Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   977 / 3595
(#) llaci56 válasza kowi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Felfújtátok kompresszorral?
(#) SALáta válasza kowi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Nekem egyszer volt hogy a roboteszterga egy összerozsdált anyagot hozott ki az épp munkált darab helyett. Valahova beesett a szalagról és a gyakori tisztításnak hála egyszercsak felbukkant a "semmiből". Aztán volt beejtettem a kalapácsomat és nem hozta ki a forgácskihordó, kitudja hova esett.
Ma volt az első munkanapom, ez nem eszterga hanem egy megmunkálóközpont, annyira régi hogy majdnem velem egykorú, de jól muzsikált ma. Igaz időm megkeresni a forgácsoskonténert még nem volt.
A macskám a bébikaját falja, jobban ízlik neki a paradicsomos bébikonzerv mint a macskakonzerv. Multkor egy egész főttkrumplit ett meg. Az anyja meg a paradicsomot leeszi a kertből.
(#) googa hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok! Reklamáltam, de mivel nem tudom bizonyítani, hogy nem használtam, ezért Ők tudják bizonyítani, hogy a számla alapján viszont használtam.
Én, mint biztonságtechnikai szakember mondtam nekik, hogy simán vissza lehet élni egy ilyen szolgáltatással, erre kiröhögtek, hogy ez náluk teljesen lehetetlen... Hát, ha K.A.P. poénjára gondolok ,akkor azt mondanám, hogy a TESCO-ban vett fém faházat, kvázi a fából vaskarika már a kanyarban sincs. Én mondtam, hogy mi is tudnánk a cégnél, egy kis energiaráfordítással SIM-et másolni, legalábbis számot biztos, az ID már nem biztos. Aki meg bent dolgozik egy ilyen cég megfelelő osztályán, az meg mindent megtudhat.
Annyit tudtam tenni, hogy csomagot váltottam, így a korlát elhagyása után nem kell ráfizetni, csak a kapcsolat lassul le.
Ha ki akarom deríteni, hogy tényleg az én cuccomról lett használva, akkor meg kellene szereznem a cella bejelentkezési listát. Amit csak hatóság kaphat meg. Értitek, saját magamról infót nem kérhetek... Most jelentsem fel őket 20.000 HUF miatt? Á, szörnyű, hogy mik vannak.
(#) Stadi válasza googa hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Végülis 20k-tól már foglalkoznak az ügyeddel a rendőrségen. (Tényleg, végül életbe lépett az, hogy akár már 100Ft-tól nyomozniuk kell?)
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Örülök, hogy újra van állásod.

Az én kutyám meg szereti a zöldséglevest. A savanyú borsólevest imádja. Csak a paradicsomot és a paprikát hagyja meg. Ezekért átküldheted a macsekot.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Le adták
(#) DuMatyi válasza googa hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Jelentsd fel, borogass asztalt, verd ki a balhét. Szép szóból nem értenek. Azt hiszik, hogy mi vagyunk értük, és nem ők értünk.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Édesapám! Én szerelmes vagyok az egyik birkába, szól a pásztorfiú. Aztán hímbe, vagy nősténybe-é? Szól az apa.
Még szép hogy nőstény! Horkan fel sértődötten a fiú. Nincsenek nekem ferde hajlamaim!
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Most őszintén...mit érnél el ezzel? Megváltozna ettől valami? Szerintem semmi. A befektetett energia és az esetleg elnyert jutalom egyáltalán nem lenne arányban. El kell fogadni, hogy ez Magyarország! Bármennyire is büszkék vagyunk akármilyen képzelt vagy bármilyen valóságunkra, aki büszke...ilyenek vagyunk! Itt nincs értelme azt mondani, hogy ÉN NEM! De igen, hiszen én is közéjük tartozom, és én is része vagyok ennek a mentalitásnak.
Most nem folytatom, bár köbzoli azt mondta, szereti olvasni ahogy filozofálok. És jól megveregette a vállamat, olyan ...de hülye vagy fiam...pillantással. .
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

(#) Rober_4 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Csak azért mondtam, mert egyik ismerősünk webkamerát tett a békákhoz, és vele is csináltak riportot, de az csúszott pár napot ahhoz képest amit ígértek. :peace:
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Igen, én linkeltem! Jókat röhögtem rajta. Kedves könyvtáros kolleginák mutatták, könnyezve a röhögéstől. A "verd ki a balhét" tartalmú hozzászólásból hogyan sikerült asszociálni a KJFG-re?
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Csak a hozzád való szólás motivált a válasz gomb megnyomásakor, nem a hozzászólás tartalma.
Egész nap ezen röhögtem, és tegnap óta nem megy ki a "dallam" a fejemből. ( nehogy csengőhangot csináljak a farkas szólamából, amit hozzád rendelek. )
Most töltöttem át telefonra, hogy holnap a többiek is röhögjenek bent melóba egy jót.

Tudtad hogy az Orosz alkotója, Magyarországon egy animációs stúdióban kezdte a pályafutását?
(#) Stadi válasza hapro hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Nyugodtan lehet mondani, hogy hülye vagyok, de én múltkor 8 Ft-ért vertem az asztalt.

Történt ui., hogy kedvenc helyi kukáscégünk elfelejtett lekönyvelni nekem egy csekket. Már másodszor. Ilyenkor egy darabig szorgalmasan dobálom a kukába a hátralékról szóló papírjaikat (vissza a feladónak ), aztán megunom, és bemegyek az ügyfélszolgálati irodába (budiméretű talponálló, két ablakkal) rendet rakni. Természetesen mire végzek, már legalább öten lihegnek a nyakamba, ökölbe szoruló kezekkel, mivel a nyilvántartás - bár számítógépen is olvasható - csak papír formában áttekinthető és egyértelmű. Legalábbis eddig még mindig előkerült a "nagy könyv". Szóval a 8 Ft. A befizetéseket "sorfolytonosan" könyvelik, azaz ha egy kimarad, akkor a következő belép a helyére. Az előző rendrakáskor kibogarászták, hogy igazam van (naná, én vagyok az ügyfél! ), és az addig lekönyveletlen (valójában másik ügyfél nevére könyvelt) csekket szépen betették utolsónak a sorba. És a "jól" végzett munka örömére azonnal ki is vetettek egy havi késedelmi kamatot. Persze erről csak később értesültem. Érted, bemegyek, eltöltök fél órát az "irodájukban", nagy nehezen megtalálják, hol *szták el ők, és ezt megköszönik avval, hogy fizessek késedelmi kamatot arra a lóvéra, ami időben be lett csengetve nekik. Noooormális?

(Szerk.: Nem külön a 8 Ft-ért mentem be reklamálni, hanem a következő hibázásuk miatti "rendrakásnál" vetettem fel a témát.)
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Igen, és azt hiszem ő a Kistehén ötletgazdája. Áttölteni a telefonra és csengőhangot rendelni hozzám... egy mozdulat! Húúúúúúúúú
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

Nem tudom, engem ez a jelenség (mint "kistehén") valahogy nem tud lekötni. A fenti jelenetet többször is végignéztem, hogy hol kell nevetni rajta... Pedig szeretem a humort.
(#) valve válasza googa hozzászólására (») Jan 25, 2010 /

2009 év közepe...

A szolgáltató nevét nem említeném. Annyi elég, hogy a Huawei mobil-internet. Szóval ott tartunk, hogy ellopták a főnök Dell Notebook-ját a nyalánkságokkal együtt, táska, WD Passport merevlemez, távirányító, egyszóval mindennel köztük a mobil-internettel. Mindeközben kijött a mobil számla. Főnöknek ugye nemtetszik, ígyhát nyomás a szolgáltató. Ottan úgy fogadnak, hogy a potenciális kuncsaftok között zsebredugott kézzel, probálja elmagyarázni egy gyűrött inges férfi, hogy sajnos ez ezzel jár, és hogy ez ellen nem nagyon tud ő semmit tenni, ki kell fizetni a számlát, majd lekapcsolják a hálózatról de az elveszett mondem díjat is ki kellene fizetni, bla-bla.

Ok. Elmondom a boss-nak. Annyit mond, hogy nem! Nos valahol mindenkinek igaza volt, de nemkell magyarázni, hogy ki pártján tutajozom. Tehát visszamentem a szólgáltatóhoz. Mikor megláttam a férfit kivel beszéltem, ő mosolygott (olyan gondolatokkal kb. hogy na már megint itt van ez a muki) én meg mérgesen (csakazért mert többet nem akartam odajárani) úgy indítottam, hogy: "Jónapot kívánok. Egy panasszal jöttem és kérem hívjon ide nekem egy felettest mert nem szeretném elmondani a mondandómat 2x." Eltelik 5-10 perc várakozással, meg is jön egy illetékes, öltözete egy üzletemberhez illően, -bemegyünk egy irodába majd, elmondom, hogy nem vagyunk hajlandóak fizetni. Részünkről két elfogadható megoldás létezik. Az egyik az, hogy nem fizetünk ugyebár a másik meg az, hogy elmegyek egy napilaphoz írunk az újságíró ismerősömmel egy sztorit majd ezzel az incidensel lesznek tele a hírek.

Nos írtam eleget de a lényeg az, hogy a gyűrött inges palit kiküldte és elmondta, hogy nemkell fizetnünk.
Kijöttem és azóta megkerült a Notebook a tartozékazival együtt.

Egyszóval inkább áldoz a szolgáltató egy potom összeget, mintsem rontsa a hírnevét...

Menj be s mond meg, hogy vagy utánnakeresnek ki használta a modemet (ha így van ugyebár (az elkövetkezőkben is megteheti)) vagy mész a sajtóhoz. Biztosan van biztonsági emberük...
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Drága barátom, megváltozna! Akkor engem nem néznének birkának, és ha kicsit, de győzedelmeskedtem azon a multin, aki birkának nézett. Tudod, az én javamra még sohasem tévedtek, úgyhogy jó okom van feltételezni, hogy minden ilyen "tévedés" szándékos. Gondolj bele, ha minden embernek jogtalanul kiküldenek egy 20 Ft-os csekket, vagy olyan apró betűvel és/ vagy indokkal számolják fel, ami jogosnak tűnik, de nem az (például az Invitel számolt fel számlakiállítási - számlarészletezési díjat akkor is, amikor ez már nem szolgáltatás volt, hanem törvényi kötelezettsége - a szép emlékű TV ügyvédje című érdekvédő műsorban robbant ki a botrány), és Te, meg 98 másik ember nem fog reklamálni, csak én, azaz... vesztettek 20 Ft-ot, de nyertek 1980-at. Nyilván aki nem törődik vele, nem fog 20 Ft miatt 70 Ft-ot postai bélyegre költeni, azaz ők nyertek. Még csak száz emberről és egyetlen jogosulatlanul szedett tételről beszélünk. Igaz, hogy picinek tűnik a tétel, de szorozd meg a felhasználók számával, és a további egyébként jogalap nélkül szedett, vagy látszólagosan jogalap nélkül szedett tétellel. Egy here "ilyen-olyan" címzetes igazgató éves prémiuma kijön belőle... Ezt én nem vagyok hajlandó fizetni.

Így működik. Sajnos mindenhol arra kell számítani, hogy átvernek. Honnan tudom? Otthon rendszeresen összesítjük a számlákat, és volt rá példa, hogy az E.OFF kétszer postázott egy negyedévet. Milyen érrdekes, az én javamra még sosem tévedtek, azaz nem volt arra példa, hogy egy negyedévet ne postáztak volna. Nahát... Csak én hiszem úgy, hogy ez nem lehet véletlen, hisz a statisztikai szóródás az szimmetrikus görbe, és nem aszimmetrikus...? Emellett a piac liberalizációjának köszönhetően ma már nem tudom megmondani, mennyibe kerül 1 kWh elektromos energia, azaz gyakorlatilag ott vágnak át, ahol akarnak. Anyám sem értii sokszor, és engem is belevon a számolgatásba, de már meguntuk, hogy más szemétsége miatt fél vasárnapjaink mennek rá erre. Azt hiszem vagy kell írnom excel számolóprogramot, vagy hagyni kellene a francba, de akkor ők nyernek...

Sajnos Magyarországra egy erős önérvényesítő magatartás szükségeltetik, különben becsapnak, átvernek, megkárosítanak! Ne hagyd!
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Jó reggelt mindenkinek.

Matyi ezt nagyon szépen levezetted.
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Este az öreg pásztor számolja a birkákat: Egy, kettő, három négy, pá édes, hat, hét... Hasonló szituációra gondolsz?
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Valóban elég érdekes. Ennyit a reklámozásról.
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Annak idején bevezették az alapdíjat. Az kapásból 30% os áremelés volt, mivel addig a szolgáltatás árában benne volt például a vonal fenntartás. most meg rendelkezésre állási díj, készenléti díj, hálózat használati díj és miegymás formájában kétszer beszedik. Természetesen a szolgáltatás árából nem engedtek, csupán mellé csapták a fent említett tételt. Egyre körmönfontabbak, és új meg új tételeket találnak ki. A következő kedvencem az új műszaki vizsgázatatás. Azt mondták, hogy nem lesz drágább, pedig igen. Emellett ha például egy lízingelt kocsit repedt fényszóró miatt kivonnak a forgalomból, akkor a bank egy összegben követeli a tartozást, mivel hiába helyezték újonnan forgalomba súlyos tízezrek árán, a bank egy egyszer már forgalomból kivont gépkocsit nem tekint értéknek. Köszönjük!
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Na látod, az ilyen hasonló húzások miatt akartam mindenképp az Osztrák határ mellé költözni.
Amit számlát fizetünk mi, abból csak 4 - 6000Ft a tényleges fogyasztás, ja igen amúgy 12 -13000.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

A németek árulnak ilyen fóliát múltkor találtam is egy oldalt, meg gulasoft kolléga is onnan rendel/t. Szóval lehet kapni nem csak tőle, csak kis tételben nem éri meg, mert több a postaköltség, mint maga a fólia ára. Viszont ha sok ember összefogna és együtt rendelnék meg, kakor tuti olcsóbban kijönne. :yes:
(#) gg630504 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

(#) titi hozzászólása Jan 26, 2010 /

Bedöglött a mosógépünk. Na mondom szedhetem szét.
Hát mit mondjak, megszenvedtem vele, míg lebontottam az oldalát. Úgy néz ki, csak a szíjjat dobta le magáról.
Amikor megforgattam a dobot, láttam, hogy nem nyolcas, de 8*8-as van a dobon lévő tárcsán. Nem is csoda, ha ledobja magáról, ilyen holtjáték mellett. Na kész, gondoltam mehet vissza az oldala...mit mondjak, azt hittem szétszedni nehezebb...tévedtem. Olyan eltérések vannak a csavaroknál a furatok között, mint...
Most megy a próbaüzem, remélem sikerrel...
Csak arra akartam rávilágítani, hogy a mai mosógépek nyomába nem érnek a régieknek, amik 20-30 évet is kibírtak.
(#) Georgee válasza titi hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

A multkor én is így jártam vele, csak itt az ékszíjba volt pár kilométer. 4 napig rohangáltam ékszíjért a poén, 1265 ös a gyári szíj, ami nem szabvány, igy 1275-öst tettem fel, épp hogy jó, bár nagyobb tehernél csúszik. A csavarok, hát itt is akadtak gondok. A szűrő meg ki van spórolva a szerkezetből.
(#) titi hozzászólása Jan 26, 2010 /

Na, közben sikeresen lezajlott a próba.
Még szerencse, hogy műszerészként van bátorságom belenézni...egy mezei halandó ezért a pár perces munkáért márt jó kis pénzt kifizethetett volna. Arról nem is beszélve, hogy nem biztos, hogy rövid időn belül találna szerelőt, így még több bosszúsággal jár.
Ez persze talán nem lenne szükséges, ha normálisan lenne legyártva.
Na kíváncsi leszek, meddig fogja bírni!?
(#) titi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Így ahogy írod, valóban jobb nem is beszélni róla!
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Én így szoktam, csak mindíg olyan nagyot üt benne valami amikor belepiszkálok...
Következő: »»   977 / 3595
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem