Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Grundig házimozi

Témaindító: Pongó, idő: Jan 7, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Pongó hozzászólása Jan 7, 2010 /

Sziaszto a következő problémával küszködöm, adott egy Grundig AVR 5500 DD tipusú házimozi, rádió,erősítő egyben.A hűtő ventilátora nem kapcsol be.A thermistora jó a panelon egy schmitt trigger felépítése látható kb. de nincs hozzá rajzom és a neten sem találtam.A schmitt triggerben található tranzisztorok elvileg jók, a ventillátorok jók de még sem működik.Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Action2K válasza Pongó hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

De miért is kéne működnie? Izzott már a borda?
(#) Pongó válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Azért mert ha felmelegszik a hűtőborda akkor sem kapcsol most már be.Ezzel ellenben fiatalkorában a hűtőborda felmelegedésekor bekapcsolt ez a bizonyos ventilátor.

Áhh, már értem, azt nem írtad, hogy régebben még ment.
Az elvileg jó tranyók a gyakorlatban is jók? A ventit külön tápról próbáltad? Ha minden jó, nem lehet, hogy elkalibrálódott ez magasabb hőfok felé?
(#) Pongó válasza Action2K hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

A tranzisztorokat egyenlőre csak a dióda teszteres vizsgálatnak vettettem alá ß-át nem néztem.2db BC327-es van benne illetve 2db B6 nevezetű smd és 1db A6 smd tranzisztor.Ezenkívül van benne még egy hűtőborda védelem ez az egész erősítőt kapcsolja ki, abban az esetben mikor elér egy bizonyos hőfokot a hűtőborda, ez a rész működik.A ventilátorok jók.Nehéz ügy ehhez a házimozihoz kapcsolási rajzot keríteni vagy lehetetlen?
(#) nikolatesla válasza Pongó hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Helló!
Nincs az áram körben egy kis trimert potméter mert az is lehet,hogy vagy el kopott vagy el állítgattad pl.:300c° foknál se fog be kapcsolni.

Ha két külön hőszenzorról mennek akkor ne keress kapcsolatot.
(#) bankimajki válasza Pongó hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Én úgy keresném meg a hibát hogy levenném a hőszenzort a bordáról és elkezdeném fűteni, majd hűteni és méricskélnék az áramkörben, ha viszonylag egyszerű az áramkör, hamar meg lehet találni a hibát. (De van szivatós helyzet, pl. mikor a nyákon van egy kis szakadás, ami nem látható és rendellenesen működik.) Amúgy minden forrasztás megfelelő rajta?
(#) nikolatesla válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

De az is lehet,hogy a szenzor nem működik.Én jártam már így kapott feszt meg minden és semmi pedig ohm-ja is volt csak szét ment a belseje
(#) Pongó válasza nikolatesla hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Szia ebben az áramkörben egy olyan szintfigyelő egység ún. komparátor van felépítve mely egyszer figyel egy hangszóróra érkező jel szintet ill.figyel egy hőmérséklet szintet.Bármely kritérium elvileg létrejön azaz meghaladja azt a bizonyos szintet a ventilátor bekapcsol-(na), ha működne.Poti nincs benne.
(#) Pongó válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 8, 2010 /

Szia én is hasonló képen tettem levettem az érzékelőtt ami egyébként szerintem egy 15K NTC ahogy hajszárítóval melegítettem csökkent az értéke.
(#) doomkiller hozzászólása Jan 8, 2010 /

Sziasztok! Lenne egy olyan problémám, hogy van egy grundig cinemo DR4500DD házimozim és egyszer csak nem kapcsolt be, vagyis bekapcsolt de a kijelzőn minden ikon halványan világit úgy 10-20 másodpercig és utána kikapcsol vissza stand-by ba. mi lehet a probléma? Kapcsolási rajzot nem találtam hozzá.
(#) Pongó válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 9, 2010 /

Helló ha kapcsolóüzemű táppal van felépítve akkor valószínű, hogy nem indul be és általában a puffert kell cserélni.
(#) doomkiller válasza Pongó hozzászólására (») Jan 11, 2010 /

Hali! Nem a puffer volt a gond, hanem a szekunder oldalon fel volt púposodva 2DB 16V1000µF-os kondi, kicseréltem és jó lett . Most viszont a távirányítója nem jó, megnéztem a telefon kamerájával hogy villog e az infra led mikor nyomogatom a gombokat és nem villogott megnéztem a TV-ét az viszont villogott, szóval szerintem a távirányító rossz.
(#) kadarist válasza doomkiller hozzászólására (») Jan 12, 2010 / 4

A szekunder oldali elkók is pufferek...
(#) Pongó válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2010 /

Szeva ez igaz bocsi csak a gondolatomban volt ezt elfelejtettem leírni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem