Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró tekercselés
Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Pedig nem világszám, egy rendszer ez is, ami külső hatásokra késleltetve reagál.
Egyetértek veled, nem kell mindig tudományoskodni, vannak dolgok, amik jobban fejleszthetőek tapasztalati úton.
Viszont vannak kollegák, akik időnként akkorát akarnak dobni, hogy utána aztán, még a googlival sem tudják behozni...mint például a "mágneskör hiszterézis", ami "késleltet". Na mindegy ezzel lezártam, inkább mulatok rajta, mint bosszankodom, szilveszter van.
Nem "mágneskör hiszterézis", hanem a mágneskör, hiszterézis szempontjából. És nem "késleltet", hanem a külső hatásokból következő változások (amikor egy rendszert megpróbálsz alapállapotából kimozdítani [félreértéesek végett a rendszer most nem a hangszóró, csak a mágneskör]) nem játszódnak le rögtön. Tessék már elolvasni amit írok.
A fogalom pedig mindig és mindenütt ugyanazt jelenti hahaha, egyetlen rendszer sem ideális ebből a szempontból, ahol pedig sokezer Hz-es frekvenciákról van szó..... Na mindegy. De ha már itt tartunk, itt sem a mágnesen múlik javarészt, a vasanyag lényegesebb. Idézet: „vannak dolgok, amik jobban fejleszthetőek tapasztalati úton.” Vagyis ész nélkül. Kezd az a ló túl magas lenni hh. Sztem ki kéne venni a sámlit alóla.
Buék
De ha nem lehet ? Mert ontja a hülyeséget Semmit nem halgat meg, nem gondolkodik Majd felrakom a megirtat, csak várom a válaszát a priviben feltett kérdésemre
Poén :
Anno berakták egy rabló áras programban a video lejátszók alkatrészeinek MTB ( megbizhatosági faktor) paramétereit. Valami néhány perc müködés jött ki. Holott a kütyük müködtek, müködnek tartósan. Való igaz, hogy kevés cégnél van fluxus mérési lehetőség. Ezért van hogy számos cég _nagy nevüek is_ nem tudja felmágnesezni a mágneskörét. Van mikor 30-40%-ot rá lehet rakni felmágnesezéssel
Nemrégen láttam egy csatornát nem reklámozom, hogyan készül a hanszóró. Csináltak lengőcsévét, megtekerték stb. Engem ami érdekelt az a felmágnesezés volt. Na ez az a pont ahol osztom a véleményedet mert ha jól láttam impulzusüzemű "delejező" volt. De amikor ez megtörtént nem láttam ,hogy a mókus kezében ott lett volna a fluxusmérő. Tehát ha mágnesanyagban csak egy hajszálrepedés is van akkor az már nem úgy fog szólni.
![]()
A repedés nem kritikus. Ha vizszintesen van zavarobb, de ha krikus lenne nem szólnának jól a szegmensekből csinált hangszoróim. Priviben megirhatnád hol láttad a hogyan készül a hangszoró
discovery-n
![]()
[OFF]
Sajnos nem ad kimerito valaszokat a musor.
Hát ez nagyon tetszett
A magyarnyelvű szöveg vajon hol készülhetett ?, mert úgy látom nem magyar a film. Vagy igen ?
Na ezt láttam én is..
![]()
Discoverys a film, csak szerintem a TV-ból lett felvéve.
Hali.Lenne egy kis problémám... Próbáltam ezt a hangszzóró újratekercselés dolgot, minden jol is ment,csek megrongálódott a menbránszél...Vagyis az a gumi,vagy szivacs ami a membrán szélén van és a kosárhoz kapcsolódik...Szóval nem tudna valaki segíteni,hogyan lehetne "házilag" pótolni...Csak mert fontos nekem,mivel ez volt az első "semmiből elpteremtett "hangszóróm,és minden házi alkatrészekböl van rajta,semmi nem bolti.(kivéve a csavarok
![]()
Pedig jobban járnál vele, mert olyan membránszélt mint amit hozzáértők gyártanak, te nem fogsz tudni.
Ha esetleg textil kell, és van olyanom, adok egyet teljesen ingyen is. Egyébként pedig http://h2000.hangszoro.net/alk.html[Link][/url]
Köszi...Kedves töled...Jó is lenne...Csak van egy kis gond.Határon túl élek...Vagyis Ukrajnában...
![]()
Az problem, jó drága a posta.
az bizony...Én pl Csapon postán dolgozom,el tudják hozni Nyiregyházától ingyen. De ha Nyiregyre elküldenéd,az drága???Mármint országon belül
Az nem drága.
Üdv mesterek!
Egy hangszórót szeretnék készíteni és egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek abban hogyan tudnék lengőtekercset számolni?Konkrétan menetszámot átmérőt inpedanciát szeretnék számolni a "semmiből" mert ha jól tudom akkor a feszültség és az áramerősség állandóan változik ugye ezekkel nem tok számolni.Szóval nem sok adatom van a mágnes külső belő átmérőjét tudom meg a membrán átmérője 40 cm és olyan 600-800W közé szeretném besorolni . Segítségeteket előre is köszönöm!
Nah, ehhez legalább 100mm-es cséve kell. A többi már csak a huzaltól és a tekercselés módjtól függ.
Na azért a felvett P nem ugyanaz mint a leadott P,veszteségek is vannak.A hangszóró teljesítményét sem a membrán átmérő, vagy te döntöd el,hanem a mágnes mag mérete,belső /külső átmérő hossz.A légrés mérete ugyancsak lényeges,a huzalvastagság,tekercselési hossz szempontjából.Gyakorlatilag elmondható,mindig jobb vastag huzallal tekert 4ohmos hangszóró mint vékony fele olyan vastag 8ohmos cséve.Utóbbi kevesebb áramot bír.
Idézet: „Na azért” Na azért, ez így nem igaz. ![]() Idézet: Kevesebb áram, de kevesebbre is van szükség <= az impedancia miatt. „Gyakorlatilag elmondható,mindig jobb vastag huzallal tekert 4ohmos hangszóró mint vékony fele olyan vastag 8ohmos cséve.Utóbbi kevesebb áramot bír.” ![]() Vékony huzallal, egy rétegben is meg lehet tekerni egy sokszáz watt terhelhetőségű csévét, csak a huzal típusa és a rögzítés módja dönti el, ahogy írtam. Egyébként természetes, hogy a 800-600W-al terhelhetőségre gondolt, a hangszóró teljesítménye ehhez képest olyan kis érték, hogy értelmetlen lenne használni. Nem is tesszük soha.
Sziasztok.tudnátok-e nekem segiteni hangszórót szeret nék tekercselni Az a problémám hogy : adot a cséve 22mm,átméröjü és 25mm hoszu meg van 05-s réz huzalom hogyan tudom kiszámolni hány méter huzal kell ha 100w 8ohm?Elöre is köszönöm
![]() ![]()
Na ezt most nem értem. Mi a 25mm, a csévetest magassága?
Bocsi roszul fogalmaztam 25mm magasan van a
csévén a huzal tekerve duplán
Vagy leirom máskép a problémám leéget egy 100w-os és 8ohmű-os baszusom.
szét is szedtem hogy majd megtekerem de nem lehet megszámolni a menet számot a cséávén mert szénné égett elöte tekertem már hangszórót de megtudtamszámolni a menet számot a csévén de most ijenkor mi a teendö hogy tudnám megtekerni ha lehet? |
Bejelentkezés
Hirdetés |