Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval
Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Szia!
A FET maximális gate-source feszültsége max. 20V, úgyhogy a 14V-os is jó lesz oda.
Köszi, és az nem számít hogy csak 500mWos a dióda?
Szerintem 500mW bőven jó oda.
Köszi, max kipukkan.
Mitől durranna ki? Ott 470 ohm a katódján. Indíts először 10V tápról, aztán menj feljebb a feszültséggel.
Nem tudom 10Vol indulni mert PC táprol hajtom, gondolom az 5v meg kevés neki.
12V is teljesen jó. A zenerek csak a gate-re jutó feszültséget határolják 12 vagy 14 voltra, a dióda feszültségétől függően.
Működik , amugy 12 V-rol várható 1cm-nél nagyobb szikra? Eddig olyan sorkimenővel csináltam amihez sokszorozó volt(nem malomkerekes), holnap majd megcsinálom malomkerekessel is, azzal nagyobb szikra várható?
Ha jól emlékszem 12V-ról nekem kb 2 centis ívet húzott.
Idézet: „Eddig olyan sorkimenővel csináltam amihez sokszorozó volt(nem malomkerekes)” Pont, hogy a régi 'malomkerekes' sorkimenőhöz voltak a sokszorozók..
Lefényképeztem milyennel csináltam : simasima2ehhez volt a sokszorozóés majd holnap fogom megcsinálni a malomkerekessel kép2kép1 a malomkerekeshez meg járt 1 TV18as dióda vagy mi
Mellesleg eléggé fűti a vasmagot a primer tekercsek között. Ez normális?
Nagy a frekvencia a vasnak. 20kHz felett eléggé melegszik.
Ilyen elven akkor elvileg lehetne főzőlapot csinálni?
A sorkimenő trafó vasa sorfrekvenciára van kitalálva (15 kHz). E freki felett megnő a vesztesége.
Persze, hogy lehet, már kipróbáltam, mint indukciós hevítő, remekül működik. Bővebben: Link
De ebben az esetben úgy fűt a kondibank, hogy csak vízzel lehet kihűteni folyamatosüzemre. A sorkimenőid mind régiek, azok nem tartalmaznak diódákat. Sokszorozót meg ne használj hozzá, ha zvs-el hajtod.
Esetleg a TV-18 as diódát lehet valamire használni?
Valamire biztos
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a nyáklemezre alkoholos filcel szeretném meghúzni a vonalakat mert elromlott a nyomtatóm, és a filcet nem fogja feloldani a sósav és hidrogénperoxid?
Próbáld ki egy kis darabon. De ne reménykedj túlságosan.
Ha nem jó akkor mivel rajzoljam rá a csikokat? esetleg fekete trilakkal vagy nitrohigitos festékkel?
Én rajzoltam alkoholos filccel nyákot, azért nem lett jó, mert kétoldalas nyák volt, az egyik oldal kellett csak nekem, ráadásul elég kevés vezetősávval, és mire a másik oldalat lemarta, alámart a filcnek a vasklorid, amúgy, ha egyoldalas csak a nyák, jó lett volna.
Végre megcsináltam malomkerekes sorkimenővel mellékeltem 1 kis videót is. Csak az a baj hogy majd lehet látni a jobb alsó sarokban a sorkimenő kicsit szikrázik belül sztem átütött muszáj lessz keriteni másik sorkimenőt. Nem hittem volta hogy 12Vrol ekkora ívet húz, ez azért sokkal durvább az 1 tranzisztoros megoldásnál.
Hagyjuk már ezt a malomkerék kifejezést, annyira ostobán hangzik, ráadásul mindegyik sorkimenő malomkerekes. A régi trafók pedig nem fogják bírni a ZVS meghajtást, csak ha olaj alá rakod őket.
Én személy szerint örülnék, ha nem 3gp-be raknád fel a videót, nincs kedvem külön konvertálgatni emberi formátumba
Bocsi de nem volt nálam csak telefon, a digitális fényképező meg nem jó. A monitornak a sorkimenőjével meg lehet úgy csinálni hogy feltekerek 5-5menetet a vasmagjára vagy csak úgy hogy megnézem a lábkiosztásait és arra kötöm.
Noés mi akadályoz meg abban, hogy átkonvertálva tedd fel?
Megint csak el kéne olvasni azt, ami a meghajtó képén a leírásban szerepel. Igen, még mindig erre hivatkozom, ugyanis minden információ ott található!
Tehát akkor meglehet. Nekem a Windows Media Player gond nélkül lejátsza a .3gp-t. Majd a következő videónál nem fogom elkövetni ezt a hibát.
[quote]Hagyjuk már ezt a malomkerék kifejezést, annyira ostobán hangzik, ráadásul mindegyik sorkimenő malomkerekes.[quote]
A mai sorkimenők már mind integráltak ellentétben a régebbi tipusokkal lsd régi csöves tv-ék de már a modul szinesnél sem volt "Malker" hanem sokszorozóval tolták a villanyt..
Mi az, hogy integrált? A sorkimenő szekundere ugyanúgy malomkerék, csak éppen műgyantával ki van öntve az egész, és fekete színű, + egy dióda is helyet kapott benne. Ennyi a különbség.
Nagyon "tüskésen" reagálsz...
A mai sorkimenők tekercselése eltér a régi tipusokétól, szélesebb azokénál. Igy aztán nem is aggatják már rá a malomkerék hasonlatot. Az, hogy a diódát is tartalmazza, és a fókuszpotikat is, már épp elég az integrált jelzőhöz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |