Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   136 / 608
(#) MPedro válasza zoka hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Szia !

Megoldás : béleld ki a szobát !

A megoldáshoz szükséges eszköz : "tojástartó" szivacs

Off : Boldog új évet mindenkinek ! Off vége

P.
(#) ptesza válasza MPedro hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Gumiszobát Zokának!

BUÉK mindenkinek!
(#) zoka válasza MPedro hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Üdv Pedro!

Ha legközelebb tapétázás lesz, fontolóra veszem a dolgot

B.U.É.K. mindenkinek!

zoka
(#) zoka válasza ptesza hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

Üdv Ptesza!

Ez a gumiszoba nem is lenne rossz

Én úgy tudtam, hogy a mélyhangok elnyeléséhez nagyon vastag anyag kell, legalább fél méter vagy vastagabb. Vagy egy ilyen ránézésre 5 cm vastag szivacs is tud segíteni ?
Ez nem csak hangfalban jó, hanem szobában is működik, mondjuk leburkolnám a szekrény mögötti részeket, az segítene szerinted? És ilyen süketszobában ahol hangfalakat mérnek, ott mi van a falon, vagy hangstúdiókban ?
Mert ha ott is ilyen szivacs van és ez jó a mélyhangok ellen, akkor komolyan meggondolom

köszi
(#) hangszoros válasza zoka hozzászólására (») Dec 31, 2009 /

OFF ugyan de kapcsolatos
Egy cimbim, alaposan utánajárt a lehetőségeknek, és főleg a szomszéd felé legyen hangszigetelés mélyhangban is volt a fő motiváció
Gipszkartonból vékony, vastag, közepesből csinált szendvicst _ közte gumiszerű rezgéscsillapitó_ és ezt a padlotól, mennyezetől rezgéscsillapitóval a kritikus falhoz bedolgozta flexibilisen. Kb 100 pénzébe került a mutatvány
Piszokul bejött Neki.
Ő is Planárokat hallgat, megtáltosodtak, a szoba is
(#) zoka válasza hangszoros hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Hát az profi lehet, és több rétegből is áll, gondolom a vastagsága is több, mint 5-10 cm. Szerintem (én úgy tudom, de lehet, hogy tévedek) ez a tojástartó szivacs nem biztos, hogy hatékonyan nyelné el a 40-50Hz-es hangokat, elég, ha csak arra gondolok, hogy a mélyhangok a 20cm-es betonfalon is átmennek, míg a magashangok nem, tehát a mély megállításához komoly szigetelés kell. :yes:
(#) hangszoros válasza zoka hozzászólására (») Jan 1, 2010 /

Jól tudod, de ez jött be Cimbimnek
BUÉK
(#) MPedro válasza zoka hozzászólására (») Jan 3, 2010 /

Hy !

Lehet, hogy nem is nyeletni kellene a mélyeket, hanem csak a lehetséges visszaverődéseket megakadályozni / csökkenteni ?

Dobozon belül nagyon - nagyon számít, ez kétségtelen.

P.
(#) zoka válasza MPedro hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Üdv Pedro!

Én nem is kétlem, hogy a dobozon belül sokat számít. Biztos, hogy dobozon kívül használva is hatásos lehet. Ha mondjuk egy teljes falat (vagy akár többet) bevonnék vele, annak biztosan lenne eredménye, csak szerintem ahogy csökken a frekvencia, ami ellen alkalmaznám, úgy egyre kevésbé lenne hatásos. Ha nem tévedek, ez a szivacs 4cm vastag, ami már biztosan csillapít a mélyhangok visszaverődésén is, már csak az a kérdés, hogy mennyit. Persze most azt mondanám, hogy egy próbát megér, de ha egyet veszek, az tényleg semmi, ha meg 20-at, és nem jön be a mutatvány (nagy valószínűséggel), akkor:

zoka
(#) ptesza válasza zoka hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Megkérdezhetem a szobád belső méreteit? Ha van benn szekrény akkor annak is a mélységét. Szeretnék egy kicsit számolgatni.
(#) zoka válasza ptesza hozzászólására (») Jan 5, 2010 /

Természetesen
Küldöm mailben, mert szerintem az már végképp nem tartozik a 7294 erősítős topikba
(#) caruso7294 hozzászólása Jan 6, 2010 /

Sziasztok!

Csak azt szeretném mondani,hogy megépítettem a 200 Wattos változatát ennek az erösítönek,sokan mondták (zenész ismeröseim) hogy nem lesz jó,mert nagy az alapzaja,és nem adja le a kívánt teljesítményt,torzít stb. Egyszóval mindenki csak rossz véleménnyel volt az áramkörröl.Fogtam magam,megépítettem egy barátom segítségével.Nagyot csalódtam,amikor bekapcsoltuk.Valami hihetetlen jó hangja van,nincs semmi alapzaja sem (lehet,hogy a 2 x 50.000 µF puffer,a +,- 40 volt táp,és a normális testelés miatt).Én bátran merem ajánlani mindenkinek,aki egy ilyen erösítő építésén gondolkodik.

Viszont,szeretnék az erösítöre egy egy "Clip" jelző LED et,ami akkor kezd villogni,hogyha a bemenö jel eléri a maximumot.Köszi a segítséget elöre is!
(#) Kovidivi válasza caruso7294 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Üdv!
Itt kezd el olvasni a témát. Plusz keress ezekre rá a neten, vagy itt: Clip indicator, clip detector, stb.
(#) Bassmester válasza caruso7294 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

He-he... ez ismerős. A 7294-et, többnyire csak azok a szkeptikusok fikázzák, akik még nem hallották szólni.
Én is ilyen voltam, aztán csináltam egy hidat és jött a nagy megvilágosodás
(#) ptesza válasza caruso7294 hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Itt a fórumon is több olyan emberke van aki profi zenész ,és ilyen hidalt végfokokkal muzsikál.

(#) highand válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

OFF. A történet hasonlít a Suzuki fikázásra. Nekem aztán nem kis autóim voltak és újak, de ha élvezkedni akarok, akkor előveszem a Suzuki versenyautót...

Sokan hülyéznek, akik soha hasonlót sem tapasztaltak. ON.
(#) Bassmester válasza highand hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Én is egy kis Alto-t nyúzok már három éve
Az igazi gyönyör majd az lesz, ha egyszer a sok folyamatban lévő project után sikerül belepaszírozni valami 7294 végfokot, hogy jó hangos legyen
(#) highand válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

A 7294 értékének legjobb jellemzője az, hogy a kifejlesztése óta mások már nem próbálkoznak ilyesmivel. Ha az azóta eltelt idő alatt az pár millió darab ami beépítésre került, bármilyen szempontból hiányos lett volna, akkor az elmúlt 15 évben már ráfejlesztettek volna.
(#) Dani0211 hozzászólása Jan 6, 2010 /

Sziasztok!

TDA7294 hez (hidalva) szeretnék nyáktervet kérni, amit méretarányosan tudok nyomtatni.
Címem:

(#) cc_rider hozzászólása Jan 6, 2010 /

(#) cc_rider hozzászólása Jan 6, 2010 /

THX Janika!
(#) ptesza válasza Dani0211 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Ebben a topikban megtalálod! Van Pedróféle ,és Bassmester is készített. Ez utóbbi kb 1 hónapja került be.Pedróét megtalálod a pedróboltjában is , komplett leírással. Vagy akár kitet is tudsz venni nála.
(#) thecyrus válasza Dani0211 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Szia! Tessék itt van ez!
(#) thecyrus válasza thecyrus hozzászólására (») Jan 7, 2010 / 1

Vagy ez!
(#) ptesza válasza thecyrus hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Ez a pedróféle , azért mondtam menjen oda.

Bővebben: Link
(#) ptesza válasza thecyrus hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Ezt hol szerezted ? Nekem különössen bejön az írója által alkalmazott nyelvi fordulatok sokasága. Nagyon izgalamas kis olvasmány. XD
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Jan 7, 2010 / 1

nekem is nagyon bejön.
Itt van még egy LAYcsika is:
(#) zoka válasza caruso7294 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Idézet:
„sokan mondták (zenész ismeröseim) hogy nem lesz jó,mert nagy az alapzaja”

Aki ezt mondta, az nem normális
Nekem ugyan nem hídkapcsolás van, hanem párhuzamos, de csak onnan tudom, hogy be van kapcsolva, hogy világít a LED. A hangfalhoz kb 10 centire kell közel hajolni, hogy valami enyhe sistergést (nem brummot!) halljak. Pedig jó a hallásom
Ez az erősítő nagyon ott van !
(#) Dani0211 hozzászólása Jan 7, 2010 /

Köszi skacok!

Magam szeretném megépíteni, már van egy sima 100W-os, és még mindíg remekel!

Üdv: Danee
(#) caruso7294 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Következő: »»   136 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem