Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   215 / 1273
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Bevált fogás nincs, tapasztalati úton kell eldönteni, hogy trafócsere, vagy további kutakodás.
Egy teszter leírása:Bővebben: Link
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Rendben, köszi mindent, megnézem mit tehetek.
Üdv.
(#) CUNGI44 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

SZIA ISTVÁN !
...NEM FOGADTAM MEG PONTOSAN A TANÁCSODAT...MERT MOST NEM TUDOK VENNI OLYAN BU808TFX-ORT AMIT JAVASOLTÁL. DE MIVEL HAJTOTT A KÍVÁNCSISÁG KICSERÉLTEM A NYÁK-ON A C613 SZ. E-KONDIT / DE ABBÓL IS CSAK 47-50 V-OST TALÁLTAM/ A BU-BÓL MEG CSAK 508 A JELZÉSÜ VAN . BEKAPCSOLÁS UTÁN KB. 20-30 MP-IG VIZSZINTES SZINES CSIKOK JÖNNEK BE -HANG IS VAN - DE AZTÁN KINYILLIK A KÉP RENDESEN. MÉG KÉSŐBB EGYSZER-EGYSZER BECSIKOZÓDIK , DE MIUTÁN BEMELEGSZIK KIFOGÁSTALANU MÜKÖDIK..........EGY DARABIG ! MERT ELŐBB-UTÓBB GONDOLOM HOGY CSAK VISSZA FOG TERHELNI VALAHOVÁ / JOBB ESETBEN CSAK A BU FOG KIMENNI , DE ILYEN ÜZEMMÓDBAN AKÁR MÉG A SORKIMENŐ IS KIMEHET.../ DE ADDIGRA MÁR TALÁN TUDUNK VENNI EGY ÚJ TV-T. MÉGEGYSZER SZERETNÉM MEGKÖSZÖNNI A HASZNOS SEGÍTSÉGED , MAGAMTÓL SOHA NEM TUDTAM VOLNA MEGCSINÁLNI... ÜDV: UJ SÁMSONKERTBŐL
(#) kadarist válasza CUNGI44 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Ne új tévét vegyél, hanem BU808DFX-et. Ahhoz a tévéhez ilyen speciális típus kell. A lassú beindulást okozhatja más kondenzátor gyengélkedése is. A BU508 nagyon melegszik ennél a megoldásnál, mert nincs rendesen kinyitva. A 808-as egy Darlington, az 508 sima tranzisztor. Nem csereszabatosak!
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Helló! Kimértem azt a bipoláris kondenzátort és semmi baja. Esetleg lehet még valami passzív alkatrész a tettes? Vagy ténylegesen már a trafó a hibás
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

A trafó nagyon ritkán megy tönkre. Cseréd ki a tranzisztor bázisában lévő elkót(100 µF ), valamint a kollektorra kapcsolódó egyéb elemeket(dióda, ellenállás). A kondin elég nagy az igénybevétel, előszeretettel elszáll. Ilyenkor a tranzisztor is tönkre szokott menni.
Ilyen elszállásoknál soros izzólámpán keresztül kell táplálni a készüléket. Ez áramkorlátozó szerepet lát el, megvédvén (legtöbbször) a kapcsolóelemet.

CUC4620.gif

(#) satock hozzászólása Jan 31, 2010 /

sziasztok.
van egy Samsung Hdtv 1080i készülékem. a probléma az hogy amikor bekapcsolom kép nem jelenik meg rajt csak sípol pár másodpercig, a távirányítóra nem reagál \olyan mintha gyerekzáras lenne\. tudnátok benne segíteni, hogy mi lehet a baja? előre is köszönöm András
(#) hadnagyakos válasza satock hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Nézz körbe a tápegységében, valószínűleg az egyik ELKO lesz a hibás. Érdemes kicserélni a tápegységben az elektrolit kondikat, ettől valószínűleg megszűnik a hiba.
(#) bubuc17 hozzászólása Jan 31, 2010 /

sziasztok
tudna nekem valaki segiteni egy thomson 28dg76dt (type:328n/tx929) rajzában?
alig látható a kép olyan halvány és nem tudom honnan indúljak. képcsőt már teszteltem, jó.
próbáltam rajzot szerezni de ezt sehol se találom.... :no:
(#) imikee10 válasza bubuc17 hozzászólására (») Jan 31, 2010 /

Hali!
Ha minden igaz ez kell neked.
Innen le tudod tölteni.

Imi
(#) garamszegiroland hozzászólása Feb 1, 2010 /

hello!
Adott egy thomson 21dg170 tipusu tv ami egyszer csak nem indult el. A hibajelenség nyüszít a táp és pirosan villog a készenléti ledje.mi lehet a baja?
(#) bihari laci hozzászólása Feb 1, 2010 /

sziasztok van egy orion tv 2030-as sekep se hang neha el indu de akor, fekete feheren megy es a hang csak sisterges vanamugy a kep tisztacsak nem szines ,a g2-200v korul mozog es nem kaptam semmi rossz alkatreszt ,mi lehet a baj?
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Szia!
Lehet, hogy a rendszertápfeszültség alacsony, ezért a vezérlő bizonytalan. A tápegység szekunder oldali elkóinak kiszáradása okozhat ilyen hibát. Meg kellene méregetni a tápfeszültségeket.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

koszi szepen
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Feb 1, 2010 /

Sziasztok .Elösször jelentkezem be . Egy jvc tv vel volna gondom.Nem kapcsol be es a piros led sem világites furcsa folyamatos kattogas hallatszik
(#) skarlik hozzászólása Feb 1, 2010 /

Üdvözlök mindenkit.Volna egy kérdésem,hogy valaki találkozott-emár olyan hibával,hogy én 15év alatt most találkoztam olyan hibával,van egy Toshiba tévém és negatív a kép benne.A teletex,vagy a menűje tökéletes,de a filmet negatívba adja.Ilyenkor milehet a baj?
(#) skarlik hozzászólása Feb 1, 2010 /

Ennek a Tosibának itt a belseje.
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Szia!
Nézd meg a sorvégtranzisztort, nem zárlatos-e. A táp kattogása zárlatra dolgozást sejtet.
(#) kadarist válasza skarlik hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Szia!
Csak DVD-nél negatív a kép, vagy tévévételnél is.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Köszi a tippet ,holnap megnézem
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Mind a kettőnél!

Véletlenül nincs Francia normára állítva a menüben?
Viszont ha PIP-es a készülék, akkor a digipanel pusztult el.
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Feb 1, 2010 /

Nalátod azt nemtudom pippes-e,de 100hz-es.A digipanelben a procira tippelsz?Én a txt panelra.Itt a tipusa:Toshiba,2896dd

A teletext-panelnek a teletexthez van köze. A digipanelnek pedig a tévéképhez. Biztosan nem a textpanel lesz a rossz.
A távirányítón nincs PIP gomb?
(#) skarlik válasza kadarist hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Sajnos nincs távja.De a rendeléseknél néztem nemlátok rajta pip gombot.
(#) Gomezh válasza kadarist hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Helló! Ezt az izzós tervet már hallottam.. ki is próbálom, csak ha jóltudom az egyenirányított hálózati fesz után olyan 340V feszültség kering, az izzót egyből tönkretenné gondolom zárlat esetén. Nameg van a tranzisztor B és E között 1 ellenállás, azis kinyiffant. Mondjuk érdekes, televagyok itthon ellenállásokkal de mindenféle van csak 27 Ohm-os nincs csak 22ohm.
Az az ellenállás gondolom védelemként is szolgál(t).
Az alkatrészeket ahogy említve lett, mérem ki folyamatosan. Eddig rossz diódával meg ellenállással nem találkoztam.
(#) Doncso válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Az izzót a graetz , puffer elé kell tenni, ott 230AC van csak.
(#) kadarist válasza Gomezh hozzászólására (») Feb 2, 2010 /

Az egyenáramú (pufferelt) részhez is bekötheted a lámpát.
(#) Spiru86 hozzászólása Feb 3, 2010 /

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy problémám egy Videoton TS2623 készülék csatornáinak programozásával. A készülék alapból úgy kereste a csatornákat, hogy sorra végigment a frekvenciákon I-III-U! Azonban az történt, hogy amikor keresni próbáltam egy adót, valami kétbetűs felirat jelent meg a kijelzőn, fogalmam sincs, melyik gombbal hoztam be. Rányomtam valamit, és azóta nem úgy keresi a csatornákat, hogy végigveszi I-III-U, hanem bizonyos csatornákon alul villog egy vonal, máshol csak felül keresés közben a LED kijelzőn, és ennek megfelelően a csatornák egy része csak ott fogható, ahol felül villog a vonal, a többi pedig ott, ahol alul. Remélem valaki tud segíteni, hogy a távirányító melyik gombjával tudom ezt visszaállítani. A távirányíto típusa: COM3067
Előre is hálásan köszönöm a segítséget!
(#) elbandi válasza kadarist hozzászólására (») Feb 3, 2010 /

Üdvözöllek! Ismét itt vagyok, egy pár alkatrészt kellett beszereznem a tv-hez, ezért nem írtam. Most ott tartok, hogy csak kicseréltem a táp IC-t, a tirisztort, a kapcsoló BC tranyókat, 3 db. TL431-et is próbáltam de még mindig ott tartok ahol eddig, a táp feszkó ugrál, valami bezavar de nem tudom mi. Az optó csinálhat-e ilyen prolémát.A másik, hogy a benne lévő TL431-el készenlétből indul a tv. de ha kicserélem bármelyikkel a háromból, akkor a készenlétből már nem indul a tv. csak párat villan a led. Most már lövésem sincs mit nézzek meg. Van még valami ötleted?
Következő: »»   215 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem