Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Igen, ez a mondat nekem is tetszik.
![]()
Lehet, hogy azt hiszitek, hülyéskedek. Meg kell nyitni az "Álmomban már építem..." topikot. Ez a hozzászólás ma még a Csöves -ben van...
De találni ilyeneket a "Ki, mit épített" -ben is.
Én is építgetek dolgokat de néha az Álmomban építem rovat jól jönne.
![]()
Nekem is van egy csomó minden, amit álmomban már építek.. Le kéne írni az adatait valahova, hogy később még használni lehessen az ötleteket, ne felejtsem el..
Na ez ami már nálam leveri az automatát (kismegszakítót) mert lehet tervezgetni az életben én is ezt csinálom, csak lentmaradtam a Földön.. :gumicsirke: :guluszem1:
Telitalálat csak egy a gond: az olvadás...
![]()
Hát lehet, ahogy magamat ismerem :boxer: :boxer: :gun: nem nyeltem volna le a békát..
De akkor ez egy gyerekklinikai oldal volna: Mamaaa pisiltem és kakáltam is de csak a pelenka változott meg némileg az anyagát tekintve. Barna csokimiki+halványsárga háttérkép..
![]() ![]()
Nem biztos, hogy olyan rossz gondolat az az "álmomban építem" topic!
Engem is annyiféle téma izgat az elektronika világában, és sajnos annyira kevés szabadidőm van az ilyesmire a gyakorlatban, hogy leginkább "fejben, álmomban építgetek", tervezgetek. Aztán néha eljutok a műhelysarkomig és le tudok ülni egy-két apróságot a valóságban is összedobni, kipróbálni, esetleg valamennyire dokumentálni, hogy reprodukálható legyen. De ha van valaki, aki hasonló dolgok iránt érdeklődik, mint amit én éppen "fejben építek", de neki több ideje van foglalkozni vele, akkor talán lehetne kooperálni ilyen esetekben. Talán erre lenne jó az említett topic.
Nem tudom, hogy van-e valaki közülünk aki órás? (Tudom vicsys mániákusz chronoikusz
![]() Kéne egy kis segítség. Mechanikus óráról volna szó. Pár órája bújom a netet, s találtam is egy nagyon jó kis ábrát a szerkezeti felépítéséről. Viszont azt nem találom sehol, hogy az áttételeken kívül (1:60 illetve 1:12) milyen fogszámú fogaskerekek vannak. Ha nem lennének a tengelyek közösek, akkor azt mondanám mindegy, ahogy az áttétel adja, arányosnak kell lennie. Mielőtt nekiállnék napokig számolgatni, megkérdezném tőletek, hátha van aki jártas ebben. Köszi előre is.
Persze én ezt nem sértésnek szántam , mert minden normális gondolkozó embernek embernek vannak pillanatai amikor a szó jó értelmében elszáll az agya. Élő pl. vagy 20 éve küszködtem egy Grundig TV-vel. A tulaj már b@tott, hogy mikor lesz kész. Éjszaka 3 óra lehetett elaludtam a kimerültségtől: nem fogod elhinni de a hibát mintegy megálmodtam felkeltem és 20 perc múlva már jó volt a készülék. Tehát ha minden vicc fele igaz akkor ez miért ne volna ?az
![]() ![]() ![]()
Igen az volt, hogy beírtam a képletet és hibát dobott ki. De tegnap este még szórakoztam vele, beírtam ugyanazt mégegyszer és jó lett.
![]()
Nekem sem jó falat, de legalább van munkám, s havonta rendszeresen kapom a fizut. Van ahol hónapokkal lógnak a munkáltatók.
Órás ugyan nem vagyok, de maradt rám a nagyapámtól néhány órásoknak való könyv a hozzájuk való számításokkal, ha gondolod utána olvasok a hétvégén. Többféle felépítésű szerkezet is létezik más más áttételekkel.
SOS! Itt van nálam egy pók egy régi 4 lámpás ladának a fordulatszámmérőjével csak valamelyik barom lefűrészelte a saruk feletti részt. már neten néztem nem találtam bekötést..
Hú, ezt megköszönném. Igazából fogalmam sem volt hogy többféle áttétel is létezik. Jelenleg még azt sem tudom, hogy melyik illetve milyen szerkezet kellene nekem. Mielőtt nagyon belemerülnél, elég lenne kezdetnek azt tudnom, hogy mi a "választék". Az biztos, hogy nem karóra, hanem valamilyen fali ingaóra szerű lenne.
Hátha ez segít:Bővebben: LinkVagy ez:Bővebben: Link
Rendben, holnap utánanézek. Egyébként mihez kell?
Közben a gondot megoldottam de hónapokkal tartoznak azt írtad.. Nekem már évekkel és amikor kimentem a figurához azt mondta ő nekem semmivel nem tartozik. Utána :boxer: és megkérdeztem, hogy akkor mi a játszma és egszerűen kijelentette, hogy nem fizet. Oké öreg válaszoltam: csak a paraszt nem felejt. PALLASZ HOTEL Miskolc . Nézz utána hány embert vágtak haza??
![]()
Köszi! Tetszenek az ilyen antik, mechanikus faliórák, szekrényes nagy ingaórák, kakukkos órák... Az ilyen régiségeknek elég borsos az áruk. Mivel a kihívásokat is szeretem, no meg gépgyártás-technológus az egyik szakmám, megpróbálkoznék egy egyszerű ingaóra megépítésével. Elsőként csak csontvázóraként. Olyan jóleső, nosztalgiázós nyugodtságot hoz egy esti borozgatás mellett az óra ketyegése. Emellett a nappali egyik impozáns dísze lehet a mai agyon digitalizált világában.
Tömören ennyi. ![]()
Na ügyesen kinyomtattam a Hőtan fogalmak helyett az off topikot, úgyhogy ezen oldalt, nyomtatott formában, szívesen elküldöm bárkinek
![]() (pontosabban az oldalszám:1951)
Akkor jó,hogy rákérdeztem, mert az ingaórák mechanikája kissé eltér a rugó motoros órákétól. Másféle gátszerkezetet használnak. Ott az inga tölti be a gátkerék szerepét. Régen voltak ezek a könyvek a kezemben. Abban az időben javítottam is néhány órát.
![]()
Felvetődött bennem egy OFF Ónos eső van ha kiteszem a pákát az esőbe utánna forrasztok akkor lessz ingyen ónom?
![]()
Viszont én észre se vettem! Szépen kinyomtattam, aztán adnám oda a nyolcadikos gyereknek, no fiam ezt tanuld meg!
![]()
Hali mindenkinek!
Telepítettem osztálytársam gépére Win7-et.. De az indulás eléggé nehézkes.. A gép: AMD2200+ (1,51GHz) 256Mb ram. Lehetséges hogy ezért nem megy mert nem tetszik az AMD nek? Tesóm P3 asán megy mint a rakéta. Pedig az csak 666MHz 256Mb ram.. Igaz ez Pentium.. Valaki tudna választ adni rá? Üdv!
Én feltenném, de akkor szabályt sértenék
![]() Hátha valaki itt is tud választ adni. .elvégre ez is off ![]() Üdv!
Szia!
Ez érdekes, hogy csináltátok hogy egy 666MHz-es procin így futott? Nekem P4@2.8GHz -en, 1.5 GB rammal és egy Geforce 6600Gt videokártyával bűn lassú volt a Win7. Le is szedtem egy fél nap után, amúgy is túlságosan csicsás volt, nekem egyáltalán nem tetszett. Visszatértem a jól bevált XP-hez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |