Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró tekercselés

Témaindító: robinson17, idő: Jún 23, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 34
(#) szergey válasza highand hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Pedig nem világszám, egy rendszer ez is, ami külső hatásokra késleltetve reagál.
(#) highand válasza szergey hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Késleltetve???....hahaha
(#) highand válasza tungsram hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Egyetértek veled, nem kell mindig tudományoskodni, vannak dolgok, amik jobban fejleszthetőek tapasztalati úton.

Viszont vannak kollegák, akik időnként akkorát akarnak dobni, hogy utána aztán, még a googlival sem tudják behozni...mint például a "mágneskör hiszterézis", ami "késleltet".

Na mindegy ezzel lezártam, inkább mulatok rajta, mint bosszankodom, szilveszter van.
(#) szergey válasza highand hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Nem "mágneskör hiszterézis", hanem a mágneskör, hiszterézis szempontjából. És nem "késleltet", hanem a külső hatásokból következő változások (amikor egy rendszert megpróbálsz alapállapotából kimozdítani [félreértéesek végett a rendszer most nem a hangszóró, csak a mágneskör]) nem játszódnak le rögtön. Tessék már elolvasni amit írok.
A fogalom pedig mindig és mindenütt ugyanazt jelenti hahaha, egyetlen rendszer sem ideális ebből a szempontból, ahol pedig sokezer Hz-es frekvenciákról van szó.....
Na mindegy. De ha már itt tartunk, itt sem a mágnesen múlik javarészt, a vasanyag lényegesebb.

Idézet:
„vannak dolgok, amik jobban fejleszthetőek tapasztalati úton.”

Vagyis ész nélkül.
Kezd az a ló túl magas lenni hh. Sztem ki kéne venni a sámlit alóla.
(#) highand válasza szergey hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Persze, sőt.
(#) hangszoros válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Buék
De ha nem lehet ? Mert ontja a hülyeséget
Semmit nem halgat meg, nem gondolkodik
Majd felrakom a megirtat, csak várom a válaszát a priviben feltett kérdésemre
(#) hangszoros válasza tungsram hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Poén :
Anno berakták egy rabló áras programban a video lejátszók alkatrészeinek MTB ( megbizhatosági faktor) paramétereit. Valami néhány perc müködés jött ki. Holott a kütyük müködtek, müködnek tartósan.
Való igaz, hogy kevés cégnél van fluxus mérési lehetőség. Ezért van hogy számos cég _nagy nevüek is_ nem tudja felmágnesezni a mágneskörét. Van mikor 30-40%-ot rá lehet rakni felmágnesezéssel
(#) tungsram válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Nemrégen láttam egy csatornát nem reklámozom, hogyan készül a hanszóró. Csináltak lengőcsévét, megtekerték stb. Engem ami érdekelt az a felmágnesezés volt. Na ez az a pont ahol osztom a véleményedet mert ha jól láttam impulzusüzemű "delejező" volt. De amikor ez megtörtént nem láttam ,hogy a mókus kezében ott lett volna a fluxusmérő. Tehát ha mágnesanyagban csak egy hajszálrepedés is van akkor az már nem úgy fog szólni.
(#) hangszoros válasza tungsram hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

A repedés nem kritikus. Ha vizszintesen van zavarobb, de ha krikus lenne nem szólnának jól a szegmensekből csinált hangszoróim. Priviben megirhatnád hol láttad a hogyan készül a hangszoró
(#) aflmor válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

discovery-n How It's Made
(#) hugi00 válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

[OFF]
Sajnos nem ad kimerito valaszokat a musor.
(#) szamóca válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

(#) hangszoros válasza szamóca hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Hát ez nagyon tetszett
A magyarnyelvű szöveg vajon hol készülhetett ?, mert úgy látom nem magyar a film.
Vagy igen ?
(#) tungsram válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Na ezt láttam én is..
(#) szamóca válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Discoverys a film, csak szerintem a TV-ból lett felvéve.
(#) aflmor válasza szamóca hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Má' egyszer leírtam
(#) huhu90 hozzászólása Jan 16, 2010 /

Hali.Lenne egy kis problémám... Próbáltam ezt a hangszzóró újratekercselés dolgot, minden jol is ment,csek megrongálódott a menbránszél...Vagyis az a gumi,vagy szivacs ami a membrán szélén van és a kosárhoz kapcsolódik...Szóval nem tudna valaki segíteni,hogyan lehetne "házilag" pótolni...Csak mert fontos nekem,mivel ez volt az első "semmiből elpteremtett "hangszóróm,és minden házi alkatrészekböl van rajta,semmi nem bolti.(kivéve a csavarok )...Ugyhogy szeretném ha ez igy is maradna,ezért nem szeretnék boltit venni...
(#) shalafi.66 válasza huhu90 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /

Pedig jobban járnál vele, mert olyan membránszélt mint amit hozzáértők gyártanak, te nem fogsz tudni.
Ha esetleg textil kell, és van olyanom, adok egyet teljesen ingyen is.
Egyébként pedig http://h2000.hangszoro.net/alk.html[Link][/url]
(#) huhu90 hozzászólása Jan 18, 2010 /

Köszi...Kedves töled...Jó is lenne...Csak van egy kis gond.Határon túl élek...Vagyis Ukrajnában...
(#) shalafi.66 válasza huhu90 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Az problem, jó drága a posta.
(#) huhu90 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

az bizony...Én pl Csapon postán dolgozom,el tudják hozni Nyiregyházától ingyen. De ha Nyiregyre elküldenéd,az drága???Mármint országon belül
(#) shalafi.66 válasza huhu90 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Az nem drága.
(#) csatika hozzászólása Jan 22, 2010 /

Üdv mesterek!

Egy hangszórót szeretnék készíteni és egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek abban hogyan tudnék lengőtekercset számolni?Konkrétan menetszámot átmérőt inpedanciát szeretnék számolni a "semmiből" mert ha jól tudom akkor a feszültség és az áramerősség állandóan változik ugye ezekkel nem tok számolni.Szóval nem sok adatom van a mágnes külső belő átmérőjét tudom meg a membrán átmérője 40 cm és olyan 600-800W közé szeretném besorolni . Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) shalafi.66 válasza csatika hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Nah, ehhez legalább 100mm-es cséve kell. A többi már csak a huzaltól és a tekercselés módjtól függ.
(#) ferzoo válasza csatika hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Na azért a felvett P nem ugyanaz mint a leadott P,veszteségek is vannak.A hangszóró teljesítményét sem a membrán átmérő, vagy te döntöd el,hanem a mágnes mag mérete,belső /külső átmérő hossz.A légrés mérete ugyancsak lényeges,a huzalvastagság,tekercselési hossz szempontjából.Gyakorlatilag elmondható,mindig jobb vastag huzallal tekert 4ohmos hangszóró mint vékony fele olyan vastag 8ohmos cséve.Utóbbi kevesebb áramot bír.
(#) shalafi.66 válasza ferzoo hozzászólására (») Jan 23, 2010 /

Idézet:
„Na azért”

Na azért, ez így nem igaz.
Idézet:
„Gyakorlatilag elmondható,mindig jobb vastag huzallal tekert 4ohmos hangszóró mint vékony fele olyan vastag 8ohmos cséve.Utóbbi kevesebb áramot bír.”
Kevesebb áram, de kevesebbre is van szükség <= az impedancia miatt.

Vékony huzallal, egy rétegben is meg lehet tekerni egy sokszáz watt terhelhetőségű csévét, csak a huzal típusa és a rögzítés módja dönti el, ahogy írtam.

Egyébként természetes, hogy a 800-600W-al terhelhetőségre gondolt, a hangszóró teljesítménye ehhez képest olyan kis érték, hogy értelmetlen lenne használni. Nem is tesszük soha.
(#) nagyonkezdo hozzászólása Feb 6, 2010 /

Sziasztok.tudnátok-e nekem segiteni hangszórót szeret nék tekercselni Az a problémám hogy : adot a cséve 22mm,átméröjü és 25mm hoszu meg van 05-s réz huzalom hogyan tudom kiszámolni hány méter huzal kell ha 100w 8ohm?Elöre is köszönöm
(#) shalafi.66 válasza nagyonkezdo hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Na ezt most nem értem. Mi a 25mm, a csévetest magassága?
(#) nagyonkezdo válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Bocsi roszul fogalmaztam 25mm magasan van a
csévén a huzal tekerve duplán
(#) nagyonkezdo válasza nagyonkezdo hozzászólására (») Feb 6, 2010 /

Vagy leirom máskép a problémám leéget egy 100w-os és 8ohmű-os baszusom.
szét is szedtem hogy majd megtekerem de nem lehet megszámolni a menet számot a cséávén mert szénné égett elöte tekertem már hangszórót de megtudtamszámolni a menet számot a csévén de most ijenkor mi a teendö hogy tudnám megtekerni ha lehet?
Következő: »»   9 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem