Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   51 / 138
(#) nagy hoho válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 18, 2009 /

Sajnos nem tudom megnézni! Ezt a formátumot a gépem nem játsza le.
(#) Roy Jones hozzászólása Dec 19, 2009 /

nem sokról maradsz le,de amúgy a quick time lejátsza!
(#) guliver83 válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Tölzsd le a KMPlayer és az mindent lejátszik.
(#) nagy hoho válasza guliver83 hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Köszönöm és Roynak is, mindig tanulok valamit.
(#) nagy hoho válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 19, 2009 /

Azért szeretném meg nézni mert korábban én is elkezdtem csinálni vinyóból lézershow-t, de megakadt a dolog.
(#) Collector hozzászólása Dec 21, 2009 /

(#) Roy Jones válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Milyen okból kifolyólag akadt meg?
(#) slogan válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Szia !

Ugyan azok az panelek kellenek hozzá ,mintha galvók lennének ?

Üdv
(#) Roy Jones válasza slogan hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Elvileg elmenne a galvó elektronikával,de gyakorlatilag egyáltalán nem biztos.(nemrég kezdtem tanulmányozni szal nem nagyon tudom).Én ezt egy kis erősítővel hajtom meg ,a mikrofon előerősítő jelére mozog a szedőfej.Így egy egyszerű fényjátékra alkalmas elektronikát mechanikát kapsz.Nem tudom megtippelni a sebességét,de folyamatos összefüggő és egyben lévő nonfiguratív ábrákat rajzolt,bár engem inkább a füstben lévő csóvák érdekeltek.
(#) dB_Thunder válasza slogan hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nem teljesen mert csak DAC-ra van szükséged, a PID helyett meg egy sima erősítő kell.. Meg kell oldani, hogy a cucc vezérlés nélkül mindig középre álljon be.
(#) dB_Thunder válasza slogan hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nem teljesen mert csak DAC-ra van szükséged, a PID helyett meg egy sima erősítő kell.. Meg kell oldani, hogy a cucc vezérlés nélkül mindig középre álljon be.
(#) Roy Jones hozzászólása Dec 21, 2009 /

Hézagosan de gondoltam,hogy ilyesmire van szükség csak nem akartam hülyeséget írni így inkább mellőztem.

A tehetetlensége miatt(ahogy én eddig tapasztaltam) az mindig középre állt be.Bár hangfrekis jellel vezéreltem.
(#) slogan válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Köszönöm mindkettőtöknek !
(#) nagy hoho válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Nekem ezt a lézershowt augusztus 20.-ára kellett volna összehoznom, de nem tudtam biztosan milyen elektronika kellene hozzá. Aztán kezdtem kifutni az időből és elővettem a korábban készült spirográfot. Mivel az itteni emberek ilyet sem láttak, mindenkinek tetszett.De nem adtam fel a vinyós változatot sem. Ha Neked kiforr a dolog akkor neki állok, hogy jövő augusztusra elkészüljön. Egyébként a Youtuben régebben láttam egy videót róla. A Te videódat nem tudom megnézni hiába töltöttem le a programokat hozzá.A PC nem az erősségem.

A kedvedért átkonvertálom őket.
De akkor nézd is végig :smoke:
Én szilveszterre akarom teljesen tökéletesíteni és véglegesíteni.(utánna jönnek a galvók)
A lézer is pointerről megy még,bár kész az áramgenerátorom de nincs beépítve.

Átkonvertálva
(#) nagy hoho válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 21, 2009 /

Köszönöm szépen így a Winamp már lejátszotta.Csak szemből látszik a sugár, nem próbáltad egy falra vetíteni? Milyen ábrákat rajzol ki?
(#) Roy Jones válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 22, 2009 /

Inkább a füstben lévő csóvák érdekeltek mint az ábrák.
A napokban remélem meg tudom már csinálni véglegesre ,a kedvedért dobok fel majd az ábrákról videót.
DE ne számíts semmi nagy durranásra!!!
(#) Georgee válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

A füstben megtörő sugarakat én is jobban kedvelem, majd elvállik, hogy szilveszterkor mennyire fog tetszeni a közönségnek a lasershow. A képet nappal csináltam nem adja át az igazi élményt.
(#) watt válasza Georgee hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Így színesen nekem is tetszik!
(#) Georgee válasza watt hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Klikk Ő meg a videó lenne. Szilveszterre szántam meglepetésnek. Még mielőtt mindenki kérdezi, mi hogyan merre. Gyári szerkezetet építettem át illetve színt bővítettem. Nem tudtam beérni csak a zölddel.
(#) Roy Jones hozzászólása Dec 28, 2009 /

Nagy segítségre lenne szükségem.Megépítettem Djtais féle áramgenerátort.Képeken rajta van melyik az.Nos egy sima piros diódát életre hívtam vele,de zöld dpss diódát nem sikerült egyáltalán.Tuti hogy működik a dióda mert a pointerbe visszatéve szépen muzsikál.1.9 volra állítottam a feszkót. A miliampert nem tudom mennyin volt pontosan de nagyon alacsony volt az érték.Tuti hogy ez lehet a gubanc,csak nem tudom orvosolni.Ehhez kénék segítséget.Szilveszterre mindenképp mennie kéne mert elemmel nem nagyon szeretnék bíbelődni
(#) hüblerattila válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

A zöld diódát kivetted a modulból? Mert annak csak akkor látod a fényét ha előtte van a kristály....
(#) Roy Jones válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Nem vettem ki belőle.De szerintem rosszul rajzoltam fel a panelra a kapcsolást.Vagy nem tudom,tanácstalan vagyok.Ebben a dokumentumban pont tükörképe mint amit én felrajzoltam,bár amiről rajzoltam azon úgy volt,előző hozzászólásomon van rajta.
(#) Georgee válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Hello! Én a meghajtót először LED-el tesztelem, ha a LED jó mehet rá a lézer dióda, amit irtak már előttem is a dióda a kristályok nélkül semmit nem ér, vagyis lehet használni de lézershow célra nem. Ha van kamerás mobilod a lézert meg tudod nézni hogy működik-e! Az látja az IR fényét. Ha kézzel rajzoltad meg az áramkört akkor tükrözni kell!
(#) Roy Jones hozzászólása Dec 28, 2009 /

Tudom,hogy működik a dpss dióda szal nem az a gond nem volt szétszedve.A fenti kapcsolási rajzon szerintem tükrözve volt én úgyan úgy rajzoltam fel, szal nem hiszem hogy az a probléma bár nem zárható ki.A suply nem toom pontosan mi,a mod in elvileg bemenet vagy fix 5 volt.
(#) Roy Jones válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Most olvasgatom az át egész fórumot hátha találok okosságokat amik segíthetnek.És most látom hogy te is megépítetted némi átkötéssel,neked megfelelően működik?
(#) hüblerattila válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Igen az volt éltetem első nyákja azóta már elkészüllt ugyanebből jópár példány, (azok már esztétikusabbak). Mai napig működnek...
(#) Georgee válasza Roy Jones hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Irtad, hogy a supply nem tudod mi. Az a tápfeszültség!
Következő: »»   51 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem