Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LAN osztása router nélkül
Lapozás: OK   1 / 2
(#) kalozradio hozzászólása Dec 28, 2009 /
 
Pasziv alkatrészekböl esetlegesen alkatrész nélkül szeretnék egy bejövö lan jelet keté osztani. szerintem lehet mert látam már ojan "minirootert" ami apa és ketö anya volt az egész.250 forint volt csak hogy azóta sem láttam ojat sehol sem. aki tud valamit a témárol az irjon...
(#) kalozradio válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
hát csak azt a gépet nem szedhetem szét és azt sem mindig használja édesapám...
(#) TMexy válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Amit láttál, az valószínűleg telefonkábelhez való elosztó volt.

Amúgy szerinted ha létezne olyan, hogy alkatrész nélkül lehetne ilyet csinálni, akkor ki adna ki pár ezer - pár tízezer forintot egy switch-ért / router-ért.

Amúgy 5 ezer forintért már lehet kapni normális routereket is.
(#) akos70 válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Nem tudom, a modemeden milyen kimeneti portok vannak, az elözö szolgáltatomtol kapott modemen egy LAN és egy USB volt, az egyikröl ment az asztali gép, másikrol a laptop. Néhány honapig igy müködött, sokszor egyszerre a kettö.
(#) levy_k válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 28, 2009 / 4
 
Tessék a kapcsolási rajz, bekötéssel vigyázni!
HUB
(#) didyman válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Felejtsd el, ez nem így működik. A legegyszerűbb hub is aktív alkatrész, tápellátással rendelkező elektronika. Az végülis ezt csinálja, tehát mintha összefűzné a kábeleket, így az egyes csomagok a hálózat minden végpontjához eljutnak, míg switch esetében csak a cél-IP kapja meg a neki címzett csomagot. Ebből látszik a hub hátránya (párhuzamos kommunikáció két végpontpár között nem lehetséges), de maga az elv mögött egy elég bonyolult elektronika van.
(#) didyman válasza levy_k hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Na ez érdekes, félduplexben CSMA/CD elintéződik jól. Mekkora ötlet. csak a lezárás kérdéses, 10MB/s-nél nem is merném gyorsabbra szinkronozni.
(#) kalozradio válasza levy_k hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Hmmm... teceni tecik csak hogy ha ezt is megépitem no meg fuhh bocs szóval akkor hogy is müködik?eddig szép és jó de ha a két gép egyszere be van kapcsolva akkor is képes 2-5 mb jelet szétosztani?
(#) kalozradio válasza akos70 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
eddig igy itt is igy ment... csak mióta win7 dübörög mindketönknél Apámnál 64bit nállam 32bittes és hozzám enterneten van fölvive a jel... apámnél meg usbn lenne de mivel nincsen hozzá driver kerestem mindenhol... semmi ijesmi...
(#) levy_k válasza didyman hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Én egyetértek a kétségekkel, ma már szinte senki sem használ HUB-ot, se passzívat se aktívat. Egyébként a switch nem IP szinten "dobálja" a csomagokat, hanem MAC címek alapján. (persze vannak felsőbb layer-esek is, de az már más költségvetésű)
Nem tudom, hogy van az, hogy két Win7-es számítógép mellett nem tud beruházni egy filléres switch-re...
(#) Saggitarius válasza levy_k hozzászólására (») Dec 28, 2009 /
 
Igazad van.
Nem tudom Magyarorszagon mennyibe kerulnek a routerek, de idekinn 20Eur-ert (kb5e HuF) barmikor lehet hasznalt 4 portos "g"-s wifit venni.
(#) karpi válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
30Euro-ert vettem most vagy 3 eve MSI wireless router-t ,csomag volt egybe egy USB dongle-val amit a PC-hez kapcsolom ( kulon a router es kulon az USB wireless adapter kb.10 Euro-val dragabb lett volna).Egy PC megy direkt kabel kivezetesen (4 kabel kimenete van 100MBps ) a masik PC a USB adapteren keresztul a notebook maga wireless-evel 54MBps .
Ha itt Temesvaron Dunat lehet rekeszteni ilyen wireless cuccal nalatok biztos van nagybb valasztek es olcsob is mint nalunk.
Utanna kell nezni .
Tehat ha @kalozradio apja bele van egyezve egy ilyen wireless a legmegfelelobb .

Google ->magyarorszagi oldalak-> raktar/online uzlet -neve > PC tartozekok -kiegeszito egysegek->lista---wireless router .
Biztos talahato .
(#) aflmor válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
A két "jogtiszta" Seven mellett, nem fussa routerre?

Ha meg csak "úgy jött"a Win7, tessék válalni a következményeket. Vagy érteni kéne hozzá, és találsz drivert. :action:
(#) Saggitarius hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
Mar igencsak elmentt off-ba ez az egesz.
A lenyeg az, hogy ne akarjon senki a sz@rbol varat emelni, mindennek megvan az ara, megha minimumlangon is akarja akkor is, es nem kizarolag csak erre az esetre ertem.

Valoban, ha valaki 64-es oprendszert futtat (mindegy, hogy melyik ablakos, vagy mast), azaz nem muzeumi darabok, akkor az fektessen be vagy a gepvasarlaskor, vagy a netrendeleskor egy kis pluszt, ami toredeke az egesz rendszernek. (ha lehetoseg van ra, akkor olyan szolgaltato valasztasa, aki a net melle ad routert is. Vagy ez meg olyan kirivo eset Magyarorszagon?)
(#) kalozradio hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
Üdvözölök mindenkit. 14 év gyakorlatom van számitásteknikában, még most sem tudok mindent.Azokat általában meg szoktam kérdezni Infóbácsitól.De ha nem irn ak 64 Bitre 32 bites drivert akkor honnan tölcsek le?Angliában is problémáztak ezzel a modemel hogy win7 nem kezeli.Öszintén az én gépemen RC van felrakva, édesapáméra meg egy ismerösömtöl kaptam 64 biteset.Programozni viszont nem tudok.Amellet valaki küldött "router kapcsolási rajzot" neki megy az 50 pont.De az sem kizárt hogy veszek majd névapom alkalmából tavasszal.
(#) kadarist válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Szia!

Ez egy gépbe épített modem? Mert ha külsős, akkor minek drájver?
(#) Saggitarius válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
14ev gyakorlat? No comment...
(#) Saggitarius válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Az valoban megtortenhet, hogy a Win7-nel mar nem fognak betarcsazos modemhez drivert mellekelni, meg a gyarto sem. Ez egyaltalan nem csoda.
Nem lefikazaskent, de idekinn ha 5 eves egy gep akkor kuka, vagyis a recycle center! Legyen az mukodo-nem mukodo, pont az ilyen eseteket is kikuszobolve, valamint a nem gazdasagos javitas miatt. (nem igazan jo vele peldalozni, de a PC World min. 80Eur munkadijat szamit fel!)

Fura egy vilag, de reszben igazuk van.
(#) Saggitarius válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Tudod mi az a router? Ha igen, akkor ketlem, hogy hazilag elo tudnal aliitani. De ha idotoltes gyanant megis osszhozol egyet, akkor viszont dragabb lesz mintha megvetted volna, az eltoltott idorol nem is beszelve.

Hogy haladjunk... Irjad mar meg milyen eszkozhoz kellene driver, hatha megiscsak fel lehet hajtani valamit.
(#) Cavalier válasza kalozradio hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Vaterán 1500Ft-tól vannak vezetékes, 4000-től wifi routerek. Újak meg 4-6000 körül.
(#) Saggitarius válasza Cavalier hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Itt ugy nez ki mar reg nem PC-s LAN-rol van szo, hanem RJ11/RJ14-es normal telefon vagy ISDN
Egy routernek nem kell semmifele driver, de telefonmodemnek igen.
(#) pintad válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Nekünk olyan netünk van (t-home), hogy a szerződés szerint csak egy gépet lehet rá kötni (nincs router!) Szóval, nem hogy ők adják a routert, hanem amikor jön a kábelnetes szerelő, akkor nekünk kell elpakolni az ilyen cuccokat... A UPC-t meg csak a szomszéd utcában kapni...

Mellesleg kalozradionak valszeg olyan modemje lehet mint nekünk. (javíts ki ha tévedek) Nekünk KÁBELmodemünk van, azaz a kábeltévét kötöd rá, nem a telefonvonalat. USB, és Ethernet kimenete is van, persze mióta van router nem szükséges, de korábban úgy akartam én is megoldani a netosztást, mint kalozradio... usb-t az egyik gépbe,Ethernetet a másikba... És az usb-hez mi kell? driver.

(végül inkább két hálókártyás netosztás lett belőle, mert usb-vel nem ment volna a fájlmegosztás, gondoltam akkor, hálókártya meg volt )
(#) kalozradio válasza pintad hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Egyetértek. Másik meg a 2 gép sem látja egymást, hogy egy hálóban van. Hálózati Játék nem megy !Kábelnetünk van.
(#) Saggitarius válasza pintad hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Ha kabelnet, akkor azt csak a szolgaltato kozpontjabol engedelyezett kabelmodemmel megy, azt igy a primer oldalon nem lehet megosztani, csak utana ahogy Ti is tettetek ket halokartyas megoldas mint egyik megoldas. Most nezek utana Ciscoeknal, mit lehetne meg tenni. (Erdekel a tema, ugyis kezdodik a networking iskolam Februarban)
(#) Saggitarius hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
MAr nyomon vagyok, ITT is lathato a megoldas A lap aljan a Solution-nal.
(#) Nagymoli válasza pintad hozzászólására (») Dec 29, 2009 /
 
Szolgáltatónál dolgoztam. Nálunk is egygépes előfizetések voltak, de egy kávéért, üditőért, sütiért, stb be szoktam állítani az ügyfélnél a saját routerét is... szerintem felesleges elpakolgatni a cuccot szervizelésnél. Kivéve ha továbbadod szomszédnak, ismerősnek, netán továbbszolgáltatod pénzért. Azért morcosak szoktak lenni.
Családon belüli megosztásért korrekt szolgáltató nem fogja a fejed leszedni. Ha meg mindenképp routert akar valaki építeni, fogjon az illető egy P2, vagy P3, vagy egyéb elavult gépet, pakoljon bele hálókártyákat, wireless kártyákat, tegyen bele 128 megás DOM modult, és a www.mikrotik.com oldalán nézzen utána a "routeros" szoftvernek. Ha mindenáron saját "építés" a cél.
(#) tonyo68 hozzászólása Dec 29, 2009 /
 
Sziasztok! Én egy pár hete vettem és üzemeltem be :TP-Link-WR642G wireless routert 5500ft és tök jó.A hatótávolságáról nagyon jókat írnak/kb 300m/ az bíztos hogy az udvarról is lehet netezni és a router az emeleten van.
(#) bgsf válasza pintad hozzászólására (») Dec 30, 2009 /
 
Idézet:
„Nekünk olyan netünk van (t-home), hogy a szerződés szerint csak egy gépet lehet rá kötni (nincs router!)”


Nekünk is T-Home van, de ide már eleve wireless router-t hoztak. Alapból két gép van rajta: egy a kábellel, egy az USB wireless adapterrel. De ha itthon vannak a gyerekek akkor már három gép van a wireless-el rajta (az enyém és két laptop)
Semmi sebességcsökkenést nem vettem észre átlag netezés közben.
(#) kalozradio hozzászólása Jan 2, 2010 /
 
persze ha már 100 mega felett töltessz le akkor érzel változást elég ide a 2 mega is
(#) Kovidivi válasza bgsf hozzászólására (») Jan 3, 2010 /
 
Üdv. A sebességcsökkenést azért nem veszed észre, mert nem 2megás net van nálatok. Nálunk "vidéken" 1M (sem) jön, és az kerül havi 4eFt-ba. Ha már én youtube-ozok, akkor a másik gépen megáll a net... Hogy ne legyek off: használtan pár eFt-ért lehet venni routert. Nincs más választás. Üdv!
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem