Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Elkezdtem egy (kezdetleges, csak f84!) step. vezérlőt PIC-kel. Egy ilyen motorral, amit gondoltál...
Jól néz ki, csak visszaérkeztünk a fogaskerék problémához... Még nem tudtam utánanézni, hogy hol érdemes maratni.
Bocs, de következetesen rosszul számolod a fordulatszámot. A fordulatszám 50x60/póluspár, vagyis 1 perc alatti periódusszám/póluspár
És mennyire igazad van, beugott nekem is!
Póluspárszám.... Már meg is buktam volna Hiába, rég foglalkoztam vele, pedig nem árt néha ismételgetni! Köszi az észrevételt!
Úgy gondolom, hogy az unipoláris léptető motorokkal könnyebb lenne megoldani a hőmérsékletfüggő NYÁK haladási sebességét, mint a fázishasogatásos vagy frekvenciaosztásos módszerrel vezérlelve. Ezt csakis akkor tudom én is megerősíteni, ha már működik a teszt lamináló berendezésem. Nem baj, ha több irányból is van információ, talán hamarabb megtalálható a legideálisabb módszer. Az is lehet, ezen a jelen motoros verzióval is tökéletes lesz a végső megoldás
Hello.
Lehet hogy már kérdezték ezt: azt szeretném tudni hogy mi a nyákkészítés folyamata:mivel marod meg,mivel rajzolod meg.És ha valaki tudja ezek kelléket árait is érdekelni köszönöm.
Sziasztok!
Olvasom a topicot,szerintem legesyszerűbben egy csigahajtással lehetne megoldani a lassítást.Ilyen motorokat videokból lehet kitermelni,enneka fordulatszámát könnyebb lenne szabályozni,bár itt a nyomaték még kérdéses.Ha otthon leszek ,teszek egy kísérletet.Sima dc motorok aminek a forgásirányt is lehet könnyedén változtatni.Egyébként a mikrókba is ilyen a tányérforgató motor,mint ami a laminátort hajtja,de az elindul mind a két felé,amere épp kedve tartja ,arra forog.A pörköltnek mindegy... István.
Szia Magam!
A legegyszerűbb az, hogyha fogod a méretre vágott nyákot és alaposan megtisztítod. Ezután kinyomtatod a tervet megfelelően tükrözve és indigóval átrajzolod a panelra. Mivel az indigó nyomot hagy ezért már csak filctollal át kell rajzolnod, de többször is akár 5-6-szor hogy ne marjon majd alá a maróanyag. Ha ezzel meg vagy akkor vagy vas-kloriddal, vagy pedig hidrongénperoxid és sósav keverékével tudsz maratni. Sok sikert! Ha kérdésed lenne Írj. Idézet: „A pörköltnek mindegy...” Ez jó Amúgy az ötlet nem rossz, videó van elfekvőben valahol nekem is...
Helló!
A videók között magyar nyelvű, lépésről-lépésre videók közül válogathatsz! Nézd meg!
Sziasztok!
Tegnap hallottam erről a fóliáról. Mindössze egy kérdésem lenne vele kapcsolatban. Ez egyszer használatos vagy újra felhasználható? Segítséget köszönöm.
Szerintem ez olyan mint a műnyomópapír, és az egyszerhasználatos.
helló.
köszike a segítséget és közben egy két helyen is körbe néztem és ott csak vas-kloridot írnak most mindegy hogy vas-klorid sósav vagy hidrogénperoxid és sósav keveréke meg valamilyen királyvízet emlitettek erre a célra.
NEm tudom te hol nézelődtél de a vas-kloridhoz nem igen szoktak sósavat alkalmazni. (én még ilyenről nem hallottam, lehet azér mer hidrogénperoxiddal maratok) a királyviz helyett meg meleg csapi víz a legjobb.
Szia!
Pedig a Wolfos gyorsmaratóba is vasklorid sósav keverék van.
Azér mondom én még nem hallottamn róla, mert mindig is hidrogénperoxiddal marattam. De most már ezt is tudom
Sziasztok! Beszereztem a laminátort (most égetem ki a szagot a teraszon) meg vettem néhány alkatrészt is de persze nem volt olyan mi kellett volna! Szóval a triakok Z0405MF helyett két jó nagy BT137 mi 8 A bír,opto az volt szerencsére,a KTY84-130 helyett 81-220-at kaptam csak de az elég kicsi sajna 150 fokig megy csak nem 300-ig A tirisztor ugye jó lesz? Egy dióda esetleg nem teszi meg a hőszabályzást?
Idézet: „Olvasom a topicot,szerintem legesyszerűbben egy csigahajtással lehetne megoldani a lassítást.” Szerintem nem olvastad el, mert hogy a legegyszerűbb egy csigahalytás lenne, az fura lenne(az alap probléma meg van oldva!)! Egyébként nem te tehetsz róla, előre látható volt, hogy így elferdül a téma, ha valaki le akarja cserélni a jól működő motort léptetőmotorra, saját kedvtelésből. De az se baj, csak olyan furán alakulnak a válaszok, hogy kicsit már kezd zavaró lenni.
Szomorú vagyok de valahogy majd összehozom!
Nos urak!
Szétszedtem a laminálót, Az általános látvány fogadott: Ugyanaz a szinkron motor, mint a tiétekben, a szabályozás bimetall-kapcsolóval. Ti hogy kezdtétek a kísérleteket? Mert alapból ugyebár nincs annyi hő, hogy megfelelően tapadjon a festék. A hengerek hőfoka nálam 120 fok. Gondolom először ki kéne iktatni a szabályozást
Visszaolvasni, visszaolvasni....
------------------------------------------------------ Apropó, hol készítenek tehát fogaskereket?
Igen azt és a görgőket alkalmassá kell tenni a felfüggesztés,csapágy résznél,hogy a 2mm-es nyák is beleférjen mert papírhoz van méretezve és felül ha vastag a nyák nem a rugó hanem a görgő enged mi gyorsan amortizálná a készüléket!
Sajnos ez annyira egyszerű, hogy nincs rugó, vagy legalábbis nem látok benne, pedig jól körbenéztem benne.
Két világossárga gumihenger, alattuk illetve felettük a fűtőtestek, az egészet két oldalról egy-egy műanyag bak fogja össze, a motor a bemenő oldal felől nézve jobb kéz felől van. Attila: visszaolvasok én, ne izgulj.
Itt nézz körül Kedves Attila:
igyekeztem budapestit keresni Fogaskerék-gyártás 1. Fogaskerék-gyártás 2. Fogaskerék-gyártás 3.
Na a kísérletem kudarcos lett, de nem adom fel
Kiiktattam a bimetallt, szépen tolom át rajta a panelt, már harmadszor, erre megáll, pont úgy hogy félig volt benne. Na mondom ez szép. Biztos elszállt a hőbiztosíték. De ilyen hülyén megoldani valamit, attól még a motor foroghatott volna tovább. Marhák voltak a gyártónál. Most kicsi nyomozói munka következik, csak megvárom míg kihűl
Valami hőszabályzó kell mert szétég! Én arra gondoltam az eredeti bimetálost vagy kicsit elszigetelem vagy spanolok rajt még nem vetem ki és lekapcsolna mondjuk 180 fokon így nem a hőbizti hal meg a kísérleteknél! Volt hőszabályzós 5000-ért de az csak 250W-os volt azért nem mertem megvenni.
Az enyémben ilyen van: bimetall kapcsoló.
Ezekből lehet kapni különböző értékűeket, majd utánanézek, így az eredeti védelem is megoldott lesz. A hőbiztit nem preferálom, mert egyszer használatos. De az eredmény magáért beszél: Amikor másodszor ment át a panel, akkor mértem az infra hőmérővel a hengerek közti hőfokot, és 185-195 közt mértem. Teljesen jó, gyönyörű panel lett az eredménye! A két műanyag bakot kicserélem valami rugós felfüggesztésre. Nekem sajna ilyen rém egyszerű gép jutott, hogy még a rugót is kispórolták belőle.
A tied akkor milyen? Ott a spanolórugó és egyben rögzítő a képen! Rossz a minőség de csak telóm van!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |