Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hogyan építesz ujjat? Génsebész vagy?
Ja úgy értettem hogy új mélyládát.
Kérem olyan válaszoljon, aki tud is válaszolni. Köszönöm.
Attól még ,hogy a QTS 0.52 még lehet reflexdobozba tenni. De az ilyen hsz-ek nél mitsem ér az "adatlap", mivel nem találsz 2 egyformát , olyant meg pláne mint az adatlapon.
Értem. De milyen dobozba tegyem, hogy "jó ütős mélyet nyomjon?" Tudom hogz az MNC nem az érzékenységéről hires, de szerintem egy szobába elegendő. Megfelelő a már meglévő, vagy készitsek újat?
Most ütős, vagy jó? Mert nem mindegy, és nem ugyanaz.
Másrészt ezek nem a Sun paraméterei, azoknak 1,0 fölötti teljes jósága volt/van. A mostani FX-hez nem sok a köze, azon túl, hogy sárga. Mekkora is ez a hsz?
Szia 30cm-es. Olyat szeretnék amely lemegy 40-45hz környékére, de minél nagyobb hatásfokkal. Meg lehet ezt oldani?
Helló mindenki!
Na hátha akad köztetek valaki aki tudna segíteni nekem. 2 kérdésem is lenne 1. Van e köztetek valaki aki megpróbált már bepréselni valamiféle mélyládát egy Renault Masterbe mégpedig előre a fülkébe?Mert ha igen szivesen fogadnám a tapasztalatokat,h mit lenne nekem érdemes belefaragni? 2. Nem oly régen csintam egy aktív szobai szubot,nem rossz de nekem még jobb kéne a lágy tiszta mély hangokat szeretném még jobban hallani.A hangszóró ami van benne az egy SAL XPRO 30100-as.A jelenlegi láda belső méretei 490*490*490 és 30-as MDF-ből van építve.Belülről a láda meg van felezve és a felezőn csücsül a mély a 2 légtér össze van nyitva és a fölső részében van a reflexcső 2 db viszont az egyiken hagytam csak rajta a cső teljes hosszát a másikat tőböl levágtam.A csövek eredeti mérete: 104*250. Na ezen adottságok mellett,hogyan tudnék még jobb hangot kicsikarni belőle? Ha lehet no OFF építő kritikát szívesen fogadom és a jó ötleteket.Előre is köszönöm mindenkinek aki tudna valami használhatót mondani. Ui.: a láda beülről 30-as szivaccsal ki van bélelve egy kép az előzőről,h legyen valami vizualitás
Szóval bandpass ládát csináltál. Szerintem a nyitott részbe felesleges annyi csillapítóanyag. Így lazán elrendezve inkább a zárt részben érdemes alkalmazni. A nyitott részben inkább az oldalfalakra kéne ragasztani némi csillapítóanyagot. Azzal még tudod hangolgatni is. Bár a tőből levágott reflexcső.. szerintem igencsak félrehangolja. Sőt.. egy bandpasst nem ennyire egyszerű megtervezni, hogy megfelezem a légteret, meg rakok bele csövet..
az előző kép nem teljesen fedi a leírtakba szerplő ládát,de ha figyelmesen olvassátok nektek is leesik itt egy másik kép
Háát Ha Sun, akkor sztem nem. Reflexben kiemel 80-100Hz környékén, szóval "ütős" lesz, zártban meg egyenletesebb mélyben, de 45Hz-től indul az átvtiele. Utóbbi azért mégis sokkal vállalhatóbb, mint a b-reflex.
Akkor a zárt mellet maradok. Megfelelő a már meglévő láda(belső méret 50x32x35,5) vagy érdemesebb egy ujat épiteni? Úgy értem hogy sokkal jobb lenne ha újat épitenék, megérné a fáradtságot?
Előre is köszönöm.
Elvileg 60 liter körül elmegy még. Lehetne picit nagyobb.
Az oldalak aránya jo? Vagy az nem fontos?
Ha csak mélyben használod, akkor mindegy kb.
JL Audio 10W0-4-hez milyen meretu ladikot ajanlotok ?
Hol fog szólni?
Ahh igen.
Ez megint lemaradt: Autoban.
Szevasztok,
mi van akkor, ha kisebb ládát készítek, mint amit a WinISD mond. Szobába lesz, Monacor sp202c mélynyomónak+ a hifi reprói mennének még a ládába. Egy ilyen all-in-one láda lenne, benne erősítő stb.
Nem tudni ennyi infóból, lehet hogy nem baj, mert a WinISD nem tudja meghatározni mekkora térfogat a megfelelő.
hát valami 127l emleget, de mit szeretnél tudni?
Na, az biztos hülyeség. Dobozmérethez főleg a T-S paraméterek kelenek, másodsorban a hallagatás körülményei, aztán a hangszóró lengőrendszere, mozgórészei.
Nekem 30-35 liter zártban kellene.
THX.
32 lesz a nyero. Ahoz nem kell furni-faragni. - ezt a legmenyiseget meg ellassam csillapitoanyaggal ? ) A kovetkezo feladat: 8IB4 Gondolkodom a isobaric megoldason. - terfogat sporolas miatt. Te latsz a terfogatcsokkentesen kivul pozitiv erveket ? - esetleg negativ ? Osszeillesztheto egy Coral HE-98-al ?
1 sal hvs14 váltó egy sztereó erősítőre kötöttem, amiről csak annyit tok, hogy fischer classAII hátulján 4 hangszóró kimenet ebből rákötöttem az egyikre. (lehet hídba kellett volna?)!
Sajna nem vagyok teljesen otthon a műszaki dolgokban mivel kéne megmérnem hogy szakadt-e? A hangszóró egy öreg sal sb3030 sehol sem találtam leírást róla mert hamar kifutott széria volt kb.8 éve és csak annyit tudok róla hogy 20hz-től 2000hz-ig és 8ohm-os! most vettem 1 mini sztereó erősítőt a mélyhez csak nem tudom, hogy hogy kössem rá a mélyládát:S ebben is szeretnék kis segítséget kapni ha megoldható. Kérlek segítsetek
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni! Autóba szeretnék mély-ládát készíteni, van egy SAL AHX 2030 típusú hangszóróm. Ezt kellene felhasználni hozzá Én próbáltam a WINISD programmal de nem jött össze nem tudom mit hova kell írni. Bővebben: Link
Nem hiszem, hogy szükség lenne csillapításra. De egyébként ez csak a nekem tetsző doboz, az is a gyártó adatai szerint, nem biztos, hogy valóban iylen, és az sem biztos, hogy neked is az egyenes átvitel tetszik mélyben.
A másik. Kétutasban biztosan nem. Főleg nem egy ilyen dómmal. Isobar, hát nem tudom. Az annyit csinál, hogy duplázza a tömeget, és felezi az érzékenységet. Nem hiszem, hogy kell ez most. De majd utánaszámolok még.
Most akkor működik a hangszóró?
Sztereo erősítőre leginkább úgy tudod kötni, ha cska az egyik oldalt terheled vele és a másik szabadon marad. Az a 20Hz-2000Hz csak egy rossz vicc
Nehéz, mert ezek az adatok a SAL-nál kb. egy tál lencsét nem érnek. Sosem tudhatod valójában épp milyen a hangszóró. Majd utánanézek, van-e valami mérésem hozzá.
En erre jutottam az isobaric megoldassal.
- letezhet ez ?
Ez létezik, de nem így működik. Nem teheted 80 literes b-refelx dobozba, főleg a Vas megfelezése után. Eleve zárt dobozba való a hangszóró (vagy freeair), és úgy 30 liternél több nem igazán adható neki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |