. próbálkozásra már nem alszik ki. Megmértem a kapcsolólábon a feszültséget, és 4V lehet hogy ez kevés lenne neki? Viszont ha 5V-ot kap akkor se egyből gyújt be rendesen csak ha ki be kapcsolgatom. És valami még mindig pöcörög amikor kialszanak a csövek, olyan mintha egy kis relé kattanna, de az nincs benne...
Egy kép a panelról. A lemezektől felfelé eső rész ami a csöveké. A másik oldalán van egy rakás felületszerelt alkatrész, és egy ic.
Szia!
Cseréld ki az elektrolitkondenzátorokat az inverterben. A kis méretűeket is. Egyelőre valami bontott is megteszi.
lehet hogy azok az elkok amik vannak itthon még rosszabbak, nem tudom érdemes e. megnézem mennyibe fájnak ha nem sok inkább megrendelem. köszi
rászántam magam kipróbáltam, találtam nagy nehezen viszonylag új kondikat, kicseréltem, és sokkal jobb. a 100UF-osak a hunyók, kevés a kapacitása, mellétettem kicsit kisebbeket így tökéletesen működnek.remélem összerakás után is . köszönöm a segítséget
Az elkók attól még lehetnek kapacitásvesztettek, hogy kívülről jónak látszódnak. Nem nagy összegbe kerül a csere. Ha mégsem velük volt a baj, akkor legalább lesz néhány új, jó kondid.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |