Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Van egy CGA monitor, ami valószďnüleg elromlik nemsokára. Egy hatalmas ipari gép monitorja és a beállításokat mutatja. Esetleg valakinek nincs valami bevált átalakító kapcsolása, hogy VGA monitort lehessen rákötni? Vagy bármi mást akár tévét.... Köszönöm!!!
Ez tök jónak tünik, csak nem tudom, megnyitni a képet és kicsiben nem látszanak az értékek. Te megtudtad nyitni a képet? Nem tennéd ide fel?
Elég ösrégi masina 20 éves számgép dolgozik benne! Szerintem a driverrel gondok lennének.
Ha lehetne is nem szivesen, mivel ma vizsgáltam meg beülröl a monitort ami szintén 20 éves és a müanyag részek olyan szépen a kezemben maradtak. A monitor és a számgép a gép vezérlödobozában van jó melegben, nehogy fázzon... Az elkókat ki kell majd cserélni, de ha beválik az átalakító akkor lehet nem is fogom. Köszönöm a segítséged!
lehet hogy kallódik nálam cga monitor, ha kell keress magánban
Szia
Nálam meg egy CGA LCD monitor hever az asztal alatt...
régi fekete színű "dzsámpör" van az alaplapon? Ha igen 500 forintért vehetsz egy vga kártyát a mogyoro.hu -nál. Jobbat nem tudok több mint 25 éves technológia. A két kártya csatlakozása ugyanaz.
Remélem aktuális még......
Ha ipari Gép masina, nembiztos, hogy szabvány PC csücsül benne, de az alkatrészek megtéveszthetik az embert!!!! Az amerikaiak (is) "trükköztek" régen ezzel. Én most estem át ezen: A mellékletben CGA-VGA 9tűsről 15tűsre átalakító hack Tesztelve!!!!! De a mai monitorok nem nagyon támogatják a 15625Hz sorfrevenciát....(Az enyém is azt írta ki, hogy "Out Of Range" ). Interlace-ben is működni képes monitor jó lehet, ha mindenképpen monitor kell. A TV jó alternatíva, újaknál is kell, hogy mennyen ezen az "alacsony" frekin a kompatibilitás miatt. Simpi adaptere (adapter-CGA-scart.gif) jó lehet, bár nem ezt a megoldást választottam, de biztos kipróbálom. Ehhez euroscartos TV kell!!!! (Régi videoátjátszó kábelt lehet oda dugni. Kétsoros téglalapalakú robosztus csatlakozó, aminek egyik széle nem teljesen egyenes) Remélem tudtam segíteni. Jó munkát!
Sikerült már valakinek azóta megoldani, hogy hogyan lehetne megjeleníteni a CGA kimenettel rendelkező készülék jelét egyszerűen? Találtam kompozit video jelllé átalakító megoldást, de még nem tudtam kipróbálni. Esetleg van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Tulajdonképpen mit keresel? CGA-VGA vagy VGA-video konvertert?
CGA -> VGA konvertereket lehet kapni, egész jól működnek. Ugyan nem írják melléjük de ajánlott az aktív hűtés egy kis ventilátor képében.
Milyen a videókártya?
Anno én készítettem átalakítót , na meg ugyan kicsit bele kellett nyúlni a videókártyába is de elég szépen működött a megoldás.
Ezt ismerem, csakhogy 2 gond van vele. Egyrészt, hogy nem derül ki, hogy támogatja-e a 320*200-as felbontást, ugyanis a mostani monitorok egyike sem. Kiírják, hogy a bemeneti jel formátuma nem támogatott. A másik, hogy viszonylag sürgős a dolog. És még valami, hogy 75 ohmos koax van behúzva, kb. 20m hosszon (ami bármire cserélhető, ha szükséges) amit szintén figyelembe kell venni. Tudsz esetleg olyan helyet, ahonnan ezt a panelt be lehetne szerezni gyorsan?
Sajnos nem lehet belenyúlni a videokártyába, eléggé körülményes a dolog, ugyanis egy Siemens (WF470) PLC kártyáról van szó, aminek úgy tűnik, hogy a kompozit video kimenete meghalt, viszont van neki egy nem szabványos kiosztású TTL monitor kimenete, amiből szeretnék videojelet kinyerni. Multiméterrel mérve csak a zöld csatornán van jel, ami amúgy nem lenne gond. A panel rendkívül bonyolult, szerintem esély sincs a javítására, főleg azért nem, mert egy egyedinek kinéző hibrid áramkör állítja elő a kompozit kimenetet.
És még valami, ami talán segíthet, hogy a kompozit video kimenet szkóppal mérve +2V-os szinten van terhelés nélkül, szinkronjelek alig felismerhetőek, míg terhelve 75 ohmmal, a jel teljesen szétesik, értékelhetetlenné válik. Ezért gondoltam, hogy talán a TTL kimenetből nyert video jel előállítása lehetne a jobb megoldás. (És még van rajta 32 dip kapcsoló, ami egy video kártyának szerintem kicsit soknak tűnik)
A 320 x 200-as felbontás benne van a CGA szabványban, bemenetként elvileg ismeri ezt a konverter de ezt az üzemmódot soha nem próbáltam. Gyors beszerzésről nem tudok, mi is a távolkeletről szoktuk rendelni, szükség esetén.
Az általad megosztott D-Sub csatlakozó leírásában nyitott kollektoros kimenetet említenek. Elvileg akkor fogsz ott értemes jelet mérni, ha a kimenetet ellenállásokkal felhúzod.
Kimértem és a felhúzó ellenállás már ott van, nincs rá külön szükség. A rajzról én sem tudtam egyértelműen eldönteni, hogy most kell-e rá külsőleg vagy sem. Nem kellett.
Amúgy ma kipróbáltam azt a korábban linkelt rajzot és működött egy régebbi RGB lcd monitorral.
Ha megvan a dokud, akkor abban ez is benne van:
De én hiába ismerem ezeket az értékeket, ha a monitor meg nem
Azaz nem ismerik fel a formátumot.
Egy lehetséges megoldást már mutattunk...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |