Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Jó, de az AD162-nek a párja is ott kell legyen, az az AD161-es. Egyébként az lehet, hogy az NZC420, ami most így "beugrott", azt sokat javítottam. Abba BD (KD?) 2xx végtranyók vannak, ugyanolyan tokozással, mint az AD161-162.
Sehogy nem tudom felidézni az NZC-ben az AD párt. Tokozásra azonos, de KD tranyók ugranak be. Sajnos csak a 150-esről találtam doksit, abba már IC-s végfok van. Az ilyen tranyókat a Lengyelek is használták, pl. az M531-es kazettás végfokába, de ott BD-vel jelölték.
Igen az AD161 is ott van de összesen 2 pár van tehát két 161 és két 162 meg van még egy tranyó csak az valszeg jó úgy ott ahogy van mert az már tesla logót visel meg félig lekopott a neve
UI: megnéztem na az a KD 602 vagy 603
Akkor passz, ezek szerint erre már rosszul emlékszem. Sok szerencsét, ezeket csak odafigyeléssel lehet javítani, meglehetősen kényes tranyók. A 161-est is cseréled? Nem valószínű, hogy egy zárlatot túléljen.....
az jó mert a 161-et azt nem cseréltem de az első zárlat után is működött de lehet hogy ő a hibás aztán csak azt kéne lecserélni
na mindegy holnap akor kicserélem a 161-et is és meglátjuk de ha má megyek venni tranyót akkor veszek 161-et meg 162-t is. Ha már lúd akkor legyen kövér.
Quad OPA-nak esetleg az LM837-et ki lehetne próbálni. Egyszer vettem is, de még nem jutottam hozzá, hogy be is építsem valamibe...
Ha kicseréltél trimmerpotikat, és nem állítottad be a végfok munkapontját a csere után, akkor lehet, hogy csak egymás után fogja kinyírni a tranyókat. Jobb lenne szerezni valami kapcs. rajzot a készülékről, esetleg visszarajzolni a panel alapján. Azt lehet tudni, hogy a végfok dupla tápfeszről megy-e vagy szimpláról? A kimeneten a hangszóró felé van kondenzátoros leválasztás?
Találtam rajzot a Tesla NZC140-hez.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a két kondit össze tehetem e egy buffer mezőbe, van e köztük valami különbség a feszültségükön kívül?https://www.hqelektronik.hu/info/hu/10000_100p.html10000µF/10010000µF/80VV[/url][url=https://
Itt valójában 4 tranzisztor alkotja a végfokot, de csak három kapcsolódik galvanikusan. Ennek a 3-nak kéne "belőni" a munkapontját. Megnézném a csatoló elkót is, amely - valószínűleg - Tesla szokás szerint 4 db 500 µF -es rózsaszínű fekvő elkó párhuzamosan kapcsolva.
Ez jó bármilyen végfok előerősítőjeként???
GTC 5-M hangszínszabályzó modul Ára : 4 000,- HUF + ÁFA GTC 5-M
Segitsegre szorulok.... !!
Szerintetek melyik jobb egy 2x23V/2A trafo(5.1 hazimozibol) , vagy van egy szamitogeptapegysegem amin a szekunder : 12V/6A Szerintetetek ez a kapcsolas : Ezzel ( 70W TDA...) , MUKODNE evvel a 12V/6A eres szamitogeptappal ? Es avval a 2x23V/2A trafovval mukodne egy masik erosito !!!....kene ide javasoljatok egy olyan erositot hogy azis legalabb 50W telyesitmenyu legyen Aki segitenne annak megkoszonnem nagyon szepen !!
Sziasztok igen közbe én is szereztem kapcs. rajzot de azért köszönöm.
Igen egy darabot cseréltem a végfokbankb p9 es szimbólummal a panelon azt meg még nem tudom melyik poti is az megnézem és nemsokára megírom (köszi a türelmet ). Aztán még annyit hogy jelenleg ha bekapcsolom akor elméletben működik gyakorlatban meg nagyon melegszenek az R30 R31 R30' R31' ellenállások de lehet a túlfesz miatt.
megvan hogy mihez csatlakozik: T10-hez és annak a bázisához kapcsolódik szerintem ez a hibák forrása
U.I.: A táp, az igen, kettős csatolású (2 fázis, és 1 "0")
Lassabban. Ez egytelepes a Szilva által betett .pdf szerint. Itt van egy stabilizált táp is. az jó? 22V-ot kéne adjon, azt nézted, hogy a tápfeszültség rendben van-é?
Mi a kérdésed?
Az, hogy neked mi a jobb? Azt csak te tudod eldönteni. Én nem szórakoznék a számítógép tápjával végfokhoz az biztos. Nekem sokkal megbízhatóbb, jobb, igényesebb a trafós megoldás. 2X23V-ból lesz olyan durván 2X30V-od. Egy javaslat: építs hozzá TDA7294-et. A trafód teljesítménye elég kicsi, de monoban elég az 50W-hoz.
igen megmértem az 15.4v
asztán a diódáknál(D1, D2) ott 28,3v van T.A. szamóca
Es ha ehhez kotom a 2x23V ?
Nem lessz jo ? Kep !!
A tápfeszültség értéke 22V. Ha annyit mérsz, akkor szólj, addig meg "tuningold" a stabilizátort.
jó okés de hogyan? a potit tekergetve nem változik semmi...
Ja, ha nem érted, hogy működik, akkor nehéz lesz megjavítani. A poti azért van, hogy a 22V-ot be tudd állítani. Valami rossz benne. 3 tranyó az egész.
aha... akó nagyon gaynus nekem ez a KD602 de ha az halott ako pász nem tudom helyettesíteni mert nincs belőle másik....
Az szerintem 2N3055. Akkor mégis?
Szerk: Szerintem nem lehet halott, mert ha zárlatos volna, akkor több lenne a fesz. Ha szakadt, meg kevesebb. De Te méred, én innen nem láthatom.
Szerintem ez valahogy nem akar működni mert hát hfe mérésben ad pnp-be és npn-be is kettőt szóval passz... dióda mérésnél meg emitter-kolektor mérésénél végtelen ellenállás, bázis(+)-kolektor(-) 522 asztán bázis(+)-emitter(-) 530 tehát elvileg mmennie kellene dióda mérés szerint asztán meg h most pnp vany npn hfe szempontjából meg jó kérdés....
szerk.:az a tranyó az akkor is Tesla kd602 vagy 603(az alja lekopott egy kicsit...)
túltuningoltam.... ez még a jobbik eset mert terhelés sincs rajta meg semmi se ezért nem szált el de a táp az 27.1V. A potival továbbra se tok sokat kezdeni bármerre csavarom semmit nem változtat tehát akkor hogy is vegyek el a feszkóból?
fura értéke van az R38 nak mert hogy 2k1 van 330ohm hejett szerintem vagy tévedek és jó az R38 értéke?
603 nincs, 602-öt keress
Sziasztok
Az itt látható képen egy Vf2 kapcsolása van , az lenne a kérdésem , hogy mekkora feszültség megy át a pirossal berajzolt ellenálláson. Rövidzár védelmet szeretnék bele építeni és úgy tudom hogy ide kell az ellenállást betenni és mérni a rajta eső feszt , és egy bizonyos feszültségmellett le kell kapcsolnia az erősítőnek. A feszültség az függ a fet kimenő áramától és azt szeretném tudni, hogy mekkora az a fesz amit jó állapotban tehát nem rövidzárlatban mérhető ezen a ponton. Ha jól gondolom akkor a kivezetésen van egy normál fezsültésg és nekem ezt teljesen el kell nyeletnem az ellenállással aztán ha nő az amper mint amit a számítások során megengedtem akkor nő az ellenálláson eső fesz is és ennek el kell érnie 0,6-0,7V ot hogy egy tranyót kinyithassak vele. Ezt ki lehet számolni ohm törvényével, ha tudom a feszültséget . A válaszokat előre is köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |