Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztáshoz gázmaszk

Témaindító: mondalaci, idő: Jan 18, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) mondalaci hozzászólása Jan 18, 2010 /

Erdekelne, hogy hol lehet vasarolni Magyarorszagon forrasztashoz gazmaszkot. Eddig ez a legrelevansabb angol oldal amit sikerult talalnom: http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/Health/Safety/Products/...D92Ngl

Kerlek ne azt irjatok, hogy szerintetek miert nem fontos vagy miert tulzas a gazmaszk hasznalata, hanem azt, hogy hol / milyet lehet kapni.
(#) kadarist válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Szia!
Én ezt a terméket ajánlom, azon belül is a 3 M 9925 típusú terméket. Persze ha nem akarsz ilyen extra hatékony védelmet, akkor vannak egyszerűbb kivitelek is.Bővebben: Link
(#) frank tibor válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Hello
Bővebben: Itt
Nézd meg. A szűrő :eurfilter 7365 - p3r vagy eurfilter 7592 - a1b1e1k1

Wow, koszi szepen a valaszokat! Nem hittem volna, hogy egyaltalan valaki valaszol erre, hat meg, hogy ilyen gyorsan.

A 3M 9925 eddig a legszimpatikusabb.

Ti szemely szerint ezeket a maszkokat hasznaljatok? Mennyi ideig hasznalhatoak? Az elettartamuk konstans vagy attol futt, hogy mennyi szennyezest kapnak?
(#) kadarist válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Természetesen a használat hossza és a levegő szennyezettsége az, ami meghatározza az üzemidőt. Viszont könnyen észre lehet venni az eltömődést: nehezen kapsz levegőt.
Egy komoly ipari létesítményben meghatározott időközönként kötelező csere van. Mindegy, hogy elhasználódott-e a maszk, vagy sem. A helyi munkavédelmi szakember készíti el a tervet a munkahely adottságokhoz igazítva.
(#) kaqkk válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Evvel az a probléma hogy amit nézegettek nem gázmaszk ! Egyszerű porálarc , csak a levegőben lévő szemcséket fogja meg , a gázok (bármilyen !) szabadon átjárkálnak rajtuk !
(#) mondalaci válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

kaqkk: Akkor milyen alternativat javasolsz?
(#) kaqkk válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Keresgéltem egy keveset de még nem találtam ,
A pirelli cég gyárt teljes arcot takaró "panoráma üveges "
gázállarcot. Én használtam , csak ezt ajánlom . Amit a magyar néphadseregben használtak azt olcsón meg lehet venni ,de szörnyű benne dolgozni ! inkább a halál !
sajnos a pirelli lelőhelyét még nem sikerült felderítenem
de munkavédlmi felszerelés üzletekben kéne keresni .
Tökéletes légzésvédelmet biztosít , viszont cserébe
NEM olcsó !
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

(#) kadarist hozzászólása Jan 18, 2010 /

Sziasztok!
Forrasztáskor fémgőzök keletkeznek, ami az "aeroszol" kategóriába esik. Ne menjünk el a gázok irányába. Nem gázokat akarunk megfogni, hanem kolloid méretű fémrészecskéket.
(#) mondalaci válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Bar nem valoszinu, hogy teljes arcot eltakaro verziot fogok hasznalni, de mennyi az az annyi? A szajton az all, hogy kapcsolatba kellene lepnem a sales-eseikkel, de inkabb itt megkerdeznem toled az arat.
(#) mondalaci válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Ez eleg korrektnek tunik. Milyen szuro-maszk kombinaciot tudsz ajanlani ami szted alkalmas a celra?
(#) bölcsész hozzászólása Jan 18, 2010 /

És a helyi elszivás? Az könnyen megoldható egy kis csővel a forrasztás helyéről szivná el a gőzt.?

Ha helyi elszivast alkalmazok kis csovel akkor a csovet mindig a forrasztas helyere kellene allitani ami nem biztos, hogy kenyelmesebb lenne.

Egyebkent naponta maximum 2-3 orat forrasztok es vannak napok amikor egyaltalan nem, igy ennyi idon keresztul sztem nem lehet olyan kenyelmetlen a maszk.

Lehet, hogy megkerdezem a Manutan-t, hogy mit ajanlanak ilyen celra.
(#) bölcsész válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Szerintem egy ca. 2cm-es cső elég nagy ahhoz, hogy a munkaterületet elszivja.
Én a konyhában ügyködök, és ha nagy már a "gáz" akkor a konyhai elszvót használom.
Forrasztás közben elhajlással és kilégzéssel védekezem a közvetlen gőz füst belégzéstől.
(#) kendre256 válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Vannak füstelszívó, tisztító berendezések, amelyeket nem kell közvetlenül a forrasztás helyére állítani. Az csak elszívóteljesítmény kérdése, hogy még az alkatrészeket is felszippantsa, ne csak a gőzöket.
Én a maszk helyett inkább az elszívást javasolnám, sokkal kényelmesebben lehet vele dolgozni. Profi gyárakban is azt csinálják, és napi 2-3 óra forrasztás már indokol egy kényelmes, biztonságos megoldást.
Itt vannak profi gyári megoldások, de szerintem lehetne ilyet csinálni is, ha van hova kivezetni a gőzöket (szűrve persze).
Itt egy másik
(#) joetaylor hozzászólása Jan 18, 2010 /

Én elszívó berendezést használok. Mindig is használtam, maszknak nem látom értelmét ha nincs hozzá egy légtisztító berendezés is, mert akkor a közvetlen környezet forrasztás után is szennyezett marad.
A "bolti" elszívók nagyon drágák, de egy jó teljesítményű porszívót simán át lehet alakítani e célra. Illetve ha pákával forraszt valaki akkor arra lehet füstelszívót rakni közvetlenűl.

Ezek az elszivok tipikusan milyen hangosak es mennyi aramot hasznalnak? Alberletben forrasztok es nincs olyan tul sok hely, szoval ha nalam van a motor akkor nem akarok megsukelulni, ha pedig kozos teruleten akkor felo, hogy az alberlotarsam (joggal) nem toleralna.

A pakara szerelheto elszivo szimpatikus otlet, bar nem tudom mennyire gatolna a mozgasban. Ilyet tudtok mutatni?

Egy masik kerdes: Hogyan lehet elvezetni a fustot igy telen ugy, hogy ne jojjon be a hideg?

Azon gondolkozom, hogy elszivo nelkul mi tortenik a fusttel. Az lathato, hogy felszall. Aztan meg szetterul a szobaban? Alighanem igen, abbol kiindulva, hogy a gaz kitolti a rendelkezesere allo helyet. Mi lenne ha egy orankent szelloztetnek? Az alatt leullepedik vagy nem?
(#) joetaylor válasza mondalaci hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Nekem van két OKI elszívóm az egyik nagyon hangos a másik csendes, de elég gyér a teljesítményük.
A másik egy Weller FE2 ez csendes és jó teljesítményű, bár szerintem most már egy kicsit zajosabb mint újkorában (most egy éves). Otthonra viszont ezek a "profi" elszívók drágák. Az OKI darabja van vagy egy ezres, a Wellert 759 ért vettem és adtak hozzá egy extra szűrőt.
Van viszon olcsó asztali elszívó ami valójában egy ventillátor.

Bővebben: Link

(#) mondalaci válasza joetaylor hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Nem egyertelmuek nekem az arak, amiket irtal. Azt irod az OKI darabja ezres. Mindosszesen ezer forint vagy ezer dollar? A Weller 759 ezer vagy 759 dollar?

Egyebkent azt hiszem igencsak meggyoztetek az elszivokkal kapcsolatban mert igy nem kigyozik mindenfele a fust, nem lesz fustszagu az ember fia meg a fal sem sotetedik el tole.

A link nagyon hasznos, koszi!

Jo otletnek tunik ez a csinald magad megoldas is. Ha nem kapok professzinalis megoldast (jo elszivokepesseg, alacsony zajszint) partizezer forintert akkor lehet, hogy a te verziodat fogom megvalositani.

Koszi szepen!
(#) adsl833593 hozzászólása Jan 18, 2010 /

Én is azt tanácsolom a forrasztásnál ha sokáig kell a gözök fölött hajolni hogy egy kis ventillátor segítségével old meg az elszívást Csőventillátór hozzá hajlékony gégecső (páraelszívóvoz) ugyanúgy mint a Wc-ben az elszívó berendezés.Ez már csak a te fantáziádra és leleményességedre van bízva.Én ugyan elég sokat forrasztottam már ,de egy kis kereszt huzat, egy kissé nyitott ablaknál vagy szabad térben ezt nem igazán tartom veszélyes munkának.Azért az egészség fontos szempont.Mindenki saját belátása szerint cselekedjen.

Euróban értendő. Leszedtem a tetejét, hogy lásd mekkoa betét van egy ilyenben. Nekem napi két óra forrasztással a képen látható "koszt" fogja meg fél év alatt. Persze amit látsz az csak a nagy darabos szennyeződés gondolom a alsó részek is fognak meg jó sok dolgot (többrétegű a szűrő).

Probálj venni e-bayen hátha... de szerintem lehetne csinálni is ilyet sokkal olcsóbban, mert kissé lehúzós az ára úgy érzem.

Én három cégnél dolgozom egyszerre és ahol nagy volumenű a forrasztás ott van egy külön szívó csőrendszer van kiépítve és arra csatlakozik mindenki.
Az pedig megy ki a szabadba. Szóval szerintem egy porszívó kivezetve a szabadba tökéletes megoldás lehet.
Bár PC ventikből építve egyet még halk is lesz.

A nagy doboz nem problema. Eleg faszan meg lehetne csinalni egy plexidobozzal amibe egy ventillator vagy egy PC ventillatormatrix van installalva es egy aktiv szenszuro, bar nem tudom, hogy hatasfokban mennyire maradna el a kereskedelmi cuccoktol. Hm, a plexi lehet, hogy megsem jatszik mert ha elkezd benne gomolyogni a fust az mar nem lesz olyan szexi
(#) mondalaci válasza adsl833593 hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Kereszthuzat az en esetbemben nem nagyon johet szoba, plane meg telen, ugyhogy valami belso aktiv szenszuros megoldas lesz belole.
(#) mondalaci válasza joetaylor hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Felelmetes, hogy mi gyulik ossze fel ev alatt. Mennyire hangos, mihez tudnad hasonlitani a zajszintet? Esetleg egy halkabb vagy hangosabb PC-hez? Azt hiszem szetnezek eBay-en.

Halk de mély hangja van. Puha gumi lábakon áll de lehet hallani a hangját (nem nagyon). Nem hasonlít a hangja a PC-hez de szerintem egy hangosabb PC talán közelítőleg ilyen. Keress rá a neten a zajterhelésre amit ez csinál. A típusa Weller WFE 2ES.
Az OKI típusa BVX201 de ez annyira nem jó.
(#) joetaylor hozzászólása Jan 18, 2010 /

(#) huba hozzászólása Jan 18, 2010 /

Sziasztok.
Én is érdekelt vagyok a témában. Szemüveget hordok, és főleg akkor döbbenek le a füst hatásával kapcsolatban, amikor ködös lesz a lencse a lecsapódásoktól. Láttam a pákára erősíthető elszívókat. Arra gondoltam hogy úgyis be akarok költöztetni egy klíma-kompresszort, és a szívóoldalra ha szűrön keresztül bekötnék egy csövet, a pákára erősített szilikoncsőtől akkor az megfelelően elvezetné e a füstöt, vagy nincs elég hordereje.
Porszívó zajszennyezettség miatt kilőve, a többit meg folyton kell állítgatni.
(#) lanti válasza huba hozzászólására (») Jan 18, 2010 /

Szia! Nálunk a gyárban elszívókat csináltattak mik egy flexibilis csövön egy központi egységbe csatlakoznak! Ezek egy kis kürtő szerű valamik bennük pillangószeleppel amit kézzel állítasz.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem