Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Valóban ki lehet cserélni PCL85-re egykönnyen. Pár csőfoglalat-bekötést kell módosítani hozzá. Sőt át is lehet alakítani az eredetileg blocking-oszcillátoros képeltérítést multivibrátorosra. Stabilabb szinkronozás, megbízhatóbb működés.
A aszimmetrizáló balun és leválasztókondenzátorok a tévé belsejében vannak. Az úgy jó, légszereléssel. A tuner két csövét is érdemes cserélni az árnyékolóserlegek altt (PCC, PCF). Amúgy a kép fut?
Igen fut,de az ECH 81-es alatt van egy vasmagos tekercs amelyet piszkálva megállt a futás,de a kép megfeleződött és az alján a "tükörkép" látható... fú a dobváltó 2 csövéről el is felejtkeztem.. a PCC 88-kiváltható valamivel? Szerintem nincs olyanom csak 189..
A függőleges futást a PCL82 melletti potival lehet állítani(függőleges frekvencia)
A PCC189 is jó, de lehet, hogy gerjed majd.
Sajnos más baj is van.. csak kihült állapotában tudok vizsgálódni ugyanis ahogyan bemelegedett (kb:10 perc) egyre erőteljesebben izzanak a PY82-esek (pedig az egyik alján látok egy BY 238-ast) ... félek hogy a nagyfesztekercs vacakol... szerinted?
Az a hálózati egyenirányító lesz. Ki van váltva szilíciumdiódával. Csak a soros fűtés miatt hagyhatták a készülékben.
Viszont egy kis idő múltán,melegedést követően úgy kezd izzani mint egy 100W-os égő.. kép elhalványul megszünik
Akkor vagy gázos, vagy valami szívja az áramot, például sorvégfok.
a dobváltó csöveinek cseréjére sincs változás.. a kép kb felezett,az alja a tükörképe de legalább nem szalad.. a PY túlizzik a vétel is megszünik,majd a fény is és ekkor kihúzom A potit tekergetve törik a kép..
Ha tükrözött kép látható, akkor rossz a képkioltás. Vissza kell tenni szépen a polcra a többi közé
szia a rajz amit kuldtel csak a tapja hasonlit de a tobbi teljesen mas ebben, csak 1 tda 9351ps -ic nagy ic van de csak a tap miatt adtad le?.
Mi van az alaplapra írva? PT90, PT92: 11AK...
Hello
Köszi szépen a válaszod. Az IC volt a bűnös Üdv: Zoltán
PT92 lesz az: Bővebben: Link
a cimkere az van irva hogy pt-92-90,00935517 az elobbi , inkabb 1 samsung -ra emlekesztet mar, javitottam ilyet sor-trafoval.
koszonom a segitcsegedet holnap irunk szi :wave: .
A polcra a többi közé?? A többi már pikk-pakk állapotú,ennek is kutya kötelessége annak lenni
Akkor hajrá! Valamelyk Kádár-könyvben rajzot is találsz hozzá.
Üdv!
Betehető BU508 vagy S2000-es helyett a 2SC2625? Nagyjából annyi a különbség hogy ez csak 400 V-ot bír CE között. Kösz előre is!
Szia!
Nem lehet betenni! Sorvégre legalább 1500V CES (700V CEO) feszültségű kell.
Igen, a PCL82 pentódájáról a visszafutás-kioltó impulzus nem jut el a képcső első rácsára.
Értem. Még arra lennék kíváncsi mi a különbség a CEO és a CES között?
Kösz!
A CEO a lezárt tranzisztor maximális kollektor-emitter feszültsége (UBE=0V).
sziaszto!
lene egy kis gondom van egy lg tv és mostanában kezte azt hogy magátol kikapcsol és utána nem lehet bekapcsolni csak ha kihuzom és várok 20 30 percet utána megy megint továb van amikor egész nap megy és semi baja sincs de van ojan nap amikor 3 4 szer eljátca ezt. elöre is köszönöm ha segitetek
Sziasztok! B.U.É.K. mindenkinek. Szilveszterkor -mikor máskor- jelentkezett a tévémen egy hiba. A jelenség az, hogy távirányítóval való kikapcsoláskor a készülék kattan egyet és csak a hangot veszi le de a kép továbbra is megmarad. Kikapcsolni csak a készüléken lévő gombbal lehet. Típusa: DAEWOO DMQ-20B1. Próbáltam hozzá rajzot vagy "service manualt" keresni, de nem találtam. Ha valaki már tapasztalt ilyen hibát, vagy van hozzá leírása azt megköszönném!
Helló! mindenki szeretném megosztani veletek sony tv javítását szerintem nagyon tanulságos
sony kv25re10k tipusu tv következö a hiba be indul a táp a hálozati led vilog 5 ször majd kikapcsol következöt csináltam vele kicseréltem sorkimenő melletti tranyot egy helyetesitőre de ügy éreztem hogy nagyon melekszik de működött de úgy döntöttem hogy kicserélem egy gyárira a tranyot de ez után fent említett hiba jött elő fogalmam nem volt róla hogy mi van vele odáig jutottam el hogy lekötöttem a sorkimenő trafót és sajnos az zárlatos és hát ez bizony 18000 ft ba kerül a sorkimenö trafó úgy hogy marad így! B.U.K
Szia! Először is B.U.É.K mindenkinek! Meg csináltam az általad javasolt beállitást és tökéletesen müködik.
Köszönettel belfike!
Szia!
Dobj rá egy nagyobb hűtőbordát a cseretranyós megoldásnál. Használd úgy, nézd meg, hogyan viselkedik. Lehet, hogy a meghajtás elégtelen, azért melegszik. BUÉK! |
Bejelentkezés
Hirdetés |